İçeriğe Yönlendir

Togg Satışları Yavaş mı İlerliyor?

özgür çetinkaya

Recommended Posts

İbrahim Aslıoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

düzülüyor doğrudur... dizilmesi lazım normalde.

Hocam, belki de sözün doğrusu dizilir olacaktır. Ben yanlış yazmış da olabilirim:)

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Ne yazarsanız yazın düzüldük :crazy:

• Beğen 2
  • Mutlu 2
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
İbrahim Aslıoğlu yazdı:

Hocam, belki de sözün doğrusu dizilir olacaktır. Ben yanlış yazmış da olabilirim:)

ya ben farkındayım tabi bu şakayı hep yaparım size özel değil. doğrusu emin değilim ikisi de olabilir aslında. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Diyanet şehirlerarası yolculuklarda Togg'un ihtiyaçlarını karşılamadığını belirterek 10 togg fiyatına 1 (bir) A8 kiralamış.

Sonra niye satışlar düşüyor :) 

• Beğen 4
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Sani Gerşon yazdı:

Diyanet şehirlerarası yolculuklarda Togg'un ihtiyaçlarını karşılamadığını belirterek 10 togg fiyatına 1 (bir) A8 kiralamış.

Sonra niye satışlar düşüyor :) 

şarj istasyonları var. nasıl olsa mola veriyorlar camide şurda burda. En azından togg a bindiğini görelim. uzun yola uçakla gitsin. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Mehmet Göktürk yazdı:

şarj istasyonları var. nasıl olsa mola veriyorlar camide şurda burda. En azından togg a bindiğini görelim. uzun yola uçakla gitsin. 

Zamanı değerlidir, şarjı bekleyemez, anlarım. Uçak pahalıdır, tarifeli olanla gitse, yine anlarım. Ama 10 togg parasına 1 araç almasını anlayamam. Hadi ALMAN markası ile ilerlemek istedi, illa A8 mi olmalıydı? Bir A6 veya Mercedes E olamaz mıydı?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Sani Gerşon yazdı:

Zamanı değerlidir, şarjı bekleyemez, anlarım. Uçak pahalıdır, tarifeli olanla gitse, yine anlarım. Ama 10 togg parasına 1 araç almasını anlayamam. Hadi ALMAN markası ile ilerlemek istedi, illa A8 mi olmalıydı? Bir A6 veya Mercedes E olamaz mıydı?

olamaz. Megane alır oturur. Din adamı bu. diğerleri gibi değil. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Sani Gerşon yazdı:

Ben kamu yöneticisi olsam makam denen şeyi kaldırıp arabayla işi olana en fazla yerli üretip c segment araba alabilirsiniz derdim. 

amm togg ile A8 fiyatını karşılaştırırke. A8’in vergisiz alındığı hesaba katılarak mı 10 togg parası deniyor?

kamu kendi bünyesine araba alırken ötv mtv ödemiyor

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Mehmet Göktürk yazdı:

olamaz. Megane alır oturur. Din adamı bu. diğerleri gibi değil. 

Biz kimin diyanet işleri başkanından aşağıyız ki (!) sıradan bir araca binelim demişlerdir.  Ye kürküm ye dünyası, ambalaj kıymetli, ambalaj içindeki ürünün ederi kaç para önemli değil malesef bizim sistemde. 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

amm togg ile A8 fiyatını karşılaştırırke. A8’in vergisiz alındığı hesaba katılarak mı 10 togg parası deniyor?

Aynı hesap togg için de geçerli. Onu da vergisiz alıyor. 

En ucuz ve ek donanımsız a8'in vergisiz fiyatı 4.1milyonTL. Üst paket ek donanımsızın ise 5milyonTL.

Vergili togg alsalar, hala 2.5 adet parasına geliyor. Togg'un da vergisiz hali 1.4milyonTL olmalı ki, hala büyük fark.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Sani Gerşon yazdı:

Aynı hesap togg için de geçerli. Onu da vergisiz alıyor. 

En ucuz ve ek donanımsız a8'in vergisiz fiyatı 4.1milyonTL. Üst paket ek donanımsızın ise 5milyonTL.

Vergili togg alsalar, hala 2.5 adet parasına geliyor. Togg'un da vergisiz hali 1.4milyonTL olmalı ki, hala büyük fark.

Yani 5/1,4 = 3,5 katı mı oluyor? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Yani 5/1,4 = 3,5 katı mı oluyor? 

Evet.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ben kamu yöneticisi olsam makam denen şeyi kaldırıp arabayla işi olana en fazla yerli üretip c segment araba alabilirsiniz derdim. 

Kiralama ile alıyorlar. Evet öyle oluyor. Astronomik kira bedelleri var.  Kiralama bedelinde sadece kdv de bir paslama var. başka yok. Üstüne x2 yahut x3 kar payı da koy. acaba araçlar kimden kiralandı vs. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

yerel yönetimler çoğunlukla kiralık. Merkezi teşkilatta kiralama oranı biraz daha düşük. Özellikle lüks araçlar satın alınıyor. 

@Mehmet Göktürk

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

yerel yönetimler çoğunlukla kiralık. Merkezi teşkilatta kiralama oranı biraz daha düşük. Özellikle lüks araçlar satın alınıyor. 

@Mehmet Göktürk

Yapılan açıklamada kiralandı denmiş.  Kiralama gayet de yaygın. ben içindeyim. 

Ama daha düşük olabilir ama ikisi de yüksek oranlar. biri az daha düşüktür. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

acaba araçlar kimden kiralandı vs. 

Burası çok önemli hocam.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Kiralama ile alıyorlar. Evet öyle oluyor. Astronomik kira bedelleri var.  Kiralama bedelinde sadece kdv de bir paslama var. başka yok. Üstüne x2 yahut x3 kar payı da koy. acaba araçlar kimden kiralandı vs. 

kimden kiralanmasından çok doğru fiyata mı kiralandı. Bu önemli. 

devlete yapılan kiralamalar dışarıya oranla daha pahalı oluyor. Mesela biz yıkım ihalesine çıkıyoruz. Özelde 200 bin liraya yapılan işi ihaleye giren firmalar en düşük 400 teklif veriyor. Neden? Parayı geç ödüyormuşuz. Ceza kesme ihtimali vs. 

neyse. makam olayı zaten olmaması gereken bir şey. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

..firmalar en düşük 400 teklif veriyor. Neden? Parayı geç ödüyormuşuz. Ceza kesme ihtimali vs. 

..

Bazı durumlarda haklılıkları var. Yahut böyle yapıyorsun sonra diyorsun ki şuranın tuvaleti yapılacak ödenek yok "yap burayı".. böyle çetrefilli şeylere dalınca çıkması da zor. Tuvaletin tadilatı araç kiralamadan çıkıyor. vs vs. 

Kötü niyetli soruşturma sayıştay gelse mahveder.

onu cebe de atabilir, brezilyada tatile de gidebilir tuvaleti de tamir ettirebilir. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bu durumda, satın alması daha avantajlı değil mi. 

Neden kiralıyorlar?

Kamudaki araçların çoğu kiralık. Bahse konu A8 de kiralıkmış.. 

Ayrıca sosyal medya yalan söylemiyorsa. 8. aracı imiş bu. Başka uzun yola gidecek aracı kalmamış mı.. Gittiği yerde savaş mı kazanacak. Ben 2011 model 200 bin kilometredeki C5 ile 20 defa uzun yol yaptım.. hiç bir sorun yaşamadım. 40-50 bindeki E serisi S serisi araçlarına ne olmuş ki yeni A8 kiralanıyor. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
özgür çetinkaya yazdı:

Kategori yeni açılmış ve ilk konuyu ben açmak istedim.

Arkadaşlar arasında sohbet esnasında geçti Togg bu sene ilk çeyrekte 4 küsür araç satmış buda aylık olarak ortalama 1400 1500 araç düşüyor.

Bunu yıllığa vurduğumuzda 16 17 bin adet yapar hadi yapsın 20 bin adet.

Geçen sene 20 bin satan togg bu sene üzerine bir şey koyamamış ve 2024 hedefi 60 bin ile 70 bin üretim kapasitesi olması bekleniyordu.

Togg tarafında yolunda gitmeyen bir şeyler mi var acaba?

t10x modelinden sonra ise t10f modeli yerine hactback bir araba piyasaya sürülse idi daha iyi olmaz mıydı?

İnsanlar hayal kurmaya ve inanmaya bayılıyor. Ortada bir sorun varsa o da bu. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Mehmet Ozyurek yazdı:

Neden kiralıyorlar?

Ayrıca sosyal medya yalan söylemiyorsa. 8. aracı imiş bu. Başka uzun yola gidecek aracı kalmamış mı.. Gittiği yerde savaş mı kazanacak. Ben 2011 model 200 bin kilometredeki C5 ile 20 defa uzun yol yaptım.. hiç bir sorun yaşamadım. 40-50 bindeki E serisi S serisi araçlarına ne olmuş ki yeni A8 kiralanıyor. 

eskiler bilir forumda bir üyemiz şahis fluence aracı ile devletteki müdürlerden birisinin makam şoförlüğünü yapıyordu

kasko ve sigortasını cebinden karşılayıp km başına fatura kesiyordu hatırlayanlar olur

piyasada hala kim bilir bu şekilde ne kadar araç var 

itibardan tasarruf olmaz 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Mehmet Ozyurek yazdı:

Neden kiralıyorlar?

Kamuda araç satın alma çok zor koşullara bağlı, o sebeple kiralama hiçbir koşulu olmadan yapabildiğin bir şey. Araç için bütçeye 1 yıl önceden ekletmen ve onaylatman lazım, maliye herkese sorun çıkarıyor o konuda, bakanlıklara bile. Ama kiralamada kendi insiyatifinde kurumun, ne yazık ki

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Murat Sürmeli yazdı:

Kamuda araç satın alma çok zor koşullara bağlı, o sebeple kiralama hiçbir koşulu olmadan yapabildiğin bir şey. Araç için bütçeye 1 yıl önceden ekletmen ve onaylatman lazım, maliye herkese sorun çıkarıyor o konuda, bakanlıklara bile. Ama kiralamada kendi insiyatifinde kurumun, ne yazık ki

Bunu temmuz ayında tasarrufa başlayacak olan !! Mehmet Şimşek'e hatırlatmalı. 

• Beğen 2
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Sıfır faiz de satışı arttirmamis sanırım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Söylentiye göre A8 sözleşmesi fesh edilmiş.

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...