İçeriğe Yönlendir

Ailenin Yeni Üyesi Zwei: 2012 Citroen C3 1.4 VTi EGS

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Gülmez
Ebrar Tüfek

Uzun yolda bende çorapla sürüyorum, crocs ile arabaya binerim, terlikleri koltuğun arkasına koyarım, sigorta falan sıkıntı olduğunu bilmiyordum. 

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Ebrar Tüfek yazdı:

Uzun yolda bende çorapla sürüyorum, crocs ile arabaya binerim, terlikleri koltuğun arkasına koyarım, sigorta falan sıkıntı olduğunu bilmiyordum. 

crocs ile bende kullanıyorum rahat oluyor ama yine de ayakkabı kadar güvenli hissettirmiyor

kalın tabanlı olduğu için gaz ve fren pedalına bastığın oranı anlamak zor oluyor

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Uzun yolda ben de çıplak ayakla kullanmayı severim 🤭

Terlikleri sağlam bir yere koymak lazım frende pedal altına kaçmasın sonra sıkıntı çıkabilir 😉

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Ali Gülmez yazdı:

crocs ile bende kullanıyorum rahat oluyor ama yine de ayakkabı kadar güvenli hissettirmiyor

kalın tabanlı olduğu için gaz ve fren pedalına bastığın oranı anlamak zor oluyor

Abi crocs candır ya, ben kış hariç geri kalan tüm yıl işe crocs ile giderim, günlük kullanımda çok rahat, her sene 2 3 çift crocs parçalıyorum.  Uzun yolda ayakkabıdan daha rahat ediyorum, bi zaman sonra ayağım bunalıyor ayakkabı ile. Klimayı aşşağıya verince de ayaklarım üşüyor sürekli ufak tuvaletim geliyor, o yüzden en iyisi crocs veya çorap. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Çıplak ayak araba süremiyorum. 

frene sert basmak gerekince pedaldaki tırtıklar ayağımıza batınca ister istemez basma şiddetimiz azalabilir. 

ayrıca ayak tabanı yumuşak. Frene basınca ilk fren tepkisi geç gelecek.

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Çıplak ayak araba süremiyorum. 

frene sert basmak gerekince pedaldaki tırtıklar ayağımıza batınca ister istemez basma şiddetimiz azalabilir. 

ayrıca ayak tabanı yumuşak. Frene basınca ilk fren tepkisi geç gelecek.

bir kere ayakkabı kadar ayağıma iyi oturan terlikle araba kullanıyordum yazın içeri sivrisinek girmiş 5 dk da ayaklarımı parça pinçik etmişti terliğinde o sorunu var :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Gülmez yazdı:

bir kere ayakkabı kadar ayağıma iyi oturan terlikle araba kullanıyordum yazın içeri sivrisinek girmiş 5 dk da ayaklarımı parça pinçik etmişti terliğinde o sorunu var :)

Emin değilim ama terlik yasak galiba. 

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Terlikle araç kullanmak her zaman risklidir. Ayağını gazdan çekersin ama terlik topuktan ayağına bağlı olmadığı için, terliğin topuğu gaz pedalının ordan gelmez, ayağın frene gitmesine engel olur. Ayakkabı ile kullanın tavsiyemdir.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

İlk soğuk çalıştırmada Al ver

bilyalı larda yağ soğukken olabilir, yaylılarda olmaz

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Caddebostanda üşümeye başladım.. 

IMG_20240615_211144.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Citroen C3 ile Egea arasındaki ölçü farkı.

IMG_5232 Copy.jpeg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Eşimin sürdüğü arabayla Ayetel kürsüler eşliğinde Taksim Meydanı'na geldik Oradan da Galata Kulesi'ne kadar yürüdük

IMG_20240617_124510.jpg

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Merhaba değerli dostlar. 

Arabayı bir süredir yağ yakma testi yapıyordum.  Yaklaşık 500 km sonunda arabam 0.2 litre kadar yağ eksiltmiş oldu. Bunu düz hesap 1000 kmde 0.4 litre olarak baz alabiliriz. 

Ben sıkıntının %80 diafram yırtığı olduğunu düşünüyorum. Sabahları ilk çalıştırmada düzensiz olmasından dolayı bu kanıya vardım. Çoğu foruma özelikle mini modellerinde bu sorunu yaşayan herkes Diaframı değiştirerek sorunu çözmüş olmayı umut ediyorum. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bugün Bim'den harika bir şey aldım.  Alet nalet kablosu kalın işcilik 10 numara. Alete her taktığım objede voltajın düşmesinide görmek mükemmel bişiy. 370 tl verdim ama aldığım en kaliteli adaptörlerden biri. Uzun kablosu sayesinde C3 için bulunmaz nimet. 

IMG_5260.jpg

IMG_5261.jpg

IMG_5262.jpg

IMG_5263.jpg

IMG_5265.jpg

IMG_5271.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Araba duman atıyor mu test ettim 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

%80 diafram yırtığı olduğunu düşünüyorum.

aç bak? düşün düşün nereye kadar?

Ali Darbaz yazdı:

Araba duman atıyor mu test ettim 

yok böyle bir prosedür

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

aç bak? düşün düşün nereye kadar?

yok böyle bir prosedür

Parçalarım daha yeni uçağa verildi. Çinden gelmesini bekliyorum. Bu arada ben bu testi şu videodaki adamdan öğrendim . Motor soğuk iken bişey yok. Motor 100 derece ulaşınca başlıyor tütmeye. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ruslar biliyor bu işi garajlarında kendi imalatları var

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Ali Darbaz yazdı:

O zaman bir tane şu Karting ayakkabısından alalım. 

Ben bunlarla kullanıyorum, gayet rahat oluyor. IMG_7874.jpeg.8759036c8f6b2ceb6bf7c183ae4ceac1.jpegIMG_7873.jpeg.49b7863f0886743710dabfa75de1ec2e.jpeg

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

merhaba değerli dostlar. 

Yutubede yorumlarda yarı otomatik arabayla rampada çıkmanın nasıl olduğunu sürekli bana soruyorlar. Bir anma hizmeti olarak yarı otomatik arabayla geri geri ve ileri rampada kalkış videosu yaptım. Araba park etmekte zorlanıyorlarmış insanlar, paranız varsa tam otomatik alın paranız yoksa pratik yapın dedim. Ne diyeyim. 

H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Ben bunlarla kullanıyorum, gayet rahat oluyor. IMG_7874.jpeg.8759036c8f6b2ceb6bf7c183ae4ceac1.jpegIMG_7873.jpeg.49b7863f0886743710dabfa75de1ec2e.jpeg

Link varmı hocam 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tevfik Işık

Tek kavrama yarı otomatikler beş para etmez. Keşke hiç üretilmeselerdi... 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Sırada şu parçayı komple değiştirmek var. 2500 liraya Dayco marka var alsammı bilemedim.. Videodaki durumun aynısı bendede var. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Ali Darbaz
  • Yeni Oluştur...