İçeriğe Yönlendir

Full Paket F16 Blok 70 Ucaklarımız hayırlı olsun.

Ali Darbaz

Recommended Posts

Mehmet Göktürk

Dayılanmadan yapılır bu işleeer.. Dayılandık..Hata bizde..kabul edin. 

• Beğen 4
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

Hocam anlatamıyoruz, baksana arkadaş yazmış gemi neyimize dedinde f35 falan bunların ufkuyla...  dedim ya ben, bunu anlamış :)  neyse dediğin gibi olacak bu işler, ileriyi planlamadan öngörülü olmadan bazı şeylerde he diyip sessizce gizliden gemini yürütmeden olmaz bu işler, ömür yetmiyor bu işlere haberleri yok, helede çoğunluğu dünyadan bi haber bir toplumla bu işler zor olacak ama olacak, böyle işte :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Mehmet Göktürk yazdı:

Papazı tuttuk papazı bulduk.

• Beğen 3
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Tamer Topaç yazdı:

@Ali Darbazayrı başlık açsana.

Mesela bunları biraz açar mısın? Kuru itki nedir?

Kuru itki Afterburner kullanmadan , Turbofan özelikleri ile uçmak demek. 

Islak itki ise Afterburner kullanrak ucmak demek. Ucağın arkasından alev sütunu çıkması demek. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bu kafayla, ömür yetmez denen teknolojiye bugün bişe başlanılmaz. Bu kafa sadece eleştirir. Çocuğunu her başarısında “bak şunun çocuğu daha iyisini yapmış” demek gibi. 

orta doğu’da sessizce, rahatça, kimse dokunmadan, yaptıklarına kimse ses çıkarmadan gelişme hayalinin ne kadar saçma ve olanaksız olduğunu bile anlayamayan kafa bu. Hee, seni bırakacaklar, tamam kardeş sessizce orta doğuda büyük güç ol sen, diyecekler. Komik :) 

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Ali Darbaz yazdı:

Kuru itki Afterburner kullanmadan , Turbofan özelikleri ile uçmak demek. 

Islak itki ise Afterburner kullanrak ucmak demek. Ucağın arkasından alev sütunu çıkması demek. 

Afterburner, arddan yanıklı gibi bir çevirisi var. Kısa mesafede fazla yükle kalkış gerekiyorsa, Mach'a (Ses Hızı Birimi) ulaşmak isteniyorsa, uçak gemisinden kalkış yapılacaksa, it dalaşına girilecekse kullanılır. 

Basitçe Jet türbinlerinden çıkan havanın içerisinde hala yanma yapabilecek kapasitede temiz hava bulunur. Bu hava Afterburner için özelleştirilmiş bir techizat ile çıkışta ikinci sefer yakıt püskürtülerek yakılır ve itki gücünde devasa artışlar yaşanır. Ama her fasulyenin bir zararı var. Afterburner 40 kata kadar fazla sarfiyat külfeti getirir. Bu da tam yüklü bir F16'nın sadece Afterburner ile yarım saat kadar havada kalabilmesi anlamına geliyor. Bu yüzden yukarıdaki videonun görselinde de olduğu gibi uçaklar kanat altına yedek yakıt depoları alırlar ki Afterburner ile bir süre daha vakit geçirebilsinler. Onlar bomba değil, tank.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Çocuğunu her başarısında “bak şunun çocuğu daha iyisini yapmış” demek gibi. 

Bu yüzden gerizekalı olduğuna inandırılmış bir nesil yarattılar Türkiye'de. Ciddi anlamda sosyolojik bir tespit bu. Ben belki kendi ailemden görmedim ancak birçok arkadaşımın ayağında görünmez parangalar var. Çocuk dışarıdan özgüvenli taklidi yapsa da içeriden gerizekalı olduğuna inandırılmış bu yüzden o işe kalkışmıyor bile. Aile içi iletişim çok önemli. Çocuğa bir hayal dünyası, bir ütopya yaratmak ile kendisini öğrenilmiş çaresizliğe sürüklemek arasında ince bir çizgi vermek gerek. İkisi de kötü.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ah Mehmet hoca ah, biz ne diyoruz arkadaşlar ne diyor?  Neyse yol uzun yapılacak belli, Devlet işi durmaz, ömür biter iş bitmez gelen bayrağı devralır devam eder...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Ah Mehmet hoca ah, biz ne diyoruz arkadaşlar ne diyor?  Neyse yol uzun yapılacak belli, Devlet işi durmaz, ömür biter iş bitmez gelen bayrağı devralır devam eder...

Neyse ki bu ülkede senin ve Mehmet hocanın kafasında olmayan insanlar var

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Rahat duramam içimdekini dökerim ki Göktürk hocayı savunmak haddime olamaz. Adamın kaç makalesi var, isterse yabancı sevici gibi gördüğünüz kişi en iyi ülkede en iyi okullarda hocalık yapacak birine vatan haini gibi yaftalanan sözleri kınıyorum.  

• Beğen 6
  • Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ilim bilim matematik yorucu işler, paramız var ki mercimek ithal ediyoruz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Hangi saftasınız belli olmuyor. 

Bu çok ayıp bir söylem.

Hocanın hangi safta olduğu, ülkede verdiği eğitimle belli. Bence mesajı yanlış anlıyorsunuz. F35'te kalmalıydık diyor. Kaan geliştirilmesin demiyor ki?

Kaan'ı F35'e rakip görmek saçmalık diyor ki, gayet haklı. Siz Togg'ları mesela Ferrari'lere rakip görüyor musunuz?

• Beğen 4
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sorun insanları saflara ayırmaktan çıkıyor. 

Eleştiren herkes öteki safa itiliyor.. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Umut Taşlı
Servet Aydın yazdı:

Rahat duramam içimdekini dökerim ki Göktürk hocayı savunmak haddime olamaz. Adamın kaç makalesi var, isterse yabancı sevici gibi gördüğünüz kişi en iyi ülkede en iyi okullarda hocalık yapacak birine vatan haini gibi yaftalanan sözleri kınıyorum.  

abi geçenlerde bu forumda -nato vb konularda kendisiyle hemfikir değilim ama- mehmet hoca'ya ''çekemiyorsunuz'' muhabbeti yapıldı ya ciddi ciddi, bu ne ki? ad hominem yapmadan cümle kuramaz olmuşlar, uğraşmaya değmez diyorum da hala hayali düşmanlar üzerinden zihniyet tartışması yapılıyor, sosyolog falan müdahil olmuş .d bu tayfa aynen devam böyle.

sanayi, teknoloji, diplomasi gibi başlıklarda nihai hedef huzurlu, güvenli ve müreffeh bir ülke değil midir? şu an bu ülkede huzur, güven veya refah var diyebilecek olan çıkar mı? peki forumda, türkiye için bunları istemeyen var mıdır? bu durumda birileri fazla iyimser, birileri karamsar olabilir ama bu kimseyi vatansever, hain, zeki, aptal, ak, kara vb bir kalıba sokmaz.

Sani Gerşon yazdı:

Bu çok ayıp bir söylem.

Hocanın hangi safta olduğu, ülkede verdiği eğitimle belli. Bence mesajı yanlış anlıyorsunuz. F35'te kalmalıydık diyor. Kaan geliştirilmesin demiyor ki?

Kaan'ı F35'e rakip görmek saçmalık diyor ki, gayet haklı. Siz Togg'ları mesela Ferrari'lere rakip görüyor musunuz?

abi verdiğin örneklerden ve alıntıdan bağımsız, propagandalar -ve beraberinde bu propagandaya karşı olana uygulanan kara propagandalar- normalleştirilmeye çalışılıyor, sorun biraz orada. yoksa kimse benim ülkem üretmesin istemez, böyle bir isteği olanın ülkesi yoktur zaten. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Sani Gerşon yazdı:

Bu çok ayıp bir söylem.

Evet sağol

Sani Gerşon yazdı:

Bu çok ayıp bir söylem.

Bi safta mı olmak gerek?

Ahmet Hasan Şendağ yazdı:

Neyse ki bu ülkede senin ve Mehmet hocanın kafasında olmayan insanlar var

Nasıl bir kafa izah edebilir misin o insanlar?

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Sani Gerşon yazdı:

Bu çok ayıp bir söylem.

“Dayılandık, dersimizi verdiler” kadar değil. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Umut Taşlı yazdı:

sosyolog falan müdahil olmuş .d

Burası bana sanırım. Ben Sosyoloğum demedim. Yaptığım yorum da konudan bağımsızdı ve yanlış da değil. Bu yorumu yaparken önceki sayfada dönen atışmayı bile bilmiyordum. Şu an da tartışmanın kendisi ile ilgilenmiyorum. Genelleme yapmayın.

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Mehmet Göktürk yazdı:

Bi safta mı olmak gerek?

Kurtlar Vadisi kayıkçı hikayesi. Yapmasak da yaptı derler metaforu. Bizim toplum dinamiğimiz biraz paranoyaya büründü. Fikirler bir temelden bağımsız olamıyor. Oluyor ama bizim millet bunu kabul etmiyor. Direkt ajan, taraflı ya da proje oluveriyor insanlar. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Selim Bilgin yazdı:

Sonra ne oldu?

Yerli ve dış minnaklar kaka dedi otomobilde yaşanan gibi

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Dayılanma üzerine;

Dayılanmak ya da dayılanmamanın ortası yok bizim için. Önemli olan dayılanırken altını doldurabilmek, yani eylem söylem uyumu. Bana kalırsa dayılanmamızda sorun yok, ancak altını daha çok doldurmamız lazım. Yani daha çok Kaan'lar, Anka'lar, Bayraktar'lar, silahlar, mühimmatlar, takip sistemleri, teknoloji yazılım şirketleri vs. lazım. Bu konuda çok mu iyiyiz? Hayır. Peki çözüm dayılanmamak ya da iddiasız olmak mı? Bence kesinlikle hayır.

Burada dayılanma derken kameralar önünde eyy Amerika demekten bahsetmiyorum. İddia sahibi olmaktan bahsediyorum, onu da belirteyim. 

Bununla derdi olan beyaz zambaklar ülkesine taşınabilir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Selim Bilgin yazdı:

Sonra ne oldu?

Marshall yardımları. Parayı veririm ama kendi içinde bana rakip çıkacak teknolojiler üretme dendi. Oysa Avrupa’da Türk yapımı uçaklar beğenilmişti. O dönem bir vasatlaşma var. Siz tarıma yönelim buğday ekin dediler. Hem İngiltere hem Rusya’nın tedirginliğini bir nebze azaltmak ve Amerika’nın da geleceğe dönük ekonomi planlarını beslemek için bize; “Siz biraz buğday satın.” dendi. Biz de süt tozu içtik ekmek yaptık yedik. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Mehmet Göktürk yazdı:

Bi safta mı olmak gerek?

Bence evet. Koşulsuz itaat değil bu. Temel konularda aynı safta olmazsak toplum olamayız. Tüm ülkeler için böyle bu, en modern ya da liberal görünenler dahil. Ne diyor Âkif? "Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez; /Toplu vurdukca yürekler, onu top sindiremez." 

Ayrı saftayız demiyorum bu arada yanlış anlaşılmasın.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Aslında sorunun kökenlerinden biri zamanlaması manidar zamanlarda bu tür çalışmaları görmekteyiz. Halbuki bu tür çalışmalar bir çok şeyin gölgesinde kalmamalı. Bunun en bariz örneklerinden birini eğitimde görmekteyiz. Sürekli reform yapıyoruz ama sonuç geriye gitmekte. 

Hepimiz ülkemiz için en iyisini istemekteyiz ama bunları ayrışmadan yapabilirsek harika olur. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Selim Bilgin yazdı:

Sonra ne oldu?

Uçak yapamayacak bir ülke değiliz. Önemli olan sahip çıkmak devam ettirebilmek. 

Zamanla öyle hale gelmişiz ki, otomobil yapmak bile büyük olay oluyor. Hatta yapıldığına inanmayan insanlarla dolu ülkemiz. 

Çünkü o kadar çok yalanlar söyleniyor ki, neye inanacağımızı, neyi doğru kabul edeceğimizi de şaşırır duruma gelmişiz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...