İçeriğe Yönlendir

Formula 1 - 2024 Sezonu ve Haberler

Aytac Sakal
Çözüme git Sani Gerşon tarafından,

Recommended Posts

Selim Bilgin
Çağlar Bayur yazdı:

offroad lasitği gibi hepsinde yağmur lastikleri var :rofl:

Sottozeroları takmışlar.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

5 kirmizi bayrakla biten ne sıralama oldu ama... Islak lastiklerin yetmediği bir yagis vardi. Guzel bir yarış bizi bekliyor. 

Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz

Mahalleden arkadaşımın annesinin cenazesi ve komşumun düğünü derken sıralamayı izleyemedim. Ama oldukça olaylı geçmiş. 

Şimdi geldim eve, yarış 18:30 da olacakmış,  en azından yarışı izleyeyim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

şu DRS toptan iptal edilse de, bugünki gibi keyifli yarışlar izlesek

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Müthiş bir yarıştı. Bol bol sarı bayrak, 2 pilotun hiç başlayamaması, bol güvenlik aracı, kazalar derken, gerçekten Verstappen bu sefer hakketti ve kazandı. 17. likten birinciliğe yükseldi ki, sanırım son dönem en büyük yükselişi gerçekleştiren tek pilot.

Pistin yeni asfaltlanması yüzünden bize de laf etmeyi unutmadı orjinal spikerler :) Aynı Turkish GP gibi, herkes kayıyor dediler :) 

Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
Sani Gerşon yazdı:

Müthiş bir yarıştı. Bol bol sarı bayrak, 2 pilotun hiç başlayamaması, bol güvenlik aracı, kazalar derken, gerçekten Verstappen bu sefer hakketti ve kazandı. 17. likten birinciliğe yükseldi ki, sanırım son dönem en büyük yükselişi gerçekleştiren tek pilot.

Pistin yeni asfaltlanması yüzünden bize de laf etmeyi unutmadı orjinal spikerler :) Aynı Turkish GP gibi, herkes kayıyor dediler :) 

İstedikleri kadar Asfaltlasınlar Brezilya demek Yağış ve Aksiyon demek izlediğim en iyi yarışlar genelde Brezilyadaydı.

Klasik eski tip Pistlerde daha mıcadeleci ve zevk veren yarışlar izliyoruz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz

Tebrikler Verstappen... Hak edilmiş bir galibiyet.

Onun kazanmasına sevinmedim, kendisini de sevmem ama şimdi Allah'ı var çok güzel sürdü. Yiğidi öldür hakkını yeme.

Hakedene hakettiğini veririm. Bugün araç nasıl kullanılır, strateji nasıl yapılır bunu gösterdiler.

Oldukça da temiz sürdü.

Ne kimseyi sıkıştırdı ne kimsenin üstüne sürdü ne de kimsenin içine bodoslama daldı.

Yarış analizi yaparsak Startta önünde 3 kişi yoktu, yerleri boştu. Buna istinaden çok güzel stat aldı, S virajlarda dışarıda kalıp kendini karambolün dışında tuttu.

Henüz pit yapmamışken ve rakipleri pit yaparak geriye düşmüşken çıkan kırmızı bayrak onun şansına oldu.

Ama bu kadar yağmurlu bir yarışta kırmızı bayrağı kontrol edemezsiniz. Bu nedenle bu bayrak Verstappen için olmadık bir zamanda çıkıp daha beter bir pozisyona da sokabilirdi.

Bu tarz yağışlı ve kaoslu yarışlarda her an çıkabilecek olan kırmızı bayrak bugün Verstappen için olabilecek en iyi zamanda çıktı. Bedavadan pit yaptı. Bu da şans artık.

Ama bu şans onun bu sürüşünü ve hızını gölgelemez. Bu şans bugün griddeki herkese vurabilirdi.

Gelelim McLaren'e...

Yahu senin şampiyonluğa oynaya pilotun 2. sırada ve çok güzel bir tempo tutturmuş, her tur arkadakilerden fark açıyor.

Senin ana rakibin 17. başlamış, start anı, pist üstü geçişleri derken 7-8. sıralara gelmiş, bir kaos bekleyip olabildiğince stinti uzatıyor.

Sen ne akla hizmetle rakibin pistteyken pite girersin?

Russel'dan sana ne.... Onu geçsen ne geçmesen ne... Sen Verstappen'e bak, o ne yapıyorsa aynısını yap. Zaten çok büyük avantajın var.

Bu kadar strateji özürlüsü bi bizim Ferrariyi bilirdim, saolsun McLaren de geldi yanına...

Kusura bakmayın da bu Norris'le şampiyonluğu unutun. Sadece bu seon değil, önümüzdeki sezon da iyi araç yapsanız Norris yine şampiyon olamaz bu kumaşla....

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Öner Kurukuz yazdı:

Russel'dan sana ne.... Onu geçsen ne geçmesen ne...

Gerçekten ben de aynı soruyu düşündüm. 2. bile olsaydı bu yarışta, şansı yine yükselirdi ama, sen ne akla Russel'la kapıştırıyorsun, arkanı koru yeter. Norris de Russel'ı geçmek için çok uğraştı bu arada. Hatta ekstradan pit mi yapsak dedi... Fazla özgüven hep zarar verir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
(düzenlendi)
Sani Gerşon yazdı:

Gerçekten ben de aynı soruyu düşündüm. 2. bile olsaydı bu yarışta, şansı yine yükselirdi ama, sen ne akla Russel'la kapıştırıyorsun, arkanı koru yeter. Norris de Russel'ı geçmek için çok uğraştı bu arada. Hatta ekstradan pit mi yapsak dedi... Fazla özgüven hep zarar verir.

Bir de "Leclerc pite girdi ama kalabalık arasında çıktı, biz uzatalım bu süreci" diyorsun. Peşine pite alıyorsun.

McLaren adına rezil bir yarış oldu. Bu yarış anca bu kadar kötü bi strateji yapılırdı.

Bir de Piastri ile yer değiştiriyorsun, ne amaçla değiştirdin ki? Değiştirdin de ne yaptın diye sormazlar mı adama?

Bir de ekleme yapayım.

Eyyy Fia... Madem yağmur yağınca SC sokup yavaşlatacaksın, o zaman bu "yağmur lastikleri"ni neden ürettiriyorsun?

Eski dönemlerde kullanılan "yoğun yağmur" lastiklerini neden kaldırttın?

"Ha ha ha, yağmurda yarış yapamıyorlar" diye Nascar'a çemkirirdin ya,,, Al işte, Nascar'a döndürdün bu sporu.

tarihinde Öner Kurukuz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal

Aynı kazanma dürtüsü Schumacher dede vardı gerçek Şampiyon böyle olunuyor.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Öner Kurukuz yazdı:

Bir de "Leclerc pite girdi ama kalabalık arasında çıktı, biz uzatalım bu süreci" diyorsun. Peşine pite alıyorsun.

McLaren adına rezil bir yarış oldu. Bu yarış anca bu kadar kötü bi strateji yapılırdı.

Bir de Piastri ile yer değiştiriyorsun, ne amaçla değiştirdin ki? Değiştirdin de ne yaptın diye sormazlar mı adama?

Bir de ekleme yapayım.

Eyyy Fia... Madem yağmur yağınca SC sokup yavaşlatacaksın, o zaman bu "yağmur lastikleri"ni neden ürettiriyorsun?

Eski dönemlerde kullanılan "yoğun yağmur" lastiklerini neden kaldırttın?

"Ha ha ha, yağmurda yarış yapamıyorlar" diye Nascar'a çemkirirdin ya,,, Al işte, Nascar'a döndürdün bu sporu.

Fazla puan almak için piastri ile değişmesine ok'im ben. 1 puan 1 puandır da, bir işe yaramadı işte.

Geçen şey paylaşmışlar, çok güldüm :D 

Kendini gereksiz hissediyorsan, bir de bunu düşün:

cinturato-blue-wet-4505508953865.png

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

2020 lerden beri Verstapenciydim, ama sürekli kazanmasından sıkıldığım için bu sene gönlüm mclarenden yanaydı. Bu yarışta gördüm ki şampiyonluğu verstapen hakediyor. Norrisin daha zamanı var. Max böyle zorlu koşullarda hatasız sürdü. Hatasız sürmeyi de bir kenara bırakalım son turların neredeyse tamamında limitte sürerek en iyi tur zamanını sürekli geliştirdi. Resmen aleme meydan okudu. Helal olsun demek düşer. Çok keyifli yarıştı.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Fatih Mehmet Uslu yazdı:

2020 lerden beri Verstapenciydim, ama sürekli kazanmasından sıkıldığım için bu sene gönlüm mclarenden yanaydı. Bu yarışta gördüm ki şampiyonluğu verstapen hakediyor. Norrisin daha zamanı var. Max böyle zorlu koşullarda hatasız sürdü. Hatasız sürmeyi de bir kenara bırakalım son turların neredeyse tamamında limitte sürerek en iyi tur zamanını sürekli geliştirdi. Resmen aleme meydan okudu. Helal olsun demek düşer. Çok keyifli yarıştı.

Yaklaşık 1100 yarış birincisi arasında sadece 5 kişi 17. pozisyon ve aşağısından 1. olabilmiş. Biri Verstappen. Ayrıca 10 farklı pozisyondan başlayıp 1. olan tek pilotmuş.

Ayrıca 1 yarışta en çok hızlı tur sahibi de şu an kendisi (bununla ilgili kaynak net değil, tam doğru olmayabilir)

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Aytac Sakal

Las Vegas Russel Lider Verstapen 2. Noris gerilerde devam.ediyor.Noris Verstapenin arkasında bitirirse Verstapen Şampiyon.

Gerçi Kağıt üzerinde olmasada geçen yarışta Şampiyonluğu almıştı.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Aytac Sakal

Sezonun son Yarışı Abu Dhabi Gp 16 00 başlıyor.

Hamilton Mercedesle son kez yarışacak.

images.jpeg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal

Mc Laren 26 yıl sonra Takımlar Şampiyonluğunu aldı.

Bana göre iyi bir sezondu gelecek yıl daha rekabetçi çekişmeli yarışlar umuduyla.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Müthiş bir starttı. Yarış bol geçişli, bol kazalıydı. McLaren hakkettiğini aldı. Perez yüzünden Redbull maalesef başaramadı. Perez'in muhtemelen son yılı RB'da.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...