Ali Darbaz 24 Temmuz Yazar Paylaş 24 Temmuz Çağlar Bayur yazdı: daha güzel olmuş şimdi Çağlar hocam orjinal kaput dayanağı 540 tl ben dacia için olanı benimkine benzettim . birde sen bakamısın https://www.hepsiburada.com/kivanc-oto-kaput-ayar-takozu-fluence-mgn-ii-iii-dacia-p-HBCV000039YEBQ?magaza=BURSAKIVANÇOTO Bu arada bende set üstü ocakta parçayı eritip siperini kaynattım. olursa ne ala Yorum bağlantısı
Servet Aydın 24 Temmuz Paylaş 24 Temmuz O kaza ile alt takıma erişim veya amortisör kuleleri hasar almalıydı 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 24 Temmuz Yazar Paylaş 24 Temmuz Servet Aydın yazdı: O kaza ile alt takıma erişim veya amortisör kuleleri hasar almalıydı Abi kazayı 5 km hızla yaptık arabada herhangi bir alt takım hasarını göremedik araba lifte kaldırıldı bakıldı Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 25 Temmuz Paylaş 25 Temmuz Ali Darbaz yazdı: Bu parçayı da arıyorum. Kaputun dayanağı , bulursama alacam. Önemli. Yolda giderken kaput dalgalanır. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 26 Temmuz Yazar Paylaş 26 Temmuz Cuk oturdu ikiside Conta için 1300 tl ve kaput takozu için 524 tl isteyen Psa saygılar 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 27 Temmuz Yazar Paylaş 27 Temmuz Ses seviyesi testinden tam not aldık. Kulağımı tırmalayan rüzgar sesi yok artık. 3 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 Ağustos Yazar Paylaş 1 Ağustos Merhaba Arabanın plakası kendi kendine düştü. Dyson ile yapıştırmışlar, plastiği tutmamış. Arabayla Nalbura gittim. Bizim nalburcunun Nissan Silviası var bu arada. Neyse bana önerdiği yapıştırıcı ile yapıştırıp maske bandı ile tutturdum , sabah nasıl olacak bakalım. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 1 Ağustos Paylaş 1 Ağustos Dyson olsa tamponu almak gerekirdir. Siyah normal silikon sürmüşler 2 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 Ağustos Yazar Paylaş 1 Ağustos Servet Aydın yazdı: Dyson olsa tamponu almak gerekirdir. Siyah normal silikon sürmüşler Mehmet Yeter yazdı: Hangi silvia serisi yoksa mona lisa mı? 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 1 Ağustos Paylaş 1 Ağustos (düzenlendi) Bu s14 bir sonra ki nesil s15 tokyo driftte olan seri. Çok güzel çok diri duruyor maşallah. 1 Ağustos tarihinde Mehmet Yeter tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Ağustos Paylaş 1 Ağustos hobi olarak nalburluk yapmayı isterdim ben de 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 Ağustos Yazar Paylaş 2 Ağustos Faturamız çıkmış.. Ayrı bir tedarikcidende far komple alınmış. Ayrıca Tamirhane işciliğinide en alta paylaşıyorum. Faturanın sonunda bedel 72632 tl 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Ağustos Paylaş 2 Ağustos 10 km/h hız ile tıklayınca tamponda radarı falan ollmayan halojen farlı nın tamir bedeli, ilanlarda laf ederler ya wuuu yetmişpin hasar diyr 2 1 1 1 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 Ağustos Yazar Paylaş 3 Ağustos Merhaba değerli dostlar. Arabayı 110 km kullanıp geldim. Deposunu fulledim. otobana çıktı 130 km hıza sabitledim. Arabanın klimasının otomatik ayarda iken tuhaf çalıştığını gözlemledim. Klimanın performası tahmin ettiğimden kötü çıktı. O konuyu gözlem altına alıp gerekirse müdehale edeceğim. Araba yağ eklememden bu yana 300 kmden fazla yol yaptı. Motor soğuduktan sonra yağ seviye ölçümü yapıp bilgi vereceğim. Araba 100 km hızdan sonra titriyordu. Hız artıkca artan bir şekilde titremesi vardı yolda süratli sürmek tehlikeliydi. lastikçiye gittim 400 lira karşılığı 4 lastik balans yaptırdım. Her lastikde 50 gramlık yanlış yerlere yerleştirilmiş balans ağırlıkları vardı. Eski balans ağırlıkları sökülüp yeni balans ağırlıkları olması gerektiği yerlere takıldı. Ortalama 35 grama yakın ağırlıklar takıldı. 25 km otoban seyri yaptıktan sonra arabanın sesi titreşimi tamamen geçmişti. Gelelim klimanın mevzusuna , autoya alındığında üst kanallardan çok az hava geliyor ve genelde ayaklaran soğuk hava üflüyor. Bir yerde bir yanlışlık var, sensor bazlı olabileceğini düşünüp araştıracağım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Ağustos Paylaş 3 Ağustos Ali Darbaz yazdı: Her lastikde 50 gramlık yanlış yerlere yerleştirilmiş balans ağırlıkları vardı. bunu lasikçi mi böyle ifade etti? Ali Darbaz yazdı: autoya alındığında üst kanallardan çok az hava geliyor v iç çevrime alınca artar o hava hızı denedin mi? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 Ağustos Yazar Paylaş 3 Ağustos Çağlar Bayur yazdı: bunu lasikçi mi böyle ifade etti? iç çevrime alınca artar o hava hızı denedin mi? İnternetten bir sıcaklık sensörü sipariş edip şunu bir deneyeceğim abi. Çağlar Bayur yazdı: bunu lasikçi mi böyle ifade etti? Ali Darbaz yazdı: lastikci bişey demedi ,ben söker takarken seyrettim, örnek vereyim jantın bir tarafında yanlış yerdeki 65 gram ağırlık söküp attı, sonra başka bir noktaya cihazın gösterdiği yere 35 gram taktı. Makine iç dış 0 gösterincede arabaya lastiği taktı. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 Ağustos Yazar Paylaş 3 Ağustos (düzenlendi) Burda titreşimden ve gürültüden. hızlanmayı kesmek zorunda kalmıştım. 3 Ağustos tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 3 Ağustos Paylaş 3 Ağustos Yanlış diye bir tabi doğru değil. Takılan balans lastiğin sökülüp takılması, zamanla lastiğin aşınması veya jantta oluşan eğilmelerle değişir. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Ağustos Paylaş 3 Ağustos Ali Darbaz yazdı: astikci bişey demedi ,ben söker takarken seyrettim, inşaatı seyredip temel atmaya kalkmassan sorun yok 2 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 Ağustos Yazar Paylaş 3 Ağustos Buda yaptığım yalıtımın farkı. sadece motorun sesi geliyor Ü.Emre Kartal yazdı: Yanlış diye bir tabi doğru değil. Takılan balans lastiğin sökülüp takılması, zamanla lastiğin aşınması veya jantta oluşan eğilmelerle değişir. Araba lastikler değiştikten sonra en fazla 3000 km yapmış. bunun 1500 km Önder abide bende ise en fazla 1500 km daha yapmıştır. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 3 Ağustos Paylaş 3 Ağustos Ali Darbaz yazdı: Buda yaptığım yalıtımın farkı. sadece motorun sesi geliyor Araba lastikler değiştikten sonra en fazla 3000 km yapmış. bunun 1500 km Önder abide bende ise en fazla 1500 km daha yapmıştır. Ben 100 km de şuan 0 yaptırdığınız balansı 10-20 gr olacak şekilde bozarım. 2 çukura gir çık, birkaç ani fren ve hızlı viraj dönünce mutlaka bozulur biraz. Ayrıca cihazların kalibrasyonları da farklı olabilir. Hangisinin daha doğru olduğunu göz ile anlayamazsınız. Yine bir not, lastikleri ayrı şekilde değilde araç üzerinde balans yaptırırsanız diğer kısımlardaki dengesizlikte bir miktar giderilir. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 Ağustos Yazar Paylaş 3 Ağustos Çağlar Bayur yazdı: 10 km/h hız ile tıklayınca tamponda radarı falan ollmayan halojen farlı nın tamir bedeli, ilanlarda laf ederler ya wuuu yetmişpin hasar diyr Bu vukuattan sonra kesinlikle Kaskosuz araba ile gezilmez. Ü.Emre Kartal yazdı: Ben 100 km de şuan 0 yaptırdığınız balansı 10-20 gr olacak şekilde bozarım. 2 çukura gir çık, birkaç ani fren ve hızlı viraj dönünce mutlaka bozulur biraz. Ayrıca cihazların kalibrasyonları da farklı olabilir. Hangisinin daha doğru olduğunu göz ile anlayamazsınız. Yine bir not, lastikleri ayrı şekilde değilde araç üzerinde balans yaptırırsanız diğer kısımlardaki dengesizlikte bir miktar giderilir. Anlıyorum sizi. Şimdilik titreşimden kurtuldum, istediğim sonuca ulaştım. Sürat yaparken oluşan titreşimden dolayı kendimi limitlemek zorunda kalmak kötü bir histi. Ayrıca Havacılıkta bu tip titreşimlerin yarattığı demoları izlemiş biri olarak arabanın kendi kendini parçalamasınındı önüne geçmiş olduk. Yorum bağlantısı
Recommended Posts