Tamer Olcay Çiçek 31 Ocak 2024 Paylaş 31 Ocak 2024 Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin fordu aratmaz bence 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 31 Ocak 2024 Paylaş 31 Ocak 2024 Hayırlı olsun, sağlıklı günlerde güle güle kullanın. 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 31 Ocak 2024 Paylaş 31 Ocak 2024 Hayırlı olsun. kazasız belasız kullanın. 1 Yorum bağlantısı
Murat Gedik 31 Ocak 2024 Yazar Paylaş 31 Ocak 2024 Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Daha önce aracı kullananlar varsa şöyle bir sorum olacak. Arabada kontağı açılıp çalıştırdığım zaman elektrikli çocuk kilidi çalışmıyor uyarısı alıyorum. Bu nedir bir arıza mı var yoksa bir açıp kapatabildiğimiz bir yer var mı ben ayarları kurcaladım ama bulamadım? Yorum bağlantısı
Ramazan Turan 31 Ocak 2024 Paylaş 31 Ocak 2024 Murat Gedik yazdı: Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Daha önce aracı kullananlar varsa şöyle bir sorum olacak. Arabada kontağı açılıp çalıştırdığım zaman elektrikli çocuk kilidi çalışmıyor uyarısı alıyorum. Bu nedir bir arıza mı var yoksa bir açıp kapatabildiğimiz bir yer var mı ben ayarları kurcaladım ama bulamadım? Ben bu uyarıyı hiç almadım. Arıza kaydı düşmüştür, kontrol ettirirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Adem Kazıl 2 Şubat 2024 Paylaş 2 Şubat 2024 Murat Gedik yazdı: Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Daha önce aracı kullananlar varsa şöyle bir sorum olacak. Arabada kontağı açılıp çalıştırdığım zaman elektrikli çocuk kilidi çalışmıyor uyarısı alıyorum. Bu nedir bir arıza mı var yoksa bir açıp kapatabildiğimiz bir yer var mı ben ayarları kurcaladım ama bulamadım? bizimki uyarı veriyordu en son geçen ay bakıma girdi, arıza kaydını silmişler şimdi uyarmıyor bazen oluyormuş böyle. 1 Yorum bağlantısı
Murat Gedik 2 Şubat 2024 Yazar Paylaş 2 Şubat 2024 Adem Kazıl yazdı: bizimki uyarı veriyordu en son geçen ay bakıma girdi, arıza kaydını silmişler şimdi uyarmıyor bazen oluyormuş böyle. Çok teşekkür ederim. 1 Yorum bağlantısı
Bahadır Taşpolat 11 Mart 2024 Paylaş 11 Mart 2024 Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın 1 Yorum bağlantısı
Murat Gedik 5 Nisan 2024 Yazar Paylaş 5 Nisan 2024 Aracı aldığımda üzerinde kışlık Michelin kışlık lastikler vardı. Yazlık lastiklere ihtiyacım vardı. Dün sadece bir sorayım diye gittim Premium lastikler ateş pahası olmuş. Alamadım. Önce Dunlop gösterdiler yeni 2024 üretimi 3750 TL dediler tanesine. Sonra biraz dolaşayım dedim. Zaten Conti, Bridgeston ve Michelin hiç bir yerde yok Nevşehir'de. Sadece Petlas ve Millstone buldum Milstone 2500 TL Petlas ise 3200 TL dediler tanesine. Ben de gittim Dunlop aldım sp sport lm705 tanesi 3750 TL toplamda 15 Bin TL tuttu . İnşallah iyidir. Ölçü 215-55-17 Yorum bağlantısı
Murat Gedik Pazar 13:53 Yazar Paylaş Pazar 13:53 Merhabalar. Geleneksel yıllık araç yürütme maliyetlerini atıyorum. Ben bu istatistikleri tutmayı seviyorum çünkü her halukarda bilmek güzel. Bir yılda toplam araca 124.500,00 TL harcamışım. Toplam 16 000 Km yol yapmışım ve Km başına yürütme maliyetim 7,60 TL Toplam harcanan paranın hangi alanlara dağıldığı aşağıdaki grafikte. En çok %56 ile diğer masraflar tutmuş. Bunda 17 bin tl harcadığım klima arızası ve 15 bin tl harcadığım yeni lastik masrafı da var. Bir de 8500 Tlye koltuk kılıfı yaptırdım. O yüzden biraz fazla. Toplam 49.500 TL yakıta harcamışım. Uzun mesafe kısa mesafe ortalama aracım 6,75 LT yakıt harcamış. Toplam 1130 LT yakıt harcamışım. Km maliyetim 3,14 TL. Uzun yolda genelde km maliyeti 2,49 TL olurken şehir içi kullanımlarda 3,61 TL'ye çıkmış. Giderin biraz fazla olduğunun farkındayım :-) ama ilk sene masrafları gelecek yıl bunların bazıları olmayacak. İnşallah bir arıza filan çıkmaz. Bu da gider ayrıntı grafiği. Son olarak bakım grafiği. Sadece bir adet yağ filtre bakımı yaptırdım. Bu da ayrıntılı bakım grafiği. 3 Yorum bağlantısı
Murat Gedik Pazar 14:55 Yazar Paylaş Pazar 14:55 Koray Demir yazdı: Bakım ve filtreler oldukça uygunmuş. Nevşehir Bosch Car Servisde yaptırdım bakımları. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Pazar 18:36 Paylaş Pazar 18:36 koltuk kılıfı nerede ise kaskoya yetişmiş. lastikle klimayı falan geçici tek seferlik desek, çok iyi 1 Yorum bağlantısı
Murat Gedik Pazar 20:25 Yazar Paylaş Pazar 20:25 Biraz pahalı oldu ama çok güzel oldu 🙂 1 Yorum bağlantısı
Fırat Önal Pazar 21:32 Paylaş Pazar 21:32 Murat Gedik yazdı: Biraz pahalı oldu ama çok güzel oldu 🙂 Kılıf güzelmiş. Klima gazını nerede bastırdınız? Ben yazın kontrol ettirecektim. Gittiğim yer bunların gazı özel. Sanayide bulamazsın demişti. 1 Yorum bağlantısı
Murat Gedik Pazartesi 09:33 Yazar Paylaş Pazartesi 09:33 (düzenlendi) Fırat Önal yazdı: Kılıf güzelmiş. Klima gazını nerede bastırdınız? Ben yazın kontrol ettirecektim. Gittiğim yer bunların gazı özel. Sanayide bulamazsın demişti. Fırat hocam benim kompresör kitlemiş kompresörü ve klima peteğini değiştirdiler gazı da bosch car servisinde bastılar. Pazartesi 09:35 tarihinde Murat Gedik tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts