Önder Özcan 16 Şubat Paylaş 16 Şubat Geçenlerde bir sabah soğuk havada aracı çalıştırırken anahtarı takıp direk marşa basmış bulundum. Normalde buji ışığı sönene kadar beklerim. Bu defa beklemedim ve motorun çalışması daha doğrusu motorun çalışmaya çalışması beni bayağı şaşırttı. Ben de arada gerçekten bu kadar fark var mı yoksa bir defalık münferit bir olay mıydı anlamak için ertesi sabah ve akşam iki video çektim. Buyrun: 10 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 16 Şubat Paylaş 16 Şubat Soğuk havada tabi ki etken. Hele hacimli motorda 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 16 Şubat Paylaş 16 Şubat Benim 1.3 motorda da bariz farkı hissediyorum 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 17 Şubat Paylaş 17 Şubat Normalde birini kizdirsan küfür eder. Bu kızdıramadın diye küfür eder gibi çalışmış. 6 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 17 Şubat Yazar Paylaş 17 Şubat Erdem Doğan yazdı: Bujilerin degismesi lazim Şaka mı? Emin Önal yazdı: Dizel mi kaldı yaaaa Belgesel tadında film çektik gene yaranamadık. İç sirkülasyon tertibatın çalışıyor di mi, yolda karşılaşırsak lazım olacak da 3 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 17 Şubat Yazar Paylaş 17 Şubat Erdem Doğan yazdı: Yoo degil? Bu kanıya nasıl vardık onu soruyorum yani. Arızalanınca ışık yanıyor, daha önce biri arızalanmıştı değiştik. Şimdi bir belirti sezmedim. Yorum bağlantısı
Mehmet Zincirkıran 17 Şubat Paylaş 17 Şubat benim 1.6 hdi motorda p1351 hata kodu çıkıyo, sabah çalışmada problem yok ama bazen bembeyaz duman kaplıyo etrafı. ve motor ısınana kadar da düzensiz hafif tekleyerek çalışıyo. bu da not olarak kalsın burda Yorum bağlantısı
Önder Özcan 17 Şubat Yazar Paylaş 17 Şubat Mehmet Zincirkıran yazdı: benim 1.6 hdi motorda p1351 hata kodu çıkıyo, sabah çalışmada problem yok ama bazen bembeyaz duman kaplıyo etrafı. ve motor ısınana kadar da düzensiz hafif tekleyerek çalışıyo. bu da not olarak kalsın burda P1351 neyi işaret ediyor? baktınız mı- sordunuz mu? Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 17 Şubat Paylaş 17 Şubat Önder Özcan yazdı: P1351 neyi işaret ediyor? baktınız mı- sordunuz mu? 3. Kızdırma bujisinin 2.beyni 3 Yorum bağlantısı
Koray Demir 17 Şubat Paylaş 17 Şubat +7 derecede bu şekilde zorlanıyorsa eksi sıcaklıkta can çekişir. 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 17 Şubat Yazar Paylaş 17 Şubat Koray Demir yazdı: +7 derecede bu şekilde zorlanıyorsa eksi sıcaklıkta can çekişir. Bujileri hazırlamadan tabi ki, hepsi öyle olur. Makineyi kullanmanın bir talimatı var, ona uyunca sorun yok. 5 silindir 2,7 litre. normal değil mi? 1 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 17 Şubat Paylaş 17 Şubat Önder Özcan yazdı: Bu kanıya nasıl vardık onu soruyorum yani. Arızalanınca ışık yanıyor, daha önce biri arızalanmıştı değiştik. Şimdi bir belirti sezmedim. Hava -20 olsa normal derdim, ben -10 da beklemeden marsa basiyorum bu kadar uzun sürmüyor. Motorun karakteri de böyle olamayacagina göre, bujiler hemen isinmiyor gibi. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 17 Şubat Paylaş 17 Şubat Defender da 7-8 saniye beklemen gerek yoksa çalışmaz çook marşa basıp zorlaman gerekir 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Şubat Paylaş 17 Şubat Daha hızlı nasıl ısınacak ya.. 5-10 saniye sürer. normaldir. 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 17 Şubat Yazar Paylaş 17 Şubat Erdem Doğan yazdı: Hava -20 olsa normal derdim, ben -10 da beklemeden marsa basiyorum bu kadar uzun sürmüyor. Motorun karakteri de böyle olamayacagina göre, bujiler hemen isinmiyor gibi. Araç ve motor ne? Yorum bağlantısı
Mehmet Zincirkıran 17 Şubat Paylaş 17 Şubat Önder Özcan yazdı: P1351 neyi işaret ediyor? baktınız mı- sordunuz mu? tabi, kızdırma bujisi arızası imiş peugeot-citroen grubunda. değişim lazım ama kırılma ihtimali yüksek diye şuan için uğraşmıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Şubat Paylaş 17 Şubat Mehmet Zincirkıran yazdı: tabi, kızdırma bujisi arızası imiş peugeot-citroen grubunda. değişim lazım ama kırılma ihtimali yüksek diye şuan için uğraşmıyorum. onların bujileri ince yerine kaynamış ise sökerken kırılma riski artıyor orası tamam ancak kaynamamışsa her geçen km kaynama riski de artıyor, ayrıca arızalı olan buji varsa sadece ilk marşta değil yolda gidişte de çalışmadığı için ayrıca içerde kurum biriktirir, subapa pistona ve çekişe zararlı, tüketim de artar, bakımlarda periyotta olmasa da ben her 60 bin km de bir değişin derim hep. kırılırsa da yerinde çıkartabilen tornacılar var. bence değişin 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 17 Şubat Yazar Paylaş 17 Şubat Mehmet Zincirkıran yazdı: tabi, kızdırma bujisi arızası imiş peugeot-citroen grubunda. değişim lazım ama kırılma ihtimali yüksek diye şuan için uğraşmıyorum. Benim de 2006 C5 im vardı 1.6 HDI bujileri sökmeye, spreyle yumuşatmaya cuma başlayıp cumartesi sökmeyi bitirmişti ustam. Acele etmeden 0,5 mm ileri 0,5 mm geri şeklinde. Çağlar Bayur yazdı: onların bujileri ince yerine kaynamış ise sökerken kırılma riski artıyor orası tamam ancak kaynamamışsa her geçen km kaynama riski de artıyor, ayrıca arızalı olan buji varsa sadece ilk marşta değil yolda gidişte de çalışmadığı için ayrıca içerde kurum biriktirir, subapa pistona ve çekişe zararlı, tüketim de artar, bakımlarda periyotta olmasa da ben her 60 bin km de bir değişin derim hep. kırılırsa da yerinde çıkartabilen tornacılar var. bence değişin Arızalı bujiden midir bilmiyorum ama (demek ki ondanmış) o bujiler değişirken manifoltta biriken kurumu gözlerimle görmüştüm. 1 Yorum bağlantısı
Süleyman Can 17 Şubat Paylaş 17 Şubat Önder Özcan yazdı: Benim de 2006 C5 im vardı 1.6 HDI bujileri sökmeye, spreyle yumuşatmaya cuma başlayıp cumartesi sökmeyi bitirmişti ustam. Acele etmeden 0,5 mm ileri 0,5 mm geri şeklinde. Benden önceki sahibi sağolsun hiç baktırmadığı için 4 bujinin ikisi kaynamıştı üst kapağa. Tornaya yollatıp yaptırma ihalesi de bana kalmıştı. Çoğu insan ihmal ediyor, kitapçığa göre çalışsa bile belirli bir km den sonra yenisiyle değiştirin diyor üretici. Bakımdan sonra bu da benim demonstration'ım. 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 17 Şubat Paylaş 17 Şubat Benim araba da 10 derece altındaysa sıcaklık yani öyle gözledim starta basınca önce kızdırma bujisi ışığını yakıp sönünce marşa başlıyor. -3 civarındayken de dikkat etmiştim daha uzun süre yaktı. Yazın hiç yakmıyor. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts