Doğan Arşiray 20 Nisan Paylaş 20 Nisan Görkem Karakaş yazdı: Ağaç Meyveciliğinin çok olduğu bölgelerde bile halk arasında bulut dağıtan diye bi zımbırtının olduğunu duymuştum. Özellikle yazın olası dolu hasarlarından korumak için. Devletlerin nasıl bi çıkarı olduğu tartışırız ama hiç şaşırmadım Wilhelm Reich diye eski bir adam var. Psikolojinin alternatif dehası ama böyle alengirli acaip icatları varmış. Bulut avcısı, orgon jeneratörü vs. İlginç birşey. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Nisan Paylaş 20 Nisan İlkay Başaran yazdı: Şehrin ağırlığı hesaba dahil değil. saçlar ayrıca ağırlık yapıyor diolar 2 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 20 Nisan Paylaş 20 Nisan Millete baktıkça fizik, kimya ve matematiğin önemini anlıyorum. Yav arkadaş havayı kontrol etmek için ne kadar güç gerekir hiç düşündünüz mü? Tonlarca ağırlığa ve milyonlarca metreküp hacme sahip su buharını alıp Dubai üstüne getirip kuru çöl havasının yani yüksek atmosfer basıncını düşürüp lokal bir ısı farkı yaratıp şiddetli rüzgar oluşturup Dubai'ye şiddetli yağmur yağdırmak diye düşünmek gerekir. Bu kadar güç nereden gelecek hiç düşünen oluyor mudur acaba? Bu kadar güç üretebilen adamların derdi yağmur yağdırmak olur mu sizce? Adamların daha yağmur suyu için kanalizasyon sistemi bile yok. Kısa insan ömründe görülen nadir ama olası hava olaylarıdır. Geçmişe baktığımızda daha sert ama yine nadir hava olayları olmuştur. o zaman da Romalıların işi demişlerdir kesin. Ya da Hititler tarımı bulduk diye bizi gısganıyorlar o yüzden Akadlar yağmurumuzu çalıyor da demiş olabilirler. 4 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 20 Nisan Paylaş 20 Nisan Tansu Kalafatoğlu yazdı: İlk duyduğumuzda hadi len dediğimiz ama gerçekte olan bir şey. Yağmur bulutlanırımız etrafımızdaki daha güçlü devletler tarafından doğal akış yönü değiştirilerek çalınıyor. Uçaklar ve gemilerle anafor yaparak yön değiştirtiyorlar. buna inanıyor musun? Mehmet Ozyurek yazdı: O farklı, bulut dağıtan değil de, nemin kırağının çökmesini engellemek için yapılır.. Zamanında bu makinenin amatörünü kendim yapıp riskli günlerde kullanmıştır. Mantığı rüzgar vermek değil, duman vermektir.. Eskiden köylüler rüzgarın yönüne göre tarla kenarında saman veya lastik yakardı.. Benim yaptığım mazot ile çalışıyordu. Mazotun yanmadan duman çıkarması mantığı ile çalışıyordu.. İşe yarar. Sonra o mazot atığı dumanlı yağlı buhar havadaki nemle yere çöküp toprağı mahvetmiştir. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 20 Nisan Yazar Paylaş 20 Nisan Mehmet Göktürk yazdı: buna inanıyor musun? inanç tercihlerim başka. Daha çok somut delillere göre değerlendiriyorum. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 20 Nisan Yazar Paylaş 20 Nisan Hüseyin Sönmez yazdı: Millete baktıkça fizik, kimya ve matematiğin önemini anlıyorum. Yav arkadaş havayı kontrol etmek için ne kadar güç gerekir hiç düşündünüz mü? Tonlarca ağırlığa ve milyonlarca metreküp hacme sahip su buharını alıp Dubai üstüne getirip kuru çöl havasının yani yüksek atmosfer basıncını düşürüp lokal bir ısı farkı yaratıp şiddetli rüzgar oluşturup Dubai'ye şiddetli yağmur yağdırmak diye düşünmek gerekir. Bu kadar güç nereden gelecek hiç düşünen oluyor mudur acaba? Bu kadar güç üretebilen adamların derdi yağmur yağdırmak olur mu sizce? Adamların daha yağmur suyu için kanalizasyon sistemi bile yok. Kısa insan ömründe görülen nadir ama olası hava olaylarıdır. Geçmişe baktığımızda daha sert ama yine nadir hava olayları olmuştur. o zaman da Romalıların işi demişlerdir kesin. Ya da Hititler tarımı bulduk diye bizi gısganıyorlar o yüzden Akadlar yağmurumuzu çalıyor da demiş olabilirler. fizik matematik kimya gerçekten önemli. Bu bilim dalları ile o kütlesini ford transit ile taşıyarak yer değiştirmeye kadar gidebiliyor ufkumuz 😁 hee tonlarca ağırlıktaki bulutları iple çekip yön değiştiriyorlar Yorum bağlantısı
Hamit inan 20 Nisan Paylaş 20 Nisan (düzenlendi) Hasan Karabekiroglu yazdı: Dünyanın herhangi bir yerinde bir doğa olayı olduğu zaman, bu tür safsatalar hep yayılır. Gemi ile deprem oluşturma, uzaydan gönderilen sinyal ile fay tetikleme veya bulutlar ile yağmur yağdırma veya yıldırım düşürme vs... Ne hikmetse genelde bu yeteneklere sahip olan ülke genelde Amerika. Amerika'nın gıcık olduduğu kim varsa onun başına bir doğa olayı gelir. Bazı doğa olaylarına sebep olduğumuz doğrudur fakat elle yönetilebilen veya bir tetikleme ile geliştirilebilen bir durum olamaz. Atıyorum Amerika'nın veya herhangi bir ülkenin bulutları tohumlama yaparak yağış üretmesi ve bunu kontrol altında tutması imkansızdır. Madem öyle bir yeteneğiniz var neden kendi ülkenizde bunu önleme için kullanmıyorsunuz diye sorarlar. Adamların ülkesinde neredeyse her yıl bir afet oluyor. Toprakları bol olsun yazıyı okuyunca graham bell ile röntgen geldi aklıma. Hele o elektriğin icadı... Alayı safsata.... Rezonans nedir araştır derim. Oto üretiminde bile kullanır mühendisler 20 Nisan tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hamit inan 20 Nisan Paylaş 20 Nisan (düzenlendi) Hüseyin Sönmez yazdı: Tonlarca ağırlığa ve milyonlarca metreküp hacme sahip su buharını alıp Dubai üstüne getirip kuru 50 tonluk bir kayayı dağın tepesine çıkarmak farklı bir olaydır, dağın tepesinde denge noktasında duran bir kayayı aşağı yuvarlamak farklı olaydır 20 Nisan tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 20 Nisan Paylaş 20 Nisan Tansu Kalafatoğlu yazdı: inanç tercihlerim başka. Daha çok somut delillere göre değerlendiriyorum. Somut delilleri merak ettim şimdi? Nasa'da benim amcaoğlu var sordum yok la öyle bişey dedi. Hamit inan yazdı: 50 tonluk bir kafayı dağın tepesine çıkarmak farklı bir olaydır, dağın tepesinde denge noktasında duran bir kayayı aşağı yuvarlamak farklı şeylerdir Yani? 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 20 Nisan Paylaş 20 Nisan Yağmur bulutları aynı zamanda oksijen de üretimi sağlıyor da, oksijen vücut içinde neler yapıyor şaşırıyor homosapiens 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Nisan Paylaş 21 Nisan Mehmet Göktürk yazdı: buna inanıyor musun? Sonra o mazot atığı dumanlı yağlı buhar havadaki nemle yere çöküp toprağı mahvetmiştir. Orijinalinden kopyalamıştım. 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 21 Nisan Paylaş 21 Nisan Tansu Kalafatoğlu yazdı: inanç tercihlerim başka. Daha çok somut delillere göre değerlendiriyorum. delil isterim o zaman. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Nisan Paylaş 21 Nisan Abd önce her yıl kendini vuran fırtınaları engellesin.. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 21 Nisan Paylaş 21 Nisan bi kısım vatandaşımızda eğitiminden bağımsız olarak "adamlar yapıyo abi" algısı var. Bu muhtemelen batıya yabancılaşan bir algıdan oluşuyor. israil işte kesemedi roketlerin hepsini. abd düzgün başkan bulsun kendine. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 21 Nisan Yazar Paylaş 21 Nisan Twitter’da bu işle ilgilenenler herkesin görebildiği hava radarı, yağış, bulutluluk grafikleri ile gemi ve uçak trafik radarlarını kesiştirip gösteriyor. Herkese açık web siteleri. Fransız gazetelerinde haber oldu. Ben oradan görmüştüm. Bugün fakkettim. Simpson’da da bir bölümde bu konu ele alanmış bir süre önce. 1 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 21 Nisan Paylaş 21 Nisan Mehmet Göktürk yazdı: abd düzgün başkan bulsun kendine Adam zombi gibi Hava ile tokalaşıyor. Bu yağmur yağdırıcı deprem üreticiler sanırım adamın robotunu yaptılar, onu gezdiriyorlar air force one da. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 21 Nisan Paylaş 21 Nisan Hasan Karabekiroglu yazdı: Adam zombi gibi Hava ile tokalaşıyor. Bu yağmur yağdırıcı deprem üreticiler sanırım adamın robotunu yaptılar, onu gezdiriyorlar air force one da. Bizdekiler de altı bağlanana kadar duruyor. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 21 Nisan Paylaş 21 Nisan Hasan Karabekiroglu yazdı: Adam zombi gibi Hava ile tokalaşıyor. Bu yağmur yağdırıcı deprem üreticiler sanırım adamın robotunu yaptılar, onu gezdiriyorlar air force one da. ace venturanın taklitleri süper İlkay Başaran yazdı: Bizdekiler de altı bağlanana kadar duruyor. ingilizce bilen yoktu kabinede. Bush clinton arayınca uyandırıyorlardı "başkanım amerika arıyo" diye. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 21 Nisan Paylaş 21 Nisan Mehmet Göktürk yazdı: ace venturanın taklitleri süper ingilizce bilen yoktu kabinede. Bush clinton arayınca uyandırıyorlardı "başkanım amerika arıyo" diye. Aslında başkasını kastetmiştim de isim yazmaya yemiyor tabi. 1 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 21 Nisan Paylaş 21 Nisan Mehmet Göktürk yazdı: ingilizce bilen Hayır katılmıyorum Van münüts 😀 İlkay Başaran yazdı: Bizdekiler Koltuk sıcak. 1 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 22 Nisan Paylaş 22 Nisan İlkay Başaran yazdı: O bişey mi gemiden bastıkları artık ışık mı, ısı mı, frekans mı her neyse 100 km uzunluk 15 km derinlik 10 km de genişliği olan ve cm² ye binlerce tonluk basınç karşılığı sürtünme ile duran kaya kütlesini 3 metre ileri kaydırıyor adamlar. Üzerindeki şehirle beraber kaydırıyorlar birde. Şehrin ağırlığı hesaba dahil değil. Kayseri kaymadı, sence neden Hüseyin Sönmez yazdı: Kısa insan ömründe görülen nadir ama olası hava olaylarıdır. Geçmişe baktığımızda daha sert ama yine nadir hava olayları olmuştur Aşırı hava olaylarında son 30 yılın, son 50 yılın gibi ifadeler kullanınca insana çok gibi geliyor ama 50 yıl önce daha kötüsü olmuş işte. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 22 Nisan Paylaş 22 Nisan Mahmut Yıldız yazdı: Kayseri kaymadı, sence neden Aşırı hava olaylarında son 30 yılın, son 50 yılın gibi ifadeler kullanınca insana çok gibi geliyor ama 50 yıl önce daha kötüsü olmuş işte. haaarbı bulan cihazı bulan cihaz yapmışlardır kesin Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 22 Nisan Paylaş 22 Nisan İlkay Başaran yazdı: haaarbı bulan cihazı bulan cihaz yapmışlardır kesin Yok ya, ben vardım, hesaba katmamışlar 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Nisan Paylaş 22 Nisan Mahmut Yıldız yazdı: Kayseri kaymadı, sence neden Kayseri kaymış.. 8 santim batıya, 3 santim yukarıya kaymış.. Sen olmasan incesuya kavuşurdu Yorum bağlantısı
Recommended Posts