Tansu Kalafatoğlu 29 Temmuz Paylaş 29 Temmuz Kooperatifler olacak. Federasyon olacak. Konfederasyon olacak. şu an aynısı çay’da var. Fazla çay var. Özel ve devlet sırtını dönüyor. Ucuza getiriyor. Ama birlik olmadığı için üretici, aracıya mahkum. üreticiler birleşmek zorunda. Devlet ne kadar kanun koyarsa koysun. Bizim memlekette kanun yazılımsa, trojan bitmiyor. O yüzden üreticiler hem kendi öznel ürünlerinin birliklerini hem de genel birlik kurmalı. Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 29 Temmuz Paylaş 29 Temmuz Tansu Kalafatoğlu yazdı: Kooperatifler olacak. Federasyon olacak. Konfederasyon olacak. şu an aynısı çay’da var. Fazla çay var. Özel ve devlet sırtını dönüyor. Ucuza getiriyor. Ama birlik olmadığı için üretici, aracıya mahkum. üreticiler birleşmek zorunda. Devlet ne kadar kanun koyarsa koysun. Bizim memlekette kanun yazılımsa, trojan bitmiyor. O yüzden üreticiler hem kendi öznel ürünlerinin birliklerini hem de genel birlik kurmalı. Mesele sendikalara benziyecekse hiç olmasın. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 29 Temmuz Paylaş 29 Temmuz Mehmet Yeter yazdı: Mesele sendikalara benziyecekse hiç olmasın. mesela yani 1 Yorum bağlantısı
Ali Uymaz 29 Temmuz Paylaş 29 Temmuz Şu anda Anamur'da seradan muz 21-24 TL aralığında alıyorlar bazi marketlerde 70 TL den satılıyor maalesef üreten değil aracı yiyor 1 1 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 31 Temmuz Paylaş 31 Temmuz 20 senedir hal ve perakende yasası masalı dinliyoruz ama halen komisyoncu Mercedese biniyor çiftçi icraya çalışıyor hay canına yandığımın dünyası... 7 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 31 Temmuz Paylaş 31 Temmuz O.Yücel Çetin yazdı: 20 senedir hal ve perakende yasası masalı dinliyoruz ama halen komisyoncu Mercedese biniyor çiftçi icraya çalışıyor hay canına yandığımın dünyası... Ve işin en acı tarafı küçük dağları ben yarattım havasında. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 31 Temmuz Paylaş 31 Temmuz Ali Gök yazdı: bu arada şuan sizin 75 100 liraya yediğiniz limonu çifçinin elinden 50 kuruşa aldılar siz 100 liraya yiyorsunuz . tekrar yazayım dedim limonu olan çifçi zengin oldu algısına kapılmayın diye gerçek bu Amerikadayım kilosu markette 60 lira. bu arada en kral karpuz tane 5-6 dolar..dün tane 1 dolara kavun aldım yuvarlak kokulu olanlardan. Türkiyede alamazdım pahalı gelirdi. 1 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 31 Temmuz Paylaş 31 Temmuz (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: Amerikadayım kilosu markette 60 lira. bu arada en kral karpuz tane 5-6 dolar..dün tane 1 dolara kavun aldım yuvarlak kokulu olanlardan. Türkiyede alamazdım pahalı gelirdi. Hocam şuan Manisa'da kavun karpuz bedava resmen, müthiş bir bolluk var ikisi de maksimum 5 lira her yerde... 31 Temmuz tarihinde O.Yücel Çetin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 1 Ağustos Paylaş 1 Ağustos carrefourda 10 lira. 10 kilosu 100 lira 3 dolar yapar. arkansas a gidip bakmadım yani. Demek ki tarlada kaldı karpuz. Yorum bağlantısı
Ali Gök 1 Ağustos Paylaş 1 Ağustos O.Yücel Çetin yazdı: Hocam şuan Manisa'da kavun karpuz bedava resmen, müthiş bir bolluk var ikisi de maksimum 5 lira her yerde... çifçi iflas etti denir buna . çifçinin elinden sıfır liraya almışlardır onu 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 1 Ağustos Paylaş 1 Ağustos Mehmet Göktürk yazdı: carrefourda 10 lira. 10 kilosu 100 lira 3 dolar yapar. arkansas a gidip bakmadım yani. Demek ki tarlada kaldı karpuz. şok’ta 6,5 lira karpuz. Bal gibi valla. Amerika’da pahalıymış. Ama çekirdek mevzusu da var. Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 1 Ağustos Paylaş 1 Ağustos Ali Gök yazdı: çifçi iflas etti denir buna . çifçinin elinden sıfır liraya almışlardır onu 15 liradan başladık 5 liraya kadar düştük ürün bo,l bir de üretim merkezi Gölmarmara olunca nakliye minimum oluyor maliyette... Ama şu fiyatlarla kendini kurtarması zor mevcut koşullarda haklısınız. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Ağustos Paylaş 1 Ağustos Mehmet Göktürk yazdı: Amerikadayım kilosu markette 60 lira. Limon da ihraçtır muhtemelen.. Karpuzun burada dip fiyatı kilo 10 lira.. Tarlada 25 kuruştur.. İyi karpuz 20 lira hala. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 1 Ağustos Paylaş 1 Ağustos (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: Amerikadayım kilosu markette 60 lira. bu arada en kral karpuz tane 5-6 dolar..dün tane 1 dolara kavun aldım yuvarlak kokulu olanlardan. Türkiyede alamazdım pahalı gelirdi. Ege tarafından dönerken Kırkağaçta tezgahtan kavun aldım kg 40 tl, 2 kavuna 200 tl verdim. 1 Ağustos tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 1 Ağustos Paylaş 1 Ağustos Köksal Yılmaz yazdı: Ege tarafından dönerken Kırkağaçta tezgahtan kavun aldım kg 40 tl, 2 kavuna 200 tl verdim. dün file markette 28 ile 35 tl arası idi kavunun kilosu Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 1 Ağustos Paylaş 1 Ağustos Köksal Yılmaz yazdı: Ege tarafından dönerken Kırkağaçta tezgahtan kavun aldım kg 40 tl, 2 kavuna 200 tl verdim. Tezgahı iyi kurmuşlar. Yol kenarı ise yanaşmayın aldanma ihtimali yükseliyor. Kayseride karpuzun kilosu şu aralar 8-10 lira Limonu bir iki ay önce 2 liraya alıyorlardı. Bir işçinin yevmiyesi 2000 liraydı. İşçi maliyetini kurtarması için 1 ton limon toplaması gerekiyordu. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 1 Ağustos Paylaş 1 Ağustos Doğan Arşiray yazdı: dün file markette 28 ile 35 tl arası idi kavunun kilosu 99 sente kavun aldım ben. tane.. 2.5 kilodur sanırım Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 1 Ağustos Paylaş 1 Ağustos Mehmet Göktürk yazdı: Türkiyede alamazdım pahalı gelirdi. Allah yardimcımız olsun hocam. Tansu Kalafatoğlu yazdı: Amerika’da pahalıymış. Ama çekirdek mevzusu da var. Dur cekirdek alıp geliyorum 😂 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Ağustos Paylaş 1 Ağustos Emre Şimşek yazdı: Limonu bir iki ay önce 2 liraya alıyorlardı. Bir işçinin yevmiyesi 2000 liraydı. İşçi maliyetini kurtarması için 1 ton limon toplaması gerekiyordu. Çok vahim bir tablo. Limon ucuz, işçi yevmiyesi yüksek.. Günde iki defa çay, bir defa yemek molası verir. 2000 liranın zaten 500 lirasını çavuşlar alır.. Yorum bağlantısı
Ali Gök 1 Ağustos Paylaş 1 Ağustos Mehmet Ozyurek yazdı: Çok vahim bir tablo. Limon ucuz, işçi yevmiyesi yüksek.. Günde iki defa çay, bir defa yemek molası verir. 2000 liranın zaten 500 lirasını çavuşlar alır.. Toplama maliyeti 2 tl / kg Yorum bağlantısı
Ali Gök 1 Ağustos Paylaş 1 Ağustos Ali Gök yazdı: Toplama maliyeti 2 tl / kg Geçen hafta şataf limon kestim kendim topladım navaraya yükledim toplam 1 ton Halde satıldı bana 10 tl ödediler kiloda ve o limon markette 60 tl ye satıldı Kesim ve nakliye bana ait . İş çok net halk dolandırılıyor devlette seyrediyor 8 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Ağustos Paylaş 1 Ağustos Ali Gök yazdı: Kesim ve nakliye bana ait . İş çok net halk dolandırılıyor devlette seyrediyor Başka türlü izah etmek zor.. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 1 Ağustos Paylaş 1 Ağustos Benim burada 1 aydır yeniden farkettiğim en önemli şey müthiş bir verimlilik hedefli çalışma var. Yük taşıyan trende 200 konteyner saydım. Geç geç bitmiyor. Birçok yerde en az sayıda işçi çalışıyor. Çalışan da üretiyor görünüyor. Elbette fakir de var ama çalışanın önü oldukça açık. Umut var. (Trump gelmezse tabi) 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Ağustos Paylaş 1 Ağustos Mehmet Göktürk yazdı: trende tren? ayy çok demode bişiğğğ bugün online da 170 tl ye satılan sileceğe 400 tl verdim tükkanda 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 1 Ağustos Paylaş 1 Ağustos sosyal medyada geçen galeriler isyanda kepenk kapatma noktasına geldi gibi bir haber vardı yorumlara tıkladım binlerce yorum yazılmış hepsi tek kelime "beter olsunlar " bazı yorumlardada emlakçılarda batar yok olur inşallah turizimciler halkı 10 senedir öyle bir kazıklıyorki en son millet yunana gitti be özetle bu toplumla sahtekarlık sorunu var . enflasyonun %50 sebebi sahtekarlık %50 sebebi nasla vs ekonomi yürütmek. kim alınırsa alınsın dediğime 6 Yorum bağlantısı
Recommended Posts