İçeriğe Yönlendir

Renault Megane 2 - Stop Ediyor. Çıt Çıt Ses Geliyor

Alper Murat Yılmaz

Recommended Posts

Alper Murat Yılmaz

Merhabalar megane 2 benzin lpg 1.6 v aracımda ilk çalıştırdıktan 5-10 sn sonra araba kendi kendini stop ediyor. 

Aracın sıcak soğuk veya benzin lpg de olmasının hiç bir önemi yok. Arabayı her stop edip tekrar çalıştırdığımda aynı şekilde stop ediyor. Eğer bi süre gaz verip beklersem  (devri yüksek tutup 2-3 arasında bi kaç dk) stop etmiyor tekrar. Ama beklemeden gaz verip yola çıkarsam araba tekleme yapıyor devir kendine kendine düşüyo çıkıyor. Birde şunu farkettim.Devrin düştüğü sırada ön kısımdan çıt çıt diye bi ses geliyor. Elektirik sesi gibi fakat tam sesten emin değilim. Bi kaç ustaya götürdüm. Ama tabikide sorunun ne olduğunu bilmiyoruz yok şunu deneyelim bunu deneyelim gibi her kafadan farklı bi ses çıkıyor. Arabanın çoğu sorununu bu formdaki yorumlardan sizlerin başına gelen okayları okuyarak kendim çözdüm. Başına böyle bi sorun gelen veya önerisi olan varsa cevaplarda sevinirim. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

emme manfioldunda gaz kelebeğinde siyahımsı yağlı kalıntılar varmı parmaklayınca?

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
(düzenlendi)

Manyetik kaptörü değiştirin. Muhtemelen sorununuz çözülecektir. Çıt çıt seside lpg den geliyordur.

Başıma geldi.

Konu burada

https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/307474-megane-2-marş-sonrası-stop-etme-arızası/page/2/?tab=comments#comment-3635193

tarihinde Oğuzkan Erışık tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alper Murat Yılmaz
Çağlar Bayur yazdı:

emme manfioldunda gaz kelebeğinde siyahımsı yağlı kalıntılar varmı parmaklayınca?

Evet şimdi kontrol ettim çok az da olsa var. 

Evet okudum. Bahsettiğiniz krank mili sensörü değil mi? Lpg için enjektörden mi nerden geliyor olabilir çıt çıt sesi? 

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Alper Murat Yılmaz yazdı:

Evet şimdi kontrol ettim çok az da olsa var. 

Evet okudum. Bahsettiğiniz krank mili sensörü değil mi? Lpg için enjektörden mi nerden geliyor olabilir çıt çıt sesi? 

Krank devir sensörü. Araba elektrik kesiyorsa devir düşünce lpg kapatıyor sonra geri açıyor olabilir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Silindir kompresyonlarına da bakılmalı.. 

Yanık subap da aynı şeyi yapar.. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...