İçeriğe Yönlendir

APP Plaka Kullanımı

Sani Gerşon

Recommended Posts

Sani Gerşon

Merhaba herkese,

Her ne kadar benim de çok hoşuma gitse APP plakalar, maalesef ki kullanımı yasak. Mühürlü ve hatta oda tarafından basılmış dahi olsa, yönetmelikte belirtilen özelliklerde değilse cezası mevcut.

Şu an sıfır kullandığım, oda hariç başka yerde plaka basımı mümkün olmayan aracımda bile farklı font kullanılmış ve bayağı farklı gözüküyor göze.

Bugün çıkan haber:

https://www.sozcu.com.tr/icisleri-bakanligi-ndan-arac-sahiplerine-plaka-uyarisi-p17186

Yönetmelik ve harf, düzen ve ölçü özellikleri:

https://www.tsof.org.tr/2016/039.pdf

Plaka dediğimiz şeyin resmi adı Tescil Plakası veya Tescil Plakaları dır. Anahtar kelime olarak da bırakıyorum.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

makas atmak serbest fiiliyata bakarım

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Çağlar Bayur yazdı:

makas atmak serbest fiiliyata bakarım

Motorlu kuryelerin canı da 27binTL. Al sana fiiliyat.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Sani Gerşon yazdı:

Motorlu kuryelerin canı da 27binTL. Al sana fiiliyat.

o faturalı rakam bir de kayıt dışı rakamı var ama

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Çağlar Bayur yazdı:

o faturalı rakam bir de kayıt dışı rakamı var ama

Kayıtlısını kaale alıyoruz. Resmi rakam önemli sonuçta.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Sani Gerşon yazdı:

Kayıtlısını kaale alıyoruz. Resmi rakam önemli sonuçta.

izmir ilk 100 vergi rekortmeni içinde tek dükkanı olan  pideci var, resmi rakam

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Kocaelinde açık 4 var burda kapalı 4 çizmiş yönetmelik 

Hatta İstanbul plakalarimda da hep açık 4 var

Yorum bağlantısı
Emin Önal
Sani Gerşon yazdı:Şu an sıfır kullandığım, oda hariç başka yerde plaka basımı mümkün olmayan aracımda bile farklı font kullanılmış ve bayağı farklı gözüküyor göze.

Söktün mü ?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Emin Önal yazdı:

Söktün mü ?

Yok. Üstüne üstlük karakteri de beğenmiyorum ama hiç onunla uğraşasım yok. Emniyete gidip yazı almalı, sonra odaya gidip bastırmalı falan... 

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

düğüne 3 gün kala benim clioyu men etmişlerdi app den, perşembe günü çevirmede bağladı yalvardım abi pazar günü düğünüm var yapma etme bu kadar işin içinde uğraştırma bizi diye ama yok, cezası noteri plaka basımı toplam 3 4 lira civarı tutmuştu, hala adamın suratı gözümün önünde, aklıma geldikçe çok güzel kelimelerle anıyorum kendisini. 

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Benim aracın üstünde ilk plakası var. Plaka APP'ye de benziyor. Ben hiç bir şey yapmadım. Alındığı gün ne yapıldıysa o. Bu şekilde 120bin km yapmış. Şimdi bana bir kabak patlar mı?

Yorum bağlantısı
Murat Öngür

devlet önce trafiği katleden makas atan gerekli gereksiz yerlerde duran park edenleri bir halletsin bir zahmet , para kazanmak için son çare app plaka mı ?  

Not: bende app plaka yok.

Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy

Çok iyi olmuş, bi suça karışsalar ayıkla pirincin taşını, hatta daha ağır olmalı. Gerçi bana en fazla kaça geçiş cezası gelir kimse CVT şanzımanlı qasqai ile suça karışıp kaçmaya çalışmaz, 1575kg kaçamazsın zaten :)

Emrah Altun yazdı:

Benim aracın üstünde ilk plakası var. Plaka APP'ye de benziyor. Ben hiç bir şey yapmadım. Alındığı gün ne yapıldıysa o. Bu şekilde 120bin km yapmış. Şimdi bana bir kabak patlar mı?

Bana patlardı kesin, umarım siz benim kadar şanslı değilsinizdir. 

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

iki sene önce birinde kuş çarpması , diğeri de selden geçerken 2 kere plaka kaybettim, n11 den plakayı sipariş etmiştim, orjinali ile birebir aynı gelmişti. üzerinde bayrak hologramları bile vardı.

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan

Yönetmelikte neden görsel yok? Hangi font yasak hangisi serbest anlayan var mi? Bir de madem standart font olmasi gerekiyor, her cemiyet neden kendine has font kullaniyor? Onu denetleyen, ceza yazan yok mu?

Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy
Erhan Doruk yazdı:

iki sene önce birinde kuş çarpması , diğeri de selden geçerken 2 kere plaka kaybettim, n11 den plakayı sipariş etmiştim, orjinali ile birebir aynı gelmişti. üzerinde bayrak hologramları bile vardı.

Ama isteseniz herhangi birinin plakasını da sipariş edip aracınıza takabilirsiniz, bu tamamen sizin vicdanınıza kalmış, yanılıyor muyum?  Geçen sene haberlere çıkmıştı sanırım adam üst üste üç plaka mı monte etmiş, yoksa harflerin arasına birşeymi ne koymuşmu ne öyle bir haber vardı, park cezası kesilirken fark edilmişti sanki. Kaybolduysa resmi kanaldan temin edilmesi gerekir diye düşünüyorum, nasıl herhangi bir kişinin kimliğini bastırıp üzerimizde taşımıyorsak arabanında plakası resmi olmalı. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Emrah Altun yazdı:

Paylaşın dilerseniz kontrol edelim.

Murat Öngür yazdı:

devlet önce trafiği katleden makas atan gerekli gereksiz yerlerde duran park edenleri bir halletsin bir zahmet , para kazanmak için son çare app plaka mı ?  

Not: bende app plaka yok.

Buradaki amaç para kazanmaktan ziyade sanırım terör olayları, hırsızlık vs önüne geçmek olmalı.

Erhan Doruk yazdı:

Plaka kaybında karakola giderek durum bildirilmeli ve kayıp belgesi ile odadan yeniden plaka basılmalı. İlk kayıpta aynı plaka verilirken yanlışım yoksa ikinci plaka kaybında plaka değişikliğine gitmek şart. Şimdi birileri sizin orjinal plakayı bulup suç işlese, vay halinize...

Erdem Doğan yazdı:

Yönetmelikte neden görsel yok? Hangi font yasak hangisi serbest anlayan var mi? Bir de madem standart font olmasi gerekiyor, her cemiyet neden kendine has font kullaniyor? Onu denetleyen, ceza yazan yok mu?

Paylaştığım yönetmelikte görsel var Erdem. Fontundan, harf arası açıklıklara kadar her şey anlatılmış.

Cemiyetlerin font farklılığı gerçekten bir sorun. Kesinlikle katılıyorum.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

İki arabamızın da fontları farklı ikisini de şoförler odası bastı. Ama Astra daki APP gibi karakterler iri vs.

Yorum bağlantısı
Süleyman Can

Tamamen tahminlerimden anladığım bir ihtimal var. 12 AB 123 şeklinde ortada iki harf sonda üç rakam olduğu zaman yeterli boşluk kalıyor ve okunaklı oluyor. Polislerin takıldığı birbirine yakın harf ve rakamlar. Mobese de okuyamıyor olabilir. 

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Sani Gerşon yazdı:

Paylaştığım yönetmelikte görsel var Erdem. Fontundan, harf arası açıklıklara kadar her şey anlatılmış.

Cemiyetlerin font farklılığı gerçekten bir sorun. Kesinlikle katılıyorum.

Görsel derken, standart font ile hazirlanmis bir plaka demek istedim. O yonetmeligi biz anlamiyoruz, cemiyet hic anlamaz. Cok zor degil olmasi gereken bir plaka gorseli hazirlamak ve soforler odasina koymak. Harici font kullanimi cezaya tabidir yazarsin olur biter. 

Yorum bağlantısı
Emrah Altun
Sani Gerşon yazdı:

Paylaşın dilerseniz kontrol edelim.

Buyrun

61151176f51a4061c5f9b5c0178a73aa.jpg

Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Fontun önemi aslında kameralarda net okunmaması yüzünden, standart font dışındakiler karışıklığa yol açıyor. O nedenle kullanılması istenmiyor ama dikkatte edilmiyor. Tamamen kişisel insiyatife bağlıydı. Ben başka bir soru soracağım. Mevcut plakalara bir de kare kod eklenmiş ve plakaların buna uygun olması istenmiş. Şimdi benim plakam app plaka değil, yönetmeliğe uygun ve orjinal plakası. Yeni yönetmeliğe uygun olsun diye gidip kare kodlu plaka mı bastıracağım?

Yorum bağlantısı
Emin Önal
Cihat Küçükay yazdı:

Fontun önemi aslında kameralarda net okunmaması yüzünden, standart font dışındakiler karışıklığa yol açıyor. O nedenle kullanılması istenmiyor ama dikkatte edilmiyor. Tamamen kişisel insiyatife bağlıydı. Ben başka bir soru soracağım. Mevcut plakalara bir de kare kod eklenmiş ve plakaların buna uygun olması istenmiş. Şimdi benim plakam app plaka değil, yönetmeliğe uygun ve orjinal plakası. Yeni yönetmeliğe uygun olsun diye gidip kare kodlu plaka mı bastıracağım?

1 Ocak 2024 itibariyle yeni tescillerde zorunlu QR.

Mevcut plakalara zorunluluk yok.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Emrah Altun yazdı:

Buyrun

61151176f51a4061c5f9b5c0178a73aa.jpg

Yönetmeliğe göre sizin plakanız uygun değil. 

41 olduğu gibi yanlış. 1 aynı benim yazdığım gibi, tabansız olacak, 4 de yine yazdığım gibi, üstü kapalı olacak.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Emrah Altun yazdı:

Buyrun

41 plakalar her zaman normalden farkli olmustur. Galiba eyalet sistemiyle yönetildigi icin kendi kanunlari var 😂

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...