İçeriğe Yönlendir

Apple Teknoloji Köşesi

Çağrı Alaf

Recommended Posts

Cem Işık
Çağrı Alaf yazdı:

Televizyon bilgisi önemli demek ki Modem sıkıntılı değil. Telefonlar Samsung mu? 

Tellerin hepsi iphone. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Cem Işık yazdı:

Tellerin hepsi iphone. 

iOS 17 ile beraber bu problemi yaşayanlar oldu. Güncel iOS sürümü kaç? 17.3 ve 17.4 ile çözüldüler çünkü. 

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Çağrı Alaf yazdı:

iOS 17 ile beraber bu problemi yaşayanlar oldu. Güncel iOS sürümü kaç? 17.3 ve 17.4 ile çözüldüler çünkü. 

Tellerin tamamı güncel yazılımda. Sorunu daha da açmam gerekirse instagram’da

reels mi bilmiyorum adı,onlarda 10-15 video sonrası lte’ye geçmem gerekiyor. Yoksa Sıradaki videoyu açmıyor. 
telde ağ ayarlarını sıfırladım, vpn programı vardı onu kaldırdım. Ama nafile. 
bir de oynadığım bir oyun var orada bu sorunu yaşıyorum. Lte’ye geçmezsem bağlantı sağlanmıyor. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kır suya at

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Apple, iPhone 16 - iOS 18 ile getireceği yapay zeka entegrasyonu öncesi Kanadalı Yapay Zeka şirkeyi DarwinAI'ı tamamen bünyesine dahil etti. Şirketin özellikle görüntü işleme ve üretim proses denetleyici sistemler üzerinde uzmanlaştığı öne sürüldü. DarwinAI çalışanlarının LinkedIn profilleri incelendiğinde, Apple Machine Learning takımına geçtikleri görülüyor. iOS 18 Apple'ın, "Büyük Yapay Zeka Devrimi" olarak adlandırdığı ve telefonlara gelecek yaratıcı yapay zeka özellikleri için bir dönüm noktası olacak. 

Kaynak: Bloomberg

Cem Işık yazdı:

Tellerin tamamı güncel yazılımda. Sorunu daha da açmam gerekirse instagram’da

reels mi bilmiyorum adı,onlarda 10-15 video sonrası lte’ye geçmem gerekiyor. Yoksa Sıradaki videoyu açmıyor. 
telde ağ ayarlarını sıfırladım, vpn programı vardı onu kaldırdım. Ama nafile. 
bir de oynadığım bir oyun var orada bu sorunu yaşıyorum. Lte’ye geçmezsem bağlantı sağlanmıyor. 

Abi başıma daha önce hiç gelmedi ama telefonların hepsi aynı anda arıza yapamaz, e uygulama bazında da problem yoktur ki farketmiyor, olduğu zaman oluyor demişsin. Bence Wi-Fi'da bir problem var. Biraz araştırdım senin için, iWifi diye bir App var mağazada. Onu indirip sinyal kaliteni ücretsiz kontrol edebilirsin. 

https://apps.apple.com/au/app/iwifi-ar-speed-signal-test/id1476136371 sinyal kalitesini ölçüp buraya atarsan yorumlarız. 

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Çağrı Alaf

Apple 2024 Teknoloji Sunumundan bazı gelişmeler var. 

Apple az önce tarihi bir yapay zeka güncellemesi duyurdu.

Apple Intelligence ile artık tüm iPhone'lar bir süper asistana dönüşüyor. Ayrıca Siri de çılgın bir güncelleme aldı.

IMG_2511.jpeg.348a7edb5df4cf4db6e59a6178558476.jpeg

Öncelikle Apple Intelligence yeni güncellemeyle birlikte tüm Apple cihazlarına geliyor.

Siri'den başlayalım. ChatGPT desteğine kavuşan Siri artık muhteşem bir diksiyonda konuşuyor ve merak ettiğiniz her şeyi anında kısaca cevaplıyor.

Siri aynı zamanda tüm işletim sistemini kontrol edebiliyor. Yani diyorsunuz ki şunu not al, tamam. Alarm ekle diyorsunuz tamam. Cihazınızdaki verilere erişip aklınıza gelen her şeyi yapabiliyor.

Kısacası şöyle diyebiliriz, kendi başınıza yaptığınız her şeyi artık Siri yapıyor.

IMG_2513.jpeg.ceea3fcfde555ad5f93f9f5f680c2178.jpeg

Apple Intelligence olayı inanılmaz. Mail yazıyor, notlar alıyor, özetliyor, karıştırdığınız yerde devam ediyor. Mail atıyorsunuz ama yazıyı daha profesyonel mi yapmak istiyorsunuz, metni seçip yeniden yazdırabiliyoruz.

IMG_2514.jpeg.cfdbf80fb7bddcb02462ebef6d110a23.jpeg

Bu arada Siri artık fotoğrafları düzenleyebiliyor ve uygulamalar içinde bağlama veya isteğe göre işlem yapabiliyor.IMG_2515.jpeg.1f003d64c30a74d1c110cae0ff2c875c.jpeg

Mükemmel bir görsel üretme aracı da getirmişler. Tamamen cihaz içinde çalışıyor internet olmadan. Her türden görsel türünü de destekliyor.

IMG_2516.jpeg.93e697e1d31f7bd3af7de9401a6d98d5.jpeg

Acayip şeyler var. Mesela Notes içinde bir ders notu aldınız ve bunu görselleştirmeniz gerekiyor. Konuyu, türü ve olması gereken tarzı anlayıp anında sizin için görseli oluşturabiliyor.

IMG_2517.jpeg.e00dbe9e41ac9d9c21be7cbb9eebfbe1.jpeg

ChatGPT resmen ücretsiz şekilde Apple Intelligence'a entegre edilmiş!

Tüm iPhone'a erişebiliyor ve istediğiniz her şeyi yaptırabiliyorsunuz, muhtemelen Siri de GPT-4o ile güçlendiriliyor ancak onu söylemediler. Geri kalan tüm sistemler GPT-4o'yu ücretsiz kulanıyor.

IMG_2518.jpeg.e142ebbf9307cdfce851f4bf099bb8e9.jpeg

Unutmadan şunu da ekleyeyim, Siri için sessiz mod da geldi. Yani bildiğiniz ChatGPT gibi prompt giriyoruz ve o prompt ile tüm iPhone'u kontrol edebiliyoruz.IMG_2519.jpeg.951a344dcf20f766a6e55975099dfac4.jpeg

Can sıkıcı haber; Güncelleme bu yaz sadece iPhone 15 Pro ve üzeri - MacBook M1 ve üzeri cihazlarda çalışacak. iPhone’un geri kalan modellerine ilerleyen zamanlarda destek verecekler.

Arak from Twitter @hrccnes

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Evet sadece 15 ve üzeri içinmiş..

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Çağrı Alaf yazdı:

Güncelleme bu yaz sadece iPhone 15 Pro ve üzeri - MacBook M1 ve üzeri cihazlarda çalışacak.

Mantıklı. ChatGPT güzel bir işlemci yükü kullanıyor ve düşük modellerde bunu çalıştırmaktansa çalıştırmamak daha mantıklı. İşin ucunda rezil olmak var çünkü.

M işlemciler ile Apple resmen çağ atladı. İnşallah Macbook'lara eskisi gibi aynı anda windows yükleme imkanı da gelir bootcamp ile.

Bu arada,

Elon Musk, ChatGPT'nin entegre edilmesini çok büyük bir güvenlik açığı olarak değerlendirdi. "Apple zorlarsa şirketlerimdeki tüm apple cihazlarımı değiştiririm" dedi.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Sani Gerşon yazdı:

Mantıklı. ChatGPT güzel bir işlemci yükü kullanıyor ve düşük modellerde bunu çalıştırmaktansa çalıştırmamak daha mantıklı. İşin ucunda rezil olmak var çünkü.

M işlemciler ile Apple resmen çağ atladı. İnşallah Macbook'lara eskisi gibi aynı anda windows yükleme imkanı da gelir bootcamp ile.

Bu arada,

Elon Musk, ChatGPT'nin entegre edilmesini çok büyük bir güvenlik açığı olarak değerlendirdi. "Apple zorlarsa şirketlerimdeki tüm apple cihazlarımı değiştiririm" dedi.

şimdi benim m2 işlemcili 2022 macbook ta chatgpt ücretsiz mi olacak ?

Şu an macbookta 14.5 sürümü yüklü bende

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Ali Gülmez yazdı:

şimdi benim m2 işlemcili 2022 macbook ta chatgpt ücretsiz mi olacak ?

Şu an macbookta 14.5 sürümü yüklü bende

Chat GPT’den fazlası. GPT tabanında Apple Intelligence tarafından optimize edilen bir takım araçları da kullanabileceksin ve GPT-4o gibi Siri’de kullanıcı ile gayet doğal bir dile sahip olacak. Yani cebinde her şeyi bilen birisi senle konuşmaya hazır bekleyecek. Apple Intelligence’ın sistem üzerinde tam yetkiye sahip olması bekleniyor. Bu da demektir ki; parmaklarınla yaptığın her şey sözlü be yazılı olarak Siri ile de yapılacak. 

Sani Gerşon yazdı:

Çok tepkili, Twitter’da dedikleri ciddi şeyler. Doğruluk payı da var gibi çünkü Apple ile OpenAI arasında bir para transferi yok. Apple, kullanıcı verilerinin OpenAI serverlarında GPT-5 dil modeli gelişimi için kullanılmasına izin vererek data satacak, OpenAI ise bu data karşılığında Apple kullanıcılarının yaratacağı devasa işlem hacmini Apple’a hibe edecek. GPT-5 model olarak hazır ancak yeteneklerini ortaya koyması için Apple gibi bir şirketten gelecek düzenli veriye muhtaç. 

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Ancak Elon Musk sansasyonların adamı. Sırf Apple borsasını sarsmak için bile böyle bir şey demiş olabilir ki Apple hisseleri bayağı kaybetti dünkü lansman sonrası. Krizi fırsata çevirmek isteyen şimdiden alabilir çünkü böyle kalmayacağını düşünüyorum. YTD.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

bence Elon haklı,  bu işlerin hepsine birden bakarsak başa bela olacak asıl yapay zeka için data toplama projesi son hızla devam ediyor, bu işin sonu pek iyi değil  bence, olan yine bize olacak...

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Çağrı Alaf yazdı:

Chat GPT’den fazlası. GPT tabanında Apple Intelligence tarafından optimize edilen bir takım araçları da kullanabileceksin ve GPT-4o gibi Siri’de kullanıcı ile gayet doğal bir dile sahip olacak. Yani cebinde her şeyi bilen birisi senle konuşmaya hazır bekleyecek. Apple Intelligence’ın sistem üzerinde tam yetkiye sahip olması bekleniyor. Bu da demektir ki; parmaklarınla yaptığın her şey sözlü be yazılı olarak Siri ile de yapılacak. 

Çok tepkili, Twitter’da dedikleri ciddi şeyler. Doğruluk payı da var gibi çünkü Apple ile OpenAI arasında bir para transferi yok. Apple, kullanıcı verilerinin OpenAI serverlarında GPT-5 dil modeli gelişimi için kullanılmasına izin vererek data satacak, OpenAI ise bu data karşılığında Apple kullanıcılarının yaratacağı devasa işlem hacmini Apple’a hibe edecek. GPT-5 model olarak hazır ancak yeteneklerini ortaya koyması için Apple gibi bir şirketten gelecek düzenli veriye muhtaç. 

kardeşim senelerdir macbook kullanır

Senelerdir apple tarafının hiç birşey yapmadığı ortaya çıktı dedi artık yumurta kapıya dayanınca open ai ile anlaşmak zorunda kaldılar diyor

Aslında büyük bir rezillik adamlar hep geriden geliyorlar ama sonuç olarak piyasanın en değerli firması

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

teknolojik başarı ile satış pazarlama paralel yürümez genelde , doğru zamanda doğru kamu işlerinin içinde olmak gerekir

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ali Gülmez yazdı:

Senelerdir apple tarafının hiç birşey yapmadığı ortaya çıktı dedi artık yumurta kapıya dayanınca open ai ile anlaşmak zorunda kaldılar diyor

Aslında büyük bir rezillik adamlar hep geriden geliyorlar ama sonuç olarak piyasanın en değerli firması

Senelerdir iphone kullanıcılarına bunu anlata anlata dilimizde tüy bitti. 

Tesla'lar da inanılmaz kalitesiz ama müthiş bir yazılım ve pazarlama stratejisi var.

En dolu cybertruck ABD'de 90bin dolara satılıyor. O paraya amerika'lılar 2 tane normal pickup alıp üstüne Türkiye tatili yaparlar 2 ay ama, cybertruck alıyorlar işte...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
(düzenlendi)
Ali Gülmez yazdı:

kardeşim senelerdir macbook kullanır

Bence yanlış düşünüyor. Bir furya var her şirket kendi teknolojilerini geliştiriyor zaten ve bu işler yumurta kapıya dayanınca olur ki Hype dediğimiz kavramdan alsın yürüsünler. Bu yenilik gelmiyor algısı biraz da marka algısı ile alakalı bir şey. Zaten diğer hiçbir firmadan beklenmeyenler Apple’dan bekleniyor Apple beklentileri tam zamanında karşılasa bile furyaya sadık kaldığından bu sefer geç adım atmakla suçlanıyor. Ben şahsen heyecanlıyım. Fanboy falan da değilim benim üretkenliğim artsın da ne yapıyorlarsa yapsınlar. Günümün yarısı MacBook ekranına bakarak geçiyor. 

iPhone tarafında uzun süredir yenilik olmadığı konusunda hemfikirim. 11’den beri bir şey koymadılar ama o algı da bu sene kırılıyor gibi.

tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Sani Gerşon yazdı:

Senelerdir iphone kullanıcılarına bunu anlata anlata dilimizde tüy bitti. 

Tesla'lar da inanılmaz kalitesiz ama müthiş bir yazılım ve pazarlama stratejisi var.

En dolu cybertruck ABD'de 90bin dolara satılıyor. O paraya amerika'lılar 2 tane normal pickup alıp üstüne Türkiye tatili yaparlar 2 ay ama, cybertruck alıyorlar işte...

Demek ki 4 tane normal pickup alacak paraları var.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Hüseyin Sönmez yazdı:

Demek ki 4 tane normal pickup alacak paraları var.

25-35bin$ arası pickup'lar. 4 tane alamıyor ama 3 tane net alır tatil yapmazsa :) 

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Çağrı Alaf yazdı:

Bence yanlış düşünüyor. Bir furya var her şirket kendi teknolojilerini geliştiriyor zaten ve bu işler yumurta kapıya dayanınca olur ki Hype dediğimiz kavramdan alsın yürüsünler. Bu yenilik gelmiyor algısı biraz da marka algısı ile alakalı bir şey. Zaten diğer hiçbir firmadan beklenmeyenler Apple’dan bekleniyor Apple beklentileri tam zamanında karşılasa bile furyaya sadık kaldığından bu sefer geç adım atmakla suçlanıyor. Ben şahsen heyecanlıyım. Fanboy falan da değilim benim üretkenliğim artsın da ne yapıyorlarsa yapsınlar. Günümün yarısı MacBook ekranına bakarak geçiyor. 

iPhone tarafında uzun süredir yenilik olmadığı konusunda hemfikirim. 11’den beri bir şey koymadılar ama o algı da bu sene kırılıyor gibi.

bende macbook aldım ilk kez 6 ay önce dünya varmış dedim :)

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Ali Gülmez yazdı:

Alışma süresi ne kadar oldu? O mühim asıl :) 

Ben 1 ay kadar windows kullanmasam, alışırım gibi düşünüyorum. Ama kısa yollar vs derken hep windows arıyor insan. 

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Cem Işık yazdı:

Ben 1 ay kadar windows kullanmasam, alışırım gibi düşünüyorum. Ama kısa yollar vs derken hep windows arıyor insan. 

abi tabiki pratik değil mesela windows sağ alt köşeye basınca direk herşey aşağıya inip masaüstüne ulaşırsın bunda olmuyor f3 e basıp yeni masaüstü yaratıyorum

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Cem Işık yazdı:

Hızlı kullanmaya 1 ayda başlıyorsun Cem Abi. Sonra da Windows garip geliyor. 

Ali Gülmez yazdı:

Aynısını ben de demiştim geçen sene. 15 sene ardından platform değiştirdiğine sevindiğime şaşırmıştım hatta. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Gülmez yazdı:

abi tabiki pratik değil mesela windows sağ alt köşeye basınca direk herşey aşağıya inip masaüstüne ulaşırsın bunda olmuyor f3 e basıp yeni masaüstü yaratıyorum

Hot corner var çok daha kolay

3 günde alışırsınız. Geri dönemezsiniz.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Sani Gerşon yazdı:

25-35bin$ arası pickup'lar. 4 tane alamıyor ama 3 tane net alır tatil yapmazsa :) 

Donanımlı f250 liler falan 100bin dolar oldu diye ağlıyorlardı. :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...