İçeriğe Yönlendir

Ailenin Yeni Üyesi Zwei: 2012 Citroen C3 1.4 VTi EGS

Ali Darbaz

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Bu ne biçim bir motor yağı bulamaç gibi. 

3 bakımda yağ yakmayı azaltacak. 50 bin km eder :) 

Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş
Mehmet Ozyurek yazdı:

0.200 litre yağı nasıl ölçtün len çubuktan. 
1000 km olsun bakarsın. 
Ben focusa 5000 km de 1 litre ekler 10 bin km de yağı değişirdim. 
Biraz yakar. Bişey olmaz. 

Aşağı yukarı böyle bi yağ tüketimim var. Fakat kaçak olduğuna eminiz. Geçen sene conta takımına 300-350 işçiliğe 2000 lira diyince vazgeçtik. Arabayı satmazsam önümüzdeki sene içinde triger değiştiriz o sıra tüm yağ kaçakları çözeriz inşallah. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Arabanın kör tıpası gene patladı. Orjinal radyatörü temin edeceğim. Böyle olmuyor. 

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Ali Darbaz yazdı:

Arabanın kör tıpası gene patladı. Orjinal radyatörü temin edeceğim. Böyle olmuyor. 

Sıfır Orjinal parça sıfır sorun. Yağ soğutucu gibi düşün. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

ne demiş ingiliz? Ucuz mal alacak kadar zengin değilim

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

ne demiş ingiliz? Ucuz mal alacak kadar zengin değilim

Koray Demir yazdı:

Sıfır Orjinal parça sıfır sorun. Yağ soğutucu gibi düşün. 

Bugün arabayla hacamat olmaya Libadiyede Dr. Turanşah Tümer gittim. Hanım gusul abdesi alıp gitmemiz lazım dedi. Bende biraz dalgaya aldım pek muntazam abdes almadım. Sonra arabaya atladık, hedefe gidiyoruz tam doktorun muayenesine geldik  puff gene heryer duman ... Anladım bu zımbırtı gene patladı. Arkada bir yere park ettim. Arabada yedek tıpa var diye baktım ama yok, Sabah bisiklet almaya giderken bagajı boşaltmıştım. Babamda evini mütayite vermişti libadiyede şansıma onu çağırdım. Hacamat olduktan sonra babamla beraber ailecek eve gidip Egea bagajına doldurduğum yedek tıpayı alıp geri geldik. 1 saat uğraş dökün sonunda tıpayı yerine sıkmayı başardık. 107 dereceye kadar çıktık ve devirde çevirdik ama sıkıntı olmadı. Üstüm başım her yerim antifiriz oldu. Hacamatlı halime o parçayı değiştirdim.

Acaba antifizmi çok dolduruyoruz diye bu sefer genleşme kabını ağzına kadar saf su doldurdum.  

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Şimdi, önümdeki seçenekler sizce hangi radyatörü alayım. 

MAHLE CR 2036 000S

null

KALE OTO RADYATÖR 362805

null

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
(düzenlendi)

Ya neyse böyle saçma birşeye cevap yazmak istemiyorum.

tarihinde İlkay Başaran tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
İlkay Başaran yazdı:

Adamlar abdest alıp aya çıktı zaten 62 de miydi

Bugün mukaddes bir gün müş. Hanım özelikle hacamata götürdü. Ama yolda patladık , mumin imam bir abi bana bu günün anlam ve önemini , özellikle bugün neden hacamat yapılması daha mukaddes oldunu anlatırsa sevinirim 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Darbaz yazdı:

Bugün mukaddes bir gün müş. Hanım özelikle hacamata götürdü. Ama yolda patladık , mumin imam bir abi bana bu günün anlam ve önemini , özellikle bugün neden hacamat yapılması daha mukaddes oldunu anlatırsa sevinirim 

Mahle abdestsiz kullanılabiliyor. Kale alma onda gusül şartı var.

• Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
İlkay Başaran yazdı:

Mahle abdestsiz kullanılabiliyor. Kale alma onda gusül şartı var.

Koray Demir yazdı:

Kale’yi tercih etmelisin. 

Babam Bostancı Oto sanayide radyatörcüler olduğunu arabayı oraya götür ustalar birşey yapar dedi. Benim aklıma mevcut takılı olan parçayı bir kolonya kapağına epoxy doldurup gecirip taşlaşana kadar beklemek geldi. 

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Mecbur sanayiye gideceksin parça değişecek.  tamir yerine varana kadar geçici bir çözüm üretilecekse arada durup kontrol etmelisin.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Ali Darbaz yazdı:

Ben anlatayım:  Hacamat Ortaçağ adetidir. Aristo/Galen döneminden gelen pis kan/temiz kan hastalık=pis kan  yani dolayısıyla kanı akıt hastalık azalsın sapık mantığının bir sonucudur. Uygulamak size kalmıştır ama ne kadar çağ dışı bir düşünce olduğunu tıp tarihinden öğrenebilirsiniz, eğer okursanız. Hepsi bu kadar. Yaptırmak serbest olup islamda herhangi bri yeri yoktur. Dinle de ilgisi yoktur.  Amin ecmain. 

devam için buradan:   https://bcmj.org/premise/history-bloodletting#:~:text=The practice of bloodletting began,Middle Ages and the Renaissance.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mehmet Göktürk yazdı:

Ben anlatayım:  Hacamat Ortaçağ adetidir. Aristo/Galen döneminden gelen pis kan/temiz kan hastalık=pis kan  yani dolayısıyla kanı akıt hastalık azalsın sapık mantığının bir sonucudur. Uygulamak size kalmıştır ama ne kadar çağ dışı bir düşünce olduğunu tıp tarihinden öğrenebilirsiniz, eğer okursanız. Hepsi bu kadar. Yaptırmak serbest olup islamda herhangi bri yeri yoktur. Dinle de ilgisi yoktur.  Amin ecmain. 

devam için buradan:   https://bcmj.org/premise/history-bloodletting#:~:text=The practice of bloodletting began,Middle Ages and the Renaissance.

Hanımı işletmişler ozaman :( haybiye 3000 tl gitti. O paraya Radyatör alırdık 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Pis kanın biryerde kaldığına, biriktiğine nasıl inanıyorlar hayret ediyorum. Alındaki ciddi bir kesik 2 metre ileri kan atıyor. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Darbaz yazdı:

Hanımı işletmişler ozaman :( haybiye 3000 tl gitti. O paraya Radyatör alırdık 

Radyatörü hacamatçı aldı.. böyle işte ülkenin hali. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Koray Demir
Mehmet Göktürk yazdı:

Radyatörü hacamatçı aldı.. 

👍👍😄

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Koray Demir yazdı:

👍👍😄

Kale radyatör alıyorum o zaman. Su ve antşfizde var. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

Pis kanın biryerde kaldığına, biriktiğine nasıl inanıyorlar hayret ediyorum. Alındaki ciddi bir kesik 2 metre ileri kan atıyor. 

Vücutta fizyolojik olarak açıklanamayan çok şey var. hacamat falan ne ki :) 

bu arada hacamat yerine kızılay’a kan da verilir. Aynı kapıya çıkıyor

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

2006 C3 ile 2012 c3 aynı radiatörü kullanıyor var be 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Alptuğ Özcan
  • Yeni Oluştur...