Koray Demir 20 Ekim Paylaş 20 Ekim Ali Darbaz yazdı: Bana orjinal yağ satan tavsiyen var mı. Castrolun sitesinde resmi yetkili satış siteleri belirtilmiş Hepsiburada n11 Trendyol vs hepsi mevcut https://www.castrol.com/tr_tr/turkey/home/where-to-buy.html https://app.hb.biz/XdRDGWcmofe9 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 20 Ekim Paylaş 20 Ekim Ali Darbaz yazdı: Videoda görüldüğü gibi arabamdaki Cold start esnasındaki zırıltı sesinin kaynağını arıyorum. Henuz bir sonuç bulamadım. Not sorunun cevabını buldum : https://static.nhtsa.gov/odi/tsbs/2012/SB-10037065-7220.pdf Durum ciddi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 20 Ekim Yazar Paylaş 20 Ekim Koray Demir yazdı: Castrolun sitesinde resmi yetkili satış siteleri belirtilmiş Hepsiburada n11 Trendyol vs hepsi mevcut https://www.castrol.com/tr_tr/turkey/home/where-to-buy.html https://app.hb.biz/XdRDGWcmofe9 Otomobil Dünyam Eren Tekin Bmw F30 320 araba almış. Castrol uzman ekibi Castrol Edge 5w30 M kullandı. Tamer Topaç yazdı: Durum ciddi servis bülteni ses normal demiş. 12 saat yatan prince motorlarda normalmiş Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 20 Ekim Paylaş 20 Ekim İnternetten yağ alırken satıcı mağazayı araştırın. Yeri yurdu varsa, sanayinin içinde uzu. Yıllar satış yapan dükkansa büyük ihtimalle sıkıntı olmaz. Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 20 Ekim Paylaş 20 Ekim Yağ olayı ciddi sıkıntı. Hatta diğer parçalar dahi. Orjinal diye satılan bir çok parça sahte. Muadil parçalar dahi sahte. Firmaların kendi web sitelerinden yağ alınabiliyor. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 20 Ekim Yazar Paylaş 20 Ekim Formen Motor şimdiye kadar 25 30 n13 motorlu bmwyi yağ yakma şikayetini azaltmış. Karbon birikimi nedeniyle yağ tüketimi artıyormuş. Önce her 5000 kmde servise girip engine flush ürünleriyle temizlik yapıyormuş. Sonrada 0w40 motor yağı koyuyormuş. 1000 kmde 1 litre yakan araba daha ilk bakımda 3000 kmde 1,5 litreye düşmüş. Bizde deneyelim bakalım.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Ekim Paylaş 20 Ekim Ali Darbaz yazdı: Karbon birikimi nedeniyle yağ tüketimi artıyormuş. çözmüş büyük oyunu 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Ekim Yazar Paylaş 21 Ekim Çağlar Bayur yazdı: çözmüş büyük oyunu Bu resme bakarak kurum olup olmadığı hakkında yorum olur mu Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Ekim Paylaş 21 Ekim Ali Darbaz yazdı: Bu resme bakarak kurum olup olmadığı hakkında yorum olur mu olması imkansız zira burası yağ ile ilgili bir bölüm. yani yağın geçtiği bir yer, hava yakıt karışımının geçtiği bir yer değil 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Ekim Yazar Paylaş 21 Ekim (düzenlendi) 400 km ölçümden sonra yağ tüketimi 50-100 ml gibi görünüyor. 21 Ekim tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Ekim Paylaş 21 Ekim yani ilk 400 km de 100 ml sonraki 600 de 900 ml mi eksiliyor diye sorardım akademik ölçümde hakem olsam , araba sonraki 600 ü nasıl anlıyor diye de soru gelebilir mesela yutuba video koysak, bakış açısı farkı böyle bir şey mesela 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Ekim Yazar Paylaş 21 Ekim (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: yani ilk 400 km de 100 ml sonraki 600 de 900 ml mi eksiliyor diye sorardım akademik ölçümde hakem olsam , araba sonraki 600 ü nasıl anlıyor diye de soru gelebilir mesela yutuba video koysak, bakış açısı farkı böyle bir şey mesela Yağda daha fazla castrol C2 motor yağı var. Servisin koyduğu motor yağının A5 olma ihtimalini değerlendiriyorum. A5 sınıfı motor yağının 100 derece viskozitesi 9.9 iken c2 motor yağının aynı sıcaklıkta viskozitesi 13 olarak verilmiş. Bu motor tipine A5 de konulabiliyor ustalarca. Star Stop yağı olduğu için yeni arabalara bunu koyuyorlar. Bizim über serviste tutup vti motor diye a5 dökme ihtimali yüksek. Çünkü yeni psa motorlarıda VTİ ile isimlendiriliyor. 21 Ekim tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 21 Ekim Paylaş 21 Ekim Fotoda benim gördüğüm egzantrik aşınması gibi ortalar parlak yanlar mat Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 21 Ekim Paylaş 21 Ekim Ali Darbaz yazdı: Bu resme bakarak kurum olup olmadığı hakkında yorum olur mu Buranın yapısı niye buzdolabı straforu gibi 2 2 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Ekim Yazar Paylaş 21 Ekim (düzenlendi) Mustafa Tüfekçi yazdı: Fotoda benim gördüğüm egzantrik aşınması gibi ortalar parlak yanlar mat Parnakla seviye tespiti yaptım. Parlak alanla yağlı alan arasında profil düşüklüğü yok. Çünkü baskı uyguladığı hidrolik iticinin profille temas noktası bilyalı rulman var.  Egzantrik profili rulman üzerinde hareket devinim yapıyor 21 Ekim tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Ekim Yazar Paylaş 21 Ekim Oğuzkan Erışık yazdı: Buranın yapısı niye buzdolabı straforu gibi İşte Tei tek kristal parça üretmeye çalışıyor ama beceremiyor. Benim üst kapak metali eritme aliminyum döküm. Kristal yapısı iyi kaynaşmamış. Çağlar Bayur yazdı: kaçak varsa a ya b e c ye bakmaz Külbitörü n contası daha 30 km önce değişti. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Ekim Paylaş 21 Ekim Ali Darbaz yazdı: üst kapak metali eritme aliminyum döküm. Kristal yapısı iyi kaynaşmamış. kaynaşan üretim biçimi nedir üst kapakta? Ali Darbaz yazdı: Parnakla seviye tespiti yaptım. nasıl bir parmak bu? 1/1000 ölçümü yapabilen? 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Ekim Yazar Paylaş 21 Ekim Çağlar Bayur yazdı: kaynaşan üretim biçimi nedir üst kapakta? nasıl bir parmak bu? 1/1000 ölçümü yapabilen? Videoda vardı. Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 21 Ekim Paylaş 21 Ekim Arabayı biraz rahat bırak bence abi. Piskolojik baskıda hissediyor kendini.. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Ekim Yazar Paylaş 21 Ekim (düzenlendi) Oğuzkan Erışık yazdı: Arabayı biraz rahat bırak bence abi. Piskolojik baskıda hissediyor kendini.. Araba kaymak gibi oldu, yağ gibi prüzsüz akıyor. Daha yeni yeni tat vermeye başladı. Su pompası kasnağı ve sürtünme elektrikli gergisinide halledersek çok kokoş olucak. 21 Ekim tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mertol Kip 22 Ekim Paylaş 22 Ekim Oğuzkan Erışık yazdı: Buranın yapısı niye buzdolabı straforu gibi Benden çok yaşayacaksın. İlk aklıma gelen oydu. Çağlar Bayur yazdı: üst kapak üretim videosu değil ki bu? Billur geçiyor olm, bullet kapak üreten mass üretim fabrikası mı var, hepsi döküm zaten. 3 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 22 Ekim Paylaş 22 Ekim Ali Darbaz yazdı: Benim üst kapak metali eritme aliminyum döküm. Kristal yapısı iyi kaynaşmamış. Enteresan. Aslında bariz üretim hatasıdır bu. Yorum bağlantısı
Recommended Posts