İçeriğe Yönlendir

Ne Olacak Bu Esnafın Hali - Sitem İçerir

Süleyman Kaya

Recommended Posts

Hüseyin Sönmez
Süleyman Kaya yazdı:

Kesinlikle bazı standartların olması gerekiyor

En önemlisi ahlak standartı realize edilmeli. Ortadoğu ahlakından en başta kurtulmak lazım. 

• Beğen 7
  • Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

inşat işi ile uğraşan mütahit arkadaşım dış cephe taş görünümlü kaplama için fiyat istemiş usta metrekare için 2000 tl iştemiş. Taşın metrekaresine geçen hafta 375 tl ödediler döşemesi 2000 tl 

ankara gölbaşı kışlık yazlık değişimi 4 lastik balans dahil 500 tl

6 aylık lastik otel ücreti 250 tl

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Gün geçtikçe müşterisi azalan esnaf aynı karı elde etmek için daha fazla fiyat koyuyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Geçen evde duvarın içindeki su borusu delinmiş. Usta çağırdım tespit - onarım 10dk sürdü, 3500 tl aldı gitti. :) parayı da nakit istedi, eft kabul etmedi, birde gittik para çektik.

• Beğen 2
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş

Ben hakkımı helal etmiyorum... Parayı veriyorum hakkımı da helal etmediğimi yüzüne söylüyorum. Bon Bon bakıyor yine de o parayı alıyor. Ne diyim... Ahlak kalmamis maalesef. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Ersen Tapan yazdı:

Hangi lastikçi bu . Uygunmuş değişim.  

Demirci girişindeki Prelli yazan kocaman bir tabela var abi o . Ama yanındaki dükkan 250 bir yanındaki 200 e yapardım demişti :D 

• Beğen 3
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Dün lastik sibop değişimine 200 TL verdim. Gel de kızma. 5 dakika içinde 200 TL kazanmak. Vay be. Maliyeti ne ki bu adamın. Üstelik dükkan kira değil. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Bikaç seferdir sanayiye gittiğimde dikkatimi çeken şey yedek parçalarda orjinal veya kaliteli markalar çok nadir bulunuyor. Hemen her rafta aynı düşük kalite veya markasız ürünler var. Şu marka hava filtresi var mı diyorum uzaylı görmüş gibi bakıyor. Talep olamıyor demek ki(ekonomik sebeplerden) eskisi gibi. Yan sanayi parçaların kalitesi de zaten...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Erhan Doruk yazdı:

eft kabul etmedi

Vergisini ödemek zorunda kalacak yoksa... Bunlar yüzünden bu hale geldik işte.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ali Gök

gördüğüm kadarıyla usta olmayanlar ustaların kazandığı parayı kıskanıyor :D 

• Beğen 2
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya

Eskiden referans yetkili servis olurdu sanırım bazı yerler yetkili servis fiyatını yakaladı bile. En mantıklı iş kendin yapmak olmuyorsa da yetkili servis gibi işlem yapan ara kuruluşlara gitmek, bosch car speedy vs gibi

Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)
Ersen şahin yazdı:

Maalesef sanayiciler tutturabildiğine giydiriyor onların yüzünden usta olduk hepimiz

:)))) Hakkaten olduk...
Bunun adı yozlaşma
Şu an fragmanları izliyoruz. Hepmize topyekün kayacak çok az kaldı...

tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya
Ali Gök yazdı:

Ustalık yapıldığında gerçekten kızmıyorum ama ustalık yapanda az. ya sök tak yapıyorlar parçayı yada emek istemeyen bazı işler var.. bazı işler var ki lift lazım, yoksa ustalıkla alakası yok

Yorum bağlantısı
Yiğit Özdemir

Şubat ayında devir daim pompası ve triger değişimi ile yağ bakım için gittiğimde (özel servis) başka bir müşteri ile konuşurken dışardan getirilen parçaları takmıyorum demişti Usta. Sonra iş yerinde de cama astığı "parçacılar ürüne garanti vermediği için bizde garanti vermiyoruz" yazısını fark ettim. Hani müşterinin getirdiği parça sıkıntılı oluyor biz takıyoruz ihalesi bize kalıyor dese iyi de kardeşim sen de taktığın parçana garanti vermiyorsun aldığın yer garanti vermediği için. Demek ki işçilikten ayrı parça satışından ayrı kar ediyorsun ki kendi sattığın parçayı dayatıyorsun müşteriye. Yan sanayi parçaların kalitesi de ortada. Ürün daha çabuk bozulduğu için daha sık değişim gerektiği için daha fazla işçilik ödüyoruz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

ben uzun zamandır parçayı dışarıdan getirmeyi kabul eden oto ustasına iş yaptırıyorum piyasada bu kadar sahte ürün varken kusura bakmasınlar nereden geldiği belli olmayan parçayı aracıma taktırmam

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Süleyman Kaya yazdı:

Eskiden referans yetkili servis olurdu sanırım bazı yerler yetkili servis fiyatını yakaladı bile. En mantıklı iş kendin yapmak olmuyorsa da yetkili servis gibi işlem yapan ara kuruluşlara gitmek, bosch car speedy vs gibi

Ben hep yetkili servise götürüyorum. Zaten zaman içinde kurumsal özel servisler mevcut sanayinin yerini alacak. Sanayi kendi ayağına sıkıyor farkında değil.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ali Gök yazdı:

Kazandığı para kıskanılmıyor da, rakamların çok çabuk belirtilen tutarlara çıkması üzücü. Onu dillendiriyoruz sadece.

Yiğit Özdemir yazdı:

Şubat ayında devir daim pompası ve triger değişimi ile yağ bakım için gittiğimde (özel servis) başka bir müşteri ile konuşurken dışardan getirilen parçaları takmıyorum demişti Usta. Sonra iş yerinde de cama astığı "parçacılar ürüne garanti vermediği için bizde garanti vermiyoruz" yazısını fark ettim. Hani müşterinin getirdiği parça sıkıntılı oluyor biz takıyoruz ihalesi bize kalıyor dese iyi de kardeşim sen de taktığın parçana garanti vermiyorsun aldığın yer garanti vermediği için. Demek ki işçilikten ayrı parça satışından ayrı kar ediyorsun ki kendi sattığın parçayı dayatıyorsun müşteriye. Yan sanayi parçaların kalitesi de ortada. Ürün daha çabuk bozulduğu için daha sık değişim gerektiği için daha fazla işçilik ödüyoruz. 

Parçadan da kâr kazanması gayet normal. Ben de hizmet sektöründeyim, parçadan da para kazanıyorum, hizmetimden de. Ama hiç bir müşterime "dışarıdan getirdiğin diski takmam" demiyorum. Sadece arızalanırsa garantisi ile o uğraşacak, bana tekrardan servis bedeli ödeyecek vs, bunları belirtip onayını alıyorum. 

Çok nadiren müşterimin getirdiği parçayı kabul etmem, çok ama çok dandiktir, sahtedir vs. Onun haricinde müşteriye hayır denmez :) 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş
Mehmet Ozyurek yazdı:

Esnaflığın da marketçiliğin de boku çıktı.. 

Benim berber yıl başında 200 lira olan traşı yıl başında 200 yapmıştı, sonrasında iki ay 250 ödedim.. geçen hafta 300 ödedim.. 

Berber fiyatlarını esnaf odası ayarlamıyor mu ? Memlekette yıllardır aynı berbere tıraş olurum samimiyizdir abi kardeş ilişkisi var, ben zaten temiz ve düzenli diye ona gidiyorum ama fiyat sabit olduğu için o da aynı parayı alıyor diğeri de. küçük ilçe olunca kazanıyorlar ama benim düz tıraşım tam 1 saat sürüyor. diğer yerde net yarım saate çıkartır kazancı 2x yapar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Demir

Havanın zaten yüzde 78 azot değil mi :exc1:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Öngür

kim ne derse desin lastik bakmak üzerinede nitrojen hava basmanın karşılığı asla 600 TL olamaz bu resmen halk düşmanlığıdır , bunun sebebi denetimsizlik, bu yapılan haksız kazanca girer

enflasyon ne olur ise olsun bu fiyatlar OLAMAZ .  Böyle iş yerlerinin batmasına zerre üzülmem

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya
Emre Demir yazdı:

Havanın zaten yüzde 78 azot değil mi :exc1:

Evet, havadan para kazanıyor ne güzel

Murat Öngür yazdı:

kim ne derse desin lastik bakmak üzerinede nitrojen hava basmanın karşılığı asla 600 TL olamaz bu resmen halk düşmanlığıdır , bunun sebebi denetimsizlik, bu yapılan haksız kazanca girer

enflasyon ne olur ise olsun bu fiyatlar OLAMAZ .  Böyle iş yerlerinin batmasına zerre üzülmem

Tek maliyet 15 yıl önce aldığı makina ve 60 saniye boyunca harcadığı elektrik

Görkem Karakaş yazdı:

Berber fiyatlarını esnaf odası ayarlamıyor mu ? Memlekette yıllardır aynı berbere tıraş olurum samimiyizdir abi kardeş ilişkisi var, ben zaten temiz ve düzenli diye ona gidiyorum ama fiyat sabit olduğu için o da aynı parayı alıyor diğeri de. küçük ilçe olunca kazanıyorlar ama benim düz tıraşım tam 1 saat sürüyor. diğer yerde net yarım saate çıkartır kazancı 2x yapar

Evet ama bir fark var, biz 200 tl ye traş oluyorsak tabela zaten 300

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Sadece başlığa bakarak yazıyorum detaya gerek yok, "yansın, su sıkan itfaiyenin hortumunu..."

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
özgür çetinkaya

Bu sorun ülkemizin genelinde var. Benim arkadaş Galatasaray Fenerbahçe maçı için 15 bin TL bilet fiyatı istiyor.

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör
(düzenlendi)
Süleyman Kaya yazdı:

Evet, havadan para kazanıyor ne güzel

Tek maliyet 15 yıl önce aldığı makina ve 60 saniye boyunca harcadığı elektrik

Evet ama bir fark var, biz 200 tl ye traş oluyorsak tabela zaten 300

İstanbul berberler odasın da .B ve c diye ayırmışlar B de saç kesme 120 C de 80 birde lüks var benim bahsettiğim sokak arası mahalle berberi. Sınıfını kendi tayin ediyor.

tarihinde Haşmet Güngör tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya
Haşmet Güngör yazdı:

B ve c diye ayırmışlar B de saç kesme 120 C de 80 birde lüks var benim bahsettiğim sokak arası mahalle berberi. Sınıfını kendi tayin ediyor.

Valla bu gidişle onu da kendim yapacağım

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...