İçeriğe Yönlendir

Ailenin Yeni Üyesi Zwei: 2012 Citroen C3 1.4 VTi EGS

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz

Vti motorun olayı bu yaylı düzenek. Bmw valvetronik. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Şimdi sen, Vanos açtım geliyorum mu diyeceksin?

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tevfik Işık

Anladığım kadarıyla çağının çok ötesinde bu motor..

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Geleneksel Kayınpederin penceresinden pozu. 

IMG_3903.jpeg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tamer Topaç yazdı:

Şimdi sen, Vanos açtım geliyorum mu diyeceksin?

130 km süratle otobanda yardırdım. Çok gürültülü ve arı gibi vızvız ses çıkarıyor. Otobanda rüzgardan çok etkileniyor. 
renault symbol 100 km hızla yaptığı rüzgar salınımını bu c3 120 kmde yapmaya başladı. Otobanda yol tutuşu bir egea kadar başarılı değil. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Amacı dışında kullanmışsın :)

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mehmet Ozyurek yazdı:

Amacı dışında kullanmışsın :)

Abi araba açıldıkca açılıyor. Çiçek gibi oldu. 🌼🌻

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

12 yaşında olmanın verdiği yorgunluk bagajda görülüyor. Yedek Lastik hiç kullanılmamış gibi çizgileri halen duruyor. Turanzanın er300 modeli . 2011 yılının 26 ncı haftadına ait. Bijon anahtarı mevcut janta uygun değil. Bu konuda bana bilgi verilmişti. Bu bijona göre anahtarın kodu nedir varsa bilen bulayım. 

IMG_3905.jpeg

IMG_3906.jpeg

IMG_3907.jpeg

IMG_3908.jpeg

IMG_3909.jpeg

IMG_3910.jpeg

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

kanka bijon o değil ki üstünde kapak var o kapağı sök :)

ama asıl sorun bagaj ciddi su almış

korozyonu temizlet ve boya sıktır yürüyüp gitmesin tabi bagaj şu an da su almıyor ise 

su alıyorsa tampon sökülüp hava menfezlerinin etrafına silikon sıkılacak

bak orada sarı bir aparat var bijon üstündeki görsel için konulan kromları onunda sökebilirsin

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

yalnız o bijon anahtarı çok kalitesiz hemen bükülür şöyle güzel bir döküm  anahtar al

Ali Darbaz yazdı:

Bijon anahtarı mevcut janta uygun değil. Bu konuda bana bilgi verilmişti. 

kanka sana o bilgileri kim veriyor ben birilerinin dalga geçmeye başladığını düşünmeye başladım artık

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ali Gülmez yazdı:

kanka bijon o değil ki üstünde kapak var o kapağı sök :)

Valla çok makbule geçti. Artık sabaha deneyecem. 

Bu arada bagaj kapağının zangır damasının bir sebebi olduğunu düşünüp araştırma yaptım. 

00077702.jpg

Kapağın 12 numaralı  abserve parçası olmadığını farkettim.. Tanesi 270 lira olduğunu görünce şok oldum. Bir plastik parça neden bu kadar pahalı olabilir ki. 

AP1GczOKXnEp0gmFVhXND7NSaHrDcj8RDt_Azv9N

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Tuvalete bakan adama kusura bakma 200 Tl vereceğim dedim, 200 lira para mı dedi, istersen 500 lira ver dedi.

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bu L0 kodlu parça 

ODBOJ-KLAPY-BAGAZNIKA.jpg

Buda H8 kodlu parça 

Fastening New Original 8735.H8 8735H8 Citroen C3 3

Bana h8 lazım , lakin çok pahalı , ben l0 olanın fiyatına bakmışım. Bana H8 lazım oda 400 tl :D

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Neyse ben, bayram ortası açılırsa bostancı çıkmacılardan 2 adet alacam. Bu parça yüzünden arka bagaj kapısı tireşim yaratıyor. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Plastik takoz bu ya

Tofaş takozu felan uydurulur

image.png.55ed8291b2ddbd1bd31300d64ee199db.png

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Ali Darbaz yazdı:

130 km süratle otobanda yardırdım. Çok gürültülü ve arı gibi vızvız ses çıkarıyor. Otobanda rüzgardan çok etkileniyor. 
renault symbol 100 km hızla yaptığı rüzgar salınımını bu c3 120 kmde yapmaya başladı. Otobanda yol tutuşu bir egea kadar başarılı değil. 

Segment farkı. Yüksek hızda bir Fiesta olamaz, Polo ya da Clio kadar da sessiz olamaz

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Ali Gülmez yazdı:

yalnız o bijon anahtarı çok kalitesiz hemen bükülür şöyle güzel bir döküm  anahtar al

kanka sana o bilgileri kim veriyor ben birilerinin dalga geçmeye başladığını düşünmeye başladım artık

Ben veriyorum. "Bijon anahtarı yamulmuş, 4 lü anahtar al" demiştim (bijon anahtarı bijonlara uygun değil dememiştim). O kapakları bijon sanmasının verilen bilgilerle alakası var mı?

Dalga geçmek lafı uygun olmadı.

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Önder Özcan yazdı:

Ben veriyorum. "Bijon anahtarı yamulmuş, 4 lü anahtar al" demiştim (bijon anahtarı bijonlara uygun değil dememiştim). O kapakları bijon sanmasının verilen bilgilerle alakası var mı?

Dalga geçmek lafı uygun olmadı.

Onların kapak olduğunu bilmiyordum. :D

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Lol

Bu anahtarlıymış... 1700 liralık benzin aldım. İçime oturdu

IMG_20240411_145800.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hehe.. litre olarak az yakıyor olabilirsin.. Bu parasal olarka az yakıyor olman anlamına gelmiyor. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Bizim Clio az yakıyor demekki. 1600 lira aldı ışık yandıktan sonra 😬

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bu araba iyiki yarı otomatik. Tam otomatik olsa yanmışız. 80 km hız ile 90 km hız arasında bir ekonomik fark yok. Neredeyse aynı yakıyor. Full depo iken 80 km yoldan sonra  2 diş eksilmiş oldu.  640 km menzil gösteriyor.  

AP1GczOAWEFII4Ib45ICwfhtU9LK70BHYIxUKCOX

Metin Akbal yazdı:

Bizim Clio az yakıyor demekki. 1600 lira aldı ışık yandıktan sonra 😬

Arabanın deposu 50 litre .

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Bence motoru biraz daha yüke bindirip öyle dene 100 de ayrı 110da ayrı, yakıt bir tık daha düşecektir.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Selçuk Bakış yazdı:

Bence motoru biraz daha yüke bindirip öyle dene 100 de ayrı 110da ayrı, yakıt bir tık daha düşecektir.

110  ile gidecek yol yok hocam. Paşaköy yolunun sadece 3 dklık kısmı bu hızlara müsait. Diğer yollar hep şehir içi yollar. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   3 kullanıcı

• Tansu Kalafatoğlu
    • Ü.Emre Kartal
    • Mehmet Ozyurek
  • Yeni Oluştur...