Ali Darbaz 20 Şubat Yazar Paylaş 20 Şubat (düzenlendi) -5 derecede motor yağı ile marş basdım. Motor yağını cubuktan baktım. Bildiğiniz yapış yapış kıvamı. Yapış yapış olması iyi bişey sanırım. 20 Şubat tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Şubat Yazar Paylaş 21 Şubat (düzenlendi) @Çağlar Bayur Ben bugün yarın servise girecekmiş gibi fiyat aldım. Arabaya yeni nesil segmant atılması ve üst piston kapağını sökülüp rektifiyeciye verilmesi için 20 bin tl. Rektifiyecide üst kapağın subab valflerine kadar yenilenmesi için ise 8000 tl fiyat verdiler. Bu fiyatı veren son 5 yıldır cruze arabamızı yapan sivaslı usta. Ayrıca bu işlemler sırasında 2 günde arabayıda verecem dedi. Benim arabayı yarın veya bu yıl vermeye niyetim yok. arabanın yağ yakma seviyesi artana kadar devam eddeceğim. 21 Şubat tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Şubat Yazar Paylaş 21 Şubat Notumuzu alalım, 207 RC için üretilen radyatör benim arabaya oluyormuş. Harika bir güncelleme olabilir ilerde. 1330.P9 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Şubat Yazar Paylaş 21 Şubat Buda bendeki radyatörün ölçümü... bu veriler ışığında havalar ısınmadan bir adet valeo radyatör alacağım. Yorum bağlantısı
Tevfik Işık 21 Şubat Paylaş 21 Şubat Şimdi de radyatör Bu arabanın sağlam bir yeri yok mu? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Şubat Yazar Paylaş 21 Şubat (düzenlendi) Arkadaşımın eniştesi valeoda yetkili. 7000 tl fiyata buldular bana Peugeot 207 rc modelinin performans radyatörünü. Fiyat yüksek geldi, ama bulunabiliyormuş onu öğrendik. Bu arada bendeki radyatörün 2004 2006 civarı üretilen Citroen c2 Vts ve Citroen C3 vts modelinde 1.6 motor vtı motorunda kullanılan Denso radyatör olduğunu bugün şans eseri öğrendim. Onunla ilgili görselleride paylaşıcam. 1200 liraya sağ komple sis farı takımını buldum. Tamponu sökmek lazım. Hem sisfarı hemde radyatör yükseltmesini beraber yapmak için bütce planlaması yapmamız lazım. zaten geçen hafta serviste idik biraz arayı açmamız lazım. Şimdilik biraz zaman meselesi. 21 Şubat tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 23 Şubat Yazar Paylaş 23 Şubat (düzenlendi) Alman forumlarında peugeot el kitabında yazan uyarıyı okudum. 207 1.6 ep6 ve 308 1.6 ep6 için 2008 de çıkan el kitaplarında yağ tüketimi 1000 km de 0,5 litre çıkabilir diyor. 2011 el kitabında ise yağ çubuğu eksildikce doldurun diyor .:( 23 Şubat tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Şubat Paylaş 24 Şubat Ali Darbaz yazdı: 1000 km de 0,5 litre çıkabilir diyor. 2 fotodaki yazıda böyle bir şey yok nereden bu bilgi? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 24 Şubat Yazar Paylaş 24 Şubat (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: fotodaki yazıda böyle bir şey yok nereden bu bilgi? 1000 km de 0.5 litreyi geçmemelidir diyor. Ben bundan 0.5 litre üstü servislik olarak olarak algılıyorum. Bu alman kullanıcı ilk aldığı günden beri arabası 1000 kmde 0.5 litre yağ eksiltiğini yazmış. 13 yıl kullanmış ve servis bakımlı. servis normal demiş. https://www.peugeottalk.de/index.php?thread%2F12083-308-sw-1-6-120vti-ep6-motor-bläulicher-rauch%2F= 24 Şubat tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Şubat Paylaş 24 Şubat Ali Darbaz yazdı: Ben bundan 0.5 litre üstü servislik olarak olarak algılıyorum. işte Türk mühendis ile ALman mühendis arasındaki fark, sonra fabrika nasıl patladı derler, Hier Hersccht Die Ordnung derler Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Çarşamba 06:43 Yazar Paylaş Çarşamba 06:43 Türkiyede esnafı anlamak zor. Yukarda paylaştığım radyatör elinde olmayınca , üretim yok bunun diyor. Oysaki resimdeki ürün Fransada 3 mart 2024 yılında üretilmiş. birtane radyatör buldum. daha doğrusu facebook grubunda adamın birinde varmış ( ecu tunning işi yapan) 7500 tl istedi. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Çarşamba 06:49 Yazar Paylaş Çarşamba 06:49 (düzenlendi) Geçen hafta anlatmayı unuttuğum Rus bir adamın yazısı vardı. Çalıştığı eski sovyet askeri üssünde bulunan SU-25 ucaklarının jet motorlarında kullanılan 40 yıllık yıllık jet motoru yağlarını arabamda kullana bilirmiyim diye sormuştu. Ruslarda kullan sorun olmaz demişlerdi. yeşil yeşil boya kutusu kadar kutularda bir sürü jet motoru yağı. resimleri bulsam atacaktım. ama bulamadım. Ruslarda ayrı cins , bazen çözümleri ararken bu adamların siteleri gezip gezmemekde şüpheye düşmüyor değilim. Eski sovyet üssü derken terk eilmiş, yerel halkta işletmeye cevirmiş. öyle kafanızda canlansız. Ruslar daha doğrusu sovyetler böyle çok üs bıraktı sağda solda. Tankları ormanlarda unuttular felan. doğruluk payıda vardır az çok. Çarşamba 06:53 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Çarşamba 09:13 Paylaş Çarşamba 09:13 Ali Darbaz yazdı: Ruslarda ayrı cins bizim arkadaş ta focusa koyardı o yağdan, dyno ölçümünde +10 ps almıştık Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Çarşamba 10:28 Yazar Paylaş Çarşamba 10:28 (düzenlendi) Almanyadan bana cevap gelmiş. Bu konuda henüz fazla endişelenmene gerek yok. VTI motorlar, kilometre durumuna bağlı olarak zamanla biraz yağ takviyesine ihtiyaç duyabiliyor. 0,4 litre tüketimle şu an gayet iyi durumdasın, çok daha kötü de olabilirdi. Farklı bir yağ kullanmak muhtemelen tüketimi azaltmaz. Yağa yağ kaybı önleyici katkı eklemeyi deneyebilirsin ve durumu gözlemleyebilirsin. Ama unutma: Bu katkı tek seferlik bir şey değil, her yağ değişiminde ve ekleme yaparken tekrar eklemelisin. Eklerken de uygun oranda eklemeye dikkat etmelisin. Ben bu yöntemle iyi tecrübeler yaşadım. Çarşamba 10:34 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tamer Topaç Çarşamba 14:15 Paylaş Çarşamba 14:15 Ali Darbaz yazdı: yağ kaybı önleyici katkı Yeni konu aç, oradan devam edelim . Yorum bağlantısı
Önder Özcan Çarşamba 14:38 Paylaş Çarşamba 14:38 Tamer Topaç yazdı: Yeni konu aç, oradan devam edelim . Forum buna hazır değil Yorum bağlantısı
Tamer Topaç Çarşamba 14:50 Paylaş Çarşamba 14:50 Önder Özcan yazdı: Forum buna hazır değil Rusları beğenmiyor musun Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Çarşamba 14:59 Yazar Paylaş Çarşamba 14:59 (düzenlendi) Tamer Topaç yazdı: Yeni konu aç, oradan devam edelim . Olmaz uğraşamam eşim aradı başbaşa bir akşam yemeği yememiz gerekiyormuş ona aşktan bahsetmem gerekiyor ve romantizmin tanımını yine de yapmalıymışsın malum otopark sorununu nasıl çözeriz dedim romantizmin içine etme dedi başımızın çaresine bakacağız anlaşılan Çarşamba 15:00 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Çarşamba 16:30 Yazar Paylaş Çarşamba 16:30 Bunu değerlendirmek lazım... https://www.instagram.com/reel/DFp0BOgIIa0/?igsh=ZDloOWVleTdsdnQ0 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Çarşamba 16:35 Paylaş Çarşamba 16:35 Ali Darbaz yazdı: Almanyadan bana cevap gelmiş. puma60 a sorsana pug406 yı kaç avroya almış Ali Darbaz yazdı: Bunu değerlendirmek lazım... https://www.instagram.com/reel/DFp0BOgIIa0/?igsh=ZDloOWVleTdsdnQ0 eski filtre çöpe atılmaz, çevre genelgesine aykırı Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Perşembe 06:41 Yazar Paylaş Perşembe 06:41 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: puma60 a sorsana pug406 yı kaç avroya almış eski filtre çöpe atılmaz, çevre genelgesine aykırı Abi bu tip ekonomik çıkarımlar bana saçma geliyor. o adamlar sıfır aldıkları arabayı 5 sene sonra aldığı paranın çok daha altın fiyata satmak zorunda kalıyor. Alman otomobil piyasası Türkiye için tam bir kabus. zaten zar zor kazandığı parayla aldığı arabanın 3 senede %50 değer kaybetmesi. insanların kaldırabileceği bişey değil. Bu şekilde olursa kimse sıfır araba almaz. Kuba gibi çöplüğe döner ülke. Almanya'da bir Mercedes A180 model aracın sıfır alındıktan sonraki 10 yıl içindeki değer kaybı, aracın kullanım şekli, bakım durumu, kilometresi ve piyasa koşulları gibi birçok faktöre bağlı olarak değişiklik gösterir. Genel olarak, araçların değer kaybı ilk yıllarda daha hızlı olup, sonraki yıllarda daha yavaş bir seyir izler. Aşağıda, genel bir perspektif sunmak amacıyla, Almanya'da bir Mercedes A180'in yıllara göre ortalama değer kaybını gösteren tahmini bir tablo bulunmaktadır: Yıl Tahmini Değer Kaybı (%) Tahmini İkinci El Değeri (€) 0 0% 35.000 € (satın alma fiyatı) 1 20% 28.000 € 2 30% 24.500 € 3 40% 21.000 € 4 50% 17.500 € 5 60% 14.000 € 6 65% 12.250 € 7 70% 10.500 € 8 75% 8.750 € 9 80% 7.000 € 10 85% 5.250 € Notlar: Başlangıç Fiyatı: 35.000 € varsayılmıştır. Gerçek satın alma fiyatı, seçilen opsiyonlar ve donanım seviyesine göre değişiklik gösterebilir. Değer Kaybı Oranları: Bu oranlar genel piyasa trendlerine dayalı tahminlerdir ve aracın kullanım koşulları, bakım geçmişi, kilometresi ve ikinci el piyasa talebi gibi faktörlere bağlı olarak farklılık gösterebilir. Piyasa Koşulları: İkinci el araç piyasası, ekonomik dalgalanmalar, yeni model lansmanları ve diğer dış etkenlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Daha spesifik ve güncel bilgiler için Almanya'daki ikinci el araç piyasasını, otomobil satış platformlarını ve yetkili Mercedes bayilerini incelemeniz önerilir. Perşembe 06:45 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Evren Erakçora Perşembe 09:01 Paylaş Perşembe 09:01 Bizimki de anormal yüksek ama, ikinci el 10 yaşında civic vs kaç para mesela, mantıksız fiyatlar var. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Perşembe 09:26 Yazar Paylaş Perşembe 09:26 Evren Erakçora yazdı: Bizimki de anormal yüksek ama, ikinci el 10 yaşında civic vs kaç para mesela, mantıksız fiyatlar var. Ben mevcut hükümete hiç oy vermedim. Biz çoğunluğun dikatatörlüğünü yaşayan taraftayız. Bazen herşey demokratik olmasa diyorum. 2002 önce vergi sistemine dönülmesini can gönülden isterdim. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Perşembe 22:04 Yazar Paylaş Perşembe 22:04 (düzenlendi) C3 başlığını ve arabayı çok boşladık. Çünkü yeni lansmanı yapılan İnnibuilds airbus A350 uçağını edindim. 2 gündür pratik yapıyorum. Uçak aşırı gerçekci. Dün istanbul Ankara offline, bugün ise İstanbul İzmir online uçtum. Çok heyecanlı ve Atc eşliğinde bir zaman geçirdim. Foruma Uçaklarım diye bir başlık açıp ucaklarımı size tanıtmak istiyorum. Yeni ucak komple dokunmatik. Minimum 10 ton yakıtla kalkıyor. Tam bir planör. V1 speede gelince doğrudan kanatların profiliyle burun vermeden kalkıyor. Bu şahaserin similatöre gelmesi 2 yıl sürmüş Perşembe 22:07 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Cuma 14:07 Paylaş Cuma 14:07 Ali Darbaz yazdı: bu tip ekonomik çıkarımlar bana saçma geliyor. bana da ben olsam külçe altın alırdım zaten Yorum bağlantısı
Recommended Posts