İçeriğe Yönlendir

Araç Marş Yaptığında Voltaj Dalgalanması

Sergen Aksu

Recommended Posts

Sergen Aksu

Selam arkadaşlar,

2010 Focus aracım bulunmaktadır. Sadece Marş yaparken voltaj dalgalanması oluyor. En bariz olarak üst aydınlatma dengesizleşiyor. Sizlerde de bu şekilde mi? Bunun bir çözümü bulunmaktamıdır? Araç Kamerasıda bulunuyor onun ekranıda kapanıp açılıyor bu sebepten.

Akü değiştirmeden öncede bu şekildeydi yeni akü taktığımdada bu şekilde.

Araç çalışmıyorken aküyü ölçtüğümde 12.40v civarlarında ölçüm aldım.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Marş anında kamera hattı voltajı kesiliyordur. Voltaj oynar normaldir. Bazı araçlarda daha az hissedilir ki ekseri düşük cc benzinli araçlarda

Yorum bağlantısı
Sergen Aksu
Sani Gerşon yazdı:

Marş anında kaç volt gösteriyor akü?

Gündüz ölçeceğim onuda daha bakmadım.

Servet Aydın yazdı:

Marş anında kamera hattı voltajı kesiliyordur. Voltaj oynar normaldir. Bazı araçlarda daha az hissedilir ki ekseri düşük cc benzinli araçlarda

Araç dizel. Bütün araçlarda bu dalgalanma normal mı?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Normal ancak bir yere kadar. Yine de marş anında true rms ölçü aleti ile ölçüm yapın

Yorum bağlantısı
Sergen Aksu

Araç kamerası için voltaj dalgalanmasını önlemek için sigorta kutusu ile kameranın kablosu arasına takabileceğim herhangi bir elektronik devre vb. bir şey var mı? çok anlamıyorum elektronikten fakat kondansatör gibi geçici süre elektriği depolayan ?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

5v besleme hattına bağlanabilir ancak kamera içinde zaten pil veya kondansatör olmalı. Kamera bozuk olabilir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

focus marşa basarken aksesuar elektriğini keser kamerada pil yoksa kapanabilir veya ayarı kapan komutu yolluyor olabilir, tavan lambası halojen ise göz kırpar, önleme yöntemi pahalı, önlemek te gerekmez yapısı bu. akü biraz zayıfsa bu etkiler de artmış olabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya
(düzenlendi)

Dizel focus yapıyor hatta rolantide direksiyonu sağ sol yapınca farlar hafif kısılıp açılıyor bile. halojen ampülde bariz belli olur. Sırf bu yüzden ampül kesmesin diye auto da bırakmıyordum aracı

tarihinde Süleyman Kaya tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sergen Aksu
Servet Aydın yazdı:

5v besleme hattına bağlanabilir ancak kamera içinde zaten pil veya kondansatör olmalı. Kamera bozuk olabilir

Çağlar Bayur yazdı:

focus marşa basarken aksesuar elektriğini keser kamerada pil yoksa kapanabilir veya ayarı kapan komutu yolluyor olabilir, tavan lambası halojen ise göz kırpar, önleme yöntemi pahalı, önlemek te gerekmez yapısı bu. akü biraz zayıfsa bu etkiler de artmış olabilir.

Kamerayı yeni aldım sanırsam sarj tutmuyor kamera. Satıcıya mail attım bakalım nasıl bir dönüş olacak. Teşekkürler yorumlarınız için.

Süleyman Kaya yazdı:

Dizel focus yapıyor hatta rolantide direksiyonu sağ sol yapınca farlar hafif kısılıp açılıyor bile. halojen ampülde bariz belli olur. Sırf bu yüzden ampül kesmesin diye auto da bırakmıyordum aracı

Evet rolantide gerçekten direksiyonu sağ sol yapınca bendede farlar hafif kısılıp açılıyor demek hepsinde bu şekilde :)

Yorum bağlantısı
Sergen Aksu
(düzenlendi)

Bu arada kamerada pil bulunmuyormuş sadece süper kapasitör olduğunu belirttiler. Süper kapasitörler ne işe yarıyor fikrim yok :)

tarihinde Sergen Aksu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Pil gibi depolama yapan ancak doldur boşalt döngüsü çok daha fazla olan kondansatör tipi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Sergen Aksu yazdı:

Kamerayı yeni aldım sanırsam sarj tutmuyor kamera. Satıcıya mail attım bakalım nasıl bir dönüş olacak. Teşekkürler yorumlarınız için.

Evet rolantide gerçekten direksiyonu sağ sol yapınca bendede farlar hafif kısılıp açılıyor demek hepsinde bu şekilde :)

Süleyman Kaya yazdı:

Bozuk konjektör ya da kötü şase bağlantısı buna neden olabilir. Araç çalışırken (far havalandırma radyo vb aksesuarlar kapalı durumda) 2000-3000 devirde akü voltajıı hangi değerlerde  değişiyor?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...