İlkay Başaran 1 Haziran 2024 Paylaş 1 Haziran 2024 Çağlar Bayur yazdı: şimdi unut onu Neyi "Nasıl unuttum hemen. Shift + delete" 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Haziran 2024 Paylaş 1 Haziran 2024 İlkay Başaran yazdı: Neyi "Nasıl unuttum hemen. Shift + delete" kimsiniz? alıntı şeetmişiniz 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 1 Haziran 2024 Paylaş 1 Haziran 2024 Çağlar Bayur yazdı: kimsiniz? alıntı şeetmişiniz Vaay fdisk Yorum bağlantısı
Servet Aydın 1 Haziran 2024 Paylaş 1 Haziran 2024 İlkay Başaran yazdı: Neyi "Nasıl unuttum hemen. Shift + delete" Ne unuttuğunu unuttuğun için seni azad ediyorum Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 1 Haziran 2024 Paylaş 1 Haziran 2024 Servet Aydın yazdı: Ne unuttuğunu unuttuğun için seni azad ediyorum Unutmadan, doğum günün kutlu olsun abi. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Nisan Yazar Paylaş 8 Nisan İklim kanunları görüşülüyor. Acaba iklim kanunları gelecekte bize ne getirecek? İçeriği masum mu? Gerçek amaçlar başka olabilir mi? İklim ayağına ülkelerin sanayisine sınırlandırma ya da karbon kredisi ayağına haraca bağlama gibi şeyler? Ozon delindi mi gerçekten? Dünya’nın ısınması normal mi yoksa bizden mi kaynaklı? iklim konusu yeni dünya düzeninde ciddi bir soru olarak karşımızda Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 8 Nisan Paylaş 8 Nisan Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ozon delindi mi gerçekten? Evet. Bu delilli ispatlı. Hatta tamiri için atılan adımların detayları da mevcut. Ekibin başı bir kadındı hatta. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Nisan Yazar Paylaş 8 Nisan Çağrı Alaf yazdı: Evet. Bu delilli ispatlı. Hatta tamiri için atılan adımların detayları da mevcut. Ekibin başı bir kadındı hatta. delik değil, incelme. O da bazı dönemlerde. Geçmişte de vardı. soğutma amaçlı kullanılan gazlar, yangın söndürücüler bilmem ne. Bunlardan dolayı ozonun delindi denmesi bana komik geliyor. dünya zaten 20 bin yıldır ısınıyor. Bu yasalar ve gelecekte yapılacak güncellemelerle kullandığımız suya bile karışırlar. Fırat ve dicle’den israil’e su çekilme projesi var mesela. Batının dayattığı şeylere şüpheyle bakmalı. Elbette şehirlerde kötü gaz salınımı azaltılmalı. Her türlü önlem alınmalı. Egzoz ve baca gazları solumamalıyız. Ama iklim kanununlarının arka planı çok farklı olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Nisan Yazar Paylaş 8 Nisan bu arara ozon, güney kutbunda inceldi. İlgili gazların güney kutbunda toplandığını gösteren bi veri yok. Kuzey yarım küredeki kötü gazlar güney kutbuna gitmiş Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Nisan Paylaş 8 Nisan Ozonu bilmem, benim net olarak gördüğüm, çocukluğumda akan dereler, akan çeşmeler artık akmıyor.. Yağmuru çalıyorlar mı, yoksa bu dünyanın bir döngüsü mü onu da bilmiyorum. Bence çalmıyorlar, yağmuru buradan alıp arabistana nasıl götürecek. İlkimsel olaylar diye düşünüyorum. Aşırı ve yanlış sulama bir şekilde kontrol altına alınmalı. Bunun da gerekli olduğunu düşünüyorum. Atmosferi kirletenler, dereleri kirletenler bir şekilde kontrol altına alınmalı. 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 8 Nisan Paylaş 8 Nisan Tansu Kalafatoğlu yazdı: Bunlardan dolayı ozonun delindi denmesi bana komik geliyor. Tansu abi senin mühendisliğin benimkinden daha teknik. Bu konuyu benden daha iyi tahayyül edebilirsin çünkü sizde Termodinamik dersi vardı. Madde hiçbir zaman var olmaz ancak şekil değiştirir. Yerkürenin altından belki de 100 senedir gayet verimsiz motorlara koymak üzere belli bir sıvıyı çekiyoruz. Bu sıvıyı anında patlatıp hava olarak depozito eden aygıtlarımız ile kurduğumuz sistemi çeviriyoruz. Bugün dünyada 14 milyar litre petrol tüketiliyor. Günde... Bunun ekolojik dengeyi bozmamak gibi bir ihtimali yok. Dünya, Jupiter çapında olaydı belki dediğin doğruydu ama bu rakamlara göre dünya ufak. Diğer dediklerine katılıyorum. Emmi de doğru söylüyor Eskiden akan ırmaklar akmıyor. Osmanlı'dan ilk aldıkları noktalar ile Sanayi devrimi gerçekleştirdiler, enerji krizlerine çözdüler. İkinci sefer Türkiye'den hak iddia ettikleri yerlerden ise Su krizi meselesini çözecekler. Bir kısım azınlıklarını yalanlarla kışkırtarak ve terör devletleri kurarak yapıyorlar bunları. Uyanık olmamız lazım. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Nisan Yazar Paylaş 8 Nisan Mehmet Ozyurek yazdı: Ozonu bilmem, benim net olarak gördüğüm, çocukluğumda akan dereler, akan çeşmeler artık akmıyor.. Yağmuru çalıyorlar mı, yoksa bu dünyanın bir döngüsü mü onu da bilmiyorum. Bence çalmıyorlar, yağmuru buradan alıp arabistana nasıl götürecek. İlkimsel olaylar diye düşünüyorum. Aşırı ve yanlış sulama bir şekilde kontrol altına alınmalı. Bunun da gerekli olduğunu düşünüyorum. Atmosferi kirletenler, dereleri kirletenler bir şekilde kontrol altına alınmalı. 100 sene önce istediği an yağmur yağdıran ülkeler bugün neler yapabilir? ekolojik dengesizliğin tek sebebi egzoz gazları değil abi. konya’da aktif binlerce dalgıç pompa var. Eskiden 30 metreden çıkan su şimdi 300 metreden çekiliyor. Konya çökmesinde neresi çöksün. ülkemizin suyu %70 vahşi sulamaya gidiyor mesela. Bunun önüne geçmiyoruz. Suları acımasızca tüketiyorz. Sonra su yetmiyor diyoruz. Bunun iklimle alakası yok mesela aktif yüzlerce volkan var. 1980’den sonra 300 tanesi patladı. Haftalarca atmosfer dumana sıcağa boğuldu. O senelerde dünyanın sıcaklık değişimi yok denecek kadar az. Sonraki yıllarda yine eski düzenine dönüyor. Bizim egzozlar o patlamaların yanınca kum tanesi Çağrı Alaf yazdı: Tansu abi senin mühendisliğin benimkinden daha teknik. Bu konuyu benden daha iyi tahayyül edebilirsin çünkü sizde Termodinamik dersi vardı. Madde hiçbir zaman var olmaz ancak şekil değiştirir. Yerkürenin altından belki de 100 senedir gayet verimsiz motorlara koymak üzere belli bir sıvıyı çekiyoruz. Bu sıvıyı anında patlatıp hava olarak depozito eden aygıtlarımız ile kurduğumuz sistemi çeviriyoruz. Bugün dünyada 14 milyar litre petrol tüketiliyor. Günde... Bunun ekolojik dengeyi bozmamak gibi bir ihtimali yok. Dünya, Jupiter çapında olaydı belki dediğin doğruydu ama bu rakamlara göre dünya ufak. Diğer dediklerine katılıyorum. Emmi de doğru söylüyor Eskiden akan ırmaklar akmıyor. Osmanlı'dan ilk aldıkları noktalar ile Sanayi devrimi gerçekleştirdiler, enerji krizlerine çözdüler. İkinci sefer Türkiye'den hak iddia ettikleri yerlerden ise Su krizi meselesini çözecekler. Bir kısım azınlıklarını yalanlarla kışkırtarak ve terör devletleri kurarak yapıyorlar bunları. Uyanık olmamız lazım. evet kirletiyoruz. Yenilebilir enerji olsun istiyoruz. Bunlar güzel şeyler ama işin arkasında insanları ve şirketleri iklim puanlaması yaparak kontrol altına alma ve ücret ödettirme işleri de var. Hatta bazı haklarına el koyma durumları var. Senin adına ülkenle ilgili karar verebilirler mesela. zaten bu tip kurgular kılıfına öyle bir uydurulurki, aaa evet adamlar haklı deriz. Daha önceden demiştik. Biliyoruz. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Nisan Yazar Paylaş 8 Nisan Çağrı Alaf yazdı: Termodinamik dersi Ameleyim ben 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Nisan Paylaş 8 Nisan Yağmuru yağdırablirler.. ama arabistana götüremezler diye düşünüyorum.. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 8 Nisan Paylaş 8 Nisan Tansu Kalafatoğlu yazdı: konya’da aktif binlerce dalgıç pompa var. Eskiden 30 metreden çıkan su şimdi 300 metreden çekiliyor. Konya çökmesinde neresi çöksün. Elbistan'dan aynı suyu 30 senedir çekiyoruz termik santralin saha susuzlaştırma çalışması için. Bir Türkiye'ye yetecek suyu çoktan israf ettik. O da yavaş yavaş azalıyordu şimdi depremden sonra yamaçta kalan tüm kuyular kurudu. Ya daha dibe çöktü ya da yer değiştirdi. Tansu Kalafatoğlu yazdı: aktif yüzlerce volkan var. 1980’den sonra 300 tanesi patladı. Haftalarca atmosfer dumana sıcağa boğuldu. O senelerde dünyanın sıcaklık değişimi yok denecek kadar az. Sonraki yıllarda yine eski düzenine dönüyor. Bizim egzozlar o patlamaların yanınca kum tanesi Bence o 300 volkanların yarattığı püskürtmenin yarattığı etkiyi biz sadece motoru Rolls Royce olan uçakların günlük depozitiyle geçiyoruzdur. İnsan elinden çıkan kirliliği hafife indirgememeliyiz. Tansu Kalafatoğlu yazdı: ekolojik dengesizliğin tek sebebi egzoz gazları değil abi. Nükleer bomba denemeleri, denizlere salınan kimyasal atıklar, aşırıcı biyolojik kaynak tüketimleri, orman arazilerinin betonarme yapılara terki, madencilik, tekstil say say bitmez, yakıt bunun bir kısmı ancak küçük bir kısmı değil. Tansu Kalafatoğlu yazdı: evet kirletiyoruz. Yenilebilir enerji olsun istiyoruz. Bunlar güzel şeyler ama işin arkasında insanları ve şirketleri iklim puanlaması yaparak kontrol altına alma ve ücret ödettirme işleri de var. Hatta bazı haklarına el koyma durumları var. Senin adına ülkenle ilgili karar verebilirler mesela. Ukrayna'ya saldırı gelene kadar Avrupa da bu mavalları okuyordu sonra termikleri devreye aldılar hahaha. Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ameleyim ben Baret beyaz ise şefsindir sarı gulacı sensindir nokta. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 8 Nisan Paylaş 8 Nisan İlk defa Vietnam savaşında kullanılmış, nasıl yapıldığı basitçe açıklanıyor. https://www.instagram.com/reel/DIJ6fHtI6Pq/?igsh=djFsZWs5NGx5ZWh0 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 8 Nisan Paylaş 8 Nisan Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ameleyim ben Rol çalma teknik amele benim. Sende inşaat mühendisi yazıyor. Anadolu tarihin hiçbir döneminde öyle anlatıldığı gibi bereketli falan olmadı. Bölgesel verimli yerler var ama geneli kurak ve çölleşmeye aday ve hatta çöl. Cumhuriyet sonrası geliştirilen ve tarıma daha uygun hale getirilen yerler var. Ama normalde baktığında çukurova ve menderes ovası dışında pek bir yer yok. Onlarda ırmak rejimlerinin delta nedeni ile dağılıyor olmasından. GAP olmasa urfada neyle ekip biçeceklerdi? Balkanlar gibi zengin yağmur rejimine ve verimli topraklara sahip bir ülke değiliz malesef. Çukurova, Menderes, Harran, Trakya. Verimli tarım yapabilmek ve ülkeyi hep anlatıldığı gibi kendi kendine yeter hale getirebilmek için o yüzölçümü yeterli değil. Yorum bağlantısı
Ali Gök 8 Nisan Paylaş 8 Nisan vahşi sulama direk yasaklanmalı. vahşi sulama gereken ürün ekilmemeli. çukurovada mısır ya damlamayla sulanmalı yada ekilmemeli suyu yok eden vahşi sulama 2 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 8 Nisan Paylaş 8 Nisan Ali Gök yazdı: vahşi sulama direk yasaklanmalı. vahşi sulama gereken ürün ekilmemeli. çukurovada mısır ya damlamayla sulanmalı yada ekilmemeli suyu yok eden vahşi sulama Konya ovası komple çökmeden bu mısırdan kurtlamayacağız. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Nisan Yazar Paylaş 8 Nisan İklim tasası geçerse, sonraki eklemelerle aldığımız ekmek 2 katı fiyatına çıkarsa şaşırmamak lazım. ekmek üretirken saldığın karbonun parasını paris sözleşmesi gereği birliğe ödüyorsun. O da senin adına hem senin üretimlerini kontrol ediyor hem de yeşil enerji üretmene yardımcı oluyor. Yersen. trump yemedi. Brezilya yemedi. Çin ve hindistan yemedi. Rusya ile özel anlaşmalar yaptılar. Ne olduğu belli değil. 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Tansu Kalafatoğlu yazdı: İklim tasası geçerse, sonraki eklemelerle aldığımız ekmek 2 katı fiyatına çıkarsa şaşırmamak lazım. ekmek üretirken saldığın karbonun parasını paris sözleşmesi gereği birliğe ödüyorsun. O da senin adına hem senin üretimlerini kontrol ediyor hem de yeşil enerji üretmene yardımcı oluyor. Yersen. trump yemedi. Brezilya yemedi. Çin ve hindistan yemedi. Rusya ile özel anlaşmalar yaptılar. Ne olduğu belli değil. Geri kabul antlaşması yapan biz buna hayır der miyiz sence? 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Mertol Kip yazdı: killmbr c: Bad command or file name Yorum bağlantısı
Mertol Kip 9 Nisan Paylaş 9 Nisan İlkay Başaran yazdı: Bad command or file name yoooğ Liseliler bilmez. https://community.klipsch.com/topic/35724-help-erasing-my-hard-drive-please/#comment-315801 Yorum bağlantısı
Recommended Posts