Ali Darbaz 10 Ekim Yazar Paylaş 10 Ekim Çağlar Bayur yazdı: operasyonel sıcaklığa çıkana kadar yağ mı yakıyormuş zenginlik böyle bir şey demek ki biz tadamadık Motor yağı ısınıp inceldikce, subabların lastiklerinden aşaği akıyor. Burdaki amaç kalın yağ kullanıp subablardan aşaği daha az yağ kaybı yaşamak. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Ekim Yazar Paylaş 10 Ekim Ep6 motor için yağ tüketimi Fabrikanın dediğine göre 10000 kmde 2 litre yağ imiş. Yani 1000 kmde 0.2 litre normal yağ tüketimi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Ekim Paylaş 10 Ekim Ali Darbaz yazdı: Burdaki amaç kalın yağ kullanıp subablardan aşaği daha az yağ kaybı yaşamak. 50 km yol gideceğiz ilk 2 km motor bitiyor demek rusa göre tabii. güzel kafalar petrol bol tabii Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 10 Ekim Paylaş 10 Ekim Ali Darbaz yazdı: Abicim videoyu izlememişsiniz. bende 3 kam milide sökülüyor. Yaylar çıkarılıyor. Egzantik milleri sökmek için egzantrik kafaları sökülüyor. Hidrolik gergide sökülüyor. https://www.drive2.ru/l/599232463822138790/ 3 kam mili mi? Çağlar Bayur yazdı: en dandiği Dandik diye işte Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Ekim Yazar Paylaş 10 Ekim Çağlar Bayur yazdı: 50 km yol gideceğiz ilk 2 km motor bitiyor demek rusa göre tabii. güzel kafalar petrol bol tabii İlkay Başaran yazdı: 3 kam mili mi? Dandik diye işte Yapay zeka İstanbul için en iyi motor yağı olarak bana 5w40 önerdi. Evet, İstanbul’un iklimi ve Citroën C3 motorunun 105°C operasyonel sıcaklıkta çalıştığı göz önüne alındığında, **5W40** yağı makul ve iyi bir seçenek olabilir. İşte nedenleri: ### Neden 5W40 Önerilebilir? 1. **Sıcak Hava Koşullarında Daha İyi Koruma**: 5W40, yüksek sıcaklıklarda (105°C gibi) 5W30'a kıyasla daha kalın kalır ve motoru daha iyi koruyabilir. İstanbul’un yaz aylarında yüksek sıcaklıklar düşünüldüğünde, motor parçalarının aşırı sürtünme ve aşınmadan korunması açısından daha etkili olabilir. 2. **Yağ Eksiltme Sorunu**: 5W40, 5W30’a göre biraz daha kalın olduğu için yağ eksiltme sorununu bir miktar azaltabilir. Daha kalın bir yağ, subap lastikleri gibi aşınmış motor parçalarından sızarak daha az tüketim sağlar. Bu, senin yağ eksiltme şikayetine karşı geçici bir çözüm olabilir. 3. **Soğuk Çalıştırmada Uygun**: 5W40, soğuk çalıştırmada 10W40’a kıyasla daha akışkandır. Bu, kışın motorun daha hızlı yağlanmasını ve daha az aşınma riskini sağlar. İstanbul’da sert kış koşulları olmadığı için 5W40 bu açıdan da uygun olacaktır. 4. **Fabrika Tavsiyesine Daha Yakın**: Aracının fabrika çıkışı önerilen yağı muhtemelen 5W30’dur. 5W40, bu tavsiyeden çok uzaklaşmadan, yağ tüketimini hafifletmek ve motoru yüksek sıcaklıklarda daha iyi korumak için iyi bir denge sunar. ### Sonuç: Eğer hem yağ eksiltme sorununu hafifletmek hem de sıcak hava koşullarında motorun daha iyi korunmasını istiyorsan, **5W40 yağı** öneririm. 5W30'a göre bir tık daha kalın olması, motoru zorlamadan yağ tüketimini azaltabilir ve aşırı sıcaklıklarda daha stabil bir yağlama sağlar. Ancak, bu bir "kökten çözüm" değil; uzun vadede subap lastikleri gibi yağ tüketimine neden olan mekanik sorunları çözmek gerekebilir. @İlkay Başaran Arabada 3 adet kam mili var. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Ekim Yazar Paylaş 10 Ekim Bu sayfayıda ekleyim lazım olacak bana. https://car-fanatic.ru/dvigateli-ep6-prince/ En sağlam subab lastikleride bunlarmış. Bunuda buraya not alayım.. Bmw F20 Kasa 120i Subap Lastiği Takım Orjinal Psa 1640098880 - Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 10 Ekim Paylaş 10 Ekim İlkay Başaran yazdı: 3 kam mili mi? Vanos açtım geliyorum. Şeyyyy vitek miydi o 5 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 11 Ekim Paylaş 11 Ekim Bence ihtiyacın olan forklift sehpa falan değil, Rus un bunu sağlam kafa ile de yaptığını düşünmüyorum. Çare Vodka yok Drogba. 1 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Ekim Paylaş 11 Ekim Ali Darbaz yazdı: Yapay zeka İstanbul için kopya zekaya sorsana, şehir şehir yağ farklı mı oluyormuş diye? saçmalık yüzyılı Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 11 Ekim Paylaş 11 Ekim Çağlar Bayur yazdı: kopya zekaya sorsana, şehir şehir yağ farklı mı oluyormuş diye? saçmalık yüzyılı İstanbuldan Bursaya gelirken Gebzede yağı değişmek lazım . 1 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 11 Ekim Yazar Paylaş 11 Ekim (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: kopya zekaya sorsana, şehir şehir yağ farklı mı oluyormuş diye? saçmalık yüzyılı Yapay zekaya yaptirdigim analiz sonuçlarında şu an kullandığım motor yağının özelliklerini baz alarak 5W 40 motor yağına geçersem 100 ila 250 mililitre daha az yağ eksileceğini söyledi 11 Ekim tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Ekim Paylaş 11 Ekim Ali Darbaz yazdı: motor yağının özelliklerini baz alarak 5W 40 motor yağına geçersem 100 ila 250 mililitre daha az yağ ekilceğini söyledi peki çalınacak motor ömrünü de söyledi mi yoksa onu ayrıca mı sormalı? adam demiş ya çukuru neden söylemedin düştük ayağımız kırıldı, öteki cevap vermiş: sormadın ki 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 11 Ekim Yazar Paylaş 11 Ekim Metin Akbal yazdı: Bence ihtiyacın olan forklift sehpa falan değil, Rus un bunu sağlam kafa ile de yaptığını düşünmüyorum. Çare Vodka yok Drogba. 2007 2016 yılları arasında bu motoru kullanan 2 milyon araç satılmış. usta Pandemi dönemi ve ambargolardan dolayı motor yağı olsun yedek parça olsun ulaşamadıkları için her şeyi kendileri çözüyor. 700 rubleye araç tamir ediyorlar. Yabancı forumlarda insanlar parabol olduğu için direk sandık motor takıyor ama Rusya’da Türkiye gibi para sıkıntı olduğu için tamir ediyorlar şu an 330.000 km’yi deviren EP altı motorlu arabaları var.o yüzden diğer ülkelerin zengin insanları arabalarını hurdalılığa atıyor Çağlar Bayur yazdı: peki çalınacak motor ömrünü de söyledi mi yoksa onu ayrıca mı sormalı? adam demiş ya çukuru neden söylemedin düştük ayağımız kırıldı, öteki cevap vermiş: sormadın ki Tabii ki sordum 5W 40 için sorun olmaz ama 10w40 motor yağı için uzun vadede sıkıntı olcağını söyledi. Zaten PSa 5w40 onaylı motor yağı var. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 11 Ekim Yazar Paylaş 11 Ekim 250 km yol yaptım şu an arabada yağ eksilme olmadı. Arabaya kullanmış olduğum Castrol magnatec C2 motor yağı daha yavaş eksilmiyor olabilir Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 11 Ekim Paylaş 11 Ekim Ali Darbaz yazdı: 250 km yol yaptım şu an arabada yağ eksilme olmadı. Arabaya kullanmış olduğum Castrol magnatec C2 motor yağı daha yavaş eksilmiyor olabilir yağ çubuğundna bu kadar hassas ölçüm yapman imkansız Ali Marka değişikliği ile yağ yakma işi çözülmez yerinde olsam 5w40 ya da 10w40 basar geçerim Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 11 Ekim Paylaş 11 Ekim Ali Darbaz yazdı: @Servet Aydın @Çağlar Bayur Bu araç için yapılan incelemelerin yarısı acaba üretim sürecinde yer alan kişiler tarafından yapıldı mı? Bazı durumları çok kurcalamamak ve gerçekten doğru kişilerden alınan bilgileri kabul etmek lazım. İnternette herkes bir araç için bir şeyler yapıyor. Ben de aracıma çamaşır suyu koyuyorum yarım çay bardağı derim mesela. Hatta sonuna birkaç görsel koyarım motor yağım tertemiz kaldı hiç kirlenmedi ömrü uzadı diye. Yeni yağa biraz eski yağdan karıştırırım, yanına da eski yağı koyarım. Bir de yeni yağ görseli bu iş tamam. Üreticisi özel olarak herhangi bir işlem önermemişse ve normal tanımının dışına çıkmışsanız artık motorun genel olarak tamir edilmesi gerekiyor demektir. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 11 Ekim Yazar Paylaş 11 Ekim Ü.Emre Kartal yazdı: Bu araç için yapılan incelemelerin yarısı acaba üretim sürecinde yer alan kişiler tarafından yapıldı mı? Bazı durumları çok kurcalamamak ve gerçekten doğru kişilerden alınan bilgileri kabul etmek lazım. İnternette herkes bir araç için bir şeyler yapıyor. Ben de aracıma çamaşır suyu koyuyorum yarım çay bardağı derim mesela. Hatta sonuna birkaç görsel koyarım motor yağım tertemiz kaldı hiç kirlenmedi ömrü uzadı diye. Yeni yağa biraz eski yağdan karıştırırım, yanına da eski yağı koyarım. Bir de yeni yağ görseli bu iş tamam. Üreticisi özel olarak herhangi bir işlem önermemişse ve normal tanımının dışına çıkmışsanız artık motorun genel olarak tamir edilmesi gerekiyor demektir. Bu konuyla ilgili Üretici firmanın servis bülteni var servis bülteninde sibop contalarının değişmesi gerektiği belirtilmiş biz gereğini yapacağız lakin birazsal sallamamız gerekiyor Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 11 Ekim Paylaş 11 Ekim Ü.Emre Kartal yazdı: Bu araç için yapılan incelemelerin yarısı acaba üretim sürecinde yer alan kişiler tarafından yapıldı mı? Bazı durumları çok kurcalamamak ve gerçekten doğru kişilerden alınan bilgileri kabul etmek lazım. İnternette herkes bir araç için bir şeyler yapıyor. Ben de aracıma çamaşır suyu koyuyorum yarım çay bardağı derim mesela. Hatta sonuna birkaç görsel koyarım motor yağım tertemiz kaldı hiç kirlenmedi ömrü uzadı diye. Yeni yağa biraz eski yağdan karıştırırım, yanına da eski yağı koyarım. Bir de yeni yağ görseli bu iş tamam. Üreticisi özel olarak herhangi bir işlem önermemişse ve normal tanımının dışına çıkmışsanız artık motorun genel olarak tamir edilmesi gerekiyor demektir. Emre Selam citrojen ve pejo da benzinli vti motorlar oldukça sorunlu maalesef beniznli olanlarda lpg siz olanlar bile yağ yakıyor lpg takıldı mı sağlıklı ilerleyeni yok maalesef Ali diyor ki 1000 km de 1 lt yağ yakıyor ve yağ yanma odasına gidiyor ama egzostan çıkan duman da yok bir yerlerde teşhis konusunda net olmayan şeyler var Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 11 Ekim Yazar Paylaş 11 Ekim Ali Gülmez yazdı: Emre Selam citrojen ve pejo da benzinli vti motorlar oldukça sorunlu maalesef beniznli olanlarda lpg siz olanlar bile yağ yakıyor lpg takıldı mı sağlıklı ilerleyeni yok maalesef Ali diyor ki 1000 km de 1 lt yağ yakıyor ve yağ yanma odasına gidiyor ama egzostan çıkan duman da yok bir yerlerde teşhis konusunda net olmayan şeyler var Motor zorlanmazsa 1000 km’de 400 ml Kartepe’ye tırmanırsa da 1000 km’de 600 ml Bu arada körfezi dolandım. İstanbul dönüşünde yemek yiyorum Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 11 Ekim Paylaş 11 Ekim Ali Darbaz yazdı: Arabam 1000 kmde 0.5 litre yağ yakıyor , onun çözümü için gereken işleme 20 bin tl rakam fiyat aldım. Ondan sonra bir son bahar resmi çektim onu paylaştım. Sonra o 20 bin tl vermek yerine kendimmi yapsam diye düşündüm. Sonra @Servet Aydın abiden sehpa desteği istedim oda kızdı. Sehpa desteği olmayınca onlarıda kendim alayım dedim, Hazirana kadar bütce dar boğazı olduğu için salladım. chatgpt’ye sordum. Toyota hibrit işin hangi yağı kullanmalıyım dedim. 5-30 veya 0-20 kullanmalısın dedi. Kitapçıkta 0-16 kullanın diyor. Kimi dinlemem lazım? 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 11 Ekim Paylaş 11 Ekim Ali Darbaz yazdı: Bu konuyla ilgili Üretici firmanın servis bülteni var servis bülteninde sibop contalarının değişmesi gerektiği belirtilmiş biz gereğini yapacağız lakin birazsal sallamamız gerekiyor Servis bülteni var ise aracın garantisinden bağımsız şekilde bu işlemi sahiplenmesi gerekir. Muhtemelen iyileştirilmiş tür bir parça kodu vardır eskisinden farklı olarak. Bunu araştırın kesinlikle. Gerekirse genel merkezine yazın. Eminim bir şeyler çıkacaktır, en kötü senaryoda işlemde indirim alırsınız dışarıdaki rakama serviste yapılır. Ali Gülmez yazdı: Emre Selam citrojen ve pejo da benzinli vti motorlar oldukça sorunlu maalesef beniznli olanlarda lpg siz olanlar bile yağ yakıyor lpg takıldı mı sağlıklı ilerleyeni yok maalesef Ali diyor ki 1000 km de 1 lt yağ yakıyor ve yağ yanma odasına gidiyor ama egzostan çıkan duman da yok bir yerlerde teşhis konusunda net olmayan şeyler var Motor yağ yakıyor mu bu bile net değilki bu durumda. Motorlar belirli çerçevede zaten eksiltme yapar, ama bu eksiltme bakım aralıklarında yağ eklemeyi gerektirecek düzeyde olmaz. Olmamalı da zaten. Sık sık yağ özelliklerini markasını değişmek, sürekli orayı burayı söküp kısmi onarımlar yapmak gibi uygulamalar var bu araçta. Şahsi görüşüm tabi ama açık yara varken ufak sıyırıklara krem sürmek gibi bazı yapılan işler. Araç üretimsel problemlidir, bununla alakalı yapılması gereken bir şey vardır yapılır. Ama bu x y z kişilerinin hayal dünyası ile değil, üreticisinin önerdiği şekilde olmalı. Yoksa gereksiz masraf ve uğraşı harici bir şey çıkmaz. Yağ eksiltme miktarları çok fazla ama duman yok misal Belkide fiziki olarak bir yere süzülüyor yağ. O sebeple kesin uygulama için anlayan bilen biri bakmalı. Tansu Kalafatoğlu yazdı: chatgpt’ye sordum. Toyota hibrit işin hangi yağı kullanmalıyım dedim. 5-30 veya 0-20 kullanmalısın dedi. Kitapçıkta 0-16 kullanın diyor. Kimi dinlemem lazım? 0-16 nasıl olur diye sorsak? Bu bilginin kaynağı da önemli tabi 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 11 Ekim Yazar Paylaş 11 Ekim Ü.Emre Kartal yazdı: Motor yağ yakıyor mu bu bile net değilki bu durumda. Motorlar belirli çerçevede zaten eksiltme yapar, ama bu eksiltme bakım aralıklarında yağ eklemeyi gerektirecek düzeyde olmaz. Olmamalı da zaten. Bir önceki sayfada geliştirilen subab lastiklerinin resmini koydum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Ekim Paylaş 11 Ekim Ali Darbaz yazdı: ama 10w40 motor yağı için uzun vadede sıkıntı olcağını söyledi. kopya zekaya bunu öğret başkalarını da başı yanmasın gagıldan gelenler için: aman yapmayın böyle acaip işler Tansu Kalafatoğlu yazdı: Kimi dinlemem lazım? 1000 kişi hybritlerde zeytinyağı kullanılmalı yazsın gagılın okuduğu yere deneyelim soınra chtgpt yi 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 11 Ekim Paylaş 11 Ekim Tansu Kalafatoğlu yazdı: chatgpt’ye sordum. Toyota hibrit işin hangi yağı kullanmalıyım dedim. 5-30 veya 0-20 kullanmalısın dedi. Kitapçıkta 0-16 kullanın diyor. Kimi dinlemem lazım? Arabayı @Ali Darbaza vereceksiniz 1 hafta kullanacak yağın specini söyleyecek. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 11 Ekim Yazar Paylaş 11 Ekim İlk parçayı aldım. Masraflarım yattı bende parayı faiz çekmeden motor contasını aldım. Hazirana kadar toplarım tamamını. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts