İçeriğe Yönlendir

Suzuki Swift 2022 Ön Fren Balata Parça Numarası Sorunu

Çağatay Özsoy

Recommended Posts

Çağatay Özsoy

Merhaba arkadaşlar,

Geçenlerde garantili 2022 swift aldım, araç daha 21bin km de, eksper raporunda on fren balatası değişmeli diyor. Fren balatasi garanti icerisinde olmadığından serviste değiştirmek gereksiz ve çok pahalı, kendim alıp dışarda değiştirmeyi düşünüyorum, 2022 swift ön frenler için parça numarası 55810-52R51 görünüyor ama Türkiye'de buna uygun balata bulamadım, numarası 55810-52R50 karşılığı olan TRW-GDB3437 balatasini buldum. Bu iki parça numarasi arasındaki fark nedir, sorun olur mu? Seviste sadece parçaya 3600tl, işçilikle 4500tl civarı diyorlar :)

Bu arada japon parçası satan milyontane yeri aradım hepsi yeni kasa için hangisi uygundur fikri yok, verdiğim şase bunarai ise sistemde görünmüyor Muş.

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Ana sorudan bağımsız; 21.000km’de balata bitmemesi lazım. Gerçekten bitmişse önce bu sebebe odaklanmak gerek. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy
(düzenlendi)
Mustafa Arıkan yazdı:

Ana sorudan bağımsız; 21.000km’de balata bitmemesi lazım. Gerçekten bitmişse önce bu sebebe odaklanmak gerek. 

Vitesin önündeki kaplamanın jelatini ben sokunce önceki sahibinin baya acemi olduğu dolayısıyla frenleri 20bin km de bitirebilecegi fikri mantıklı geldi :)

Balatalari bı alayimda, değiştirmeye gidince tamirciler genelde söylüyor daha 5bin glder vs diye

tarihinde Çağatay Özsoy tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Mustafa Arıkan yazdı:

15 binde Clio balata ötüyor Mustafa 😅

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy
Metin Akbal yazdı:

15 binde Clio balata ötüyor Mustafa 😅

Ötmesi bittiği anlamına gelmez, daha çok balata markasından kaynaklı, ben Qashqai de hep mga alırım hiç ötmez. Trw ilk defa denicem

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Hızlı kullanılmış demek ki. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan
Çağatay Özsoy yazdı:

Vitesin önündeki kaplamanın jelatini ben sokunce önceki sahibinin baya acemi olduğu dolayısıyla frenleri 20bin km de bitirebilecegi fikri mantıklı geldi :)

2017 model 75.000km deki  aracımın radyo ekrani üzerindeki şeffaf koruyucu ve sağ arka yolcu camindaki etiket hala duruyor ama ön fren balataları henüz yarı olmadı. 

Bence her iki ön lastigi de söktürüp tekrar kontrol ettirin. Lastik sökmeden yandan bakarak yanlış yorumlamış olabilirler. 20.000 km biten balata bildigim kadariyla toyota ve cliolar dışında pek olmuyor. 

Eğer gerçekten balatanız bitikse parçacı ile konuşun balata yerine uymadığı takdirde iade olurmu diye sorun.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Mustafa Erkan yazdı:

2017 model 75.000km deki  aracımın radyo ekrani üzerindeki şeffaf koruyucu ve sağ arka yolcu camindaki etiket hala duruyor ama ön fren balataları henüz yarı olmadı. 

Bence her iki ön lastigi de söktürüp tekrar kontrol ettirin. Lastik sökmeden yandan bakarak yanlış yorumlamış olabilirler. 20.000 km biten balata bildigim kadariyla toyota ve cliolar dışında pek olmuyor. 

Eğer gerçekten balatanız bitikse parçacı ile konuşun balata yerine uymadığı takdirde iade olurmu diye sorun.  

Kullanıma bağlı , duble yolda 180le gidersek biter. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Evren Erakçora yazdı:

Şehiriçi dur kalkta daha çabuk bitiyor.
+Kullanım sıklığı, hızlı yokuştan iniş fazlalığı ve normalin dışında yük. Yoksa geniş yolda 180 le gideceksek pek fren kullanmayız pist gibi bir durumun olması lazım. Keyifli müstakil yol olsun 10 binde de bitiririm. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Koray Demir yazdı:

Şehiriçi dur kalkta daha çabuk bitiyor.
+Kullanım sıklığı, hızlı yokuştan iniş fazlalığı ve normalin dışında yük. Yoksa geniş yolda 180 le gideceksek pek fren kullanmayız pist gibi bir durumun olması lazım. Keyifli müstakil yol olsun 10 binde de bitiririm. 

180le giderken selektör yaparak geliyor, önüne 100le atlayan olunca frene asılıyor .  Sonra ona kızıyor.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan
Evren Erakçora yazdı:

Ate ve Motorcraftta yok böyle bir olay . Kanımca sürat ve balata bitmesi çok orantılı bir ilişki değil. Sık şehir içi ve sert kullanımda evet frenleriniz dogal olarak erken biter 20 000 km ancak çok ucuz kalitesiz balata için olabilir. 

Örnek vermek açısından Evren bey yeni aracınızın ön fren balatalarını ne kadar acımasız olursanız olun 45.000 km den önce bitiremezsiniz.  (Ate ve Motorcraft orjinal fren balatası için ) 

:vreka: aklima şimdi geldi . Fren pistonunda bir sorun olur ve frenlemeden sonra balata basılı kalırsa evet o zaman asimetrik olarak aşinip bitebilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Mustafa Erkan yazdı:

Ate ve Motorcraftta yok böyle bir olay . Kanımca sürat ve balata bitmesi çok orantılı bir ilişki değil. Sık şehir içi ve sert kullanımda evet frenleriniz dogal olarak erken biter 20 000 km ancak çok ucuz kalitesiz balata için olabilir. 

Örnek vermek açısından Evren bey yeni aracınızın ön fren balatalarını ne kadar acımasız olursanız olun 45.000 km den önce bitiremezsiniz.  (Ate ve Motorcraft orjinal fren balatası için ) 

:vreka: aklima şimdi geldi . Fren pistonunda bir sorun olur ve frenlemeden sonra balata basılı kalırsa evet o zaman asimetrik olarak aşinip bitebilir. 

Ralli yapar gibi kullananlar var bunların balatası yine dayanmaz bence. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ustanız balatayı söksün yedek parçacıdan numune ile giderek alsın

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

ustanız balatayı söksün yedek parçacıdan numune ile giderek alsın

Çok mantıklı, internetten almayıp parcacidan direk alacağım için biraz pahalı olabilirsadece. Aradaki tek bir rakam farkı tamamende farklı bir parça olacaginida sanmıyorum, alıp şansımı denesem olabilir mi??

Mustafa Erkan yazdı:

Olabilir, aradaki farkı bilen çıkmazsa öyle yapicam sanirim

tarihinde Çağatay Özsoy tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Çağatay Özsoy yazdı:

internetten almayıp parcacidan direk alacağım için biraz pahalı olabilirsadece

ya bana denk geldi , ben parçacıdan aldığım parçaları internette hep daha pahalı olarak gördüm aynı kaliteyi, yani internet çook ucuz diye birşeyi ben deneyimlemedim, çook ucuz olan yağlar gördüm onu da ben almam ... fren balatası bu basit bulunur, olmadı 1 gün sonra gelir depodan falan.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Çağlar Bayur yazdı:

ya bana denk geldi , ben parçacıdan aldığım parçaları internette hep daha pahalı olarak gördüm aynı kaliteyi, yani internet çook ucuz diye birşeyi ben deneyimlemedim, çook ucuz olan yağlar gördüm onu da ben almam ... fren balatası bu basit bulunur, olmadı 1 gün sonra gelir depodan falan.

Benimde genelde ya aynı yada ucuzu denk geliyor, pahalı olan genelde bulunmayan ürünler oluyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Siz kendiniz balatayı kontrol ettiniz mi, bitmiş mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

Mondeonun arka balatasını söküp parçacıya gittik getirdikleri 3.kutuda doğru balatayı anca bulduk.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy
Çağlar Bayur yazdı:

Zaten bende internetten alırken parçacıklardan alıyor gibi birşeyin, internet adresini yada Google Mapa tan telefon numarasını bulup tek tek soyorum, kimisi WhatsApp kimisi telefonla, sonra onların yönlendirdiği genelde kendi internet sitelerinden alıyorum. Son konusu balatayi 1034 buldum en son ama çeşitli kişiler 1150 ve yukarısına satıyor, 1450 satan bile var. Direk n11 yada Hepsiburada alırsanız zaten pahalıya gelir

Harun Kocaçalışkan yazdı:

Siz kendiniz balatayı kontrol ettiniz mi, bitmiş mi?

Ben söküldükten sonra görünce anlıyorum, lastik kenarından bakarak anlama sıfır bende :)

Metin Uzunoğlu yazdı:

Mondeonun arka balatasını söküp parçacıya gittik getirdikleri 3.kutuda doğru balatayı anca bulduk.

Gözüm korktu, haklısınız ama 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy
Selçuk Bakış yazdı:

Benimde genelde ya aynı yada ucuzu denk geliyor, pahalı olan genelde bulunmayan ürünler oluyor.

Direk parcacidan giderek bı far lambası aldım birde buji, ikisinde de çalgılar azıcık ama onun dışında micra için balata ve yağda normal gibiydi, o zamanlar çok anlamıyordum. Dediğiniz gibi çok bulanan standart şeyler fiyat normal

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
Çağatay Özsoy yazdı:

Ben söküldükten sonra görünce anlıyorum, lastik kenarından bakarak anlama sıfır bende :)

Benim ustam da bana balatalar azalmış demişti baktım balatalar %70 yerinde duruyordu. Niye öyle demişti anlamamıştım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Harun Kocaçalışkan yazdı:

Niye öyle demişti anlamamıştım. 

Taş yenmiyor :kihkih:

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Çağatay Özsoy yazdı:

Ben söküldükten sonra görünce anlıyorum

Fren hidroliğinin seviyesine bakın, azalma varsa sebebinin balata olması yüksek ihtimal.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy
Selçuk Bakış yazdı:

Fren hidroliğinin seviyesine bakın, azalma varsa sebebinin balata olması yüksek ihtimal.

Evet var, bende ondan ciddiye alıp balata aramaya başladım aslinda

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy

Bugün aracın balatalarını TRW-GDB3437 ile değiştirdim, takarken bi sıkıntı olmadı (ustanın üzerindeki sacları onlar yolda giderken çıkıyor sıkıntıya neden oluyor diye takmaması dışında) orjinal üzerinden çıkan balatalar TEXTAR SC33A 214316L, ülkemizde yok  Suzuki Swift 2022 Ön fren balatası olarak TRW-GDB3437 kullanabilirsiniz parça numarası 55810-52R50

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...