İçeriğe Yönlendir

1.400.000 ₺ ye Kadar Araç Önerileri

Yakup Kocaağa

Recommended Posts

Yakup Kocaağa
Serdar Göktaş yazdı:

Ben 10.sene turbo dizel kullandiktan sonra geçtim hocam. Şimdi diyorum ki iyiki gecmisim. Ama ilk gectigim de zorlandım açıkçası. Bende pedal comender denen alet de var. O biraz kullanıma etki ediyor. Gaz tepkimesini iyilestiriyor. Altında ki aracın ne olduğunu bilirsen ve tepkilerine alisirsan alisiliyor. Ben hem atmosferik araca hem de cvt sanzimana alışık değildim. Şimdi cvt şanzımanı çok seviyorum. Büyük konfor sağlıyor bana. Yani demem o ki hocam tereddütleri de haklısın ama çabuk alışıyorsun. 125 HP sana yetiyor da artıyor bile. Ben Isparta Davraz kayak merkezine çıkarken özellikle denedim. Çünkü oraya hep turbo dizel araç ile çıktım. Dedim bakalım bizim fc5 ne yapacak orada. Hiç aratmadı turbo dizel aracı. Sadece devirli sürmek gerekti. 2500 devir yerine 5 bin 6 bin devir cevirtmen gerekiyor. Ve yokuşta da ben gitmem hizlanmam demedi. O zaman sevdim bu atmosferik işini. Hondaya karşı genel bir ön yargim vardı zaten. Neden bu kadar taparcasına seviyorlar diyekullandikca anladım bende. Şimdi bende çok seviyorum. Tip olarak en yakışıklı sedan araçları var zaten. Modifiyeye uygun. Yaş itibari ile bize hitap etmese de gençler çok seviyor. Benim şikayetçi olduğum tek konu yol sesi olur. Bir de servislerinin pahalılığı olur hocam. Servise gitmem disarida yaptırırım bakımını dersen o zaman amenna. Sıkıntı yok. Ama servise gidersen iyi opuyorlar. Yol sesi alıyor maalesef ama müziğin sesi ile hallediyorsun. Ya da ben alıştım artik. Daha önce de söyledim emminin konusunda. Kayinpederin Qashqai den inip benim araca binince ciddi konfor farkını hissettiriyor. Arka bağımsız süspansiyon olması hem konfor hem yol tutuş olarak farkettiriyor. Yine ilk sahibi olduğum 1.6 TDCİ focus da benim kullanım da ESP sık sık yaktirirken Honda da hic ESP yaktirmadim. Kullanım açısından hem yol tutuş hem de konfor olarak çok memnunum. Burada bir komşum var. Kendisi macaristanli. Burada yaşıyor. Kendisinde tuscon var 2022 model. Bir gün hastalanınca doktora ben götürdüm. Gelirken dedi ki eee bu bizim arabadan geniş dediii. Ama nasıl olur dedi. Bizim araba SUV bu sedan dedi. Bizim araçtan geniş dedi. Kiyaslamam o oldu hocam. İç hacim olarak da arka yaşam alanı olarak da geniş olduğunu tarafsız bir gözden de duymuş olduk. Ki bize göre de içi geniş. Gelelim beni en çok mutlu eden kısmı ise yakıt. Yakmıyor arac. 15 tatilde Denizli Afyon yaptık geldik. 1 lira 40 kuruş civarı yaktı. LPG 19 lira ortalama. Şimdi 20 ila 21 lira. Uzun yolda ciddi tasarruflu. Şehir içi ise 2.ila 2.5 arası kullanima bağlı olarak yakıyor. Yakıt beni hiç zorlamadi. Fabrikasyon LPG olması ve garanti kapsamında olması artı tarafları. Aklıma gece gece gelenler bunlar hocam. Aklına takılan kısım olur ise sen sor ben cevaplayayım 

Yeni kasayla karışlaştırdığınızda peki hangisini seçersiniz eco olanlar lpg nin yanında birazda benzin tükettiği için pek ekonomik olmuyor fc5 göre 

Yorum bağlantısı
Adem Kazıl
Yakup Kocaağa yazdı:

Hayırlı bayramlar arkadaşlar,

Başlıktan anlaşılacağı üzere o fiyat bandında araç tavsiyenizi bekliyorum (sıfır faizli olursa borçlanarak daha yukarıda çıkabilirim) aile kullanımı olacağı için geniş olmalı ve  mümkünse yeni az km vb 

Benim düşündüklerim

1- Tog sıfır faizli olması cezbediyor ama kapalı garajım yok 

2- yeni honda civic fe1

3- fc5 eski kasa ama 2021 lpgli olan versiyonlardan atmosferik olması hoş değil ama çocuk olduğu için zaten 120 km bandında seyir ediyorum o sebeple maliyeti düşük olması cezbediyor

4- 2017 makyajlı xrail 1.6 dci cvt

5- c5 aircross 1.5 hdi

Sizin başka önerebileceğiniz araç var mı

Tog bana siyasi bi proje olarak hissettiriyor ve gelecekte bi yeri olurmu emin olamıyorum para bağlamazdım,

civicler güzel,

x trail 1.6 dci motorunun çok iyi bi ünü yok uzak durun diyorlar,

c5 güzel,

ford focus 1.5 tdci active X station wagon bulunabiliyorsa 2023

skoda süper b 1.6 tdı dsg 2016 üzeri

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Selçuk Bakış yazdı:

Piyasa olarak 

sürü psikolojisi olur.

aşırı şikayet var. Yesyeni arabada motor şanzıman şikayetleri varsa ve bu araba satılıyorsa, alıcısına hayırlı olsun derim. Başka ne diyeyim. 

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

sürü psikolojisi olur.

aşırı şikayet var. Yesyeni arabada motor şanzıman şikayetleri varsa ve bu araba satılıyorsa, alıcısına hayırlı olsun derim. Başka ne diyeyim. 

2008 grubundayim, benimki eski model biliyorsun. Triger ve adblue harici kronik şikayeti yazan nadir. Trigeri de 50 60k değiştir olsun bitsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Selçuk Bakış yazdı:

2008 grubundayim, benimki eski model biliyorsun. Triger ve adblue harici kronik şikayeti yazan nadir. Trigeri de 50 60k değiştir olsun bitsin.

“Ben dsg arızası yaşamadım. dsg arızası şehir efsanesidir…”

Ama ne hikmetse sanayide sadece vag şanzımancısı bolca oluyor. 

https://www.sikayetvar.com/opel

Neyse. Yorucu bir konu. Parçası bolsa, herkes alıyorsa alınsın. Hayırlı olsun. 

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Dünyanın en az satan markalarından biri. Facebook grubuna bakıyorum, şikayet sitesine bakıyorum. Tonla şikayet var. 50km’de arabanın şanzımanın değişmesi, 1-2 yaşındaki arabadan motor arızası vermesi. Başka ülkelerde toplam satılan psa grubu araç sayısı, butik markaların bile yarısı. İnsanlar boşuna almamazlık yapmıyor. Bizde maalesef algı farklı işliyor. 

Az satınca ne oluyormuş? Volvo da az satıyor :).  Türkiye'de hangi marka olursa olsun fabrikası olmayan marka az satar. Çok yanlış bir yaklaşım da değil. Geçmişte İzmir'de opel montaj fabrikası açtığında Vectra satışı patlamıştı. Keza Honda fabrikası varken de Civic satışı bugünden yüksekti. Bu önyargıyı kırabilen son yıllarda VW ve PSA oldu. Bu arada aynı önyargı bende de var. AlfaRomeo'ların tipini çok beğeniyorum ama servis ve yedekparça yüzünden almayı göZüm yemiyor mesela.

Opel dediğiniz kaportası alman (ki bu da hafiflemek için fransızlaşmış, eskiden boyası falan çok daha iyi olurdu, şimdi çok ince.) kendi PSA olan bir araba. Volvo'ya Ford'a BMW ye motor satan bir üreticinin "motor arızası veriyor" gibi bir söylemle eleştirilmesi biraz garip olmuş. PSA nın 1.5 dizel motoruna 1-2 senede arıza verdirtiyorsanız bir sorun vardır ama bu motordan kaynaklı değildir. Vakti zamanında kullandığım '91 model Ford Sierra aracımdaki 1.8 TD ile Peugeot J9 minibüslerim motoru aynıydı. Yıllar sonra bu motoru Connect e koydular, uzuuuuun yıllar kullanılmaya devam edildi. (Not ekleyeyim, seçeneklerinizin arasındaki C5 Aircross ta Grandland ile aynı motor var.)

Aisin şanzımanı (Aisin toyota nın markası, fransada fabrika kurdu tüm PSA nın tork konvertörlü şanzımanları Aisin) 50K km de değiştiriyorsanız sorun kullanıcıdadır (elbette üretimden kaynaklanan sorunlar olabilir garanti bunun için var). (Gene aynı şeyi yazayım, seçeneklerinizin arasındaki C5 Aircross ta da aynı şanzıman var.)

Küçücük bir anektod aktarayım, Beni uzun süredir tanıyanlar bilir, 2002'de çok "sorunsuz" olduğu için corolla HB almıştım. O kasa daha yeni çıkmıştı. 4 bin km de debriyaj değişti. 11bin km de "aşırı yağ yaktığı için" motor komple değişti, 14 bin km de katalitik konvertör tıkandığı için o değişti ve ben buna 100bin km binerim dediğim araba 15bin km yi göremeden yeni sahibine gitti. Yeni sahibi komşum, hala biniyor aynı arabaya. Bunların hepsi "bilinen üretim hataları" olması nedeni ile garantiden değişti. O sorunlar ne Toyotayı dandik marka ne de Corolla yı kötü araba yaptı. Tercihlerimi de etkilememişti. 2004 te gene aynı kasanın sedanını (Corolla) aldım. Hatta geçende gene Corolla Cross alayım diye bayiye gittim, arabaya binerken kafamı direğe vurmasam ve içi kapkara olmasa muhtemelen alırdım.

Daha sonra 2007 otomatik bir GrandePunto almıştım, onu da alırken bunların vitesi robotik, yok efenim bunlar çabuk bozuluyor, aman parçasını bulamazsın za zu diye bir ton laf edildi arabaya. Sattığımda 320 bin km de idi ve şanzımanla ya da robotuyla ilgili hiçbir sorun yaşamadım. (elbette debriyaj ve volan değişti ama o da 180 bin km de bir kez değişti.)

Servis sizin için bir kriterse servis hizmeti toyota ve honda da gayet adildir, sorun arabadaysa kıvırmaz gerekeni yaparlar. İnşallah yayılır diyeceğim ama 33 senedir ehliyetim var henüz bu konuda diğer markalarda bir adım bile ilerleme olmadı. "Bence" Opel in en büyük handikapı yedek parça teminininde yetkili servise fazla bağımlı kalmanız ve dahası servislerinin salatalıktan az biraz daha becerikli olmaları olur. Ancak malum Stellantisin TR distribütörlüğü ve dolayısı ile bayi ağı Tofaş'a geçecek. Yani peugeot, citroen, DS, Opel za zu kim var kim yoksa servis hizmetleri Tofaş çatısı altında hizmet verecek. Jeep, AlfaRomeo, fiat falan zaten aynı grubun markaları. Umarım Opel servislerini ve yedek parça yönetimini zamanla toparlarlar.

Yani almayın OK ama argümanlar olmamış. Uzun oldu, kusura bakmayın.

Bu arada Toyotalardaki 1.4 dizel motor da PSA üretimi. :)

tarihinde Mertol Kip tarafından düzenlendi
anlatım hatası olmuş, onu düzelttim.
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen
(düzenlendi)

Psa grubunu kullananlara sormak yerinde bir karar olur. Her araç gibi kronik sorunları olabilir ama biz daha çok b sınıfı araçlarını kullanmamıza rağmen çözülmeyecek sorunlarla karşılaşmadık bakım harici servise gitmedik. 2015 dizel 2008 etg6 otomatik, 2016 dizel manuel 2008, 2021 at8 otom 1.2T corsa, 2023 1.2 Puretech eat8 otom 2008 hiçbirisinde problem yaşamadık. Sadece 2015-2016 model 2008lerde amortisör kronik sorunmuş değiştirdik başka da sorun olmadı. Hepsinin ilk sahibiyiz 3 tanesi hala elimizde devam ediyoruz belki de kullanıcı ve bakım geçmişi de önemli olabilir. 2015-2016 larda hala tek bir trim sesi yok bence en sağlam kasa 2019a kadar olan kasaydı.

20231203_092043.jpg.168e4f4d4dc0ce9c0e73ebfa210810a9.jpg

tarihinde Çiğdem Bilen tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Tr satışları herşeyi anlatıyor :yes: başka ülkeler beni bağlamaz.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çiğdem Bilen yazdı:

Psa grubunu kullananlara sormak yerinde bir karar olur.

Sormam. Çünkü insanlar yalan söylemeye, kusur gizlemeye bayılır ülkemizde. 

neyse arkadaşlar. Herkesin tercihi. Alana satana hayırlı olsun. Çok önemli değil ☺️ 

• Beğenme 2
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bu forumda en çok ford gömen adam olarak buna katılmıyorum. :)

• Beğen 1
  • Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mertol Kip yazdı:

Bu forumda en çok ford gömen adam olarak buna katılmıyorum. :)

ben de kendi aracımı gömüyorum. Ama herkes bu şekilde davranmıyor. 

çok zor değil yaa, ülkenin esnafın insanımızın durumu belli. Bunlardan şikayet ederken kullanıcı yorumunu baz almak bana sağlıklı gelmiyor. 1000 tane bakıp aradan seçmek zorundayım doğruyu. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Belkide başkasının ne dediğinden ziyade biraz daha keyfi yaklaşılmalı bu mevzuya. Mühendissiniz bioda gördüğüm kadarı ile rasyonel bir çözüme ulaşmak için kullanıcının subjektif yorumuna ihtiyacınız olmamalı. Yani şahsen ben Tansu Kalafatoğlu Corolla kullanıyor şikayetçi değil diye gidip almam mesela. Ya da şikayetçi diye almaktan da vazgeçmem. Ama çoklu memnuniyet bildirildiyse gidip bakmama ya da bakılacaklar listesine eklememe neden olabilir. :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

neyse arkadaşlar. Herkesin tercihi. Alana satana hayırlı olsun. Çok önemli değil ☺️

Çok ön yargılı yaklaşmışsınız bence sırf bunun için size fotolarla anlattım size yalan söylesek kendimize de mi söyleriz de memnun kalıp psadan devam ederiz 😄 bizim ailemiz de makinacı motorcu otomotivci dolu boş holiganlık neden yapalım marka bizim değil sonuçta siz beğenmezsiniz almazsınız bu sizin tercihinizdir saygı duyar geçeriz böyle yalancı falan gibi ithamlarda bulunmaya hiç gerek yok.

Ayrıca yalan söylemeye kusur gizlemeye bayılan insanlar için yorum yapıyorsanız o insanların mesajını alıntılamalısınız kurallar gereği benim düşüncemi manipüle etmemelisiniz. Ben o mesajı sizi alıntılayarak yazmadım konu sahibine cevap verdim çünkü seçeneklerde psa vardı. Düzeltme yaptım emir kipi gibi kullanmış olmayayım diye 🙂

tarihinde Çiğdem Bilen tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Süleyman Can

Islak trigerli benzinli motor almaktansa dpf i en hassas çalışan dizel almayı tercih ederim. Sanayide isinin ehli rejenerasyon yapan abiler yarım günde tertemiz yapıp veriyor. 60-70k da sürekli ağır bakım işçilik ödeyeceğime dpfi temizletir yokuş düzlük rahat rahat sürerim. 

Hacim konusunda SUV yalanına inanmayın. Çoğuna suv denilse de aslında crossover(hb sasi üzerine kurulmus). Tam suv olanlar daha çok d segment olan kodiaq xtrail gibi araçlar. Onların da fiyatı uçtu gitti. Park sorunu yok ise d segment sw tavsiye ederim hacim için. 

Yorum bağlantısı
Fatih Tezcan
Yakup Kocaağa yazdı:

Hayırlı bayramlar arkadaşlar,

Başlıktan anlaşılacağı üzere o fiyat bandında araç tavsiyenizi bekliyorum (sıfır faizli olursa borçlanarak daha yukarıda çıkabilirim) aile kullanımı olacağı için geniş olmalı ve  mümkünse yeni az km vb 

Benim düşündüklerim

1- Tog sıfır faizli olması cezbediyor ama kapalı garajım yok 

2- yeni honda civic fe1

3- fc5 eski kasa ama 2021 lpgli olan versiyonlardan atmosferik olması hoş değil ama çocuk olduğu için zaten 120 km bandında seyir ediyorum o sebeple maliyeti düşük olması cezbediyor

4- 2017 makyajlı xrail 1.6 dci cvt

5- c5 aircross 1.5 hdi

Sizin başka önerebileceğiniz araç var mı

Fe1 Civic artık hem LPG'li hemde turbo beslemeli alınabiliyor. Executive plus donanımı ile alınabilirse oldukça dolu. Fabrikasyon LPG li alınıp bilebilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Süleyman Can yazdı:

Hacim konusunda SUV yalanına inanmayın. Çoğuna suv denilse de aslında crossover(hb sasi üzerine kurulmus). Tam suv olanlar daha çok d segment olan kodiaq xtrail gibi araçlar. Onların da fiyatı uçtu gitti. Park sorunu yok ise d segment sw tavsiye ederim hacim için. 

Aslında SUV tanımlaması bunlar için. Sport Utility Vehicle tanımlamasına uymasalar da Sportive Urban Vehicle oluyor bence. :). Hormonlu + biraz yükseltilmiş HB işte. 

gerçi Corolla Cross daha çok Yüksek SW. 

Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş
Yakup Kocaağa yazdı:

Yeni kasayla karışlaştırdığınızda peki hangisini seçersiniz eco olanlar lpg nin yanında birazda benzin tükettiği için pek ekonomik olmuyor fc5 göre 

Tip olarak kesinlikle fc5 olanı seçerim. Genel kanı da zaten o yönde. Yeni kasa çok tutulmadı. Makyaj yiyene kadar herhalde tutulmamaya devam edecek. Sıfır fiyatları da rakiplerine göre pahalı olunca satış rakamlarını da yansıdı bu durum. LPG ihtiyacım olmasa 182 HP olanı almak isterdim ama. Yeni kasa LPG olanlar 130 HP. Ve karma tüketim yaptığından dolayı bizim kasalar kadar tasarufflu değil. Sırf benzinli alınacak ise 182 HP olan tercih sebebim olur idi. Excutive paket olmak şartı ile. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

ben de kendi aracımı gömüyorum. Ama herkes bu şekilde davranmıyor. 

Maşallah daha hiç görmedik.  Anca 2,3 3,7 tüketim görüntüleri geliyor.  :)

Konu açık, herkes bildiğini fikrini yazacak Tansu. 
Herkesin kendi arabasını tavsiye etmesinin sebebi, o an ilk aklına gelen olması. İyi tanımasıdır Aracından da memnunsa tavsiye eder. 

Ben şahsen 2011 C5 sedan konforunu 2023 Qashqaide bulamıyorum. Tüketimi düşük arızası düşük. 
Ben 110 bin km kullandım. Dpf dışında sorun yaşamadım. Ama facebook gruplarına bakarsan araba çöp. 
Çünkü yarısı pertten dönme, düzgün toplanmamış. Bakımsız. Aşırı kilometreli araçlar. 

Opel güzel araçtır. 10 numara şanzımanı var. Kasası her zaman en beğendiğim kasa olmuştur. 
3008 ler güzel. Adblue sorunu dışında sorun okumuyorum hiç. 
C5 ler güzel. Bir ara tavan boya atma sorunu yazıldı çizildi. Onun dışında sorun duymuyorum hiç. 
Kugalar güzel. Ford olması ve otosanın sahip çıkmaması dışında sorun duymuyorum 

Qasqailer güzel. J11 kasa çok şık. 1,400 bütçeler ile kesinlikle düşünülür ve alınır. 
Ben kredi bulamasam eski kasasını alacaktım. 
Özetle. Her fikir değerlidir. 
Kugayı ve opeli en iyi Mertol bilir mesela. Alacaksam ona sorarım. 
2008 alacaksam Çiğdem hocaya sorarım. Bildiğini anlatır. 
Mazda alacaksam sana sorarım. 
Kullanana sormayıp kime soracağız Tansu. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Maşallah daha hiç görmedik.  Anca 2,3 3,7 tüketim görüntüleri geliyor. 

Kibritle alakalı bu konuya biri dayanamamış ve ekşi sözlük’te değinmiş. Ben hak veriyorum. İnsanlar bilmiyor, alışmamış tabi :) 

IMG-2691.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Kibritle alakalı bu konuya biri dayanamamış ve ekşi sözlük’te değinmiş. Ben hak veriyorum. İnsanlar bilmiyor, alışmamış tabi :) 

IMG-2691.jpg

Her marka böyle. 
Qashqainin arka koltuk kemer uyarısını her hafta bir kaç kişi “bu nedir, ekranımda çıkıyor” diyerek soruyor.  
Adamın biri yeni almış. 3 hafta boyunca hiç start stop çalışmadı bende diye konu açmış. 
Sorularla sonuca ulaştık ki. Adam 3 hafta boyunca hiç kemer takmamış.  
Bu sebeple gruplardaki yorumlara takılma

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Her marka böyle. 
Qashqainin arka koltuk kemer uyarısını her hafta bir kaç kişi “bu nedir, ekranımda çıkıyor” diyerek soruyor.  
Adamın biri yeni almış. 3 hafta boyunca hiç start stop çalışmadı bende diye konu açmış. 
Sorularla sonuca ulaştık ki. Adam 3 hafta boyunca hiç kemer takmamış.  
Bu sebeple gruplardaki yorumlara takılma

Görmek isteyenler için mutlak deliller vardır. (Tans-u 613)

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Mehmet Ozyurek yazdı:

Kugayı ve opeli en iyi Mertol bilir mesela. Alacaksam ona sorarım. 

Sümme haşa hiç öyle bir iddiam yok. 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...