İçeriğe Yönlendir

Eve Hangi İnternet Sağlayıcısından Hangi İnterneti Alayım

Mehmet Kazancıoğlu

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

25 mbps oyunlar için yeterli olurmu daha önce kaç kullandığımızı bilmiyorum ama yavaş olduğundan şikayetçi idi Fatih 

bina girişine şöyle bir ilan asmışlar ne kadar doğrudur bilmiyorum 

evin içine fiber hat gelmedikten sonra bakır kablo varsa fiber altyapı dediği sokaktaki dağıtım kutusuna kadar olan hat demektir, öyleyse boşver seninki zaten o reklamdaki hatta bağlı... 

25 mbps oyuna rahat rahat yeter...

fiber hat ev içine kadar giriyorsa güzel tabii, şöyle olur

1641541303.jpg

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

25 mbps oyunlar için yeterli olurmu daha önce kaç kullandığımızı bilmiyorum ama yavaş olduğundan şikayetçi idi Fatih 

bina girişine şöyle bir ilan asmışlar ne kadar doğrudur bilmiyorum 

Hızdan şikayet etmeyen oyuncu var mıdır bilemiyorum :) Genelde yavaşlık senin değil servis sağlayıcının uplinkinin yetersiz kalmasından oluyor. 
Bir de bilgisayarı wifi değil de kabloyla modeme bağlayın epey farkedecektir.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

25 ile çok ping olur mermiyi yersin sonra anlarsıni sis dağılmaz ortaya kabak gibi çıkarsıni pisti kaçırırır inemessin min. 50 lazım 100 olursa iyi olur

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

25 alınca zaten o 18 gelecek :)

Ben superonline kullanıyorum, 100 mpbs tv+ var. sabit ip var.. kaç lira ödüyorum şu an hatırlamıyorum.. Memnunum. 

Genellikle 2 tv, 2 pc, 3-4 telefon bağlı oluyor.. Sıkıntı yaşamıyorum.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Engin Deniz
Çağlar Bayur yazdı:

25 ile çok ping olur mermiyi yersin sonra anlarsıni sis dağılmaz ortaya kabak gibi çıkarsıni pisti kaçırırır inemessin min. 50 lazım 100 olursa iyi olur

Sende eski counter cı çıktın abi 🤣🤣

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ali Cihangiroğlu yazdı:

evin içine fiber hat gelmedikten sonra bakır kablo varsa fiber altyapı dediği sokaktaki dağıtım kutusuna kadar olan hat demektir, öyleyse boşver seninki zaten o reklamdaki hatta bağlı... 

25 mbps oyuna rahat rahat yeter...

fiber hat ev içine kadar giriyorsa güzel tabii, şöyle olur

1641541303.jpg

%95 doğrusunuz. Bazen apartmanın zemin katına kabinet atıyor markalar, oraya fiber sonlandırıcı ile gigabit switch koyuyorlar, oradan evlere cat6 çekiyorlar. O da fiberdir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Selçuk Keleş yazdı:

Hızdan şikayet etmeyen oyuncu var mıdır bilemiyorum :) Genelde yavaşlık senin değil servis sağlayıcının uplinkinin yetersiz kalmasından oluyor. 
Bir de bilgisayarı wifi değil de kabloyla modeme bağlayın epey farkedecektir.

Bizimki çok fazla şikayet ediyor evde oyun oynarken telefon wifilerini kapattırmak için elinden geleni yapıyor. 

kablo maalesef çok sorun olur ev içinde. modemi Fatihin odasına koymak istemiyorum. koridorda bir yere koyacağım. koridor dan odasına hat çekmek nasıl olur bir düşünmem lazım 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bizimki çok fazla şikayet ediyor evde oyun oynarken telefon wifilerini kapattırmak için elinden geleni yapıyor. 

kablo maalesef çok sorun olur ev içinde. modemi Fatihin odasına koymak istemiyorum. koridorda bir yere koyacağım. koridor dan odasına hat çekmek nasıl olur bir düşünmem lazım 

Oyun oynayan bilgisayarda kablo neredeyse şart. 

Modem oğlanın odasında olabilir, kablosuzu kapatıp içeriye kablo çekilip oradan kablosuz sinyal basılabilir.

Bu arada, modemden çıkan wifi sinyali 3. göz açacak bi radyasyon yaymıyor. Öyle olsa, kurumsal şirketlerde herkes ölmüştü :p 

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Ali Cihangiroğlu yazdı:

pnrfwtp.jpg

Starlink Türkiye de çalışıyor mu? Evet veya Hayır ise, yurtdışından alınan cihaz Türkiye den bağlantı kurabilir mi?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

halamı kantır :D

Erdem Doğan yazdı:

Starlink Türkiye de çalışıyor mu? Evet veya Hayır ise, yurtdışından alınan cihaz Türkiye den bağlantı kurabilir mi?

2024 içinde çalışacak deniyor, başvuru yapmışlar galiba... yalnız bildiğim kadarıyla cihazı dışardan alıp getirip burada kurduğunda anlaşma olmadığından çalışmıyor doğal olarak, fakat roaming özelliğini açınca çalıyormuş, yalnız cep telefonundaki gibi roamingse ocak söndü demektir :D

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Cihangiroğlu yazdı:

halamı kantır 

Engin Deniz yazdı:

Sende eski counter cı çıktın abi 🤣🤣

dcs candır, dust ta base kasmadan çekilmez bu hayat

Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen

8 yıldır kablonet kullanıyoruz kesilme kopma yavaşlama olmuyor bir sorun olduğunda arıyoruz hemen çözüyorlar gerekirse geliyorlar modem, tv cihazında sorun varsa değiştiriyorlar. 2 yıllık taahhütlü oluyor gümüş sinema paketli tv ile birlikte sınırsız internete 170 lira ödüyoruz şu an. Önceden modemlerinin hepsinde çekmeme sorunu vardı yeni modelleri H&D modem isterseniz bu sorunu da çözmüşler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Mankal
(düzenlendi)

Benimde 15 şubatta bitiyor.Aynı dertten muzdaribim. Dsmart abonesiyim ama depremden sonra bize çok sıkıntı çıkardılar maalsef..

Az önce milenicom la görüştüm.Fiyatları ve sundukları hız çok cazip..100 mb ye 280 tl diyorlar ama taahhüt yok..Bir de şu indirim bu indirim ilk 5 ay size 130 liraya gelir...Hiç inandırıcı gelmedi..Kullanan varsa yazarsa sevinirim..Türk telekom ve tivibu düşünüyorum ne dersiniz..

Not..Maraş ta kablonet yok maalesef..

tarihinde Metin Mankal tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

bu eski evdeki test 

1184119068_WhatsAppImage2024-02-02at08_18_22.jpeg.bbc48f283f6bc942f74d0109c641a54a.jpeg 

yeni evde test ettim ancak ekran görüntüsü almamışım

hatırladığım Download 3.8, upload değer vermedi. 

ping çok yüksekti. Onu da çekip yüklerim 

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Download 3.8

face ye zor bağlanır film bile izlnemz

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

face ye zor bağlanır film bile izlnemz

aynen öyle bırak faceyi gogle bile girerken zorlanıyor 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

kablosuzdan şu şekildeyim

image.png.29855a22270f7ca0e3fa50bd6f23143c.png

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Osman Ünal
(düzenlendi)

Türknet te şu şekildeyiz, bu 3. sene memnunuz, kablosuz bağlıyım.

15835309756.png

tarihinde Osman Ünal tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Bizimki çok fazla şikayet ediyor evde oyun oynarken telefon wifilerini kapattırmak için elinden geleni yapıyor

Bufferbloat denen bir mevzu var. Fatihe sadece internet değil iyi bir ağ kurulumu da lazım. Bazı modemlerde Qos falan bir şeyler ayarlanıyor ama ben de epeydir uğraştığım halde bu sorunu yüzde yüz çözdüm diyemem.

İş yerinde 20-30 kişiyle paylaştığımız 50 megabit internette bile çözmüştüm. Mikrotik router sağ olsun. Ama eve alınmaz işte pahalı gelir böyle şeyler.

Evdeki 100’lük ttnet fiberden memnunum.

Ama bazen modeme bağlı bir yavaşlama oluyor. Evin her yerinde aynı performansı bekliyoruz çünkü..

Türk nete gelince.

Güzel firma, fiber gelince ilk onu kullandım. Fakat fiyatı 150’den 250’ye çekince ben de her sene böyle zammı kaldıramam dedim ve iptal edip, 2 yıl taahhüt yaparak 250’ye ttnete geçtim. Şu an Türknet sanırım benimkinden pahalıdır.

IMG_2210.jpeg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

Bu gün kabloları biraz kurcaladım sonrası bir test daha yaptım 

Screenshot_20240202_232413_Chrome.jpg.318ae5c7706075429e982db8c9225c4f.jpg

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan

Hanstelekom

IMG_0303.jpeg.fb8a178864fa557b47acc4253ef1981b.jpeg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...