özgür çetinkaya 22 Nisan 2024 Paylaş 22 Nisan 2024 Merhaba, Geçen bakımda likoil moil kullanmıştım. 10 40 castrol almayı planlıyorum ama bir türlü bulamadım çok fazla çeşidi var. 2008 model fiesta için hangi yağı önerirsiniz? İyi forumlar Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Nisan 2024 Paylaş 22 Nisan 2024 5/30 mobil3000, veya opet te olur po da bir de her yağ değişiminde marka model değiştirilmez eskisinden kalan faydalı diyeceğimiz yağ katmanlarınını çözebilir 4 Yorum bağlantısı
özgür çetinkaya 22 Nisan 2024 Yazar Paylaş 22 Nisan 2024 Çağlar Bayur yazdı: 5/30 mobil3000, veya opet te olur po da bir de her yağ değişiminde marka model değiştirilmez eskisinden kalan faydalı diyeceğimiz yağ katmanlarınını çözebilir https://www.hepsiburada.com/castrol-magnatec-diesel-10w-40-a3-b4-4-litre-motor-yagi-uretim-yili-2023-pm-HBC000020FVYV?magaza=Castrol bunu önerir misiniz? Yorum bağlantısı
özgür çetinkaya 22 Nisan 2024 Yazar Paylaş 22 Nisan 2024 Çağlar Bayur yazdı: 5/30 olursa olur yüksek km aracım olduğundan nereye gittiysem 10 40w yağ önerdiler. Bu konuda bir görüşünüz var mıdır? (araçta yağ kaçakları mevcuttur) Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Nisan 2024 Paylaş 22 Nisan 2024 viskozite / sıvı / katkı ile tamirat olmaz, kaçak/yakma/ses vs. var ise vardır, üstü örtülebilir, örtebilen yağ/katkı/sıvı varsa aynı zamanda ileride yapılacak masrafı da büyütüyor demektir. 5 Yorum bağlantısı
özgür çetinkaya 22 Nisan 2024 Yazar Paylaş 22 Nisan 2024 Çağlar Bayur yazdı: viskozite / sıvı / katkı ile tamirat olmaz, kaçak/yakma/ses vs. var ise vardır, üstü örtülebilir, örtebilen yağ/katkı/sıvı varsa aynı zamanda ileride yapılacak masrafı da büyütüyor demektir. Sizin dediğiniz gibi olsun 5 30w tam sentetik mobil yağ kullanalım. Bakalım sonuç ne olacak. Teşekkürler Yorum bağlantısı
Cengizhan Bekir BAYRAM 22 Nisan 2024 Paylaş 22 Nisan 2024 (düzenlendi) özgür çetinkaya yazdı: yüksek km aracım olduğundan nereye gittiysem 10 40w yağ önerdiler. Bu konuda bir görüşünüz var mıdır? (araçta yağ kaçakları mevcuttur) yüksek km ile alakası yok pek. ben genelde motul kullanıyorum. leon aracım 330 binde aldıgım gün usta 10 40 castrol koydu. 10 bin km de 2 lt yağ ekledim. sonra ki bakımda motul yağ seçiciden uygun yağı aldım 5-30 . 12 bin km oldu hiç yağ eklemedim. ve performans inanılmaz farketti. motora göre uygun yağ koymak daha mantıklı. 22 Nisan 2024 tarihinde Cengizhan Bekir BAYRAM tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy 22 Nisan 2024 Paylaş 22 Nisan 2024 Çağlar Bayur yazdı: viskozite / sıvı / katkı ile tamirat olmaz, kaçak/yakma/ses vs. var ise vardır, üstü örtülebilir, örtebilen yağ/katkı/sıvı varsa aynı zamanda ileride yapılacak masrafı da büyütüyor demektir. Çağlar beye %100 katılıyorum, ayrıca bileşen olarak da motora uygun olması lazım, 5/30 olacak ayrıca motor üreticinizin onayı olan standart olacak, örneğin benim aracımda R9M motor var, renault Rn 0720 onaylı Liqui Moly toptec 4400 serisi kullanırım, motul alacaksam Motul Specific 0720 alırım 2 Yorum bağlantısı
Murat Öngür 22 Nisan 2024 Paylaş 22 Nisan 2024 Fiesta ya 5/30 kullanılır, orj olduğundan emin olursanız , mobil, castrol, shell, liqui, moly, motul hepsi olur . 1 Yorum bağlantısı
özgür çetinkaya 22 Nisan 2024 Yazar Paylaş 22 Nisan 2024 Çağatay Özsoy yazdı: Çağlar beye %100 katılıyorum, ayrıca bileşen olarak da motora uygun olması lazım, 5/30 olacak ayrıca motor üreticinizin onayı olan standart olacak, örneğin benim aracımda R9M motor var, renault Rn 0720 onaylı Liqui Moly toptec 4400 serisi kullanırım, motul alacaksam Motul Specific 0720 alırım Hocam ben bunu alacağım yağ seçici seçerken fiesta 2008 1.4 seçtim size zahmet vaktiniz var ise o dediğiniz marka modeli sorgulama imkanı var mıdır? Yorum bağlantısı
Ali Gök 22 Nisan 2024 Paylaş 22 Nisan 2024 castrol yağı lombardin motoruma bile koymuyorum . yağ kötü demedim sahtesi dünya 1 Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 22 Nisan 2024 Paylaş 22 Nisan 2024 Mobil 5w30 uygundur. 10w40dan sonra 5w30da bi yağ yakması muhtemeldir. İlk yağ değişimine kadar kontrollü giderseniz iyi olur. Yorum bağlantısı
Koray Demir 22 Nisan 2024 Paylaş 22 Nisan 2024 Ali Gök yazdı: castrol yağı lombardin motoruma bile koymuyorum . yağ kötü demedim sahtesi dünya Castrol yetkili satış noktaları. Birden çok alternatif satıcı var buralarda sahtesi olmaz. https://www.castrol.com/tr_tr/turkey/home/nereden-alabilirim.html Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu 22 Nisan 2024 Paylaş 22 Nisan 2024 Çağlar Bayur yazdı: viskozite / sıvı / katkı ile tamirat olmaz, kaçak/yakma/ses vs. var ise vardır, üstü örtülebilir, örtebilen yağ/katkı/sıvı varsa aynı zamanda ileride yapılacak masrafı da büyütüyor demektir. Cengizhan Bekir BAYRAM yazdı: yüksek km ile alakası yok pek. ben genelde motul kullanıyorum. leon aracım 330 binde aldıgım gün usta 10 40 castrol koydu. 10 bin km de 2 lt yağ ekledim. sonra ki bakımda motul yağ seçiciden uygun yağı aldım 5-30 . 12 bin km oldu hiç yağ eklemedim. ve performans inanılmaz farketti. motora göre uygun yağ koymak daha mantıklı. Arkadaşlar çok güzel ifade etmişsiniz. Usta 220 bin km. de ki fiestama 10/40 yağ doldurmak istemişti. Eskiden motor ısınsın diye, soğuk motora 3 dakika dip gaz basmak gibi bir alışkanlık vardı. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Nisan 2024 Paylaş 22 Nisan 2024 İbrahim Aslıoğlu yazdı: motor ısınsın diye, gün geçmiyor ki bilgi dağarcımız şakkadanak neler öğreniyor 1 1 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 22 Nisan 2024 Paylaş 22 Nisan 2024 Çağlar Bayur yazdı: gün geçmiyor ki bilgi dağarcımız şakkadanak neler öğreniyor Dogru bilgi. Dip gaz yapinca motor isinir 1 Yorum bağlantısı
özgür çetinkaya 23 Nisan 2024 Yazar Paylaş 23 Nisan 2024 Görkem Karakaş yazdı: Mobil 5w30 uygundur. 10w40dan sonra 5w30da bi yağ yakması muhtemeldir. İlk yağ değişimine kadar kontrollü giderseniz iyi olur. Yağ yakma sorunum yok çok şükür bir yerden yağ kaçırıyor ama çözemedim osman usta dan randevu bekliyorum. Bakalım ne diyecek Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 23 Nisan 2024 Paylaş 23 Nisan 2024 özgür çetinkaya yazdı: Yağ yakma sorunum yok çok şükür bir yerden yağ kaçırıyor ama çözemedim osman usta dan randevu bekliyorum. Bakalım ne diyecek Eğer yağ yakma sorunu yoksa sadece kaçırdığı için viskozite değiştiyse hepten hatalı ve gereksiz olmuş (zaten hatalıydı ama) Yağ kaçağı çözümü çok bir şey değil sonuç olarak bi usta görsün bakalım. Conta ve keçedir en nihayetinde Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy 24 Nisan 2024 Paylaş 24 Nisan 2024 özgür çetinkaya yazdı: Hocam ben bunu alacağım yağ seçici seçerken fiesta 2008 1.4 seçtim size zahmet vaktiniz var ise o dediğiniz marka modeli sorgulama imkanı var mıdır? Merhaba, gördüğüm kadarıyla sizin motora FORD WSS M2C 913 D onaylı yağ gerekiyor, yukarıdaki üründe bu onay mevcut, başka marka alırsanız yine bu onay olsun. FMY marka olsada olur, ben sizin yerinizde olsam liqua moly tercih ederdim, sanırım "Liqui Moly Leichtlauf Special F 5W-30" diye geçiyor 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 24 Nisan 2024 Paylaş 24 Nisan 2024 Çağatay Özsoy yazdı: Merhaba, gördüğüm kadarıyla sizin motora FORD WSS M2C 913 D onaylı yağ gerekiyor, yukarıdaki üründe bu onay mevcut, başka marka alırsanız yine bu onay olsun. FMY marka olsada olur, ben sizin yerinizde olsam liqua moly tercih ederdim, sanırım "Liqui Moly Leichtlauf Special F 5W-30" diye geçiyor Fiyata bağlı tabi ama Ford onayı çok şart değil, c2 veya c3 onayı olan yağlar yeterli olur. Ki kitapçıkta da böyle yazıyor, kullanabilirsiniz diye. 913 D onayı genellikle A3/A5 (B5) yağlarda olan bir onaydı yanılmıyorsam. C2-C3 bu onaydan oldukça üsttür. 3 Yorum bağlantısı
Süleyman Özakca 2 Mayıs 2024 Paylaş 2 Mayıs 2024 Merhaba bence yağın markası önemli değil yağın orijinal olup olmadığı önemli Türkiye'de maalesef orijinal yağ bulmak çok zor bu yüzden mobil markanın orijinal sitesinden sipariş veriyorum yağlarımı peki neden mobi yağ sipariş veriyorum çünkü fiyat performans ürünü diğer markalar çok pahalı olduğu için mobil alıyorum ,şöyle bir örnek veriyorum Castrol yağ bir satış sitesinde 500 lira aynı yağ orijinal sitesinde 1.500 lira ek olarak şunu da anlatmak istiyorum başka bir forumda bir vatandaş shell'den yağ almış orijinal diye arabası sıkıntıya girmiş yağı Castrol merkeze yollamış analiz için ve ya sahte çıkmış Yorum bağlantısı
Recommended Posts