Oğuzkan Erışık 13 Mayıs Paylaş 13 Mayıs (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: kendisi şeride sokuyor mu geri Sokuyor. Ama merkezden götürmüyor. Direksiyonu hiç tutmazsan şeridin içinde gezdiriyor. 13 Mayıs tarihinde Oğuzkan Erışık tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Mayıs Paylaş 13 Mayıs Yücel Gezgin yazdı: 1-Acil durum frenleme asistanı. 2- Sürücü yorgunluk algılama sistemi. 3-Kaza veri kaydedicisi. 4-Ani frende otomatik yanan flaşörler. 5-Alkol kilidi hazırlığı. 6-Önden çarpmada yaya koruması için özellikli ön cam. 7-Akıllı hız yardımı,Trafik işareti algılama sistemi burada devreye giriyor,yolun hız limitine göre,geri bildirim veren bir hız sabitleme sistemi. 8-Şerit takip asistanı.Sadece uyarı değil,direksiyon müdahalesi isteniyor. 1- var, güzel. gerekli bence. 2- var deniyor. hiç yorulmadım. 3- yok.. var olan hangi araç var acaba 4- var muhtemelen 5- yok tabi ki.. kimde var acaba 6- camın ne zararı var ki insana.. anlamadım bu camı.. 7- c5 te gördüm.. hız sınırlamayı aktif edersen ve hız girmezsen.. trafik levhasında gördüğü hızda gidiyor.. 8- bu da olmalı.. benimki sadece şeride sokuyor. çoğu araçta var.. Yine ertelenir bu yasa.. Yada insanlar ithal araba alamasın diye hepsini yürürlüğe alabilirler.. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 13 Mayıs Paylaş 13 Mayıs Murat Sahın yazdı: 2023'de bunun satışına müsade edilirken 2024'de yorgunluk tespit sisteminin bile şart koşulacak olması kafa karıştırıcı. ESP sanırım 2015'ti şart koşuldu. Şirkete dacia aldık, arkalar kampana. Vay be dedik, kampana ile esp koymuşlar. Denedik, harbiden de güzel tuttu yolu. Demek ki isteyince oluyormuş Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 13 Mayıs Paylaş 13 Mayıs Mehmet Ozyurek yazdı: 1- var, güzel. gerekli bence. 2- var deniyor. hiç yorulmadım. 3- yok.. var olan hangi araç var acaba 4- var muhtemelen 5- yok tabi ki.. kimde var acaba 6- camın ne zararı var ki insana.. anlamadım bu camı.. 7- c5 te gördüm.. hız sınırlamayı aktif edersen ve hız girmezsen.. trafik levhasında gördüğü hızda gidiyor.. 8- bu da olmalı.. benimki sadece şeride sokuyor. çoğu araçta var.. Yine ertelenir bu yasa.. Yada insanlar ithal araba alamasın diye hepsini yürürlüğe alabilirler.. kaza veri kaydı ford edge de var fabrikasyon ön kamera kaydı var. Sani Gerşon yazdı: ESP sanırım 2015'ti şart koşuldu. Şirkete dacia aldık, arkalar kampana. Vay be dedik, kampana ile esp koymuşlar. Denedik, harbiden de güzel tuttu yolu. Demek ki isteyince oluyormuş olmaz diye bir şey yok bedelini ödedikten sonra, güvenlik ekipmanlarını devreden çıkaranlara bayağı iş çıkacak Alkol kilidinden başlarlar.... Yorum bağlantısı
Cem Işık 13 Mayıs Paylaş 13 Mayıs Benim arabada güya yorgunluk tespit eden sistemden varmış. 1 kez daldım içim geçmiş, onda dahi ikaz etmedi, neye göre çalışıyor (hatta çalışıyor mu çalışmıyor mu bilmiyorum), nereden veri alıyor bilmiyorum. Neredeyse 6 senedir ve 145.000 KM dir kullanıyorum bu arabayı, 1kez bile ikaz verdiğine şahit olmadım. Kaza veri kaydedici dediği de kameradır yahu fazlasını beklemem. Hepsini anladım da alkolmetre olayı çok ütopik, ihtiyaç mı ihtiyaç o ayrı konu ama içip direksiyona geçecek adam, yolcuya "üfle abi" der, öyle aşar bu engeli. 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 13 Mayıs Paylaş 13 Mayıs Şu anda kimsenin aracında bu özelliklerin tamamının olduğunu sanmıyorum. Teslalarda var mı acaba? 1 Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 13 Mayıs Paylaş 13 Mayıs (düzenlendi) Yücel Gezgin yazdı: 4-Ani frende otomatik yanan flaşörler. Bu babamın 2010 C-max'de bile vardı yanlış hatırlamıyorsam yeni alındığı dönemde gölbaşında bi yerde denemiştim sanki Olmayan üretiliyor muymuş hala 13 Mayıs tarihinde Alptuğ Özcan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen 13 Mayıs Paylaş 13 Mayıs bu özellikler çoğu markanın opsiyon olarak güvenlik paketi olarak sundukları özelliklerdi. Demek oluyor ki en basit araçta 80-100 bin tl daha fazla fiyata hazır olun demişler. Yorum bağlantısı
Remzi Karaca 13 Mayıs Paylaş 13 Mayıs Mehmet Ozyurek yazdı: Yine ertelenir bu yasa.. Yada insanlar ithal araba alamasın diye hepsini yürürlüğe alabilirler.. Bence de kuvvetle muhtemel ertelenir. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Mayıs Paylaş 13 Mayıs söz konusu yasa bize ait değil,AB ye ait. biz buna uyacağız diye imza attık 2023 te, ertelenmez de imza geri çekilebilir sanırım belki Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 13 Mayıs Paylaş 13 Mayıs Cem Işık yazdı: Benim arabada güya yorgunluk tespit eden sistemden varmış. Abi senin arabadaki süreye dayalı. Yeni araçlarda kızılötesi ışıkla gözleri takip ediyor. Kapanırsa gözler o zaman uyarıyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Mayıs Paylaş 13 Mayıs Sani Gerşon yazdı: Abi senin arabadaki süreye dayalı. Yeni araçlarda kızılötesi ışıkla gözleri takip ediyor. Kapanırsa gözler o zaman uyarıyor. gözdeki ışıltıyı takip etmesin aman başımıza gelmeyen kalmaz 5 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Mayıs Paylaş 13 Mayıs Sani Gerşon yazdı: Abi senin arabadaki süreye dayalı. Yeni araçlarda kızılötesi ışıkla gözleri takip ediyor. Kapanırsa gözler o zaman uyarıyor. Videoda gördüm.. VW. önce kemeri falan sıkıyor. sonra fren yapıyor.. tepki vermezsen duruyordu.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Mayıs Paylaş 13 Mayıs Mehmet Ozyurek yazdı: önce kemeri falan sıkıyor. sonra fren yapıyor.. tepki vermezsen duruyordu.. daha da uyanmazsan gözüne cam suyu sıkan var mı* 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Mayıs Paylaş 13 Mayıs Çağlar Bayur yazdı: daha da uyanmazsan gözüne cam suyu sıkan var mı* Mantıklı.. 1 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 13 Mayıs Paylaş 13 Mayıs Almanyada satılan nutella ile Türkiye”dekinin içeriği bile farklı. Bu özellikler yurtdışında standart olabilir ama ülkemizde imkansız. 2 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 14 Mayıs Paylaş 14 Mayıs Erhan Doruk yazdı: Almanyada satılan nutella ile Türkiye”dekinin içeriği bile farklı. Bu özellikler yurtdışında standart olabilir ama ülkemizde imkansız. Bizim arabalara palm yağı koyabilirler mi? 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Mayıs Paylaş 14 Mayıs H.Cenk Bayrakçı yazdı: Bizim arabalara palm yağı koyabilirler mi? ziyan etmesek yesek daha iyi olmaz mı , yenenenerji Yorum bağlantısı
Okan Tansel 14 Mayıs Paylaş 14 Mayıs Furkan Avcı yazdı: Bizde trafik tabelasını okuyup hız düşüren sistem olursa, hergün zincirleme kaza haberi okuruz Aynen kardeşim 120 den direk 50 ye düşünce ,arkadaki arkadaş nerdeyse giriyordu araca . Yorum bağlantısı
Okan Tansel 14 Mayıs Paylaş 14 Mayıs (düzenlendi) Yücel Gezgin yazdı: Merhaba arkadaşlar 7 temmuzdan itibaren 0 km araçlarda zorunlu olacak standart güvenlik özellikleri..Bu aşağıda yazdıklarım harici 3-5 madde daha var,ben yeni duydum belki sizler duymuşsunuzdur,paylaşmak istedim,daha önce paylaşılmışsa silebilirsiniz.Bu özellikler şu an Satılan araçlarda varmı?Yeni araç alma arifesindeyim,almışken bu özelliklerde olsun diyorum Tahmin ettiğiniz gibi araba konusunda hiç bilgim yok sonra keşke muhabbetine girmeyeyim Selamlar. (İyi'ki varsınız,iyi'ki böyle bir forum var.) 1-Acil durum frenleme asistanı. 2- Sürücü yorgunluk algılama sistemi. 3-Kaza veri kaydedicisi. 4-Ani frende otomatik yanan flaşörler. 5-Alkol kilidi hazırlığı. 6-Önden çarpmada yaya koruması için özellikli ön cam. 7-Akıllı hız yardımı,Trafik işareti algılama sistemi burada devreye giriyor,yolun hız limitine göre,geri bildirim veren bir hız sabitleme sistemi. 8-Şerit takip asistanı.Sadece uyarı değil,direksiyon müdahalesi isteniyor. 1- Şuan kullandım araçta mevcut ( ki yeni ford serilerinde sabit donanım artık ) 2-aracımda mevcut sürekli ötüyor ,iyi bişey ,çok yorgunum anlaşılan ( yine fordun 2023 2, çeyrek sonrası araçların bir çoğunda var ) 3-hiç bir fikrim yok( kara kutu misali ) 4- bir çok araçta var 5-bilgim yok 6- yaya koruma kulandım araçta var ,lakin cam hikayesi neymiş 7-şuan kullandım araçta mevcut ,tabela okuyup, o hıza göre hızı düşüren sistem ,lakin ülkemizde sakat çünkü tabela 120 derken, birden 50 tabelası çıkıyor ve bam diye kütük fren yapıyor ben kapattım . 8- şuan kullandım araçta var ve muazzam birşey ,şerit çizgisi olmasada beli süre sonra kamera ve araç sensörleri standar araç genişini baz arak şerit oluşturuyor kendine ( yine fordun 2023 2.çeyrek sonrası araçların bir çoğunda var ) 9-adaptik kuruz var kullandım araçta 360 go plot sitemiyle çok işe yarayan birşey ( benceki her araçta olmalı ) 10- kör nokta uyarı sitemi mutlaka ama mutlaka olmalı bence 14 Mayıs tarihinde Okan Tansel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Mayıs Paylaş 14 Mayıs Mehmet Göktürk yazdı: L7 candır. toplum henüz hazır değil 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 14 Mayıs Paylaş 14 Mayıs https://www.tiktok.com/@caradvertisementsandbroc/video/7183409822820273414 2 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 14 Mayıs Paylaş 14 Mayıs Sani Gerşon yazdı: ESP sanırım 2015'ti şart koşuldu. Şirkete dacia aldık, arkalar kampana. Vay be dedik, kampana ile esp koymuşlar. Denedik, harbiden de güzel tuttu yolu. Demek ki isteyince oluyormuş 2014 başında start stop ve esp zorunlu koşuldu 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 14 Mayıs Paylaş 14 Mayıs Ali Gülmez yazdı: 2014 başında start stop ve esp zorunlu koşuldu 2016 EGEA da start stop yok. Yorum bağlantısı
Recommended Posts