Mehmet Dagdeviren 26 Şubat Paylaş 26 Şubat Herkese Merhaba Geçen Hafta Beykoz'dan eve dönerken Sıkışık trafikte saolsun bi araç sahibinin uyarısıyla aracı sağa çektiğimde,aracın altından sular aktığını gördüm,neyseki araç hararet yapmadı. Çekici çağırdım ve Doğru Maslak sanayiye götürdüm aracı,Usta radyatör hortumunun patladığını söyledi.Değişim yapıldı ve aracı şuan sıkıntısız kullanıyorum.Yanlız bende şöyle bi korku oluştu,Sanki bu araçla uzun yol yapamıycam kesin bişey çıkartacak gibi düşünüyorum.Sorum şu ki Ford ka uzun yolda kullanılırmı? Bir diğer sorum Ford ka'nın çok hortum patlattığı söylentileri var bu doğrumudur? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 26 Şubat Paylaş 26 Şubat Geçmiş olsun öncelikle. 22 yaşındaki bir aracın hortumlarının patlaması kadar doğal bir şey yok. Sizin yerinizde olsam, hepsini değiştirirdim. Uzun yola gidilir. Ben gittim, hiç bir sıkıntı yaşamadım. Yeterki araç düzgün bakımlı olsun. Unutmayın ki, üstündeki motor anadol'da kullanılmış bir motor ve sokaklarımızda hala anadol'lar var. 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Şubat Paylaş 26 Şubat Geçmiş olsun.. Uzun yola girmek için belirli bir yaşın üstündeki araçlarda her parçadan emin olmak gerekir.. Bu da bütçe gerektirir.. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Şubat Paylaş 26 Şubat patlayacağı tek hortum vardı o da patlamış geçmiş olsun, ka lar susuz yağzıs bile gider, motor şişer stop eder, eski döküm avantajı, sonra sıvılar konur yola devam eder. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 26 Şubat Yazar Paylaş 26 Şubat Sani Gerşon yazdı: Geçmiş olsun öncelikle. 22 yaşındaki bir aracın hortumlarının patlaması kadar doğal bir şey yok. Sizin yerinizde olsam, hepsini değiştirirdim. Uzun yola gidilir. Ben gittim, hiç bir sıkıntı yaşamadım. Yeterki araç düzgün bakımlı olsun. Unutmayın ki, üstündeki motor anadol'da kullanılmış bir motor ve sokaklarımızda hala anadol'lar var. Teşekkür ederim. Sanırım aracı şuan ben topluyorum.İhale bana kaldı yani Bu aralar baya masraf yaptım çünkü araca. Yaza tatile gitmeden ustaya götürüp ondan sonra yola çıkıyım diyorum. Bende 2,5 yaşında ufaklıkta olunca yolda kalınca ekstra daha stresli geçiyor çünkü. Mehmet Ozyurek yazdı: Geçmiş olsun.. Uzun yola girmek için belirli bir yaşın üstündeki araçlarda her parçadan emin olmak gerekir.. Bu da bütçe gerektirir.. Teşekkür Ederim Abi Mehmet Abi emin ol bu ara baya bi harcattı bana.Toplamaya da devam edicem gibi. Ama her ne olursa olsun çok seviyorum Çağlar Bayur yazdı: patlayacağı tek hortum vardı o da patlamış geçmiş olsun, ka lar susuz yağzıs bile gider, motor şişer stop eder, eski döküm avantajı, sonra sıvılar konur yola devam eder. Teşekkür Ederim Abi Dediğin gibi enteresan bi motor yapısı var.Siz üstadlar daha iyi bilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Şubat Paylaş 26 Şubat Benzin su ve lpg hortumlarını değiştirmek gerekir. 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 26 Şubat Paylaş 26 Şubat 1999 mondeo ile 2 kere hortum patlattım. Birinde yoldan geldim, aracı park ettim, birden su boşaldı. Diğerinde yolda giderken su ikazı yandı (evet 1999 mondeoda soğutma suyu ikazı vardı), sağa çektim. İki bidon su ile bir kaç km ilerideki sanayiye gittim. Sonrasında araçtaki değişecek tüm hortumları değiştirmiştim. Bir daha da benzer sorun yaşamadım. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 26 Şubat Yazar Paylaş 26 Şubat Mahmut Yıldız yazdı: (evet 1999 mondeoda soğutma suyu ikazı vardı) Olması çok iyiymiş,Keşke benim araçtada olsaydı. Mehmet Ozyurek yazdı: Benzin su ve lpg hortumlarını değiştirmek gerekir. Abi tatil öncesi hepsine baktırıcam. Yolda kalmak istemiyorum.Hele ki uzun yolda 2 Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 26 Şubat Paylaş 26 Şubat Öncelikle çok geçmiş olsun. Bende megane varken uzun yolda değilde, işten eve dönerken aynı hortumu patlatmıştım. Uzun yola çıkmadan önce ustaya götürüp bakım yaptırırsanız bir sorun olacağını sanmıyorum. Ama olacağın önüne geçilmez tabii 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 26 Şubat Yazar Paylaş 26 Şubat Cihat Küçükay yazdı: Öncelikle çok geçmiş olsun. Bende megane varken uzun yolda değilde, işten eve dönerken aynı hortumu patlatmıştım. Uzun yola çıkmadan önce ustaya götürüp bakım yaptırırsanız bir sorun olacağını sanmıyorum. Ama olacağın önüne geçilmez tabii Çok teşekkür ederim. Uzun yola çıkmadan komple bi bakım yaptırıcam. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Şubat Paylaş 26 Şubat Mehmet Dagdeviren yazdı: enteresan bi motor yapısı var. yılda 2 defa subap ayarı harici tam gazla gidilecek, baist ve etkili 4 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 26 Şubat Paylaş 26 Şubat Çağlar Bayur yazdı: yılda 2 defa subap ayarı harici tam gazla gidilecek, baist ve etkili Lpg li hondalarada yılda bir kere subap atarı yapıyorlar. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 26 Şubat Paylaş 26 Şubat Mehmet Dagdeviren yazdı: Yaza tatile gitmeden ustaya götürüp ondan sonra yola çıkıyım diyorum. Mutlaka tüm soğutma sistemini elden geçirin. Hortumlar iyi kötü demeden kelepçeleri ile beraber değişsin. Devirdaim, radyatör ve kalorifer peteği de değişirse ömürlük kullanırsınız. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Şubat Paylaş 26 Şubat Metin Uzunoğlu yazdı: Lpg li hondalarada yılda bir kere subap atarı yapıyorlar. yaparlar o lpg li olmasın da değil ama zaten yapılabilir olduğu için. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 26 Şubat Yazar Paylaş 26 Şubat Sani Gerşon yazdı: Mutlaka tüm soğutma sistemini elden geçirin. Hortumlar iyi kötü demeden kelepçeleri ile beraber değişsin. Devirdaim, radyatör ve kalorifer peteği de değişirse ömürlük kullanırsınız. Sani Abi Burdan hararete yatkın bir araba olduğunumu anlayayım? Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 26 Şubat Paylaş 26 Şubat Mehmet Dagdeviren yazdı: Sani Abi Burdan hararete yatkın bir araba olduğunumu anlayayım? Eski araçta hortumların çürüyeceğini söylüyor. Benim mondeoda ilk hortum patladığında alttaki hortumu takmak için üstteki hortumu elimizle itince o da kelepçe yerinden kopmuştu. 20+ yıllık araçta hortumlar çürüyecektir. Değişimi buna göre yapın. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 26 Şubat Paylaş 26 Şubat Mehmet Dagdeviren yazdı: Sani Abi Burdan hararete yatkın bir araba olduğunumu anlayayım? Mahmut Yıldız yazdı: Eski araçta hortumların çürüyeceğini söylüyor. Benim mondeoda ilk hortum patladığında alttaki hortumu takmak için üstteki hortumu elimizle itince o da kelepçe yerinden kopmuştu. 20+ yıllık araçta hortumlar çürüyecektir. Değişimi buna göre yapın. Çok güzel söylemiş Mahmut bey. Bir araç hararete ne kadar yatkınsa, KA da o kadar yatkın. Ne eksik ne fazla. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 26 Şubat Paylaş 26 Şubat Radyatör dolmuştur hortum şişirip patlatmistir. Araç özelinde değil yaşın getirdigi cilveler 1 Yorum bağlantısı
Celal Aydın 27 Şubat Paylaş 27 Şubat 2008 Fiesta aracım geçen gün durduk yere fan açtı, hararete baktım bir şey yok, açtım kaputu baktım genleşme kabında su yok, hadi buyur Suyu koyana kadar 90'ı biraz geçti hararet, neyse ki kaynatmadı suyu, hemen 90'a indi. Radyatör delinmiş, Mahle marka aldım, değiştirttim. Lpg regülatörünü ve bütün hortumlarını da değiştirdim, suyu komple temizletip, yeni antifrizli su eklettim, şu an iyi. Yaş itibariyle normal böyle arızalar. 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 27 Şubat Paylaş 27 Şubat Geçmiş olsun. Yaptığınız bakımlar ve değişimler iyi olmuş. Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 27 Şubat Yazar Paylaş 27 Şubat Herkese tekrar merhabalar Dün burda bi konu açmıştım ki bu sabahta araç direksiyon yağı boşalttı. Sabah işe geldim.Aracı park ettiğimde yerde yağ damlaları gördüm ilk etapta motor yağı sandım.Ama direksiyon yağıymış.Usta bu şekilde gelirsen pompa bozulur dedi.Neyse artık çekicilerle arkadaş olduk.Aradım çekiciyi ve arabayı sanayiye gönderdim.Son zamanlarda artık üst üste gelmeye başladı.Bu aracı ne kadar sevsemde sanırım satıp yeni bi araç almanın vakti geldi diyede düşünmüyo değilim artık.Bu arada araba temiz ve diri bi araba ama işte bu hortumlar borular vs. hep yolda bırakıyor.Ve çekici çağırmak zorunda kalıyorum,bunlar hep cebide zorluyor tabi.Bundan önce twingom vardı bir kere sadece aküm bittiği için yolda kaldım.Onun haricinde bi kere üzmedi ki oda normal zaten.Twingoyla bodrum çanakkale her yere gittim.Ama bu araca güvenemiyorum malesef 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 27 Şubat Paylaş 27 Şubat Çözümü basit ancak, çözüm bulunmaz ise dert açacak işler. Bazen sevmek yetmiyor. 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 27 Şubat Paylaş 27 Şubat Bu arada conta testi/kontrolü yaptırın mutlaka. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 27 Şubat Yazar Paylaş 27 Şubat (düzenlendi) Tamer Topaç yazdı: Bu arada conta testi/kontrolü yaptırın mutlaka. Tamam Abi onada bi baktırayım. 27 Şubat tarihinde Mehmet Dagdeviren tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts