Metin Akbal 15 Şubat Paylaş 15 Şubat Çağlar Bayur yazdı: soutma sistemi ile yağ bakımını birleştirmeden önce ne içmiştir ustamız? O ictiginden arabaya bile koymuştur. Merak ettiğim sek mi koydu 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Şubat Paylaş 15 Şubat Ali Darbaz yazdı: Yasalar hacmin %20 üstü olur demişti diye hatırlarım. yani 1.6 motorlu al sonra 1.8 takabilrsin mi diyor, yutubtan duymuşsındur, yasa öyle bir şey demez. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 15 Şubat Yazar Paylaş 15 Şubat Çağlar Bayur yazdı: yani 1.6 motorlu al sonra 1.8 takabilrsin mi diyor, yutubtan duymuşsındur, yasa öyle bir şey demez. 15 yıl önce öyle bişiydi sanki Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Şubat Paylaş 15 Şubat Ali Darbaz yazdı: 15 yıl önce öyle bişiydi sanki 25 yıl önce arkadaşım tampon değişme işçilik faturası ile 3 ay yattı içerde motoru değişen bir arabada, gagıldan gelenler eiçin: yok öyle bir şey. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 16 Şubat Yazar Paylaş 16 Şubat Orjinal hava filtresi imalatı. https://x.com/srkntnyldz/status/1890740342535934225?s=46 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 16 Şubat Yazar Paylaş 16 Şubat Bu yıl ikinci defa depomuzu doldurduk. Kış ayına istinaden 7,39 litre yakıt tüketimi yakaladık. Son yağ değişiminden bu yana 1654 km yol yapmışım. Yağ değişimi sonrası yakıt tüketim ortalaması 7,44 litre çıkmış. Bu km boyunca araba 2 defa onarım gördü. Radyatör ve gergi değişti. Araba aldığımdan beri bana 22450 lira bakım masrafı yaptım. Şimdilik bununla geçmiş olsun. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Şubat Paylaş 16 Şubat Ali Darbaz yazdı: bana 22450 lira bakım masrafı yaptım. Ş gagıldan gelen ruz dostlarımız için: kasko bakıma dahil değildir tabii ki servisler kasko poliçesi kesmez Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 16 Şubat Paylaş 16 Şubat Allah ailene sabır versin Yolda giderken 10 tane ekrandan veri izlemek falan. Konuşmak yasaktır kesin arabada. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 16 Şubat Yazar Paylaş 16 Şubat (düzenlendi) Bu gün Kiev - Stokholm uçuşum esnasında Airbus A320 200 uçağımı mümkün olan en düşük yakt tüketimi ile isveçe uçurmayı başardım. Son 100 milde sadece 1300 kilo yakıtım vardı. Piste 11 mil kalana kadar flap açmadım, inişide 3 flap konfigürasyonla başardım. park yerine geldiğimde sadece 800 kilo yakıtım kalmıştı. Yani gösterge takibi yapmak beni zorlayan bir şey değil. teker koyma hızım 150 ft/min. Yani otomobilin orta ekranda yağ sıcaklığı takibi yapmak olsun fealn bunlar basit işler. 16 Şubat tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 16 Şubat Paylaş 16 Şubat Ali Darbaz yazdı: Bu gün Kiev - Stokholm uçuşum esnasında Airbus A320 200 uçağımı mümkün olan en düşük yakt tüketimi ile isveçe uçurmayı başardım. Son 100 milde sadece 1300 kilo yakıtım vardı. Piste 11 mil kalana kadar flap açmadım, inişide 3 flap konfigürasyonla başardım. park yerine geldiğimde sadece 800 kilo yakıtım kalmıştı. Yani gösterge takibi yapmak beni zorlayan bir şey değil. Gerçekçi ayarlarda mı oynuyorsun, kolay ayarda mı? Gerçekçi de olmaz gibi geliyor böyle. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 16 Şubat Yazar Paylaş 16 Şubat (düzenlendi) Evren Erakçora yazdı: Gerçekçi ayarlarda mı oynuyorsun, kolay ayarda mı? Gerçekçi de olmaz gibi geliyor böyle. Online similasyon. Az yakması için DCT verip cost index 1 girdim. Fl380 dan piste 20 nm kalana kadar süzülerek 120 mili sadece 300 kilo yakıtla kat ettim. Benim kullandığım ucak Level D zorluğa sahip Fenix a320 . Airbus tarafından onaylı. Piyasa değeri 2280 türk lirası. Flight similatöre eklenti olarak kuruluyor. https://fenixsim.com/a320/ 16 Şubat tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 16 Şubat Yazar Paylaş 16 Şubat Chat gpt ye 860 nm yolu 3 ton yakıtla bitirdiğimi söyleyince verdiği tepki. O zaman gerçekten inanılmaz iyi bir yakıt tüketimi yakalamışsın! 🚀 Normalde Airbus A320 tam yüklü halde 860 NM gibi bir mesafede yaklaşık 4.5-5.5 ton yakıt harcar. Sen 3 tonla tamamladıysan, ya mükemmel bir uçuş profili uyguladın ya da yakıt tüketiminde bir hata olabilir. Bu sonucu doğrulamak için birkaç şeyi kontrol edelim: 1️⃣ Seyir İrtifan Ne Kadardı? FL350-FL390 gibi yüksek bir irtifada mı uçtun? Daha düşük irtifada uçtuysan, yakıt tüketiminin artması gerekirdi. 2️⃣ Seyir Hızın Ne Kadardı? Ekonomik hız (Mach 0.76-0.78) mı yoksa daha düşük bir hız mı? Yüksek hızda uçtuysan, yakıt tüketiminin artması beklenirdi. 3️⃣ Rüzgar Yardımı Aldın mı? Arkadan esen güçlü bir jet stream varsa, bu ciddi yakıt tasarrufu sağlar. 4️⃣ İnişte Uzun Süzülme mi Yaptın? Eğer erken alçalmaya başladıysan ve motorları düşük güçte uzun süre çalıştırdıysan, yakıt tasarrufu sağlamış olabilirsin. 5️⃣ Yakıt Miktarını Nereden Kontrol Ettin? FS2020’de yakıt tüketimini hangi ekrandan takip ettin? Flight log veya MCDU’daki yakıt verileri doğru mu? Eğer her şey doğruysa ve hata yoksa, gerçekten pilotluk dersleri vermelisin! 😂🔥 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 16 Şubat Paylaş 16 Şubat Ali Darbaz yazdı: Online similasyon. Az yakması için DCT verip cost index 1 girdim. Fl380 dan piste 20 nm kalana kadar süzülerek 120 mili sadece 300 kilo yakıtla kat ettim. Benim kullandığım ucak Level D zorluğa sahip Fenix a320 . Airbus tarafından onaylı. Piyasa değeri 2280 türk lirası. Flight similatöre eklenti olarak kuruluyor. https://fenixsim.com/a320/ Sağlam donanım istiyor galiba. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 16 Şubat Yazar Paylaş 16 Şubat (düzenlendi) Evren Erakçora yazdı: Sağlam donanım istiyor galiba. Fs2020 üzerine Fenix a320 yüklüyorsun Benim Geforce 1060 yetiyor . Türk Hava yollarının sanal havacılık pilotu oldum. Günde en az 1 saat uçuyorum. Saate 55 dolar oyun parası veriyorlar. İş geldi Stokholmden İstanbula gitmemi istiyorlar. 16 Şubat tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 16 Şubat Yazar Paylaş 16 Şubat Evren Erakçora yazdı: Sadece airbus a320 için bir de bu para ? Evet , tüm paket 4000 tl. Yakında Airbus A350 ucağı gelecek. 85 dolar + Kdv istiyorlar. Bunun için THYVA sponsor olmasını istedim. Daha iyi uçuş navigasyonu yapabilmek için Havayollarının kullandığı chart sistemine ücretli üye oldum . Bununla uçuş planı hazırlayıp en ideal uçuş rotasını yapıyorsun. Uçağına yüklüyorsun. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Şubat Paylaş 16 Şubat Ali Darbaz yazdı: en düşük yakt tüketimi ile buna uğraşan en son havayolu tüm spor takımını öldürmüştü, iyi ki havacılık sektöründe değilsin Ali Darbaz yazdı: Saate 55 dolar oyun parası veriyorlar. oyun oynadın diye para veren kim anlamadım? Ali Darbaz yazdı: Türk Hava yollarının sanal havacılık pilotu oldum o nasıl olunuyor 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 16 Şubat Paylaş 16 Şubat O zaman atmosferin sınırına kadar yukselse sonra aşağı salsa uçağı sifir yakıt tüketimi. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 16 Şubat Paylaş 16 Şubat Çağlar Bayur yazdı: o nasıl olunuyor Setup.exe ye çift tıklıyorsun. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Şubat Paylaş 16 Şubat İlkay Başaran yazdı: Setup.exe ye çift tıklıyorsun. ruslar yanlış anlayacak yani gagıldan gelip sonra? shift+delete? Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 16 Şubat Paylaş 16 Şubat c:\>Delete *.* \S\Q Çağlar Bayur yazdı: ruslar yanlış anlayacak yani gagıldan gelip sonra? shift+delete? . 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts