İçeriğe Yönlendir

Focus 2'yi Böyle Yapsam Ceza Yer miyim?

Barış Canbazoğlu

Recommended Posts

Barış Canbazoğlu

Selamlar ben komşu şehre gidip geliyorum. Haliyle çevirme oluyor. Ben de bu şekil ön-arka tampon taksam ceza yer miyim, yersem ne kadar yerim? Arabayı bağlarlar mı? 

image.jpg

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Sanmam. Genelde ön cam filmi ve çok basık arabalar atkıyorlar. Bence siz o taraftan tanıdık bir polise ya da emniyette tanıdığı olan birine sorun/sordurun. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

spoiler hariç ceza yenmemeli, duruma bağlı tabii.. genel görünüm e önemli

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Takacaksa takar egsoz ucundan janta teknik değişiklik kapsamında olan her şey yasak :)

Ampul sarı diye yazdı zamanında

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Ampul sarı diye

osram la tüv de çaktık ya lağ, osram a yazdım... cevap gelmedi,

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Sen tuv de kaldın biz ceza yedik çevirmeye, kaçakçı gibi yakalandık

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mustafa Tüfekçi yazdı:

yakalandık

sarışın ampül çetesi sen miydin yaw

Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Takacaksa takar egsoz ucundan janta teknik değişiklik kapsamında olan her şey yasak :)

Sizdeki ampuller nasıldı bilmiyorum ama trafikte beyaz çakma led far ile dolaşanlara ana avrat giydiriyorum.

Para verip mercekli orjinal led almıyor. Ucuz diye merceksiz led alıyor ne göz bırakıyor ne birşey.

Astigmatı olan bir arkadaşım hafif yağmurlu havada karşıdan gelen çakma led farı görünce "Sen yolu görebiliyor musun" diye sormuştu.

Eğer direksiyonda o kişi olsaydı emin olun kesin kaza yapardı.

Bence kırmızıda geçmekten daha fazla ceza verilmeli. Hatta orjinal farlarını takana kadar trafikten men edilmeli bu araçlar.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Barış Canbazoğlu yazdı:

Selamlar ben komşu şehre gidip geliyorum. Haliyle çevirme oluyor. Ben de bu şekil ön-arka tampon taksam ceza yer miyim, yersem ne kadar yerim? Arabayı bağlarlar mı? 

image.jpg

Focus 2' ye ST, Focus 2,5' e RS body güzel olur. Ceza yazmak isterse yazar hatta bağlar.

CKC579_m.jpg.1b7dea78a52619cf011ae403712ef0d5.jpg

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Öner Kurukuz yazdı:

Sizdeki ampuller nasıldı bilmiyorum ama trafikte beyaz çakma led far ile dolaşanlara ana avrat giydiriyorum.

Para verip mercekli orjinal led almıyor. Ucuz diye merceksiz led alıyor ne göz bırakıyor ne birşey.

Astigmatı olan bir arkadaşım hafif yağmurlu havada karşıdan gelen çakma led farı görünce "Sen yolu görebiliyor musun" diye sormuştu.

Bence kırmızıda geçmekten daha fazla ceza verilmeli. Hatta orjinal farlarını takana kadar trafikten men edilmeli bu araçlar.

Sosyal ve Hukuki açıdan gelişmiş, Afganistan’dan tek farkı daha lüks tüketimi olmayan ülkelerde polis bu araçları gördüğü zaman hemen TUV etiketini araçtan kazır, sistemden de araç muayenesi düşer ve araca tekrar muayene istenir. Bizde yok böyle şeyler. Olduğu zaman da “Dövletin parası bidmişş.” diye çemkirirler. 

Çağlar Bayur yazdı:

Ampül, Osram’ın hangi modeliydi? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Öner Kurukuz yazdı:

Benimki çok masum göz olmayan ve yormayan yüksek watt değerine sahip olmayan far ayarı düzgün bir ampul idi :) tek farkı colormatic sarı renkti.

Bende ceza yazınca çok rahat gezen 5000 k merceksiz Xenon ampul takarak yollarda dolaştım 

Çağlar Bayur yazdı:

sarışın ampül çetesi sen miydin yaw

Pandemiydi eve giriş saati cezası yazacakti, baktı saat 5 dk var bence yakalamışken boş geçmemek için yazdı. Trafikten men ettim diyip bide bizi olmayan meni kaldirmak için uğraştırdi. 

• Mutlu 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Benimki çok masum göz olmayan ve yormayan yüksek watt değerine sahip olmayan far ayarı düzgün bir ampul idi :) tek farkı colormatic sarı renkti.

Bende ceza yazınca çok rahat gezen 5000 k merceksiz Xenon ampul takarak yollarda dolaştım 

Pandemiydi eve giriş saati cezası yazacakti, baktı saat 5 dk var bence yakalamışken boş geçmemek için yazdı. Trafikten men ettim diyip bide bizi olmayan meni kaldirmak için uğraştırdi. 

Memurun gömleği ütüsüz müydü? Çünkü anlatılana göre mesaiye gitmeden önce karısından terlik yemiş. Başka açıklaması yok.

Yorum bağlantısı
Barış Canbazoğlu
(düzenlendi)

Modifiye bir yaşam tarzı

tarihinde Selçuk Bakış tarafından düzenlendi
Büyük harf kullanmamaya özen gösteriyoruz!
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Çağlar Bayur yazdı:

Benim 3 hafif kusur var hepsi TÜV onaylı osram driving LED yüzünden :) neymiş ışıkların biri diğerini etkiliyormuş...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür

en çok ceza yazılan ön cam filmi ve abart egsoz diğerleri için pek sanmıyorum

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Çağrı Alaf yazdı:

Ampül, Osram’ın hangi modeliydi? 

Şimşek xenondur kesin.  almancası blitz hid filandır.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
Barış Canbazoğlu yazdı:

Modifiye bir yaşam tarzı

Bence değil. En azından Türkiye'deki modifiyeler değil.

Modifiye deyince cam filmi, abart egzoz ve spoiler den başka birşey bilinmeyen ülkede modifiye asla bir yaşam tarzı olmaz.

Bir aracı modifiye ediyorsanız bu motorundan başlar. Pistonlar değişir, kam mili değişir, valf zamanlamalari değişir, turbo değişir, hava filtresi değişir. 150 hp araba olur 250 hp.

Modifiye budur. Bu bir yaşam tarzıdır işte...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tamer Topaç yazdı:

Focus 2' ye ST,

sis farı plastiklerini bulsna

Çağrı Alaf yazdı:

Osram’ın hangi modeliydi? 

alseasons

Ahmet İhsan Akşen yazdı:

3 hafif kusur var hepsi TÜV onaylı osram driving LED yüzünden

ondan bende de var, ve elbette hafif kusur , yazması bile zül

Mustafa Tüfekçi yazdı:

heh ben de sokak lambası gibi aydınlatan led taktım , onlar serbest

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Öner Kurukuz yazdı:

Bence değil. En azından Türkiye'deki modifiyeler değil.

Modifiye deyince cam filmi, abart egzoz ve spoiler den başka birşey bilinmeyen ülkede modifiye asla bir yaşam tarzı olmaz.

Bir aracı modifiye ediyorsanız bu motorundan başlar. Pistonlar değişir, kam mili değişir, valf zamanlamalari değişir, turbo değişir, hava filtresi değişir. 150 hp araba olur 250 hp.

Modifiye budur. Bu bir yaşam tarzıdır işte...

MNK plakalı bir Hulk vardı. Adamı o arabayı yaparken elde ettiği bilgi meslek sahibi etti hayatı kurtuldu. Öyle bir modifiye ise belki, bir modifiyeden bahsediyoruz ki Civic’in şasisi esniyor gaza basıldığında, kadran devriliyor yabancı forumlardan bilgi getiriliyor Türkiye’ye falan. Diğerleri biraz genç avuntusu gibi daha çok.  

Doğan Arşiray yazdı:

Şimşek xenondur kesin.  almancası blitz hid filandır.

Yoo adamın farı gariban halojeniymiş benim gibi. Rengine kanıp Xenon sandılar muhtemelen. 

Yorum bağlantısı
Umut Taşlı
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Çağlar Bayur yazdı:

geçen hafta, clio'nun mercekli kısalara kışlık taktığım sarı ampul ile ceza yazdılar, çevirme de yoktu.

ş. içi caddede yavaştan gidiyorum, ekip aracı da ilerliyormuş önümde. kenarı çektiler, inip önüme atladılar, birine bir şey oldu sandım bir anda atlayınca yola. noldu dedim, herifin ağzından çıkan ilk cümle aracı bağlayacağım vs... 3000k ampulün kullanım amacını, işin teknik boyutunu anlattım tabi ama elemanın derdi ceza yazmak. lafta bağlayacaktı bir de, araba basık, filmli, ses sistemli vs olsa kesin bir yerden takarlardı, kafaya koymuş çünkü. (o tayfanın çoğu hak ediyor, orası ayrı) allah'ın üniformalı çakalı. imamın hali ortada, cemaati de böyle oluyor tabi.

o esnada farları-sisleri alttaki gibi kaç tane apaçi geçip gitti önümüzden; soruyorum işinizi ne zaman düzgün yaparsınız diye, zaten yapıyoruz diyor. far-sis mavi araba bile geçti, geçerken sisleri falan kapatıyorlar bir de görünmüyormuş gibi :soytari:

Öner Kurukuz yazdı:

beyaz çakma led far ile dolaşanlara ana avrat giydiriyorum.

ilçede birkaç yıldır, genelde uzunlar açık ilerliyorum çünkü karşıdan illaki bir apaçi geliyor, arada kaynayan normal insanlar da oluyor ama neredeyse kimse yadırgamıyor, selektör atmıyorlar. insanlar alışmış bu rezilliğe

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Benim 3 hafif kusur var hepsi TÜV onaylı osram driving LED yüzünden :) neymiş ışıkların biri diğerini etkiliyormuş...

Tüv onaylı olması başka bi şey, sinyallerle beraber başka ışıkların beraberinde yanması başka bir şey. Aslında ağır kusur olmalı.

Umut Taşlı yazdı:

geçen hafta, clio'nun mercekli kısalara kışlık taktığım sarı ampul ile ceza yazdılar, çevirme de yoktu.

ş. içi caddede yavaştan gidiyorum, ekip aracı da ilerliyormuş önümde. kenarı çektiler, inip önüme atladılar, birine bir şey oldu sandım bir anda atlayınca yola. noldu dedim, herifin ağzından çıkan ilk cümle aracı bağlayacağım vs... 3000k ampulün kullanım amacını, işin teknik boyutunu anlattım tabi ama elemanın derdi ceza yazmak. lafta bağlayacaktı bir de, 

Ceza maddesi neydi? Bir de ampuller xenon mu?

Yorum bağlantısı
Umut Taşlı
Sani Gerşon yazdı:

Ceza maddesi neydi? Bir de ampuller xenon mu?

63 olması lazım, bakarım.

ampuller led, xenon olsa itiraz etmem merceğe rağmen, zaten led vs olduğunu sökmeden anlayacak durumda değillerdi, tavır belli ediyordu tek amacın ceza yazmak olduğunu.

arabanın oem halojen ampulü -trafikteki çoğu araç gibi- sarı, tutturmuşlar ön aydınlatma beyaz olacak diye. (tüv standart halojenin sarımsı beyazına direkt beyaz diyor, o da ayrı bir saçmalık) saçmasapan işler.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Umut Taşlı yazdı:

63 olması lazım, bakarım.

Bu durumde teknik bir değişikliğin olmadığını, ayrıca ceza gereği kolluk kuvvetlerince o ampulün sökülmesi gerektiği ama sökülmediğini belirterek bence itiraz edin. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Çağlar Bayur yazdı:

sis farı plastiklerini bulsna

İşte tam onu diyordum. Tango' da makyajsız :wub::blush:

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Umut Taşlı
Sani Gerşon yazdı:

Bu durumde teknik bir değişikliğin olmadığını, ayrıca ceza gereği kolluk kuvvetlerince o ampulün sökülmesi gerektiği ama sökülmediğini belirterek bence itiraz edin. 

bakalım abi dilekçe vs üşeniyorum böyle bıkkınlık veren işler olunca ''şunun şurasında 3k küsur, lanet olsun'' deyip bu haramilere bırakmak da istemiyorum. dilekçe örneği falan bakmam lazım, forumda benzer konu vardı sanki ona da bakmak lazım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...