İçeriğe Yönlendir

Ailenin Yeni Üyesi Zwei: 2012 Citroen C3 1.4 VTi EGS

Ali Darbaz

Recommended Posts

Servet Aydın
Ali Darbaz yazdı:

Bana bisiklet önerisi yapan olur mu. 

Satarım

IMG_2647.jpeg

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Ben çocuk bisikleti bakıyorum abi

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Chatgpt en çok ne sorular soruluyor diye sordum. en başta ne çıktı. 

image.png.062fc312011369b24b11a191834182b6.png

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Ali Darbaz yazdı:

Bana bisiklet önerisi yapan olur mu. 

Mosso, Kron veya Ümit. Bütçene göre seç. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Koray Demir yazdı:

Mosso, Kron veya Ümit. Bütçene göre seç. 

Bunu alayımmı ? Denge tekeri takılabiliyor muş. 

image.png.6ca4ffb87d772602e82a8a7dcbf79cf8.png

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Chatgpt en çok ne sorular soruluyor diye sordum. en başta ne çıktı. 

cevaplara çok güvenme, kopya zekanın matematği zayıf, solakların % sini yanlış hesapladı, 41 kullanıcı doğrusnu yazınca anca öğrendi, lpg candır

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Honda servis bakım üçreti. 

ResimResim

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bir sürü iş yapılmış çok iyi

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

bir sürü iş yapılmış çok iyi

Ben uzun süredir C3 yağ çubuğunu çekip bakmadım. Ön panelde Oil Ok yazısını görünce marşa basıyorum. Yağ eksikse ötecekmiş. Bir adam ingilterede 10 bin km sonunda arabasından sadece 0.5 litre motor yağı çıktığını yazmış. Yani  araba 10000 kmde 3,5 litre yağı yakmış. Motor benim araba ile aynı. Böyle birşey mümkün olabilirmi. Özelikle sormuşlar arabanda sadece  0.5 litre yağmı vardı demişler. Oda kesinlikle sadece okadar yağ çıktığını söylüyor. Böyle bişey mümkün olabilir mi. Araba 10000 kmde 3,75 litre yağı eksilterek 10 bin km yol yapması mümkünmü. Hiç bir teknik arıza yaşamamış tüm bu 10 bin km boyunca. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Ali hocam alacaksan bizim oğlanın bindiği kırmızı bir bisiklet var küçük boy ancak denge tekerleri nerede bilmiyorum. Onunla acemilik atabilir. Yaparız bir şeyler. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mehmet Yeter yazdı:

Ali hocam alacaksan bizim oğlanın bindiği kırmızı bir bisiklet var küçük boy ancak denge tekerleri nerede bilmiyorum. Onunla acemilik atabilir. Yaparız bir şeyler. 

Hocam sıfır km almak istiyorum. Kızımın sıfır bisikleti olsun . İlk sahibi olsun kıymet bilsin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Ben uzun süredir C3 yağ çubuğunu çekip bakmadım. Ön panelde Oil Ok yazısını görünce marşa basıyorum. Yağ eksikse ötecekmiş. Bir adam ingilterede 10 bin km sonunda arabasından sadece 0.5 litre motor yağı çıktığını yazmış. Yani  araba 10000 kmde 3,5 litre yağı yakmış. Motor benim araba ile aynı. Böyle birşey mümkün olabilirmi. Özelikle sormuşlar arabanda sadece  0.5 litre yağmı vardı demişler. Oda kesinlikle sadece okadar yağ çıktığını söylüyor. Böyle bişey mümkün olabilir mi. Araba 10000 kmde 3,75 litre yağı eksilterek 10 bin km yol yapması mümkünmü. Hiç bir teknik arıza yaşamamış tüm bu 10 bin km boyunca. 

doğru yaü ölçebileni ben daha görmedim, ingilterede yaşasam kaputu bile açmazdım

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

2022 model 27000 kmdeki Bmw Borusan bakımı. 

Resim

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Yeni sonuçlar. 

400 kmde araba 0.2 litre yağı yakmış. Şehir içi durkalk ve performanslı sürüş yspılmıştı. Bu haliyle 1000 km 0.5 litrenin altına düşmüş olduk. 

IMG_20241217_171833.jpg

IMG_20241217_171716.jpg

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren
Ali Darbaz yazdı:

Yeni sonuçlar. 

400 kmde araba 0.2 litre yağı yakmış. Şehir içi durkalk ve performanslı sürüş yspılmıştı. Bu haliyle 1000 km 0.5 litrenin altına düşmüş olduk. 

IMG_20241217_171833.jpg

IMG_20241217_171716.jpg

Konuya çok hakim değilim.Yanlış telaffuzda bulunursam kusura bakmayın.

Yanlız sanırım sizde Bagajda Yağ bidonuyla gezenlerdensiniz.

400 km de 0.2 yağ yakması normal değil gibi.Bakımdan bakıma 1 adet 4 lt bidon yapar.

Ayrıca onun stresiylede yaşanmaz.

Yaşadığım için biliyorum.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ali Gülmez yazdı:

0.15 litreyi ölçmen imkansız

Arabaya 4.2 litre yağ koyduk ama yağ soğutucusu değiştiği için bir miktarda orayı doldurduğu için yağ cubuğunu çektiğimde eksik görünüyordu. Buna istinaden Liqui Moly 5 litrelik yağ bidonu bagajımda duruyor. İçinde kalan yağa baktığımda 0.8 litre yağ kaldığını görebiliyorum. Bunuda hesaba katarak göründüğünden daha az yağ yakmış olabileceğini düşünüyorum. 

image.png.389e3e55bccc9b16d37b3e1e365b853d.png

Mehmet Dagdeviren yazdı:

Konuya çok hakim değilim.Yanlış telaffuzda bulunursam kusura bakmayın.

Yanlız sanırım sizde Bagajda Yağ bidonuyla gezenlerdensiniz.

400 km de 0.2 yağ yakması normal değil gibi.Bakımdan bakıma 1 adet 4 lt bidon yapar.

Ayrıca onun stresiylede yaşanmaz.

Yaşadığım için biliyorum.

Alışınca açıtmıyor. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren
Ali Darbaz yazdı:

Arabaya 4.2 litre yağ koyduk ama yağ soğutucusu değiştiği için bir miktarda orayı doldurduğu için yağ cubuğunu çektiğimde eksik görünüyordu. Buna istinaden Liqui Moly 5 litrelik yağ bidonu bagajımda duruyor. İçinde kalan yağa baktığımda 0.8 litre yağ kaldığını görebiliyorum. Bunuda hesaba katarak göründüğünden daha az yağ yakmış olabileceğini düşünüyorum. 

image.png.389e3e55bccc9b16d37b3e1e365b853d.png

Alışınca açıtmıyor. 

Bazen keskin karar vermek iyidir.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mehmet Dagdeviren yazdı:

Bazen keskin karar vermek iyidir.

Bu modelin onarımı mevcut ama benim oraya para akıtasım yok. Takribi 30 bin tl para lazım. Arabanın gidişinde bir  sorun sıkıntı yok, Mavi duman yok, 

Arabanın egzos manifoldu söküldüğünde yağın nerden geldiğini zaten biliyorduk da teyit etmiş olduk. Resimde görüldüğü gibi Valf contasından yanma odasına yağ sızıyor. Parçası ucuz işciliği pahalı . 1000 kmde 1 litre yakana kadar ellememeyi düşünüyorum. Çünkü conta değişse bile 70000 km sonra tekrar başlıyor. 

IMG_20241109_105555-EDIT.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Çünkü conta değişse bile 70000 km sonra tekrar başlıyor. 

iyi ki yetkili serviste değilsin yok sa bayi çok tazminat öderdi

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Ali Darbaz yazdı:

Bunu alayımmı ? Denge tekeri takılabiliyor muş. 

image.png.6ca4ffb87d772602e82a8a7dcbf79cf8.png

20 jant için yeterli. Alüminyum kadro alabilirsin. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Hanımın ivedi araba kullanmaya başlaması lazım. Yoksa bu yip şeyler üzerime kalacak.

Çekmeköy çoçuk Sanat merkezinde haftada 1 saat piano dersine başvurduk. Ücretsiz bir ders. Her hafta cumartesi buraya gelip kızı birinin bırakması lazım :) talihli benim 

IMG_8524.jpeg

IMG_8525.jpeg

IMG_8526.jpeg

IMG_8523.jpeg

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bu ne biçim bir motor yağı bulamaç gibi. 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

0.200 litre yağı nasıl ölçtün len çubuktan. 
1000 km olsun bakarsın. 
Ben focusa 5000 km de 1 litre ekler 10 bin km de yağı değişirdim. 
Biraz yakar. Bişey olmaz. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...