Emin Önal 1 Aralık Paylaş 1 Aralık Çağrı Alaf yazdı: Problem devam ediyor. Araba kokuları fayda etmiyor. Çağlar Bayur yazdı: kokunun kaynağı bitmedikçe üstü koku ile örtülemez Ben diyecektim Çağlar abi demiş. Sorunun kaynağını bulmak lazım, koku fayda etmiyorsa. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 1 Aralık Yazar Paylaş 1 Aralık Emin Önal yazdı: Ben diyecektim Çağlar abi demiş. Sorunun kaynağını bulmak lazım, koku fayda etmiyorsa. İşte onu bulsam mevzu bitecek araba lineer şekilde her noktada eşit kokuyor. 1 Yorum bağlantısı
Oğuzhan Çakır 1 Aralık Paylaş 1 Aralık (düzenlendi) Benim de anlam veremediğim bir koku oluşmuştu. Bunu denedim bir veya iki fis toplasaniz 1.5 sn sıkmadım. Koku falan kalmadı. Odamda denedim tek fis 3 saate yakın havalandırdım azalsın kokusu diye. Mis gibi oldu. Geceden paspaslar çıkarılıp ürünü sıkıp iç sirkülasyon açık 3-5 dk beklenirse çok ama çok azalacağını düşünüyorum. Geceden dememin sebebi sıkıp arabaya binmek zor olabilir Ek olarak konstantre Enzim alınıp yine döşemelere sıkılabilir.(Ürünü gözle görülmeyen biryerde denemekte fayda var solma vs riskinin önüne geçmek icin) 1-2 saat sonra sevdiğiniz bir parfümü sıkıp döşemeler koltuk yıkama makinası ile çektirildiği taktirde birşey kalmayacağını düşünüyorum. Bu da olabilir. Hatta bir önceki ürüne göre daha güvenli olabilir. Bir arkadaşımın aracına dökülen süt, defalarca döşeme yikatma çıkmamış, bu ürün ile sonuç almıştık. 1 Aralık tarihinde Oğuzhan Çakır tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 1 Aralık Yazar Paylaş 1 Aralık Oğuzhan Çakır yazdı: Benim de anlam veremediğim bir koku oluşmuştu. Bunu denedim bir veya iki fis toplasaniz 1.5 sn sıkmadım. Koku falan kalmadı. Odamda denedim tek fis 3 saate yakın havalandırdım azalsın kokusu diye. Mis gibi oldu. Geceden paspaslar çıkarılıp ürünü sıkıp iç sirkülasyon açık 3-5 dk beklenirse çok ama çok azalacağını düşünüyorum. Geceden dememin sebebi sıkıp arabaya binmek zor olabilir Ek olarak konstantre Enzim alınıp yine döşemelere sıkılabilir.(Ürünü gözle görülmeyen biryerde denemekte fayda var solma vs riskinin önüne geçmek icin) 1-2 saat sonra sevdiğiniz bir parfümü sıkıp döşemeler koltuk yıkama makinası ile çektirildiği taktirde birşey kalmayacağını düşünüyorum. Bu da olabilir. Hatta bir önceki ürüne göre daha güvenli olabilir. Bir arkadaşımın aracına dökülen süt, defalarca döşeme yikatma çıkmamış, bu ürün ile sonuç almıştık. Deneyeceğim hocam geribildirim veririm teşekkürler. 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 1 Aralık Yazar Paylaş 1 Aralık Bir de ozon makinası aldım. 416’nın içinde Power Outlet var. Oradan enerjiyi alıp A3’ün içinde 20 dakika çalıştıracağım. Elbette sirkülasyon açıkken. Sonra da içeri koku bombası. Sonra üstünü açarak havalandırırım 10 dakika. Çözülür artık sanırım. Ozondan paçayı kurtaran koku yok diyorlar. Ben de gidip 30 Gram / Saat ozon yayan makina aldım garanti olsun diye. 1 Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 2 Aralık Paylaş 2 Aralık Ben bizzat bu ürünü kullanarak aracın içine akmış et suyunun kokusunu yok ettim. Etkili bir ürün, ama kokunun kaynağına uygulanmalı. 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 2 Aralık Yazar Paylaş 2 Aralık Cihat Küçükay yazdı: Ben bizzat bu ürünü kullanarak aracın içine akmış et suyunun kokusunu yok ettim. Etkili bir ürün, ama kokunun kaynağına uygulanmalı. Muadilini satın aldım sprey bomba şeklinde umarım işe yarar ozonasyondan sonra. 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 2 Aralık Paylaş 2 Aralık Çağrı Alaf yazdı: Bir de ozon makinası aldım. 416’nın içinde Power Outlet var. Oradan enerjiyi alıp A3’ün içinde 20 dakika çalıştıracağım. Elbette sirkülasyon açıkken. Sonra da içeri koku bombası. Sonra üstünü açarak havalandırırım 10 dakika. Çözülür artık sanırım. Ozondan paçayı kurtaran koku yok diyorlar. Ben de gidip 30 Gram / Saat ozon yayan makina aldım garanti olsun diye. Sorunu bu çözer, kapıları açınca içerideki havayı soluma, güzelce havalandır. 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 2 Aralık Yazar Paylaş 2 Aralık (düzenlendi) Köksal Yılmaz yazdı: Sorunu bu çözer, kapıları açınca içerideki havayı soluma, güzelce havalandır. O konu çok sıkıntıymış. Ozonun aşırı dozu öldürücü olabilir diyorlar. Nefesimi tutarak uzaktan arabanın üstünü açma tuşuna basıp kaçmayı planlıyorum. Ve nasıl oldu da ben bu ozon makinası denen şeyi şimdiye kadar duymadım hayret. 2 Aralık tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 2 Aralık Paylaş 2 Aralık (düzenlendi) Çağrı Alaf yazdı: O konu çok sıkıntıymış. Ozonun aşırı dozu öldürücü olabilir diyorlar. Nefesimi tutarak uzaktan arabanın üstünü açma tuşuna basıp kaçmayı planlıyorum. Ve nasıl oldu da ben bu ozon makinası denen şeyi şimdiye kadar duymadım hayret. Anahtardan açma tuşuna basılı tutunca camları açmıyor mu? Konuyu yeni farkettim, görsem söylerdim 2 Aralık tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 2 Aralık Yazar Paylaş 2 Aralık Köksal Yılmaz yazdı: Anahtardan açma tuşuna basılı tutunca camları açmıyor mu? Yok ama sanırım gizli özellik aktivasyonu ile makinasız yapılabilir. Yine de ben ozonu klima kanalları ve polen filtresi de temizlensin diye araba çalışırken kullanacağım için anahtar arabanın içinde olacak. Uzaktan kontrol edemem yani. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 2 Aralık Paylaş 2 Aralık Ozon öldürür mikrobu bakteriyi ama plastiğe zarar verir mi acaba? 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 2 Aralık Paylaş 2 Aralık Murat Sürmeli yazdı: Ozon öldürür mikrobu bakteriyi ama plastiğe zarar verir mi acaba? Abi, bir arkadaşımın cihazını birçok aracımda kullandım, arka koltuğa koyup açıyorum, herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Yapmışken poleni söküp yapmakta ve sonrasında yeni polen takmakta fayda var @Çağrı Alaf Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 2 Aralık Yazar Paylaş 2 Aralık Murat Sürmeli yazdı: Ozon öldürür mikrobu bakteriyi ama plastiğe zarar verir mi acaba? Araştırdım. Evet, tadını kaçırana kadar saatlerce kullananlar trimlerinin üst tabakasını haşlamışlar. Yabancı bir forumda kısaca güneşin senelerce yapamadığını ozon saatler içinde yapabilir hafife almayın abartmayın demişler. Köksal Yılmaz yazdı: Yapmışken poleni söküp yapmakta ve sonrasında yeni polen takmakta fayda var @Çağrı Alaf Polende bir pislik varsa sirkülasyon ile klimayı açtığımda ozon orayı da temizlemez mi zaten? Yine de alabilirim bu arada soruyorum sadece. Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 2 Aralık Paylaş 2 Aralık Ozon dediğin aktif oksijen, yani bağlanmayı sevip oksitleyecek her şeyi, mesela mikropları, mesela korozyana dayanamayan metalleri/plastikleri, mesela polen filtresindeki aktif karbonu. O sebeple polen filtresini temizlese de karbonlu ise onu da temizler diye düşünüyorum 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 2 Aralık Paylaş 2 Aralık Çağrı Alaf yazdı: Araştırdım. Evet, tadını kaçırana kadar saatlerce kullananlar trimlerinin üst tabakasını haşlamışlar. Yabancı bir forumda kısaca güneşin senelerce yapamadığını ozon saatler içinde yapabilir hafife almayın abartmayın demişler. Polende bir pislik varsa sirkülasyon ile klimayı açtığımda ozon orayı da temizlemez mi zaten? Yine de alabilirim bu arada soruyorum sadece. 20 dk kullandım ben, koku az kalırsa bir süre sonra yine yaparsın cihaz senin nasılsa. Poleni değiştir her türlü. O iş öyle değil diye düşünüyorum 1 Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ 2 Aralık Paylaş 2 Aralık (düzenlendi) Konuyla ilgili bir hikaye anlatayım da, faydası olur olmaz bilmiyorum, en azından tebessüm etirir sanki. Abim arabasında kötü bir koku oluştuğunu söyledi. Kış mevsimiydi. Arabaya ilk binince hiçbirşey yok, aradan 15-20 dakika geçince gerçekten arabada kötü bir koku oluşuyor. Yıkadık, temizledik. Araba ısınınca koku geldiğini anladık. Polen filtresini söktük, havalandırma kanallarına sprey sıktık. Birşey değişmedi. Tüm bunlardan sonra kokunun gerçek kaynağını bulduk. Abim dışarıda yürürken farketmeden kedi kakasına basmış. Botun dişlerinin arası kedi kakası doluymuş. Dışarıda yada ilk bindiği sırada kokuyu farketmiyor ama ayaklara kaloriferi açınca sıcak hava ile birlikte içerisi berbat oluyor. Benzer durumda ilk önce ayakkabının altına bir bakın 2 Aralık tarihinde Bahadır TÜFEKCİ tarafından düzenlendi 5 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 2 Aralık Yazar Paylaş 2 Aralık Murat Sürmeli yazdı: Ozon dediğin aktif oksijen, yani bağlanmayı sevip oksitleyecek her şeyi, mesela mikropları, mesela korozyana dayanamayan metalleri/plastikleri, mesela polen filtresindeki aktif karbonu. O sebeple polen filtresini temizlese de karbonlu ise onu da temizler diye düşünüyorum Güzel nokta üstad. 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 4 Aralık Yazar Paylaş 4 Aralık (düzenlendi) Ekleme: Ya ben çok hassasım ya da bendeki makina çok güçlü. 15 dakika çalıştırdıktan sonra arabanın çevresi bir koku aldı. Sızan koku böyle ise demek ki içerisi cümbüş diye fişi çektim. O haliyle havalanmadan 40 dakika da öylesine bekledi. Bu makinanın şakası yok. Yeminle sağlam adamı hasta eder. Şimdi aşağı indim nefesimi tutarak camları açıp kaçtım. Biraz da öyle beklesin. Ozonun yarılanma ömrü 20 dakika. 4 saat sonunda %0.13 oranında ozon gazı kalmış olacak. O da durgun havada. Dışarıda ufak bir turdan sonra arabanın içindeki kimya normale dönecek. Bu gazın aktif olduğu şuradan belli ki araba binip camları açıp çıkana kadar çorabıma kadar klor koktum. Direkt yapıştı üzerime. Nefesimi tutsam bile burnumun içine dolan yetiyor solumaya. Bilinçsiz birisinin elinde çok tehlikeli olur. Garajımızın havalandırması var. Kalite düştükçe şöyle bir içeriyi sıfırlıyor. Yoksa içeride yapmazdım. Kapalı ortamda durmak O3 -> O2 reaksiyonunu azaltabilir. Ayrıca sadece nefes değil gözü de tahriş edebilir. Ozondan uzak duralım. Şimdilik araç beklemede. Makinayı kapattıktan sonra arabadan hızlıca çıkardım. Sonuçta elektronik markasız bir şey. Bir yerden yanar manar daha büyük ihale almak istemedim. Araç camları açık şekilde yaklaşık 1.5 saattir bekliyor. İçerideki ozonun en kötü 5 kere yarılanmış olması lazım. Beklemeye devam edeceğim. O süre sonunda içeride alacağım farklı koku ozon değil ozon ile tepkimeye girmiş ve koku meydana getirmiş plastik - metal yüzeyler olacak. Aşırı ozon maruziyeti plastiklerinizi eritir. Ozon bir korozif gazdır. 4 Aralık tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 4 Aralık Yazar Paylaş 4 Aralık Ekleme 2: Kokuda çok ciddi azalma var. Sadece biraz klor kokusu kalmış döşemelerde o da ozon atığı. Önemsiz. Yine de koku var ancak çok az. Bu iyi haber, kokuya neden olan şey ozondan negatif etkileniyor demek. Şimdi yarın Meguair’s marka koku bombasını araca atmak kalıyor. Gerekirse tekrar 10 dakika çalıştırırım öncesinde. 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts