Ü.Emre Kartal 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Merhaba herkese, Fiestamda belirli aralıklarla yaşadığım bir durum var. Klimayı açınca yolcu tarafından torpidonun iç kısımı veya motor bölümünden bir titreşim ve zırıltı şeklinde ses oluşuyor. Gaza dokununca gidiyor, klima çalıştıktan kısa süre sonra da gidiyor. Her zaman yaptığı bir olay değil. Şuana kadar yaptığım tespitler şöyle; Havalandırma açıkken asla yok. Klima açınca yapacaksa yapıyor birkaç dakika içerisinde ses/vibrasyon vs kalmıyor. Araçta triger seti, v kayışı 4 sene önce değişti. Klima gazı yine 3 sene önce serviste yenilendi. Bakımları düzenli yapılan bir araç. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Nisan Paylaş 12 Nisan motor ve şanzıman takozlarına baktırın ilk olarak Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 12 Nisan Yazar Paylaş 12 Nisan Çağlar Bayur yazdı: motor ve şanzıman takozlarına baktırın ilk olarak Hepsi yeni motor ve üst şanzıman takozu orjinal. Alt takoz febi marka. Bilmiyorum alt takozun buna etkisi olur mu? 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 12 Nisan Paylaş 12 Nisan V kayışının bağlı olduğu hatta olduğunu tahmin ediyorum. Yorum bağlantısı
Recep Yavuz 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Bugün ben de farkettim. Kışın zincir değişimi yaptırmıştım Aralık ayında. Sonrasında tüm viteslerde geçişten sonra özellikle rampa çıkarken, araç zorlanırken ve hava sıcaklığı 17-18 derecenin altındayken, 1500 deviri geçerken kısa süreli bir titreşim oluyordu kabin içerisinde. Havaların ısınması ile bu sorun çok farkedilmiyor. Ancak bu kez bugün farkettiğim bir durum yaşadım. Klima açıkken, rolantideyken kabinde önceki senelere göre titreşimin arttığını farkettim. Biraz gaza dokunup 900-1000 devir yaptığımda titreşim kalmıyor. Ben açıkcası motor takozlarından şüpheleniyorum. Çünkü zincir değişiminde bizim motorlarda komple motor indiriliyor. Ya düzgün takılmadı, ya da sıkılmadı. Bu sorunu aslında soğuk havalarda zincir değişminden önce de zaman zaman farkediyordum. Motor güç geçişisinde yapıyor. Bilirsiniz, vites geçişlerinde 1500 altında devirlenirken motor zorlanır... Biraz gaz verdiğinizde toparlar. Bu genelde kalkışlarda bile olur. Bunun gibi bir durumdan kaynaklı bir titreme benimki... Klimadaki durumda bu duruma sebep olan bölümle ilgili gibi geldi bana... Bu takozlarını değiştirmek, ya da tekrar söküp, belli tork değeri ile sıkmak çok mu zor? Bunun bir kriteri, püf noktası var mıdır acaba? Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 13 Nisan Yazar Paylaş 13 Nisan (düzenlendi) Hamit inan yazdı: Yük rölanti devrini düşürürse titreşim yapar Nihat Palolu yazdı: Rölanti düşük kalıyor olabilir. Rölantide değişim olmuyor. Sanki mekanik bir şey gibi ama her zaman olmadığından tespiti de zor görünüyor. Fandan şüpheleniyorum ben de. Klima açınca devreye giriyor malum. Dizel olduğundan fan neredeyse hiç açtığını bilmem başka zaman 13 Nisan tarihinde Ü.Emre Kartal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 15 Haziran Yazar Paylaş 15 Haziran Bugün bir şey farkettim, v kayışı tarafında bir uğultumsu ses var. Yaptığım birkaç denemedeki gözlemlerim şöyle; 1)Motor sıcak rölantide çalışırken uğultu var. 2) 1 nolu maddedeki durumun hemen peşine klimayı açınca fan devreye giriyor ve v kayışının dönme devri artıyor gibi(motor devri artıyor muhtemelen) ve buna paralel uğultuda biraz artıyor. Aracın 2019 da v kayışı ve triger gergileri vs değişti. Yalnızca v kayış bilyası ve gergisi değişmedi. Km 135000 oldu. Sizce bu arkadaş mıdır sorumlusu? Klimayı açınca oluşan vibrasyonu (her zaman olmuyor) yine bu parça yapar mı? Gergiyle beraber değişmek daha mantıklı olur sanırım km sebebiyle. Tabi sorun bu parça ise. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Haziran Paylaş 15 Haziran gaza dokununca vibrasyon değişiyorsa motor devrinin etki ettiği bir parçada olmalı Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 15 Haziran Yazar Paylaş 15 Haziran Çağlar Bayur yazdı: gaza dokununca vibrasyon değişiyorsa motor devrinin etki ettiği bir parçada olmalı Uğultu artıp azalıyor gaza basış ve klima açık/kapalı duruma göre. Motor takozu ve şanzıman takozları yeni. Sadece alt takoz febi marka diğerleri orjinal. Klima haricinde bir titreşim vs yok. Fandan vs desem o da değil çünkü sürekli yapmıyor fan dönsede. Kayış gergisinin olduğu bölgede bir uğultu harici tespitim olmadı ne yazıkki. Yorum bağlantısı
Furkan Kökoğlu 20 Haziran Paylaş 20 Haziran benim araçta da aynı problem var. DPF rejenerasyonu anında da aynısı başıma geliyor. Fandan diye düşünüyorum. Sanırım balans yapıyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts