İçeriğe Yönlendir

Ne Olacak Bu Esnafın Hali - Sitem İçerir

Süleyman Kaya

Recommended Posts

Ersev Kaya

İki sene önce bir konu açmıştım, bagaj kapağını açamıyorum diye. Sanayide kilitçi açtı 100 lira aldı. Ben de hakkımı helal etmediğimi söylemiştim.

Buradan bana kızanlar olmuştu, eğer gitmeseydin bagaj açılmayacaktı (çok biliyorsan kendin yapsaydın manasında), usta o parayı demek ki hak etmiştir diye.

Demek ki başa gelmesi gerekiyormuş .

Yorum bağlantısı
Remzi Karaca

Yazlık Lastik değişimi için bayramdan önce 400 vermiştim. Okudukça az vermişim hissi oluştu...

Süleyman Kaya yazdı:

Valla bu gidişle onu da kendim yapacağım

Pandemi de az çok onu da öğrenmiştik :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Süleyman Kaya yazdı:

Sizin de başınıza gelen benzer olaylar var mı?

hergün her an..

basitçe bugin: mont 600 TL

kuru temizlemede...

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

Ustanın kazandığı para çok değil

Maaşlı çalışan olarak bizler ekonomide küçük kaldık sorun orda

Usta dediğiniz adam ev almasınmı araba almasınmı ? 

Ustalar hep eski arabaya binsin yırtık kıfayetle gezsin böylemi olsun . Sorunu yine anlamamışsınız üzgünüm

Hakkını helal etmeyenlerde kendileri tamir etmeli 

Ama bunlar daha iyi günleriniz çifçide komple iflasa sürükleniyor yakında açlıkta başgösterecek bugun ürün pahalı diyen üründe alamayacak marketten  çünkü hiç olmayacak

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Gök yazdı:

çünkü hiç olmayacak

limon suyu aldım 450ml şişede bol asit

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Çağlar Bayur yazdı:

limon suyu aldım 450ml şişede bol asit

O yasaklanmıştı satmıyor olmaları lazım içinde hiç limon yok tamamen kimyasalmış tüketmeyin çağlar abi

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Ali Gök yazdı:

çünkü hiç olmayacak

5 kiloluk bidonları beyaz sirke carkalayip kuruttum.

Rus ablalardan görüp uyguladım 

130 derece fanli firina 10 kg olacak şekilde tepsilere koyuyor yaklaşık 120 dakika firinliyor pet su şişelerini ettirmeyecek kadar soğuduktan sonra içine bir iki yaprak defne atıp doldurup kapatıyorsun. Ne rutubet kalıyor nede larva içlerinde. Ömrü min 10 sene deniyor.

3-4 kişiye 3 sene yetecek kuru gıda yağ ve şeker stokladim. Öyle ulaşılamayacak rakamda değil 40.000 TL kadar.

Güvenmiyorum kimseye bu millet maskeyi bile parası ile bulamadı...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Bu konu ile ilgili herkesin başından bir olay geçmiş . Bende 2023 mayıs ayında 50 tl ye Bursa Beşyolda  (mantar yama ve balans yapılarak) lastik tamir ettirmiştim. Haziran ayında yeni aldığım lastiklerimi taktırmak istediğimde ise 200 tl fiyat beklerken 400 tl fiyatla karşılaşınca tepki gösterdim. Ne yazık ki bu fiyatın altına yer bulamadığım gibi 500 600 gibi fiyatlarla bile karşılaştım. Öyle sinirlendim ki Bursada oturan arkadaşlar bilir Beşyoldan küçüksanayiye 15 km gidip 300 tl ye montaj yaptırdım. Ayıptır bir ay içinde ne oldu da fiyat iki katına yükseldi 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Süleyman Kaya yazdı:

Ustalık yapıldığında gerçekten kızmıyorum ama ustalık yapanda az. ya sök tak yapıyorlar parçayı yada emek istemeyen bazı işler var.. bazı işler var ki lift lazım, yoksa ustalıkla alakası yok

Tampon sökme 1000 lira ya :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Süleyman Kaya yazdı:

Eskiden referans yetkili servis olurdu sanırım bazı yerler yetkili servis fiyatını yakaladı bile. En mantıklı iş kendin yapmak olmuyorsa da yetkili servis gibi işlem yapan ara kuruluşlara gitmek, bosch car speedy vs gibi

Yetkili servis bile normal servisi taşeron olarak olarak kullanıyor. Geçen buzdolabınjn kompresörü bozuldu. Yetkili servis geldi değişecek dedi. Onayladım. Yerel servis gelip değiştirdi. Ödemeyi yetkiliye yaptım. 3 binlik iş yetkili araya girince 6500 e gelmiş oldu. 

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Berberler diyoruz da dişçiler daha fena..Bir diş çekmeye 2500 istiyorlar. Ön dişim kırıldı geçenlerde..Üstüne kaplama yapılacak..En uygun 9000 liraya buldum..O da dişçi tanıdık..İki bin indirim yaptı..Yoksa 11000 ....

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Bizim mahalle lastikçisi dört lastiği 500 liraya (suv olursa 600) değiştiriyormuş, bu rakamları tahmin ettiğim için bu sene kışlık lastikleri taktırmadım :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan

Raptiye raprap, zaptiye zap zap naber netekim gene geldi şapka.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

10 bin temiz kardayım yani

Yorum bağlantısı
Emin Önal
Haşmet Güngör yazdı:

İstanbul berberler odasın da .B ve c diye ayırmışlar B de saç kesme 120 C de 80 birde lüks var benim bahsettiğim sokak arası mahalle berberi. Sınıfını kendi tayin ediyor.

Şarjlı sakal makinesi aldım 2 ay önce.

Saçıda uzatıyorum eskisi gibi :)

Mehmet Ozyurek yazdı:

Yıldızı varsa 1.500. Geçen ay far için söktrüdüm Maslakta.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar
(düzenlendi)

Dürüst esnafa lafımız yok ama geçen gün şöyle bir olay yaşadım. Bulaşık makinesinin kapasitörü yanmış 3-4 ay kadar önce bir tane parçacıya gittim, bir tane 5'lik kapasitör aldım 40 TL verdim. Hatta daha iyisi yok mu dedim bu yok dedi tek çeşit bu var dedi dışı plastik Çin malı, tabii kapasitör yanmış parçalanmış resmen patlamış, tekrar aynı yere gittim yine aynı kapasitörden var bu defa 30 TL olmuş. Ben de teşekkür ettim kaç zamandır ilk defa fiyatı düşen bir ürün gördüm dedim parçayı aldım çıktım. Sonuç olarak diyeceğim çoğu esnaf arkadaş dilinin döndüğü fiyatı söylüyor, 40 liralık saat pili için 150 lira isteyeni mi ararsınız, döneri sana başka fiyata başkasına başka fiyata satanı mı ararsınız, kısaca ahlak kalmamış artık.

tarihinde Mustafa Yanar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Pandemi de en çok bu esnaflara üzüldük ama fırsatını bulur bulmaz çok fena düdüklediler bizi resmen. Fiyat artışlar ne dolarla, ne asgari ücretle açıklanamayacak kadar fazla. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Etme bulma dünyası.. yeni maarif programı daha da taçlandıracak.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu
(düzenlendi)
Süleyman Can yazdı:

Herkesin bir yerde haklı olduğu çok ikircikli konu. Serbest piyasada enflasyonu fiyatlayan esnaf da , maliyet kar hesabı yapıp fahiş fiyatı eleştiren tüketici de hukuk dışı iş yapmıyor. Burada asıl problem belirsizlik ortamının oluşması. Bunun da sebeplerini herkes biliyor.

Konumuz esnaf, tüketici, üretici, vatandaş, ev sahibi, kiracı meselesi değil; fırsatçılık da değil. Kozadan insan yardımıyla çıkan kelebeğin uçamaması gibi; hazır olmadığımız liberal ekonomi...

tarihinde İbrahim Aslıoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Emin Önal yazdı:

Yıldızı varsa

Emin Önal yazdı:

Maslakta.

aynı cümlede.... oksimoron oldu bu

Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)
Mehmet Ozyurek yazdı:

İmam arkadaş vardı geldi yanıma.

Abi farlar aydinlatmiyor. Tampon sökülecek açılıp temizlenecek gerekirse parça değişecek 3500+ malzeme dediler dedi. 

Cam gibi aydınlatma işçiliği için Mangal+ 1 yıl bedava hacamata anlaştık. 

İki tarafta karlı 😅😁 

@Ebrar Tüfek tanırsın sen. Nasıl pazarlık iyi mi?

tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör
Hamit inan yazdı:

İmam arkadaş vardı geldi yanıma.

Abi farlar aydinlatmiyor. Tampon sökülecek açılıp temizlenecek gerekirse parça değişecek 3500+ malzeme dediler dedi. 

Cam gibi aydınlatma işçiliği için Mangal+ 1 yıl bedava hacamata anlaştık. 

İki tarafta karlı 😅😁 

@Ebrar Tüfek tanırsın sen. Nasıl pazarlık iyi mi?

Bu forumu seviyorum. İmam araba tamiri için Bilgisayarcıya gidiyor. Bilgisayarcı hallediyor. Bundan iyisi Şam da kayısı.

Hamit yapay zeka ile mi yaptın. Doğal Zeka ile mi?:biggrin:

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Haşmet Güngör yazdı:

Bu forumu seviyorum. İmam araba tamiri için Bilgisayarcıya gidiyor. Bilgisayarcı hallediyor. Bundan iyisi Şam da kayısı.

Hamit yapay zeka ile mi yaptın. Doğal Zeka ile mi?:biggrin:

Marjinal faydaya göre hesapladim abi. Yapay zeka anlamaz o işten. Daha neler yaptığımızı bir bilsen 😁

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Hepimizin başından benzer şeyler geçiyor hemen hemen, hayatta en ifrit olduğum şey verdiğim tam para karşılığında eksik hizmet almak veya kazıklanmış olduğumu düşünmek. Çözüm olarak elimden geldiğince kendi işimi kendim görüyorum ve hepinize tavsiye ederim artık dışarıda hiçbir şey yemiyorum içmiyorum. Keriz yerine konmaktan nefret ediyorum, yemek yanında maliyeti maksimum 2 lira olan bir küçük suya 25-30 lira yazmak en hafif tabirle terbiyesizlik ha şunu da söyleyeyim ekonomi kötü falan ama orta direk ile sabit gelirli harici ağlayan zırlayan yok pek farkındaysanız hatta bazı kesim bu hikaye hep böyle devam etsin, çok güzel paralar kazanıyoruz diyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...