İçeriğe Yönlendir

Jeep 3.0 CRD Dengesiz Gaz Yeme ve Kırmızı Şimşek

Adem Kaptan
Çözüme git Servet Aydın tarafından,

Recommended Posts

Adem Kaptan
Servet Aydın yazdı:

Şakırtı enjektör. Avans hatası yaparsa titreşim de oluşur. Biraz düşük vites yüksek devir kullanın derim. Otoyola çıkıp silivri bdüzü yapın. Devir 3bin civarı seyir uygundur. Vitesi düşük tutup sürüş yapın derim. Muhakkak araçta farklılık başlayacaktır

Servet Ustam artık diyorum ki inşallah enjektör çıkarda bende rahat ederim. :) Şu arabanın işlerini bitireyim gerçekten sizi de alayım soğucak tarafına çıkıp parçalayıp öylece bırakıcam :)

Numaranızı nasıl alabiliyorum bilmiyorum fakat aracı genel olarak  kullanmaktan çekiniyorum. Dün eşimle bi deneyeyim dedim baktım alt devirlerde değişik değişik sesler çıkartıyor yüksek devirde rezonans ve uğultu yapıyor bıraktım otoparka tekrar. Genel olarak zaten sürekli birşey olacakmış gibi :) Beni Davut ustanın oraya kadar götürsün daha  birşey istemiyorum.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Çözüm
Servet Aydın

Jeep garage ilaçtır. bırak sonrası dağda bayırda şımarırız😄

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

jeep candır 2 tane kullandım tad ı damağım da kaldı geziye beni de götürün

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Fatih Keskin yazdı:

jeep candır 2 tane kullandım tad ı damağım da kaldı geziye beni de götürün

Uçmak dere’de test yaparız

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

ne olur beni de çağırın bende geleyim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adem Kaptan
Servet Aydın yazdı:

Jeep garage ilaçtır. bırak sonrası dağda bayırda şımarırız😄

abi inan tek araziye sokup zorlamadığım araçtır bu diğerleri çamurdan görünmüyordu.Gerçekten bitsin işleri de gidelim. Bi hayırlısıyla binsem nerde trak orda bırak moduna gecicem :)

Servet Aydın yazdı:

Uçmak dere’de test yaparız

Oraya gidenler pilot ehliyeti alıyormuş :)

Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

ne olur beni de çağırın bende geleyim. 

Seve seve Beylikdüzünden itibaren toplayarak gideriz :)

Yorum bağlantısı
Adem Kaptan

Şakası bir yana tesadüf eseri güzel bir ortam ve birbirine yardımcı olan insanlarla karşılaştım bu blogta.Yorum yazan, yardımcı olmaya çalışan herkese ayrı ayrı ne kadar teşekkür etsem azdır.

Henüz konuya veda edemesekte Davut ustaya bıraktık sonrasını tekrar yazacağım. :) 

Hepinize teşekkür ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Adem Kaptan yazdı:

Şakası bir yana tesadüf eseri güzel bir ortam ve birbirine yardımcı olan insanlarla karşılaştım bu blogta.Yorum yazan, yardımcı olmaya çalışan herkese ayrı ayrı ne kadar teşekkür etsem azdır.

Henüz konuya veda edemesekte Davut ustaya bıraktık sonrasını tekrar yazacağım. :) 

Hepinize teşekkür ederim.

Ben bu işin sonraki aşamasını söylemiş olayım, @Servet Aydın abi gemide ziyarete gelecek. Gemi motoru kaç silindir falan derken bi bakmışız motordan dumanlar çıkıyor :)

• Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Adem Kaptan yazdı:

abi inan tek araziye sokup zorlamadığım araçtır bu diğerleri çamurdan görünmüyordu.Gerçekten bitsin işleri de gidelim. Bi hayırlısıyla binsem nerde trak orda bırak moduna gecicem :)

Oraya gidenler pilot ehliyeti alıyormuş :)

Seve seve Beylikdüzünden itibaren toplayarak gideriz :)

ben peşinize takılırım. her ne kadar sizin araçların girdiği yerlere giremesem de kenarda debelenirim, tek başıma bir yerlere girmeye korkuyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

ben peşinize takılırım. her ne kadar sizin araçların girdiği yerlere giremesem de kenarda debelenirim, tek başıma bir yerlere girmeye korkuyorum. 

Tek başıma neredeyse her girdiğimde bölgedeki traktörcü dayılarla ahbap oluyordum ben:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Cem Işık yazdı:

bölgedeki traktörcü dayılarla

her lastik izini araba yaptı sanınca, kumsalda alırsın tabii soluğu sonrası traktör

tek başıma bir yerlere girmeye korkuyorum. 

uyma bu manyaqlara, köy kavesinde çay içelim

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Beylikdüzü kalkış planını yapiyorum Adem beni Atrium çarşının oradan aliver 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

her lastik izini araba yaptı sanınca, kumsalda alırsın tabii soluğu sonrası traktör

uyma bu manyaqlara, köy kavesinde çay içelim

Gel abi hangi kahvede istersen içelim çayımızı tanıdıklarım var 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Gel abi hangi kahvede istersen içelim çayımızı tanıdıklarım var 

işte aranan davet, çamurda ne debelenecez.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

işte aranan davet, çamurda ne debelenecez.

Lastiğim yok olsa debelenirimde lastik olmadan asla. Daha bununla 5 cm çimi geçemedim çamurda düşünemiyorum bile.  bize senin dediğin gibi koy kahvesinde oralet içmek yakışır 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Adem Kaptan
Fatih Keskin yazdı:

Beylikdüzü kalkış planını yapiyorum Adem beni Atrium çarşının oradan aliver 

Seve Seve :)  Çok yakınım zaten kampa kaçarken de hep aynı güzergahtan gidiyorum. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adem Kaptan

Bilgi ;

Geçen Cumartesi Davut ustaya bırakmıtım aracı.Yaklaşık önünde 30 araç vardı :) Bugun çekine çekine aradım.Abi ne yaptın bakabildin mi diye.Sağolsun bakmış aracın her yerine.

Söyledikleri şu şekilde;

1.Hava filtresinin üstündeki küçük sensör bozukmuş (halbuki hava akışmetreyi tahmin edip değiştirmiştim ama tahminim tutmadı.:)  ) onu yazılımla iptal ettim ve dengesiz gaz yeme ortadan kalktı dedi.

2.Enjektörden dolayı şakırtı geliyormuş çekiş düşüklüğü de ondandır dedi.Fakat şunu merak ediyorum.Hiç ne rölantide dengesizlik yada siyah duman beyaz duman görmedim araçta.

İyi bi enjektörcü bulup götürsen iyi olur dedi.Bende ustam sana emanet sen iyisini bilirsin dedim.Çünkü daha önce enjektörcüye götürcüm obd bağlayıp bunda birşey yok dedi . :)

3.Arka diferansiyel ötüyor.

Sevgiler / Saygılar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

defransiyel otuyorsa orijinal parca alip yapmak lazimmis yoksa yine otuyormus.

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

2.7 de diferansiyel yağ değişiminden sonra ötmeye başlamıştı öyle de satmıştım

3.0 da enjektör arızası sık duymaya başladım

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Fatih Keskin yazdı:

3.0 da enjektör arızası sık duymaya başladım

en yenisi 10+ yaşında normal

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...