İçeriğe Yönlendir

Et Kesme Tahtası


Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Hamit inan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Normal doğrama olsa olur da zırhlama ile bıçak ucu çok hızlı körelir bence. Kullanan kebapçı var mı ki

Çok anlamadığım işler. Ben genelde malzemeyi tepsi ile kuzune sobasına atıyorum :)

  • Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz

Eti bulduk ta zırhlaması kaldı :biggrin:

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Adanalı ustalar, doğrama tahtasını dut ağacından yaptırıyorlar. 

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi

porozitesi düşük olduğu için polietilen kesme plastikleri. Birde mermer blokta kesen yerler gördüm.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Servet Aydın yazdı:

zırhlama ne la


kıyma kebabı = jel akü

 


 

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Tahtayı bir şeyle kaplarsan önce kapladığın kısmı yersin.. Tahta yemeyi daha sağlıklı buluyorum.. 

Diğer materyallerle karşılaştırınca da.. Yine tahta yemeyi sağlıklı buluyorum.. Çünkü neyin üstünde doğrarsan doğra hepsi aşınacak ve yediğine karışacak. 

 

Şu senin adana tarifini de, bi toplanalım bakalım ne kadar güzel oluyor.. 

 

  • Beğen 6
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Mehmet Ozyurek yazdı:

Şu senin adana tarifini de, bi toplanalım bakalım ne kadar güzel oluyor.. 

 

 

O tarifle Adana (?) yaparsanız @Ahmet Kiriş abi adam toplayıp basar toplantıyı. :D

Adına Tansu spesiyal kebap filan derseniz olur ama.

  • Beğen 1
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Emin Önal

Porselen olabilir mi ?

Artık mutfak tezgahları yada masalarda da kullanılıyor. 

Çizilmez, yanmaz, kesilmez, bakteri tutmaz.

Et kesme tahtası formunda ve ölçülerinde var mı bilmiyorum ama Hindistan malı LAMAR marka tavsiye edilir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Selim Bilgin yazdı:

 

O tarifle Adana (?) yaparsanız @Ahmet Kiriş abi adam toplayıp basar toplantıyı. :D

Adına Tansu spesiyal kebap filan derseniz olur ama.


Kendime rakip olarak küşleme seviyesinden gelin diyorum. Altı rakibim değil :) 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
(düzenlendi)

Tahta olmaz, bakteri üretir. Onun yerine kırmızı renkli malzeme kullanılıyor. 

Çağlar Bayur yazdı:

tatmadan yorum yapılamaz.. kuyruk yağını nereden buluyorsun

Ben kuyruk koymuyorum. Onun yerine kuzu boşluk kıymasını ile danayı yarı yarıya karıştırıyorum. Ha bana kalsa dana hiç koymam ama herkes kuzu etini sevmiyor. Kuzu boşluktan yapılan kıyma bem beyaz oluyor. Toplamda yağ oranı çok iyi oluyor. Danayı da iri bıçakta tek çekim yaptırıyorum. 

tarihinde Mahmut Yıldız tarafından düzenlendi
yazım yanlışı
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mahmut Yıldız yazdı:

iri bıçakta tek çekim yaptırıyorum. 


ocak dışısınız :) 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Polietileni araştıracağım. 
 

@Selim Bilgin sen bakma erkek kuzu falan demelerine. İkisini de denedim. Erkek dana kaburga daha iyi oluyor. Ki istanbulda en iyi kebapçılar da böyle yapıyor. 

Millet kuzu yemiyor, ondan dana kullanılıyor. Ben kurbanda erkek toklu kesiyorum, bayram sonrası kuyruğu ile boşluğu hariç bir şey kalmıyor. Boşluktan da kıyma çekiyorum, 2-3 kg bem beyaz. Onu da adana için kullanıyorum. Gerçi köfte ya da kıymalı pide yaptırırken de kullanıyorum. Lezzeti çok artırıyor. 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:


ocak dışısınız :) 

Tahta bul, zırh bul, evde zırh kıyması yap. Uğraşamam. Lezzet aynı değilse de gayet yeterli.

IMG_20231029_135400.jpg

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

polietilen al bence. tahtanın yüzeyi bakteri doluyor yapısı itibarı ile.

Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Adanalı ustalarımız tel fırça yardımıyla doğrama tahtalarını günlük temizliyorlar. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mahmut Yıldız yazdı:

Millet kuzu yemiyor, ondan dana kullanılıyor. Ben kurbanda erkek toklu kesiyorum, bayram sonrası kuyruğu ile boşluğu hariç bir şey kalmıyor. Boşluktan da kıyma çekiyorum, 2-3 kg bem beyaz. Onu da adana için kullanıyorum. Gerçi köfte ya da kıymalı pide yaptırırken de kullanıyorum. Lezzeti çok artırıyor. 

Tahta bul, zırh bul, evde zırh kıyması yap. Uğraşamam. Lezzet aynı değilse de gayet yeterli.

IMG_20231029_135400.jpg


ben kuzu severim. Koyun pek sevmem ama yerim. O yüzden çok farketmiyor etin cinsi. Lezzet olarak dana kaburga zaten sinirsin ve oldukça iyidir. Kuzu kuyruk da ekleyince…

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
Tansu Kalafatoğlu yazdı:


marketten. Adana’da yediğim turbu istanbulda bulamıyorum


mesela bu tahta, zırh vurunca kıymık atmıyor mu? 
 

images?q=tbn:ANd9GcToFiF5gTmTNVSDAJOuwEB

Eflatunwood atmıyor hocam. Ama ona göre de fiyatı var.

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Emin Önal yazdı:

Çizilmez, yanmaz, kesilmez, bakteri tutmaz.

tam esnafff alasım geldi şimdiden

  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık

Biz kampta laminant parke kullanıyoruz. Parçalanmıyor tavsiye ederim :biggrin:

  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Oğuzkan Erışık yazdı:

Biz kampta laminant parke kullanıyoruz. Parçalanmıyor tavsiye ederim :biggrin:


:) yaa aklıma geldi şunu yerde yapayım dedim de, kıymık atarsa sıkıntı. Çok kimyasal var içinde 

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Tansu Kalafatoğlu yazdı:


:) yaa aklıma geldi şunu yerde yapayım dedim de, kıymık atarsa sıkıntı. Çok kimyasal var içinde 

Kıymık atmıyor. Gerçi zırh çekmedik ama 2 yıldır kıymık atmadı sudan şişmedi 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Oğuzkan Erışık yazdı:

Kıymık atmıyor. Gerçi zırh çekmedik ama 2 yıldır kıymık atmadı sudan şişmedi 


zırh fena hırpalıyor

Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

2081464276_WhatsAppImage2024-01-25at12_47_04.jpeg.307fe5c04d90a2bcc88167c994dfbe70.jpeg  314048266_WhatsAppImage2024-02-05at14_24.49(2).jpeg.1409004465d3bc54cf7efd1179e269f5.jpeg

 

meşe den isterseniz istediğiniz ölçüde yapar yollarım. para da istemem :) ama zırha gelir mi bilmem. ahlat ağacı sert olur derler. 

 

odunculuk ata sporu bizde :) 

  • Beğen 6
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Arkadaşlar adana kebap için eti zırhla çekiyorum. Tahta dandik çıktı. Aldığım yerden tekrar yenisi ile değiştirdim. Kullanmadan yağladım. Beklettim. Ama sonuç aynı oldu. Eti zırhla çekince tahta parçalanıyor. Tahta kıymıkları ete karışıyor. 
 

Buna yapılacak bir modifiye var mı yoksa çöp mü? 
 

 

IMG-1991.jpg%22

 

IMG-1990.jpg

 

IMG-1989.jpg

 

IMG-1988.jpg

 

 

Recep İvedik ve kapı sahnesi geldi gözüme :D

Biraz fazla mı giriştin ete nedir :)

 

ikeadan aldığım büyük tahta sağlama benziyor ama zırha dayanır mı bilemedim

  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mustafa Çayır yazdı:

2081464276_WhatsAppImage2024-01-25at12_47_04.jpeg.307fe5c04d90a2bcc88167c994dfbe70.jpeg  314048266_WhatsAppImage2024-02-05at14_24.49(2).jpeg.1409004465d3bc54cf7efd1179e269f5.jpeg

 

meşe den isterseniz istediğiniz ölçüde yapar yollarım. para da istemem :) ama zırha gelir mi bilmem. ahlat ağacı sert olur derler. 

 

odunculuk ata sporu bizde :) 


teşekkür ederim hocam. Zahmet olmasın. Bu parçadan kıymık çıksa bile yenir zaten :) 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...