İçeriğe Yönlendir

Ailenin Yeni Üyesi Zwei: 2012 Citroen C3 1.4 VTi EGS


Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz
(düzenlendi)

-5 derecede motor yağı ile marş basdım. 

Motor yağını cubuktan baktım. Bildiğiniz yapış yapış kıvamı. Yapış yapış olması iyi bişey sanırım. 

 

 

 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

@Çağlar Bayur  Ben bugün yarın servise girecekmiş gibi fiyat aldım. Arabaya yeni nesil segmant atılması ve üst piston kapağını sökülüp rektifiyeciye verilmesi için 20 bin tl. Rektifiyecide üst kapağın subab valflerine kadar yenilenmesi için ise 8000 tl fiyat verdiler. Bu fiyatı veren son 5 yıldır cruze arabamızı yapan sivaslı usta. Ayrıca bu işlemler sırasında 2 günde arabayıda verecem dedi. Benim arabayı yarın veya bu yıl vermeye niyetim yok. arabanın yağ yakma seviyesi artana kadar devam eddeceğim. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Notumuzu alalım, 207 RC için üretilen radyatör benim arabaya oluyormuş. Harika bir güncelleme olabilir ilerde. 

 

1330.P9

 

 

Citroen DS3'ün seyir defterindeki fotoğraf Citroen DS3'ün seyir defterindeki fotoğraf Citroen DS3'ün seyir defterindeki fotoğraf Citroen C3 Picasso'nun seyir defterindeki fotoğraf Citroen C3 Picasso'nun seyir defterindeki fotoğraf Citroen C3 Picasso'nun seyir defterinden bir fotoğraf. Fotoğraftaki parçalar: 9650903880
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Buda bendeki radyatörün ölçümü...  bu veriler ışığında havalar ısınmadan bir adet valeo radyatör alacağım. 

 

QUIGwS7-nNOsNJVoAUwAh5tfftY-1920.jpg

Yorum bağlantısı
Tevfik Işık

Şimdi de radyatör:unsure2:

Bu arabanın sağlam bir yeri yok mu? 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Arkadaşımın eniştesi valeoda yetkili. 7000 tl fiyata buldular bana Peugeot 207 rc modelinin performans radyatörünü. Fiyat yüksek geldi, ama bulunabiliyormuş onu öğrendik. 
 

Bu arada bendeki radyatörün 2004 2006 civarı üretilen Citroen c2 Vts ve Citroen C3 vts modelinde 1.6 motor vtı motorunda kullanılan Denso radyatör olduğunu bugün şans eseri öğrendim. Onunla ilgili görselleride paylaşıcam.

 

1200 liraya sağ komple sis farı takımını buldum. Tamponu sökmek lazım. Hem sisfarı hemde radyatör yükseltmesini beraber yapmak için bütce planlaması yapmamız lazım. 
 

zaten geçen hafta serviste idik biraz arayı açmamız lazım. Şimdilik biraz zaman meselesi. 

 

IMG_5833_Original.jpeg

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Alman forumlarında peugeot el kitabında yazan uyarıyı okudum. 
207 1.6 ep6 ve 308 1.6 ep6 için 2008 de çıkan el kitaplarında  yağ tüketimi 1000 km de 0,5 litre çıkabilir diyor. 2011 el kitabında ise yağ çubuğu eksildikce doldurun diyor .:(

 

IMG_9407.png

IMG_9408.png

IMG_9409.png

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

1000 km de 0,5 litre çıkabilir diyor. 2

fotodaki yazıda böyle bir şey yok nereden bu bilgi?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

fotodaki yazıda böyle bir şey yok nereden bu bilgi?

 

1000 km de 0.5 litreyi geçmemelidir diyor. Ben bundan 0.5 litre üstü servislik olarak olarak algılıyorum. 

 

Bu alman kullanıcı ilk aldığı günden beri arabası 1000 kmde 0.5 litre yağ eksiltiğini yazmış. 13 yıl kullanmış ve servis bakımlı. servis normal demiş. 

 

https://www.peugeottalk.de/index.php?thread%2F12083-308-sw-1-6-120vti-ep6-motor-bläulicher-rauch%2F=

 

 

 

translated_image_tr.png

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Ben bundan 0.5 litre üstü servislik olarak olarak algılıyorum. 

işte Türk mühendis ile ALman mühendis arasındaki fark, sonra fabrika nasıl patladı derler, Hier Hersccht Die Ordnung derler

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Türkiyede esnafı anlamak zor. Yukarda paylaştığım radyatör elinde olmayınca , üretim yok bunun diyor. Oysaki resimdeki ürün Fransada 3 mart 2024 yılında üretilmiş. 

birtane radyatör buldum. daha doğrusu facebook grubunda adamın birinde varmış ( ecu tunning işi yapan) 7500 tl istedi.  

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Geçen hafta anlatmayı unuttuğum Rus bir adamın yazısı vardı. Çalıştığı eski sovyet askeri üssünde bulunan SU-25 ucaklarının jet motorlarında kullanılan 40 yıllık yıllık jet motoru yağlarını arabamda kullana bilirmiyim diye sormuştu. Ruslarda kullan sorun olmaz demişlerdi. yeşil yeşil boya kutusu kadar kutularda bir sürü jet motoru yağı. resimleri bulsam atacaktım. ama bulamadım. Ruslarda ayrı cins , bazen çözümleri ararken bu adamların siteleri gezip gezmemekde şüpheye düşmüyor değilim. Eski sovyet üssü derken terk eilmiş, yerel halkta işletmeye cevirmiş. öyle kafanızda canlansız. Ruslar daha doğrusu sovyetler böyle çok üs bıraktı sağda solda. Tankları ormanlarda unuttular felan. doğruluk payıda vardır az çok. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Ruslarda ayrı cins

bizim arkadaş ta focusa koyardı o yağdan, dyno ölçümünde +10 ps almıştık

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Almanyadan bana cevap gelmiş. 

 

 

Bu konuda henüz fazla endişelenmene gerek yok. VTI motorlar, kilometre durumuna bağlı olarak zamanla biraz yağ takviyesine ihtiyaç duyabiliyor. 0,4 litre tüketimle şu an gayet iyi durumdasın, çok daha kötü de olabilirdi.

Farklı bir yağ kullanmak muhtemelen tüketimi azaltmaz. Yağa yağ kaybı önleyici katkı eklemeyi deneyebilirsin ve durumu gözlemleyebilirsin. Ama unutma: Bu katkı tek seferlik bir şey değil, her yağ değişiminde ve ekleme yaparken tekrar eklemelisin. Eklerken de uygun oranda eklemeye dikkat etmelisin. Ben bu yöntemle iyi tecrübeler yaşadım.

image.png.898518706dde6a0c1eb7f163903fc4f7.png

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Tamer Topaç yazdı:

Yeni konu aç, oradan devam edelim :seytan:.

Forum buna hazır değil :shok:

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Tamer Topaç yazdı:

Yeni konu aç, oradan devam edelim :seytan:.

Olmaz uğraşamam eşim aradı başbaşa bir akşam yemeği yememiz gerekiyormuş ona aşktan bahsetmem gerekiyor ve romantizmin tanımını yine de yapmalıymışsın malum otopark sorununu nasıl çözeriz dedim romantizmin içine etme dedi başımızın çaresine bakacağız anlaşılan

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

puma60 a sorsana pug406 yı kaç avroya almış

eski filtre çöpe atılmaz, çevre genelgesine aykırı

 

Abi bu tip ekonomik çıkarımlar bana saçma geliyor. o adamlar sıfır aldıkları arabayı 5 sene sonra aldığı paranın çok daha altın fiyata satmak zorunda kalıyor.

Alman otomobil piyasası Türkiye için tam bir kabus. zaten zar zor kazandığı parayla aldığı arabanın 3 senede %50 değer kaybetmesi. insanların kaldırabileceği bişey değil.  Bu şekilde olursa kimse sıfır araba almaz. Kuba gibi çöplüğe döner ülke. 

 

 

Almanya'da bir Mercedes A180 model aracın sıfır alındıktan sonraki 10 yıl içindeki değer kaybı, aracın kullanım şekli, bakım durumu, kilometresi ve piyasa koşulları gibi birçok faktöre bağlı olarak değişiklik gösterir. Genel olarak, araçların değer kaybı ilk yıllarda daha hızlı olup, sonraki yıllarda daha yavaş bir seyir izler.

Aşağıda, genel bir perspektif sunmak amacıyla, Almanya'da bir Mercedes A180'in yıllara göre ortalama değer kaybını gösteren tahmini bir tablo bulunmaktadır:

Yıl Tahmini Değer Kaybı (%) Tahmini İkinci El Değeri (€)
0 0% 35.000 € (satın alma fiyatı)
1 20% 28.000 €
2 30% 24.500 €
3 40% 21.000 €
4 50% 17.500 €
5 60% 14.000 €
6 65% 12.250 €
7 70% 10.500 €
8 75% 8.750 €
9 80% 7.000 €
10 85% 5.250 €

Notlar:

  • Başlangıç Fiyatı: 35.000 € varsayılmıştır. Gerçek satın alma fiyatı, seçilen opsiyonlar ve donanım seviyesine göre değişiklik gösterebilir.

  • Değer Kaybı Oranları: Bu oranlar genel piyasa trendlerine dayalı tahminlerdir ve aracın kullanım koşulları, bakım geçmişi, kilometresi ve ikinci el piyasa talebi gibi faktörlere bağlı olarak farklılık gösterebilir.

  • Piyasa Koşulları: İkinci el araç piyasası, ekonomik dalgalanmalar, yeni model lansmanları ve diğer dış etkenlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Daha spesifik ve güncel bilgiler için Almanya'daki ikinci el araç piyasasını, otomobil satış platformlarını ve yetkili Mercedes bayilerini incelemeniz önerilir.

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Bizimki de anormal yüksek ama, ikinci el 10 yaşında civic vs kaç para mesela, mantıksız fiyatlar var. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Evren Erakçora yazdı:

Bizimki de anormal yüksek ama, ikinci el 10 yaşında civic vs kaç para mesela, mantıksız fiyatlar var. 

 

Ben mevcut hükümete hiç oy vermedim. Biz çoğunluğun dikatatörlüğünü yaşayan taraftayız. Bazen herşey demokratik olmasa diyorum. 2002 önce vergi sistemine dönülmesini can gönülden isterdim. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

C3 başlığını ve arabayı çok boşladık. Çünkü yeni lansmanı yapılan İnnibuilds airbus A350 uçağını edindim. 2 gündür pratik yapıyorum. Uçak aşırı gerçekci. Dün istanbul Ankara offline, bugün ise İstanbul İzmir online uçtum. Çok heyecanlı ve Atc eşliğinde bir zaman geçirdim. Foruma Uçaklarım diye bir başlık açıp ucaklarımı size tanıtmak istiyorum. 

 

Yeni ucak komple dokunmatik. Minimum 10 ton yakıtla kalkıyor. Tam bir planör. V1 speede gelince doğrudan kanatların profiliyle burun vermeden kalkıyor. Bu şahaserin similatöre gelmesi 2 yıl sürmüş  

 

 

IMG-20250227-WA0013.jpg

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

bu tip ekonomik çıkarımlar bana saçma geliyor.

bana da ben olsam külçe altın alırdım zaten

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...