İçeriğe Yönlendir

BYD DM-i Hybrid Sistemi

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Mertol Kip yazdı:

Nasıl yok? Sen okumayı bilmiyorsan elin ÇinÇonu napsın? 

distribütör ana sayfa:

https://www.bydauto.com.tr/sealu-dmi

okuyalım: benznili motor nerede burada? fotonun altında göremedim bi yardımcı olsan

• 145 kW

Elektrikli Motor Gücü

• 18.3 kWsa

Batarya Kapasitesi

• 80 km

Elektrikli Sürüş Menzili

• 1080 km

WLTP Karma Sürüş Menzili

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Seal u dmi’de 4 mod var. 

DM(p) yi inceledin mi

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

distribütör ana sayfa:

okuyalım: benznili motor nerede burada? fotonun altında göremedim bi yardımcı olsan

• 145 kW

Elektrikli Motor Gücü

• 18.3 kWsa

Batarya Kapasitesi

• 80 km

Elektrikli Sürüş Menzili

• 1080 km

WLTP Karma Sürüş Menzili

DM(p) yi inceledin mi

foto yok. 

dm-p farklı bi mimari. Güç odaklı. Onda p1 yerine p0 var yani volana entegre elektrik motoru var. Peşine ön teker için p3 elektrik motoru, arka için p4 elektrik motoru. 

belki bahsetmişimdir. P0-P1-P2-P3-P4 temsili elektrik motor isimleriyle lego gibi hibrit araba tasarımı yapılabilir. 

çinliler çok hızlı. Mesela 2024 byd seal dm-i ile 2025 arasında 180 derece şanzıman farkı yapılmış bile olabilir. MG HS PHEV’de öyle oldu. Bayideki satışçıya bunun şanzımanı ne diyince iki vitesli diyor. Güler misin ağlar mısın :) 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

foto yok. 

linke tıkla oku bak yazı var orada .pk tembelleştin, foto yok zaten boşluğu bizim site yaptı neden bilmem

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

çinliler çok hızlı.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Güler misin ağlar mısın

sıfır alırken gülünür, 10 yıl sonra çinli arabayı satmaya çalışan ne yapar ben bilmem, byd Türkiye den kiprit çpü almam ben

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

linke tıkla oku bak yazı var orada .pk tembelleştin, foto yok zaten boşluğu bizim site yaptı neden bilmem

sıfır alırken gülünür, 10 yıl sonra çinli arabayı satmaya çalışan ne yapar ben bilmem, byd Türkiye den kiprit çpü almam ben

3 mod var demiş. EV-Seri hibrit-Seri paralel hibrit. 

4.’yü ben uydurdum :) 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

foto yok zaten boşluğu bizim site yaptı neden bilmem

Var var. çıakrdım ben ortaya :) Yazı şeffaf formatta olunca görünmüyordu.. 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

4. Mod direkt mod dolaylı bir mod. Mesela honda HEV’de direkt moddan bahseder çünkü sırf bunun için debriyajı vardır. 

byd bahsetmiyor çünkü, dolaylı direkt mod yapıyor. Nasış? 

Paralel modda çalışırken bazı özel devir aralığında jeneratör ve ana elektrik motoru üretilen ve tüketilen enerjiyi sıfırlar. Jeneratörün ürettiğini ana elektrik motoru harcar. (Verimsizlik var gibi ama benzinlinin direkt tork aktarımı olduğu için oradan kazanılan verim daha fazla) böylece elektrik motorları tekere etkisi sıfır olur. Benzinli motorun devri de oldukça düşüktür ve bu şekilde en verimli sürüş elde edilir. Genelde düz yollarda sabit hızda olur. 

Anlatmıştım. 14.39

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Var var. çıakrdım ben ortaya :) Yazı şeffaf formatta olunca görünmüyordu.. 

Screenshot_20250201-170905_Adobe Acrobat.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Yukarıdaki linki inceleyerek inince çıkacak karşına :)

byd.png.4822740673d912e5fcb2881bb112ac2c.png

heh tıkla ne yazıyor ilk ekranda? bilmem kaç kw motor vamrış pil menzil felan, 100 beygirlik motörü göremedim bi yardımcı olsan

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

heh tıkla ne yazıyor ilk ekranda? bilmem kaç kw motor vamrış pil menzil felan, 100 beygirlik motörü göremedim bi yardımcı olsan

Len ya tarayıcın bozuk yada gözün,

Bu linkten aşağıya doğru in Teknik özellikler ve donanım butonu göreceksin..

Yada al sana pdf linki.. 

https://bydauto.mncdn.com/storage/pdf/teknik/byd-seal-u-dmi-teknik-brosur.pdf

Bak Metin hoca görmüş ve göstermiş sana da 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Yada al sana pdf linki.. 

https://bydauto.mncdn.com/storage/pdf/teknik/byd-seal-u-dmi-teknik-brosur.pdf

Bak Metin hoca görmüş ve göstermiş sana da 

pazarlama ders 1 başarılmış.... müşteri 100 ps atmosferik motoru görmeden memnun edilmiş, ben byd kiprit çöpü satsa almam

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

pazarlama ders 1 başarılmış.... müşteri 100 ps atmosferik motoru görmeden memnun edilmiş, ben byd kiprit çöpü satsa almam

Uzun süre 160 ile gitmediğin sürece 100 beygir değil araba ki zaten ben artık gitmiyorum. 
Makul hızlarla gidildiğinde ve doğru sürüş modu seçildiğinde araba gayet güçlü 

Koca ekranlı, küçük bagajlı olması dışında sorun yok. 
Bunlar da benim için almama sebebi. 
Bu şartların uyduğu kişiler için ülkemizde fabrika kuruyor olması bir avantaj. Gelip geçici bir marka olduğunu düşünmüyorum. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Uzun süre 160 ile gitmediğin sürece 100 beygir değil araba ki zaten ben artık gitmiyorum. 
Makul hızlarla gidildiğinde ve doğru sürüş modu seçildiğinde araba gayet güçlü 

Koca ekranlı, küçük bagajlı olması dışında sorun yok. 
Bunlar da benim için almama sebebi. 
Bu şartların uyduğu kişiler için ülkemizde fabrika kuruyor olması bir avantaj. Gelip geçici bir marka olduğunu düşünmüyorum. 

tüketici henüz lt/100km ile km/lt farkını çözebilmiş değil. Benzin kapağını açabilmekle önene engel çıkınca durabilmenin sürecinde evrimleşiyoruz. 

hibrit arabalar neden üretiliyor? Ekonomi için. Biz ne istiyoruz? Daha çok güç daha çok basalım ama az yaksın. E yok öyle bi dünya maalesef. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Çin dünyasına uzak olduğumuz için yedek parça konusunda belirsizlik duygusu var. Çin’i çok soyutladılar kapalı kutu gibi. Halbuki bu adamlar toyota’nın motorunun kopyasını bile yapıp satıyor. 

Anahtar kelime "kopya"

Çağlar Bayur yazdı:

distribütör ana sayfa:

Senin kalp gözün kapalı hacı. Gönderdiğim linkler distribütörün sayfasından alınma. Sanırım onlar bakarlar ama görmezler derken seni kastetmiş :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Mehmet Ozyurek yazdı:

Yaşlandı iyice gözleri de görmüyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mertol Kip yazdı:

Anahtar kelime "kopya"

işte bu çin’in hafife alındığının resmi 

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Bence Çin'in hafife alınıp alınmamasından ziyade müşteri memnuniyeti stratejilerinin net ve tam belli olmaması ile alakalı. Teknolojiyi kendi geliştirmeyen bir firmanın üretimine ne kadar güvenebildiğine bağlı.

Adamın biri lastiği yarmış onu bile bulamayıp alternatife yönelmek zorunda kalmış. Lastik bu yaw. Ki Michelin e-primacy lastikleri. 

BYD arabadan söküp verelim demiş, adamın kafasına yatmayınca 4 lastiği birden değiştirmiş. 

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Bu arada Çinli abilerimiz acımamış çakmış makyajı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

E yok öyle bi dünya maalesef. 

E350 var

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Birde ben benzinli motorun bakım aralığını merak ediyorum. Alet çoklukla elektrikle gidiyorsa neden benzinli motora 15K km de bakım yaptırasın ki? Onun motor/saat e göre ayarlanması lazım bence. Belki 10K elektrikle gittin, 5K km dir yağ mı değiştirilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mertol Kip yazdı:

Bence Çin'in hafife alınıp alınmamasından ziyade müşteri memnuniyeti stratejilerinin net ve tam belli olmaması ile alakalı. Teknolojiyi kendi geliştirmeyen bir firmanın üretimine ne kadar güvenebildiğine bağlı.

Adamın biri lastiği yarmış onu bile bulamayıp alternatife yönelmek zorunda kalmış. Lastik bu yaw. Ki Michelin e-primacy lastikleri. 

BYD arabadan söküp verelim demiş, adamın kafasına yatmayınca 4 lastiği birden değiştirmiş. 

Opel servisleri kadar şikayet almıyorlar. Ama insanlar deli gibi psa alıyor.

Servis memnuniyetleri kötü değil. Garantiden çoğu şeyi ücretsiz yapıyorlar. Yedek parça bolluğu da olacaktır yakında. Teknolojileri kendilerinin olmadığına emin miyiz? 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mertol Kip yazdı:

Anahtar kelime "kopya"

Senin kalp gözün kapalı hacı. Gönderdiğim linkler distribütörün sayfasından alınma. Sanırım onlar bakarlar ama görmezler derken seni kastetmiş :)

reklamlar bana pek işlemeyior insta ve yutupta pek yokum

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Opel servisleri kadar şikayet almıyorlar. Ama insanlar deli gibi psa alıyor.

Servis memnuniyetleri kötü değil. Garantiden çoğu şeyi ücretsiz yapıyorlar. Yedek parça bolluğu da olacaktır yakında. Teknolojileri kendilerinin olmadığına emin miyiz? 

Yazdığım şey ile servis şikayetinin bağlamını kuramadım?

Kopya kelimesini kullanan sensin Tansu. Ben sorayım emin misin? 

Çağlar Bayur yazdı:

reklamlar bana pek işlemeyior insta ve yutupta pek yokum

Ben Türkçe yazmayı mı unuttum yoksa siz okumuyor musunuz? Ne insta'sı ne youtube u? Adamların kendi Web sitesinde detaylar için link verilmiş. O linkleri zaten önceki mesajlardan birinde ekledim. Seni kesmemiş belli ki, Özyürek sana işitme engelliler haber bülteni misali işaretlemiş ve screenshot atmış. Daha ne yapmamız lazım? 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   2 kullanıcı

• Tamer Topaç
    • Sani Gerşon
  • Yeni Oluştur...