Hamit inan 12 Şubat Paylaş 12 Şubat Tansu Kalafatoğlu yazdı: Normal doğrama olsa olur da zırhlama ile bıçak ucu çok hızlı körelir bence. Kullanan kebapçı var mı ki Çok anlamadığım işler. Ben genelde malzemeyi tepsi ile kuzune sobasına atıyorum 1 2 Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 12 Şubat Paylaş 12 Şubat Adanalı ustalar, doğrama tahtasını dut ağacından yaptırıyorlar. 3 Yorum bağlantısı
Talha Bilgi 12 Şubat Paylaş 12 Şubat porozitesi düşük olduğu için polietilen kesme plastikleri. Birde mermer blokta kesen yerler gördüm. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 Şubat Yazar Paylaş 12 Şubat Servet Aydın yazdı: zırhlama ne la kıyma kebabı = jel akü 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Şubat Paylaş 12 Şubat Tahtayı bir şeyle kaplarsan önce kapladığın kısmı yersin.. Tahta yemeyi daha sağlıklı buluyorum.. Diğer materyallerle karşılaştırınca da.. Yine tahta yemeyi sağlıklı buluyorum.. Çünkü neyin üstünde doğrarsan doğra hepsi aşınacak ve yediğine karışacak. Şu senin adana tarifini de, bi toplanalım bakalım ne kadar güzel oluyor.. 6 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 12 Şubat Paylaş 12 Şubat Mehmet Ozyurek yazdı: Şu senin adana tarifini de, bi toplanalım bakalım ne kadar güzel oluyor.. O tarifle Adana (?) yaparsanız @Ahmet Kiriş abi adam toplayıp basar toplantıyı. Adına Tansu spesiyal kebap filan derseniz olur ama. 1 4 Yorum bağlantısı
Emin Önal 12 Şubat Paylaş 12 Şubat Porselen olabilir mi ? Artık mutfak tezgahları yada masalarda da kullanılıyor. Çizilmez, yanmaz, kesilmez, bakteri tutmaz. Et kesme tahtası formunda ve ölçülerinde var mı bilmiyorum ama Hindistan malı LAMAR marka tavsiye edilir. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 Şubat Yazar Paylaş 12 Şubat Selim Bilgin yazdı: O tarifle Adana (?) yaparsanız @Ahmet Kiriş abi adam toplayıp basar toplantıyı. Adına Tansu spesiyal kebap filan derseniz olur ama. Kendime rakip olarak küşleme seviyesinden gelin diyorum. Altı rakibim değil Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 12 Şubat Paylaş 12 Şubat (düzenlendi) Tahta olmaz, bakteri üretir. Onun yerine kırmızı renkli malzeme kullanılıyor. Çağlar Bayur yazdı: tatmadan yorum yapılamaz.. kuyruk yağını nereden buluyorsun Ben kuyruk koymuyorum. Onun yerine kuzu boşluk kıymasını ile danayı yarı yarıya karıştırıyorum. Ha bana kalsa dana hiç koymam ama herkes kuzu etini sevmiyor. Kuzu boşluktan yapılan kıyma bem beyaz oluyor. Toplamda yağ oranı çok iyi oluyor. Danayı da iri bıçakta tek çekim yaptırıyorum. 12 Şubat tarihinde Mahmut Yıldız tarafından düzenlendi yazım yanlışı 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 Şubat Yazar Paylaş 12 Şubat Mahmut Yıldız yazdı: iri bıçakta tek çekim yaptırıyorum. ocak dışısınız Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 12 Şubat Paylaş 12 Şubat Tansu Kalafatoğlu yazdı: Polietileni araştıracağım. @Selim Bilgin sen bakma erkek kuzu falan demelerine. İkisini de denedim. Erkek dana kaburga daha iyi oluyor. Ki istanbulda en iyi kebapçılar da böyle yapıyor. Millet kuzu yemiyor, ondan dana kullanılıyor. Ben kurbanda erkek toklu kesiyorum, bayram sonrası kuyruğu ile boşluğu hariç bir şey kalmıyor. Boşluktan da kıyma çekiyorum, 2-3 kg bem beyaz. Onu da adana için kullanıyorum. Gerçi köfte ya da kıymalı pide yaptırırken de kullanıyorum. Lezzeti çok artırıyor. Tansu Kalafatoğlu yazdı: ocak dışısınız Tahta bul, zırh bul, evde zırh kıyması yap. Uğraşamam. Lezzet aynı değilse de gayet yeterli. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 12 Şubat Paylaş 12 Şubat polietilen al bence. tahtanın yüzeyi bakteri doluyor yapısı itibarı ile. Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 12 Şubat Paylaş 12 Şubat Adanalı ustalarımız tel fırça yardımıyla doğrama tahtalarını günlük temizliyorlar. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 Şubat Yazar Paylaş 12 Şubat Mahmut Yıldız yazdı: Millet kuzu yemiyor, ondan dana kullanılıyor. Ben kurbanda erkek toklu kesiyorum, bayram sonrası kuyruğu ile boşluğu hariç bir şey kalmıyor. Boşluktan da kıyma çekiyorum, 2-3 kg bem beyaz. Onu da adana için kullanıyorum. Gerçi köfte ya da kıymalı pide yaptırırken de kullanıyorum. Lezzeti çok artırıyor. Tahta bul, zırh bul, evde zırh kıyması yap. Uğraşamam. Lezzet aynı değilse de gayet yeterli. ben kuzu severim. Koyun pek sevmem ama yerim. O yüzden çok farketmiyor etin cinsi. Lezzet olarak dana kaburga zaten sinirsin ve oldukça iyidir. Kuzu kuyruk da ekleyince… 1 Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 12 Şubat Paylaş 12 Şubat Tansu Kalafatoğlu yazdı: marketten. Adana’da yediğim turbu istanbulda bulamıyorum mesela bu tahta, zırh vurunca kıymık atmıyor mu? Eflatunwood atmıyor hocam. Ama ona göre de fiyatı var. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Şubat Paylaş 12 Şubat Emin Önal yazdı: Çizilmez, yanmaz, kesilmez, bakteri tutmaz. tam esnafff alasım geldi şimdiden 2 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 12 Şubat Paylaş 12 Şubat Biz kampta laminant parke kullanıyoruz. Parçalanmıyor tavsiye ederim 4 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 Şubat Yazar Paylaş 12 Şubat Oğuzkan Erışık yazdı: Biz kampta laminant parke kullanıyoruz. Parçalanmıyor tavsiye ederim yaa aklıma geldi şunu yerde yapayım dedim de, kıymık atarsa sıkıntı. Çok kimyasal var içinde Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 12 Şubat Paylaş 12 Şubat Tansu Kalafatoğlu yazdı: yaa aklıma geldi şunu yerde yapayım dedim de, kıymık atarsa sıkıntı. Çok kimyasal var içinde Kıymık atmıyor. Gerçi zırh çekmedik ama 2 yıldır kıymık atmadı sudan şişmedi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 Şubat Yazar Paylaş 12 Şubat Oğuzkan Erışık yazdı: Kıymık atmıyor. Gerçi zırh çekmedik ama 2 yıldır kıymık atmadı sudan şişmedi zırh fena hırpalıyor Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır 12 Şubat Paylaş 12 Şubat meşe den isterseniz istediğiniz ölçüde yapar yollarım. para da istemem ama zırha gelir mi bilmem. ahlat ağacı sert olur derler. odunculuk ata sporu bizde 6 1 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 12 Şubat Paylaş 12 Şubat Tansu Kalafatoğlu yazdı: Arkadaşlar adana kebap için eti zırhla çekiyorum. Tahta dandik çıktı. Aldığım yerden tekrar yenisi ile değiştirdim. Kullanmadan yağladım. Beklettim. Ama sonuç aynı oldu. Eti zırhla çekince tahta parçalanıyor. Tahta kıymıkları ete karışıyor. Buna yapılacak bir modifiye var mı yoksa çöp mü? Recep İvedik ve kapı sahnesi geldi gözüme Biraz fazla mı giriştin ete nedir ikeadan aldığım büyük tahta sağlama benziyor ama zırha dayanır mı bilemedim 3 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 Şubat Yazar Paylaş 12 Şubat Mustafa Çayır yazdı: meşe den isterseniz istediğiniz ölçüde yapar yollarım. para da istemem ama zırha gelir mi bilmem. ahlat ağacı sert olur derler. odunculuk ata sporu bizde teşekkür ederim hocam. Zahmet olmasın. Bu parçadan kıymık çıksa bile yenir zaten Yorum bağlantısı
Recommended Posts