İçeriğe Yönlendir

Ailenin Yeni Üyesi Zwei: 2012 Citroen C3 1.4 VTi EGS

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz
  Tamer Topaç yazdı:

İlk başında söylediğim çözüm oydu zaten.

Genişlet  

Sürüşünde incelik kazanmaya çalışıyorum. Daha yeni şanzımana sıra geldi. Yarım devriyaj yaptığı aralık bazen yeterli olmuyor. Trafikte çok düşük hızlarda kontrollü olmakta yarar var. Hatta manuel sürülmesi tavsiye ederim. Özellikle bir kalkış esnasında önüne çıkarlar ve karasız kalırsan şanzıman yavaş kalıyor. Vites değiştirmede değilde kavrama sekansı yavaş. Trafikte bunun zorluğu belirsiz durumlarda ortaya çıkıyor. 
istanbul trafiği belirsizliklerle dolu. Şanzıman çok çok düşük hızda verdiğin bir emri , trafik yüzünden iptal edersen öne yığılıyor. 
Verilerimi toplayım uzun uzun bir şanzıman analizi yapacağim. 

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
  Ali Darbaz yazdı:

Sürüşünde incelik kazanmaya çalışıyorum. Daha yeni şanzımana sıra geldi. Yarım devriyaj yaptığı aralık bazen yeterli olmuyor. Trafikte çok düşük hızlarda kontrollü olmakta yarar var. Hatta manuel sürülmesi tavsiye ederim. Özellikle bir kalkış esnasında önüne çıkarlar ve karasız kalırsan şanzıman yavaş kalıyor. Vites değiştirmede değilde kavrama sekansı yavaş. Trafikte bunun zorluğu belirsiz durumlarda ortaya çıkıyor. 
istanbul trafiği belirsizliklerle dolu. Şanzıman çok çok düşük hızda verdiğin bir emri , trafik yüzünden iptal edersen öne yığılıyor. 
Verilerimi toplayım uzun uzun bir şanzıman analizi yapacağim. 

Genişlet  

Karakteri bu. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Şanzımanın uzun yolda çalışma şekli çok normal. Tam otomatik arabadan daha iyi denilebilir. Rampa aşağıda viteste tutma gibi birşey yok. Baya baya anam babam rampa aşaği nasıl takılıyorsa otoban dada öyle takılıyor. Hep vites 5 de, dip gaz basarsan hızına göre 4 ncü vitese kadar düşer. Ama Kickdown tuşuna basarsan anında 2 vites garanti düşer. Canavar gibi hızlanır. 

Ama bir ilginç durum var. bahsetmesem olmaz. Bir rampayı saate 80 km hızla çıkarken zorlanırsa hemen 4 de düşer.  Lakin Hız sabitleyici takınca  inatla 5 nci vitesde çıkmaya çalışıyor. ne zaman motor tam yüke bindi gibi oluyor vitesi kırpıyor. hatta 2 vites dahi düşebiliyor. bu biraz ilginç geldi bana , 

Sivasa bu arabayla uzun yol deneyimi maksadıyla bir yolculuk düşünüyorum. bakalım ne oalcak. 

Yorum bağlantısı
Tevfik Işık

Yolda 

Ali Darbaz yazdı:

Şanzımanın uzun yolda çalışma şekli çok normal. Tam otomatik arabadan daha iyi denilebilir. Rampa aşağıda viteste tutma gibi birşey yok. Baya baya anam babam rampa aşaği nasıl takılıyorsa otoban dada öyle takılıyor. Hep vites 5 de, dip gaz basarsan hızına göre 4 ncü vitese kadar düşer. Ama Kickdown tuşuna basarsan anında 2 vites garanti düşer. Canavar gibi hızlanır. 

Ama bir ilginç durum var. bahsetmesem olmaz. Bir rampayı saate 80 km hızla çıkarken zorlanırsa hemen 4 de düşer.  Lakin Hız sabitleyici takınca  inatla 5 nci vitesde çıkmaya çalışıyor. ne zaman motor tam yüke bindi gibi oluyor vitesi kırpıyor. hatta 2 vites dahi düşebiliyor. bu biraz ilginç geldi bana , 

Sivasa bu arabayla uzun yol deneyimi maksadıyla bir yolculuk düşünüyorum. bakalım ne oalcak. 

Genişlet  

Yolda kalırsınız. Sakın.... 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Kasko ve Trafik sigortaları için  @Mehmet Ozyurek başvurdum. Bana önce 35000 tl toplam rakam diyerek yüreğime indirdi. Panik atak geçirdim.. Sonra bir piyasa araştırması yaparak 25000 tl total bir fiyat çıkardı. Ölümü gösterdi  vereme razı olduk. İşte böyle arkadaşlar, yaz ayında yaptığımız kazaya rağmen Kasko 15000 tl çıkması ile kurtardık. Bu8nunla geçmiş olsun artık. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

5 senelik kasko parasını kaza ile aldın.. Daha kötüsü de olabilirdi.

Bir de kasko yaptırmasam diyordun :)

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
  Mehmet Ozyurek yazdı:

5 senelik kasko parasını kaza ile aldın.. Daha kötüsü de olabilirdi.

Bir de kasko yaptırmasam diyordun :)

Genişlet  

abi kasko 78000 tl çıkan hasarı kaskosuz dışarda yaptırsaydım 2024 ağustosda kaça çıkardı masrafı. Adamlar hiç takmadıkları sis farına 2500 tl almış ben piyasada orjinali 1100 liraya bulmuştum. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
  Ali Darbaz yazdı:

abi kasko 78000 tl çıkan hasarı kaskosuz dışarda yaptırsaydım 2024 ağustosda kaça çıkardı masrafı. Adamlar hiç takmadıkları sis farına 2500 tl almış ben piyasada orjinali 1100 liraya bulmuştum. 

Genişlet  

40 a toplardın.. 

Ama tekrar ediyorum. ya daha büyük bir kaza olsaydı.. 

Duran arabaya çarptınız bu kadar oldu. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Arabaya yağını tamamlayalı 400 km oldu. Hiç yağ eksiltmemiş. Araba kendi kendine tamir oldu yada ben yağı fazla koydum. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Yada satış vakti geliyor.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
  Mustafa Tüfekçi yazdı:

Yada satış vakti geliyor.

Genişlet  

Arabaya kasko yaptım niye satayım. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
  Ali Darbaz yazdı:

Genişlet  

satınca kasko yanmıyor yenisine devir olur

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
  Çağlar Bayur yazdı:

satınca kasko yanmıyor yenisine devir olur

Genişlet  

12 aylık eylem planımızda araba almak yok. geçen hafta sıfır araba fiyatlarına baktık. Dacia stepway , Fiat egea cross fiyatlarına bakmıştık , paramız yetmedi abi. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
  Ali Darbaz yazdı:

Arabaya yağını tamamlayalı 400 km oldu. Hiç yağ eksiltmemiş. Araba kendi kendine tamir oldu yada ben yağı fazla koydum. 

Genişlet  

Dedik sana çok kurcalama diye. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
  Ali Darbaz yazdı:

Genişlet  

Kasko yaptım 1 gün sonra Opel satıldı :)

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bagajı nasıl çözecem su nerden geliyor bilmiyorum. Bu su boşalmış hali

IMG_9629.jpeg

IMG_9630.jpeg

IMG_9631.jpeg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tapalrını birini del, havalansın kalanına fıs fıs boyası

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Plastik havuz ne güzel birşey.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Stopları bir kontrol et derim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
  İlkay Başaran yazdı:

Genişlet  

naylon mu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Arabanın Üzerine Yağmurlama yaptım. Sonra fark ettim ki ne göreyim Üçüncüsü toplamasından su akıyor söktüm  parçaladım. Beykoz’da bir usta’da 1750 TL’ye buldum alacağım

35ee5049-ec55-4c18-935b-a45261a05fa0.jpeg

120143ac-8ee4-4a79-b824-ff8c3b1979a5.jpeg

9b382d6f-2a0f-4a0c-9918-dc49c09bcf6b.jpeg

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Banka erken bitmedi yetişemedik artık yarın saat 11:00’e randevulaştık bu parçayı almam lazım çünkü arabanın arka tarafı parçaladım

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Çok güzel ustalık yaparım ya 

IMG_9642.jpeg

IMG_9640.jpeg

IMG_9641.jpeg

IMG_9644.jpeg

IMG_9645.jpeg

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
  İlkay Başaran yazdı:

Genişlet  

Fiestam sıfır gibiymiş, eksozda bile paslanma yoktu. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...