İçeriğe Yönlendir

Yeni Aracım Superb

Fırat Önal

Recommended Posts

Fırat Önal

Herkese iyi günler. 10 yıllık Focus ile birlikteliğimizi sonlandırıp yolumuza Süperb ile devam etme kararı aldım. Focus aslında bana hala yetebilen bir araçtı. Ancak kısa mesafe kullanmamdan dolayı dpf ile sorunlar yaşamaya başlamıştım. Büyük konuşmak istemiyorum ancak bir daha dizel araç almam sanırım.  Focusu satmam çok basit oldu. Galerici tanıdık tarafından yıkandı fotoğrafları çekildi. Bana ne kadara vereceğim soruldu. 1 gün içinde de satıldı. Notere gidip 5 dakika bekledim. İmzayı attım o kadar. 

Yeni araç bulmak zor olur diye düşünüyordum. Ama o da çok zor olmadı. Tek seçenek vardı önümde. Bazı arkadaşlarım passat al dese de ben kararlıydım. Konyadan 7 tane istediğim özelliklerde araç buldum. Hepsi de aynı bölgedeydi. 1 tanesine yoğunlaşıp kapora attım. Gittim aldım. 

Aracım 2021 model süperb. 1.5 Tsi premium. Bayram öncesi cumartesi günü aldım. Yaklaşık olarak 3500 km kullandım. Isparta-Tunceli gittim geldim. Bu süreçte memnun kalmadığım bir özelliğini görmedim. Yakıtı, hızlanması gayet tatmin edici. Üzerinde sıfır kışlık lastikler vardı. Hemen onları çıkarıp Continentalin güncel yazlık lastiklerini aldım.  Elimde şu an için detaylı fotoğraflar yok. İlerleyen boş günlerimde detaylı fotoğraflar eklerim. Herkese kazasız belasız günler dilerim.1.JPG.3dca409861ea8a4191240c32fe3410c4.JPG2.jpg.24cf362ec27c0473938619288dd00551.jpg

• Beğen 40
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Hayırlı uğurlu olsun gülerek kullanın eskiden Focusa binenler yavaş yavaş süper B ye geçmeye başladı. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Burak Tokcan

Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız binin. Çok konforlu bir araz. Güle güle kullanın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Hayırlı olsun. Güzel makine

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Selçuk Bakış yazdı:

Hayırlı uğurlu olsun gülerek kullanın eskiden Focusa binenler yavaş yavaş süper B ye geçmeye başladı. 

gereksiz bilgi: "Superb" aracın ismi. çok süper manasında türetilmiş bir kelime.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz

Hayırlı olsun,güle güle kullanın.Mk4 Mondeo'ya veda edersem SUV harici radarımda olan sedanlardan biri.Mondeo bizi ferahlığa kötü alıştırdı😁

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Hayırlı olsun güle güle kullanın. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bagajı bir acaip güzel seçim, otopark sorunum olmasa listemde olacak bir vasıta, vesile ile dpf işinnin tekniğinii bizim servisler ustalar anlamayınca müşteri de savrulup duruyor sağa sola

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Pasat mı bu mu kesinlikle bu :nazar:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ramazan Turan

Hayırlı olsun inşallah, güle güle kullanın, ben 2. kez kullanan biri olarak vazgeçemiyorum... Şu ara SUV alalım diyoruz ama yine vazgeçemiyoruz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

🧿 Hayırlı olsun kazasız cezasız 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Maşallah, hayırlı uğurlu olsun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fırat Önal

Güzel temennileriniz için hepinize teşekkür ederim. 

Şehirler arası yolculukta yakıtı ve konforu fazlasıyla memnun etti. Genelde 110 sabit gittim. Limitlerini görebilmek adına üst hızlara da çıktım. Toplam git gel yolculuk 2400 km kadardı. Yakıt ortalaması 5.5 Lt.  Aynı sürüş tarzıyla aynı yolu focusla yapmıştım. O da aynı değeri yakalamıştı. Şehir içi 9 litrelere razıyım. 

Çağlar Bayur yazdı:

bagajı bir acaip güzel seçim, otopark sorunum olmasa listemde olacak bir vasıta, vesile ile dpf işinnin tekniğinii bizim servisler ustalar anlamayınca müşteri de savrulup duruyor sağa sola

Abi dpf için elimden geleni yaptım. Ama Isparta gibi küçük yerde iyi ustaya denk gelemedim.

Servet Aydın yazdı:

Passatın busines donanımına gücüm yetiyordu abi. Benim de bu daha hoşuma gitti.

Ramazan Turan yazdı:

Hayırlı olsun inşallah, güle güle kullanın, ben 2. kez kullanan biri olarak vazgeçemiyorum... Şu ara SUV alalım diyoruz ama yine vazgeçemiyoruz.

Ramazan hocam sizin süperb bununla aynı mı? İlerleyen günlerde birkaç konuda yardımınıza ihtiyacım olabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adem Kazıl

Hayırlı olsun güzel seçim kendi aracım focus şirkette 2018 süperb style 1.6 tdı dsg kullanıyorum, focus satsam süper b düşünmeden alırım ikilemde sadece benzinlimi olsun dizel mi olsun diye düşünürüm belki.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Servet Aydın yazdı:

Rs diyeceğim, sustum

Fırat Önal yazdı:

dpf için elimden geleni yaptım. Ama Isparta gibi küçük yerde iyi ustaya denk gelemedim.

İstanbulda da yok zaten

• Beğenme 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Hayırlı olsun.

Çok çok güzel bir araç. Hakkını veriyor sınıfının. Güle güle kullanın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

Hayırlı olsun. Güzel aaç güzel motor. 

Ramazan Turan yazdı:

Şu ara SUV alalım diyoruz ama yine vazgeçemiyoruz.

D Sedan sonrası SUV zor gerçekten.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

hayirli ugurlu olsun.. Güzel makina 🧿 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erol Güven

Hayırlı olsun güzel araç bunlar fazlasıyla memnun kalırsınız 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Allah hayırlı etsin, kazasız belasız ve cezasız sürüşler dilerim. 

Servet Aydın yazdı:

Tasarım ve estetik açıdan süperb ama Yol tutuş ve kaza açısından emin değilim. Kaxslı hallerine rastlamadım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)

Hayırlı olsun. 2 yıl bu kasa dizel superb son 2 yıldır benzinli 2021 passat kullandım. Superb donanım ve hacim olarak önde ancak passat daha konforlu hissettirdi. Yeni superb ve passat da çıktı. Yeni passat sw 13cm uzamasıyla superb hacmini yakalasa da donanımda halen geride. 

Fırat Önal yazdı:

Güzel temennileriniz için hepinize teşekkür ederim. 

Şehirler arası yolculukta yakıtı ve konforu fazlasıyla memnun etti. Genelde 110 sabit gittim. Limitlerini görebilmek adına üst hızlara da çıktım. Toplam git gel yolculuk 2400 km kadardı. Yakıt ortalaması 5.5 Lt.  Aynı sürüş tarzıyla aynı yolu focusla yapmıştım. O da aynı değeri yakalamıştı. Şehir içi 9 litrelere razıyım. 

şehir içi normal kullanımda maksimum 7.5lt/100km görürsünüz. Sakin kullanımda 6-6,5lt

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ramazan Turan
Fırat Önal yazdı:

Ramazan hocam sizin süperb bununla aynı mı? İlerleyen günlerde birkaç konuda yardımınıza ihtiyacım olabilir.

Evet Fırat hocam, bende 2016 model dizel otomatik prestij paket var, foruma konusunu açamadım bir türlü fırsat olmamıştı.  Her türlü fikir alabilirsiniz, tekrardan hayırlı olsun. Bari buraya 1 tane resim atıyım, konu yerine geçsin :biggrin:

IMG_5209.JPG

• Beğen 9
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...