Oğuzkan Işık Cuma 17:22 Paylaş Cuma 17:22 Ali Darbaz yazdı: kışın contalar patlasın sonra. E kışın da kullanmayıver abi Yorum bağlantısı
Koray Demir Cuma 17:34 Paylaş Cuma 17:34 Çağlar Bayur yazdı: zaten tornavia delici bir alet değildir, Affetmez deler https://www.trthaber.com/haber/turkiye/motokurye-tartistigi-adami-tornavida-ile-oldurdu-853284.html 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Cuma 18:30 Yazar Paylaş Cuma 18:30 Şimdi benim arabaya Otokoç mu bakacak https://x.com/aksansertac/status/1913283439358607831?s=46 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Cuma 21:39 Paylaş Cuma 21:39 Ali Darbaz yazdı: Şimdi benim arabaya Otokoç mu bakacak https://x.com/aksansertac/status/1913283439358607831?s=46 ssh lere dahil edilir ise evet edilmez ise hayır her A tipi virüs domuz gribi ne yol açmaz, ancak domuz gribi için A tipi gerekir gibi.... Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Cumartesi 19:11 Yazar Paylaş Cumartesi 19:11 (düzenlendi) Merak etmişsinizdir güncelleme yapayım. Dün akşam kızım hastalanmıştı bu sabahta eşim hastalandı sıra bana geldi henüz ben de tık yok. Normal şartlarda bugün hanımı Bolu’ya kadar sürdürecektim. Depoyu doldurmuş lastikleri şişirmiştim. Ama influenza B pozitif ana kız hastalandı. Bana da eczane eczane dolaşıp ilaç almak düştü. sabahın altısında hastanedeydik. Uyu uyuyamadık. İçtiğimiz ilaçlar sürüşe uygun bile değil. Bu gün akşama kada uyudular. Bende uçuşa geçtim iki madalya aldım Cumartesi 19:18 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter Cumartesi 19:32 Paylaş Cumartesi 19:32 Allah acil şifalar versin inşallah. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Cumartesi 20:29 Paylaş Cumartesi 20:29 yarı tatilde çok dışarıda kalmış mıydı? havalar limoni Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Cumartesi 20:44 Yazar Paylaş Cumartesi 20:44 Geçmişte sorduğum bir soruya Rus bir arkadaş bana iki resim paylaştı. Ep Vti motorlar için Rusca el kitabında 1000 kmde 0,5 litreye kadar yağ tüketimi olabilirmiş. Diğer resimdede Bakımdan bakıma 2 defa yağ eklemesi yapabilirsiniz , 3000 kmde yağ seviyesini kontrol edin denmiş. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Cumartesi 20:56 Yazar Paylaş Cumartesi 20:56 İlginç bir hikaye düştü önüme arşivleyim TOTAL 5W-30'dan TOTAL 0W-30'a geçince yağ tüketimi arttı. 5W-30 kullanırken ortalama 9.000 km'de 1–1,5 litre yağ ekliyordum. Ama 0W-30’a geçince işler değişti — 1.000 km’de 2–2,5 litreye kadar çıktı! Bu süreçte karter havalandırma sistemi tıkandı ve bu da supap kapağının değiştirilmesine yol açtı. Tekrar 5W-30 yağa dönsem de yağ tüketimi azalmadı, kompresyon 8,2’ye kadar düştü. Araba buharlı tren gibi duman atmaya başladı. Serviste verdikleri teşhis: segmanlar yapışmış, motor revizyonu kaçınılmaz. Ama ben motora hemen para dökmek yerine, “kaybedecek bir şeyim kalmadı” diyerek şansımı Lavr 202 ile motor içi temizleme (раскоксовка) işleminde denemeye karar verdim. Yaptığım işlemler: Motor yağını boşalttım. Her silindire Lavr 202 döktüm, karteri açık bıraktım. 16 saat bu şekilde beklettim. Sonra Lukoil 5W-30 sentetik yağ ve yeni yağ filtresi ile çalıştırdım. Aracı 110 km sürdüm, sonra yağı tekrar boşalttım — yağın rengine bakınca sanki 10.000 km kullanılmış gibiydi. Bu arada motor çalışırken yaklaşık 1,5 saat boyunca solvent ile enjektör temizliği de yaptım. Tüm bu işlemlerden sonra: bujiler, filtreler değişti, tekrar TOTAL 5W-30 eklendi. Sonuç: Motorun çalışması düzgünleşti. Çekiş toparladı. Yakıt tüketimi azaldı. Yağ tüketimi düştü — artık 1100 km’de yaklaşık 0,5 litre. Hâlâ duman atıyor ama sadece uzun süreli rölanti çalışmasından sonra (örneğin 1 saat ve üzeri). Şu anda da motora Suprotec'in “yumuşak motor temizliği” ürününü (325 ml) ekledim, bu karışım 200 km kalacak. Sonrasında bir kez daha motor içi temizleme işlemini tekrarlamayı planlıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 saat önce Paylaş 12 saat önce destan gibi yazmışta, temelde olan şu : carbon clean yaptırmış, rus malı kimyasal ile, demek ki aşırı kurum vardı motorda. basit. zaten her 40-60 bin km de bir yapılmalı, tofaş servilsrinde standart yapılıyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts