İçeriğe Yönlendir

Ne Olacak Bu Esnafın Hali - Sitem İçerir

Süleyman Kaya

Recommended Posts

Mehmet Yeter
Mehmet Göktürk yazdı:

Eğitim fakülteleri kapatılmalı. 

Öğretmen olması beklenenler 2 sene yüksek lisans (öğretmenlik yüksek lisansı) yapmak zorunda olmalı. hepsi bu. profesyonel eğitim fakültesi politika uzmanları hocalar da bunu öneriyor.  matematik öğretmenliği bölümü ile matematik bölümü iki ayrı olunca bu kez iki başlılık oluyor kalitesiz bir formasyon sürecine giriliyor. Şimdi de formasyonu 4 sene içine yedirmeye çalışıyorlar. 10 ders dile kolay. 10 ders ekleyince zaten eklenen bölüm darmaduman olur.

Hocam dediklerinize yüzde yüz katılıyorum. Ama mevcut düzende sorunu çözme yöntemleri yukarıdaki mesajlarımda da belirttiğim gibi plansız, programsız ve geleceği belli olmayan ve gelecekte birçok aksaklığa yol açacak şekilde uçurum aşağı yuvarlanmanın resmidir. 

Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Mehmet Ozyurek yazdı:

Esnaflığın da marketçiliğin de boku çıktı.. 

Benim berber yıl başında 200 lira olan traşı yıl başında 200 yapmıştı, sonrasında iki ay 250 ödedim.. geçen hafta 300 ödedim.. 

Saçını uzat abi yakışır. 😁

İşin şakası bir yana fiyat sormadan iş yapmaya korkuyor insan. Geçen haftalarda araba yıkatacaktım kaç lira diye sordum 400 dedi. Vazgeçtim yıkamıyorum deyince gel abi sana 300 olsun dedi. Yani 300 de kurtarıyor demekki ama kime ne tutturabilirsem mantığı da var esnafta.

Bunun gibi her gün bir sürü durum yaşanıyor. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Metin Uzunoğlu yazdı:

1980 öncesi Eğitim sistemine dönülmeli.

80 öncesini istiyo derler.. o zamanın da sıkıntıları başka.  geri dönülmesin bilimsel olarak doğru neyse o yapılsın derim. 

Mehmet Yeter yazdı:

Hocam dediklerinize yüzde yüz katılıyorum. Ama mevcut düzende sorunu çözme yöntemleri yukarıdaki mesajlarımda da belirttiğim gibi plansız, programsız ve geleceği belli olmayan ve gelecekte birçok aksaklığa yol açacak şekilde uçurum aşağı yuvarlanmanın resmidir. 

Sabah Fatih Altaylı dinliyorum arabada. güzel bi laf etti.

"Osmanlı dedi fethedip oralardaki malları "talan" ederek ekonomisini ve devlet operasyonunu yürütme modeli ile çalışıyordu. Şimdi yabancı yerleri fethetme meselesi "seçim" anlamı taşımaya, seçimle fetih anlam birliği kazanmaya başladı. Bu sefer seçimi kazanan kaynakları "talan" etme şeklinde politika uyguluyor ve bu da doğal kabul ediliyor çünkü osmanalı da da bu şekilde bir devlet düzeni vardı" dedi. Çok anlamlı geldi bana.  Seçimi kazanan her yere adamını sokmaya çalışıyor tüm kaynakları kendine yontmaya çalışıyor. Sanki savaş kazanmış gibi. yahu sonuçta hepsi bizim malımız.

Eğitim, diyorsun ekonomi diyorsun ana motivasyon hep "bizimkiler"... kim bu "bizimkiler" "bizim" "biz" "dava"  ? 

Bu düşünceler, bilimsel doğruları yapmamızı engelliyor he alanda, kabilecilik oynamaya mecbur ediyor herkesi. tüm partiler..

• Beğen 4
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

satlıkmı

Hala duruyor satlık değil ama araba çok güzel oldu. Tam sınır zamanda yaptık şimdi olsa yapamazdık. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Mehmet Göktürk yazdı:

80 öncesini istiyo derler.. o zamanın da sıkıntıları başka.  geri dönülmesin bilimsel olarak doğru neyse o yapılsın derim. 

Ne yapılacaksa yapılsın ama birdaha değişmesin. Öğretmenler çocuklar sürekli sistem değişikliğinden bıktı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

Hala duruyor satlık değil ama araba çok güzel oldu. Tam sınır zamanda yaptık şimdi olsa yapamazdık. 

her zaman , yarından ucuzdur der venezuellalı

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ersen Tapan yazdı:

Ne yapılacaksa yapılsın ama birdaha değişmesin. Öğretmenler çocuklar sürekli sistem değişikliğinden bıktı.

Bu dediğiniz malesef doğru değil. Değişim zorunluluktur, evrimdir.  Keyfe göre değişim tabi başka bişey siz onu diyorsunuz. Ama müfredatların mesela her bir senede hızlı, her 5 senede kapsamlı bir gözden geçirilmesi gibi şeyler lazım şeyler. Yazılım geliştirmede de mesela çevik metodolojiler artık var. Öyle baştan belirledik değiştiremeyiz bi daa.. demek yok. İyi yöndeyse değiştirmek her zaman iyidir.  Mesele iyiyi tanımlama konusu. akıldan bilimden uzaklaşıp ön kabullere bağlı siyasi ve dini eksenli düşünmeye başlayınca malesef  galile dönemine doğru kaymış olunuyor ve bu da aynı acıları bir daha yaşayacağımız anlamına da gelebiliyor. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Mehmet Göktürk yazdı:

Mehmet hocam aracın dışına boy atıldı mı? 

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Hamit inan yazdı:

İmam arkadaş vardı geldi yanıma.

Abi farlar aydinlatmiyor. Tampon sökülecek açılıp temizlenecek gerekirse parça değişecek 3500+ malzeme dediler dedi. 

Cam gibi aydınlatma işçiliği için Mangal+ 1 yıl bedava hacamata anlaştık. 

İki tarafta karlı 😅😁 

@Ebrar Tüfek tanırsın sen. Nasıl pazarlık iyi mi?

100 k dese yapmazdım, bırak görmesin abi önünü çakılsın biyere jelibon gibi, bayaadır gelmiyor, senle konuştuğumuz akşam postacı güvercinleri haber mi verdi acaba :D

Haşmet Güngör yazdı:

Bu forumu seviyorum. İmam araba tamiri için Bilgisayarcıya gidiyor. Bilgisayarcı hallediyor. Bundan iyisi Şam da kayısı.

Hamit yapay zeka ile mi yaptın. Doğal Zeka ile mi?:biggrin:

Hamit abime iki tane yarım adam ver, birleştirir takar üstüne o adama 3 ayda 3 dil öğretir :D 

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mehmet Yeter yazdı:

Mehmet hocam aracın dışına boy atıldı mı? 

Tabi iç dış

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Mehmet Göktürk yazdı:

Tabi iç dış

Ne kadara mal oldu ve boyama işlemi nasıl uygulandı hocam? 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mehmet Yeter yazdı:

Ne kadara mal oldu ve boyama işlemi nasıl uygulandı hocam? 

Ek Maliyet aracın bedelini biraz geçti diyeyim. Herşey söküldü motor indi koltuklar indi soyuldu çürükler değişti izolasyon yapıldı tesisat yapıldı vs. Camlar jantlar vs.

IMG_4398.jpeg

• Beğen 7
  • Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

Ek Maliyet aracın bedelini biraz geçti diyeyim

şimdi dönüp bakınca çerez

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Araçla beraber 220 felan oldu sanırım araç 70

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Servet Aydın yazdı:

Bedava

o yıllarda possat 90 bin di

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

şimdi dönüp bakınca çerez

çerez parası antipati yapıyor. 

• Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Çağlar Bayur yazdı:

o yıllarda possat 90 bin di

Hakket 4.5 yıl önce 155’e almıştık 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Servet Aydın yazdı:

Hakket 4.5 yıl önce 155’e almıştık 

7 bine land rover almıştık. 

yapıldı.. şu an 1 milyona etikette.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Servet Aydın yazdı:

155’e almıştık 

155 e kurulu düzen şahin tesisatı var 6985 li felan , teypte de yunuslar geziiyor

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

155 e kurulu düzen şahin tesisatı var 6985 li felan , teypte de yunuslar geziiyor

Şahin geliyor diye anladım

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Dün pazardan yeşil biberi 60 tl ye aldım, 20 mt ilerdeki tezgahta aynısını 40 tl ye gördüm.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Köksal Yılmaz yazdı:

Dün pazardan yeşil biberi 60 tl ye aldım, 20 mt ilerdeki tezgahta aynısını 40 tl ye gördüm.

Ordan alıp maliyet dusurucektik işte 

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu mercedes kaza yapmazsa 50 yıl daha yaşar.. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...