İçeriğe Yönlendir

1.4 Egea İçin Yağ Soğutucusu

Ali Darbaz

Recommended Posts

Evren Erakçora

Hakkını yemeyelim, trim sesi pek yok, sert plastiğe rağmen. Bozuk yollarda çok araçtan daha yumuşak ve sessiz.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
(düzenlendi)
Ümit Türk yazdı:

Sorentoyu satıp Egea alalım

Dönüp dolaşıp başa dönmek olur artık o kadarı. Sorento nasıl? :) Konu açtın mıydı?

tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Murat Sahın yazdı:

Dönüp dolaşıp başa dönmek olur artık o kadarı. Sorento nasıl? :) Konu açtın mıydı?

Sorento çok keyifli ya. 

Uçakta gibi hissediyorum kendimi. :D Aldığıma dair konusunu vardı. Henüz detaylandıramadım. Özel durumlarımdan dolayı çok kullanmıyorum .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ümit Türk yazdı:

Sorento çok keyifli ya. 

Uçakta gibi hissediyorum kendimi. :D Aldığıma dair konusunu vardı. Henüz detaylandıramadım. Özel durumlarımdan dolayı çok kullanmıyorum .

Detay bekleriz. Elbet kullanırsın :) 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Odun gibi amortisörlere rağmen trim sesi yok egeada. Şirkette var birsürü. 

1.4 arkadaşlarımda var. Ne kullandığını bilirsen sorun yok. Tork devrinde kullanılırsa gayet de iş görüyor. 4000 5000 arası. Bu motorun iş yaptığı devir bu. Biz 2500 devirde yirüsün gitsin istiyoruz o da gidemiyor. Mjeti de 4500 5500 arası kullanalım o zaman sonra da ya gitmiyor çekmiyor diyelim :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya

Egea malesef ekonomik koşullara bakınca değerlendirilebilecek bir araba. Dizeli tercih edilesi. bir de tipini ben yakışıklı buluyorum HB ve Crosslarının

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
İlkay Başaran yazdı:

Odun gibi amortisörlere rağmen trim sesi yok egeada. Şirkette var birsürü. 

1.4 arkadaşlarımda var. Ne kullandığını bilirsen sorun yok. Tork devrinde kullanılırsa gayet de iş görüyor. 4000 5000 arası. Bu motorun iş yaptığı devir bu. Biz 2500 devirde yirüsün gitsin istiyoruz o da gidemiyor. Mjeti de 4500 5500 arası kullanalım o zaman sonra da ya gitmiyor çekmiyor diyelim :)

biz şirkete 2015 senesinde bir araç kiralamıştık. aldığımız araç toyota corolla 4d4 idi ancak araba hazır olamayınca bir adet o sene yeni lanse edilen sıfır km naylonları üzerinde beyaz bir egea dizel otomatik vermişlerdi. araba kazık gibiydi. iç kalitesine filan girmeyeceğim o ayrı bir durum. sonuçta corolladan ucuz bir araba her durumda. aracın yol konforu ve gürültüsü çok kötüydü hatırladığım. şimdi ise ederinden de pahalıya satılıyor bu araçlar geldiğimiz noktada. yani ikinci el ama kazasız corallamı, sıfır egeamı desen her seferinde 100 bin km deki toyotayı tercih ederim o derece.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serhat Işık

Bende 2 seneye yakın kullanıyorum. yağ eksiltme var. 5/40 yağ kullanıyorum. geçen sene 1550 km lik mesafede olan memlekete gittiğimde yağ eksiltmişti. 3 ay sonra dönüş için yağını tamamlayıp yola çıkıp İstanbul' a vardığımda, yağı kontrol ettiğimde ise 1 gr yağ eksiltmemişti. sebebi nedir bilemiyorum.

şu an yine yağ eksiltiyor. arada tamamlıyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Serhat Işık yazdı:

3 ay sonra dönüş için yağını tamamlayıp yola çıkıp İstanbul' a vardığımda, yağı kontrol ettiğimde ise 1 gr yağ eksiltmemişti. s

yokuş aşağı gelince eksiltmez :mangal: semaver var mı?

Yorum bağlantısı
Serhat Işık
Çağlar Bayur yazdı:

yokuş aşağı gelince eksiltmez :mangal: semaver var mı?

Juke de ne varsa hepsi Egean' ın bagajında. buluşma var mı yakın zamanda?:bye:

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Serhat Işık
Serhat Işık yazdı:

Juke de ne varsa hepsi Egean' ın bagajında. buluşma var mı yakın zamanda?:bye:

memleketten İstanbul' a olan eğim, telefonda sinyali gösteren eğim gibi.. image.png.9064e99cb8147aa777cb53d0541a46cf.png:vreka:

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

peki neden yağ soğutucusu takılmamış olabilir maliyet haricinde ?

Bu araba zaten performans için devirli kullanılıyor

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Ali Gülmez yazdı:

peki neden yağ soğutucusu takılmamış olabilir maliyet haricinde ?

Bu araba zaten performans için devirli kullanılıyor

Focus 1 de de yok

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Focus 1 de de yok

hımm bilmiyordum o zaman burada yağın eksilmesi ısınmasından kaynaklı değil de motorun tasarımsal durumunda kaynaklı diye anlıyorum

focus  1 de 5w30 yağ mı kullanıyordum onu hatırlayamadım

Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Focus 1 de de yok

70binden 110bin km ye kadar kullandığım focus 1 im de uzun yolda yağ eksiltirdi nedense

Yorum bağlantısı
Abdullah Aladı

2,5 yıla yakındır 2020 1.4 makyajsız kasa egea kullanıyorum. 27 k km de aldım benzinli olarak 35 k km ye kadar kullandım. 1gr yağ eksiltmedi bu süreçte daha sonra lpg taktırdım şuan 100k km de ve araç lpgden sonra kullanım durumu ma göre 10 bin de 0,5lt ile 1 lt arasında yağ eksiltiyor.Genel kullanım olarak ben araçtan memnunum 100k km de trim sesi yok sayılır yol ve rüzgar sesi var maalesef. yol tutuşu olarak beklentimin baya üzerinde çıktı. Fiyat performans ve işletme maliyetleri olarak tercih ederim. Şuan lpg ile ortalama 7-8 lt arası yakıyorum oda yaklaşık 1,5 lira civarında. Bakım maliyetleri de gayet uygun. Şuana kadar bakım harici herhangi bir harcamam olmadı. İç hacim ve bagaj genişliği de sınıfının üstünde.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Abdullah Aladı yazdı:

2,5 yıla yakındır 2020 1.4 makyajsız kasa egea kullanıyorum. 27 k km de aldım benzinli olarak 35 k km ye kadar kullandım. 1gr yağ eksiltmedi bu süreçte daha sonra lpg taktırdım şuan 100k km de ve araç lpgden sonra kullanım durumu ma göre 10 bin de 0,5lt ile 1 lt arasında yağ eksiltiyor.Genel kullanım olarak ben araçtan memnunum 100k km de trim sesi yok sayılır yol ve rüzgar sesi var maalesef. yol tutuşu olarak beklentimin baya üzerinde çıktı. Fiyat performans ve işletme maliyetleri olarak tercih ederim. Şuan lpg ile ortalama 7-8 lt arası yakıyorum oda yaklaşık 1,5 lira civarında. Bakım maliyetleri de gayet uygun. Şuana kadar bakım harici herhangi bir harcamam olmadı. İç hacim ve bagaj genişliği de sınıfının üstünde.

lpg takınca 5w30 yerine 5w40 kullandınız mı

Yorum bağlantısı
Abdullah Aladı

Hep shell 5w40 kullandım. Belki farklı marka denenebilir. 

Ali Gülmez yazdı:

lpg takınca 5w30 yerine 5w40 kullandınız mı

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Yeni video gelmiş:)

Yağ Soğutucu başaramamış 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

belki koruma moduna almıştır AI beyin

Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Yeni video gelmiş:)

Yağ Soğutucu başaramamış 

Videoyu göremedim hocam ama?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Görkem Karakaş yazdı:

Videoyu göremedim hocam ama?

Shorts yapmış. 

Bence uygulama yöntemi hatalıydı. M539 yaptığı yağ soğutucusu bence çok çok dah başarılı. 

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Murat Öngür yazdı:

Egea pişmanlık resmen , normal binek olarak ( taksi ler hariç ) kullanıp da memnun olan birisini duymadım :) 

Araçtan olan beklenti ile alakalı bir durum.

1.6 e-torq lpg otomatik kullanıyorum gayet memnumun, alma amacım tamamen ekonomi ve sorun çıkarmamasıydı. 1.65 kuruşla geziyorum. 9 ay önce alırken aldığım bütçeyle lpg'li(lpg'de sorun çıkarmayacak) farklı markalarda daha yaşlı ve km daha yüksek araç alınabiliyordu.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Murat Sahın yazdı:

Şirkette 5w40 kullanıyoruz, yine de eksiltiyor. 

İşyerinin yanındaki taksiciye sormuştum 5w40 çok yağ denedim en son bir marka demişti bana aklımda değil o yağla sorunu çözüştü 150bin km civarıydı aracı 80 binden sonra aynı yağı kullanıyordu eksiltme sorunu yoktu. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...