İçeriğe Yönlendir

Ailenin Yeni Üyesi Zwei: 2012 Citroen C3 1.4 VTi EGS

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

acaba sürüş mü çok heyecanlı. 2.dakikanın sonunda kornayla yol istedi, sağdan fırladı viraja da hızlı girdi gibi ama bilemedim başım döndü

O iş için Gogh herro aksiyon kamera lazım stabilizasyon olan bende o yok 2015 model Xiaomi kamera kullanıyorum çene bağlantısı varmış bir de onu deniyim

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

O iş için Gogh herro aksiyon kamera lazım stabilizasyon olan bende o yok 2015 model Xiaomi kamera kullanıyorum çene bağlantısı varmış bir de onu deniyim

Bence şöför kapı camına vakumla tak. Ama kenarlardan kırıpıp stabilizasyon olması lazım her şartta

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bence şöför kapı camına vakumla tak.

otomastik açma tuşuna da bant yapıştırmalı

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

otomastik açma tuşuna da bant yapıştırmalı

bi arkadaş böyle bir şey yapmış tanıyorum :blush:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bi arkadaş böyle bir şey yapmış tanıyorum :blush:

camında kamera ile gezip te bunu yapmayan bizden değildir

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

ooov çok ciks oldu 

IMG_5091.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Böyle olmuş mu, @Tansu Kalafatoğlu

Bu arabayla Temmuzda 5 günlüğüne Zivasa gider gelirim. Bir depo ile gidiş bir depoda geliş. Bu arada Tork Konvertersiz , direk kavrama ile kayıpsız sürüşünde tadı damağımda kalıyor.  Gaz pedalı konumu hız göstergesinin altında. Anında tepki. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Böyle olmuş mu, @Tansu Kalafatoğlu

Bu arabayla Temmuzda 5 günlüğüne Zivasa gider gelirim. Bir depo ile gidiş bir depoda geliş. Bu arada Tork Konvertersiz , direk kavrama ile kayıpsız sürüşünde tadı damağımda kalıyor.  Gaz pedalı konumu hız göstergesinin altında. Anında tepki. 

youtube’de 0,25 oynatma hızında baktım. Gaza bastıktan 0,75 sn sonra kıpırdıyor :) 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

youtube’de 0,25 oynatma hızında baktım. Gaza bastıktan 0,75 sn sonra kıpırdıyor :) 

Demekki senkronu tutturamamışım. :D

Bu arada,  

Chevrolet Cruze 1.6 116 beygir motoruyla 1280 kilo gövdesi ile dip gaz 5 nci vitesde 145 km sürat yaptığı rampayı , Citroen C3 95 beygir motoru dipgaz vites düşürmeden 5 nci vitesde 124 yapmış. Tabi kickdown kadar basmadık. , Basarsam vites düşerdi. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

C3 ile hararet testini 1 saat trafikte kalarak Caddebostana gelerek ailecek deneyimledik.

IMG_5092.jpeg

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Ali Darbaz yazdı:

ooov çok ciks oldu 

IMG_5091.jpg

Bagajda neden yarım dolu saf su ve antifriz ile geziyorsun araç su mu eksiltiyor?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Koray Demir yazdı:

Bagajda neden yarım dolu saf su ve antifriz ile geziyorsun araç su mu eksiltiyor?

Moda sahili test sürüşümde hortum patlamıştı. Onarımdan arta kalanları bagajda saklıyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bidon candır, cama lazım olur kuş pisler hortum psılatır az eksiltir arkadan kmayonlar gelir üstümüzden geçebilir oradan kaçmaya yarar  en fenası da o gofret paketinin içinde kalan son kakaonun ele yapışan kalıntısının direksiyona falan aktarılma riski

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

dizele alışınca benzinli hoş olmuyor

videoda motor suyu 104 dereceleri gördü

benim 1.6 dizel 86 yı geçmiyor

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Ali Gülmez yazdı:

dizele alışınca benzinli hoş olmuyor

videoda motor suyu 104 dereceleri gördü

benim 1.6 dizel 86 yı geçmiyor

12 yıldır bu araba hep bu derecelerde çalışmış. Artık çokda takip etmiyorum. Termostat yeni, içi saf su ve kaliteli antifirz ile dolu. nerdeyse 1500 km yol yaptım. Su hortumu patlattığından beri 800 km oldu. Artık çok bir şikayetimde kalmadı. 

Bugünü fırsat bilip yine yollarda idim. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Aracı çıplak ayak mı sürüyorsun sürekli?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Koray Demir yazdı:

Aracı çıplak ayak mı sürüyorsun sürekli?

Yazları evet. 

Eşimle ilk uzun yolum olan benim içinde bir dönüm noktası olarak kabul ettiğim, Bozcada gezimizi, 9 yıl sonra tekrar yapmayı planlıyoruz. Bu yolculukte ilkez bir yarı otomatik araç kullanmışım. Şimdi aynısı kendi yarı otomatik aracımızla yapacağız. Temmuz ilk haftasında cadırımızla yolca çıkıcaz. Baktık becerebiliyorz orda marmarise kadar aşaği inmeye çalışıcaz. 

image.png.d07e92ade432b110007d7b16b79bbb09.png

image.png.a9f963dd1392aacd4430bed1dc046ccb.png

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Ali Darbaz yazdı:

Yazları evet. 

Eşimle ilk uzun yolum olan benim içinde bir dönüm noktası olarak kabul ettiğim, Bozcada gezimizi, 9 yıl sonra tekrar yapmayı planlıyoruz. Bu yolculukte ilkez bir yarı otomatik araç kullanmışım. Şimdi aynısı kendi yarı otomatik aracımızla yapacağız. Temmuz ilk haftasında cadırımızla yolca çıkıcaz. Baktık becerebiliyorz orda marmarise kadar aşaği inmeye çalışıcaz. 

image.png.d07e92ade432b110007d7b16b79bbb09.png

image.png.a9f963dd1392aacd4430bed1dc046ccb.png

bozcada çok ufak yazım çadır bile eziyet birde şu derim gitmediğin bir yer olsun gökçeada tam size göre

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tevfik Işık

Ben sitroen ile bu geziye cesaret edemezdim. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Gülmez yazdı:

bozcada çok ufak yazım çadır bile eziyet birde şu derim gitmediğin bir yer olsun gökçeada tam size göre

Rum köyleri akşamları tam darbaz’a göre

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Yazları evet. 

kazaya karışsan cıbıldak ayakla çıkarsan o arabadan , hakimden inidrim alabilirm... çok tehlikeli , çevren için

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

kazaya karışsan cıbıldak ayakla çıkarsan o arabadan , hakimden inidrim alabilirm... çok tehlikeli , çevren için

Çıplak ayak ile arabayı daha rahat kullanıyorum. Şimdi yasalar baktım cezası yok. Ama kasko firmaları oluşan kazada ödeme yapmıyormuş. Eee ozaman koca koca kamyonları çorapla süren sürücüler nasıl rahat sürüyorlar. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Şimdi yasalar baktım cezası yok. A

her yasada olana  ceza kesilmiyor , her olmayan da olmamasında sorun yok demek değildir, neyse riski var , kavşakta cıbıldak çıkana iyi bakmayan olabilir çevre sürücülerinden

uzun yola şortla bile gidilmez, tıp açıkladı sebebini

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

her yasada olana  ceza kesilmiyor , her olmayan da olmamasında sorun yok demek değildir, neyse riski var , kavşakta cıbıldak çıkana iyi bakmayan olabilir çevre sürücülerinden

uzun yola şortla bile gidilmez, tıp açıkladı sebebini

O zaman bir tane şu Karting ayakkabısından alalım. 

https://www.fruugo.com.tr/serin-goz-kamastırıcı-siyah-sarı-omp-f1-yarıs-ayakkabıları-kart-yarıs-ayakkabıları-motosiklet-ralli-yarıs-ayakkabıları-kulup-yarıs-ayakkabıları/p-219004346-467218106?language=tr&ac=google&utm_source=organic_shopping&utm_medium=organic

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

otomatik olmasa gaz fren de yapardın çok işe yarar bu ayakkabı

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Tamer Topaç
  • Yeni Oluştur...