Baran Arslan 15 Mart 2024 Paylaş 15 Mart 2024 Herkese merhabalar,aracımın fan rezistansı daha önceki sahipleri tarafından sökülmüş ve soketi yoktu 0 orijinal kalem tip rezistansı alıp taktık bağlantı yaptık ayrıca fan rolesi değişti ancak roleden gelen tesisatta 3 tane kablo var 1 tanesi boşta kalıyor ustada bulamadı şeması olmadığı için ayrıca fanın hızlı kademesini hiç bağlamasak bile fan açacağı zaman roleden hızlı kademeyide tetikliyor yani araç yavaş kademeyi hiç bir şekilde açmıyor ve uzun zaman çaresini bulamadık hararet hep M bacağında A başında açıyor yani usta bi yerden köprü atmış olabilirler diyor ama tesisatta bişey göremedik en son olarak klima tesisatında oynamış olabilirler dedi pek uğraşmakta istemiyorlar klima açınca fansa açılıyor orada bir sorun yok ancak bir türlü yavaş kademeyi çalıştıramıyoruz biraz karışık bir durum ancak yardımlarınızı bekliyorum aracın tek çalışmayan aksamı bu fanın yavaş kademesi. @Coşku Merthocamın görüşlerini bekliyorum şimdiden çok teşekkürler. Fan müşürüm orijinal FORD 0 aldım , Fan kale marka 0, Role 0 , rezistans 0 , klima aktif. Yorum bağlantısı
Coşku Mert 15 Mart 2024 Paylaş 15 Mart 2024 tesisatın komple soyulup kısa devre, köprü veya sonradan eklenen ne varsa kontrolü yapılması lazım. öyle bir durum var belli ki orijinal haline getirilmesi lazım. bi ara bende sıfır tesisat vardı onun resmini ekleyeyim belki fikir verir https://hizliresim.com/j1rglj9 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Mart 2024 Paylaş 15 Mart 2024 Sigorta kutusu veya tesisattan oynanmıştır. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa KIZILTEPE 16 Mart 2024 Paylaş 16 Mart 2024 Benim de fan 1. (yavaş) kademede açmıyor. R'ye gelince 2. (hızlı) kademede açıyor. Klimayı açınca ca da fan hemen devreye girmiyor, rolanti sapıtıyor fan devreye girse de yine 2. kademede giriyor ve 1-2 saniye çalışıp kapanıyor. Klima resiztansı değişti. 2 kez fan müşürü değişti sonuç değişmedi. Ayrıca yağmurlu havalarda sistem iyice sapıtıyor. Artık fan geç açıyor, erken açıyor. Açılıyor kapanmıyor, 1. kademede 2. kademe hızında, 2. kademede 1. kademe hızında çalışıyor falan. Sigorta kutusu komple revize edildi. O yüzden onu eliyorum. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Baran Arslan 16 Mart 2024 Yazar Paylaş 16 Mart 2024 coşku hocam teşekkürler,bakıcağım dediğiniz gibi. 1 Yorum bağlantısı
Baran Arslan 6 Nisan Yazar Paylaş 6 Nisan sol tarafta görünen kırmızı ve sarı kablo fan rezistansına gidiyor düz bağlantı ile ancak ortadaki mavi siyah kablo boşta kalıyor ? Ana tesisattan rezistans soketine bağlanan kabloyu kesmişler o yüzden düz bağlantı gerçekleştirdik ana tesisattan 3 kablo geliyor fan rezistansına 2 kablo gidiyor yani bu soketin bir görselini veya orijinalini bulabilirsem sorun çözülecek gibi. Ayrıca manuel olarak denedik 1. kademe 2. kademe manuel olarak çalışıyor sıkıntısız ancak bağlantı gerçekleştirdiğimizde hep 2. kademe çalışıyor. Fanı M nin ortasında açıyor. 1. kademe nerede açıyor aynı yerde mi ? ve biraz çalışıp kapanıyor diye biliyorum yani 2. kademe kadar uzun çalışmıyor diye biliyorum. Yorum bağlantısı
Mustafa Kayaoğlu 7 Nisan Paylaş 7 Nisan Tesisat karışıksa sıfırdan tesisat yapmak lazım ona. Ankara'da iseniz yardımcı oluruz 1 Yorum bağlantısı
Baran Arslan 7 Nisan Yazar Paylaş 7 Nisan Tesisat orijinal geliyor herhangi bir oynama vs yok sadece fan kademe rezistansına giren soket yok. Yeriniz aklımda Ankara ya yolum düşerse dükkanınıza uğrayacağım teşekkürler. Yorum bağlantısı
Mustafa Kayaoğlu 7 Nisan Paylaş 7 Nisan Baran Arslan yazdı: Tesisat orijinal geliyor herhangi bir oynama vs yok sadece fan kademe rezistansına giren soket yok. Yeriniz aklımda Ankara ya yolum düşerse dükkanınıza uğrayacağım teşekkürler. Sokete gerek yok ek yerini sağlam yaparsanız. Kablonun biri fana giden kabloya ektir zaten. Digeride yeşil roleden geliyor Tam olarak nerde takildiniz Yorum bağlantısı
Baran Arslan 7 Nisan Yazar Paylaş 7 Nisan Bağlantıyı sıkıntısız şekilde yapıyoruz ancak her türlü fan hızlı kademede çalışıyor M nin orta bacağında açıyor .Rezistans bağlantısının tersi düzü yok diye söylendi zaten iki türlüde denedik. Manuel olarak çalıştırdığımızda çalışıyor 2 kademede. Solda gözüken kesik olan Siyah mavi kablo nereye bağlanacak o kısımda takıldık hocam. Ayrıca manuel fan açmak için ince bir kablo yapmışlar içeriden o tetikliyor olabilir mi bilemiyorum. Normalde yavaş kademe RM nin tam ortasında mı açıyor ? tesisat tamamen orijinal geliyor sadece içeriden manuel fan açmak için ek bir kablo atmışlar içeriden açabiliyorsun acil durumda. Aracın tek çalışmayan aksamı bu fan olayı Yorum bağlantısı
Mustafa Kayaoğlu 8 Nisan Paylaş 8 Nisan Orjinal 4 fişli sarı müşir de birinci kademe m de fan açar. İkinci kademe A nin başında. Soğuk havalarda ikinciye gerek kalmaz zaten. Şimdi fan motor tesisati yaptıysaniz ve manuel çalışıyor ise fan müşir tesisatina bakmak lazım. 4 tane ince kablo olması lazım. Birine kontak açınca 12 volt gelir. Buna hızlı kademe baglancak.Birine arabayı çalıştırıncan12 volt gelir bunada yavaş olan kademe Yorum bağlantısı
Baran Arslan 8 Nisan Yazar Paylaş 8 Nisan (düzenlendi) Mustafa hocam bu gün detaylıca kabloları soyup kontrol ettim ve önceden ekledikleri manuel fan açma tuşunu köprü atarak yapmışlar yavaş ve hızlı kademeyi birbirine bağlamışlar onları söküp temizledim elektriği ölçecek aletim olmadığı için 2 farklı yöntemide denedim söylediğiniz gibi kontaktan gelen elektrik ve ve çalıştırınca gelen elektrik ancak araç hiç fan açmadı iki yöntemde.Bu sefer fan kademe rezistansı bağlantısına baktım söylediğim gibi soket olmadığı için düz bağlantı yapıldı bu bağlantı doğru mudur sizce ? Elimde olan 2 mavi kablo rezistanstan gelen kablo , fana giden kırmızı kabloya ek diğer mavi ise siyah kırmızı kabloya ek. Ayrıca o boşta kalan mavi kablo olarak görünen ek varmış o kablo keseceğim onu oradan soketini bulsam orijinal soketine döneceğim ama bulamadım bi türlü 8 Nisan tarihinde Baran Arslan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Baran Arslan 8 Nisan Yazar Paylaş 8 Nisan (düzenlendi) Ayrıca müşür soketine gelen kontak kablosunun veya diğerinin ayırt edebileceğimiz bir rengi var mı acaba siyah kırmızı bir kablo ve düz siyah bir kablo geliyor müşür soketi orijinal ford 8 Nisan tarihinde Baran Arslan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Kayaoğlu 8 Nisan Paylaş 8 Nisan Renkleri hatırlamıyorum ama bu resim işini görebilir Yorum bağlantısı
Çözüm Baran Arslan 9 Nisan Yazar Çözüm Paylaş 9 Nisan Sonradan ek olan kablodaki elektriği kullanarak bağlantıyı düzgün bir şekilde yaptım ayrıca ek olan parçayı temizleyip orijinal şekilde rezistans bağlantısı gerçekleştirdim elimde olan çıkma roleyi de kullanarak sağlamasını yaptım ve sorun çözüldü fotoğraflar ve yardım için @Coşku Mert ve @Mustafa Kayaoğlu teşekkür ederim . 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts