İçeriğe Yönlendir

Focus Abs Beynine Bağlantı Hatası

VAHİT YALÇINKAYA

Recommended Posts

VAHİT YALÇINKAYA

Arkadaşlar Merhaba Abs Beynine HiçBir Cihaz ile Bağlantı  Kuramıyorum Forscan İds Bosch Launch programların hiçbiri bağlantı kurmuyor sizce neden kaynaklı olabilir esp sistemim çalışmıyordu gerekli g kalibrasyon ve kontrolleri yapmak istiyordum ama bağlanamadim 

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Diğer modüllere bağlanıyor mu?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Abd aktif mi peki? Fren testinde? 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

öncesinde bağlantı yapılabilien soket söküp takıldıktan sonra bağlanmayan mıydı bu

Yorum bağlantısı
VAHİT YALÇINKAYA
Çağlar Bayur yazdı:

öncesinde bağlantı yapılabilien soket söküp takıldıktan sonra bağlanmayan mıydı bu

Evet hocam

Servet Aydın yazdı:

Abd aktif mi peki? Fren testinde? 

Evet aktif çalışıyor arıza lambası falanda yanmıyor 

Mehmet Taner Kadak yazdı:

Diğer modüllere bağlanıyor mu?

Evet ecu ye bağlanıyor  arıza kodları canlı verileri falan izliyorum forscanda abs seçeneği bile gözükmüyor

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Akü kutup başını sökün, abs soketini sökün kontak spreyi ile temizleyin soketi. Önce abs soketini takın sonra akü kutup başını. Düzelmezse aklıma gelen iki seçenek var. Kopuk kablo vs var, abs yada pcm arızalı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
VAHİT YALÇINKAYA

Akü kutup başını sökün, abs soketini sökün kontak spreyi ile temizleyin soketi. Önce abs soketini takın sonra akü kutup başını. Düzelmezse aklıma gelen iki seçenek var. Kopuk kablo vs var, abs yada pcm arızalı.

Abs beyni mi Ecu beyni mi  arızalı peki onu nasıl anlarız?Bu esp arızası da olunca abs beynindende şüphelenmiyor değilim yada normal ecu mu kafamda deli sorular😀

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak
VAHİT YALÇINKAYA yazdı:

Abs beyni mi Ecu beyni mi  arızalı peki onu nasıl anlarız?Bu esp arızası da olunca abs beynindende şüphelenmiyor değilim yada normal ecu mu kafamda deli sorular😀

OBD ile okumaya çalıştığımız herşey PCM’e bağlı. Bu durumda hangisi bozuk kestirmek zor. Ucuzdan başlayacaksınız 😀
Bu arada bildiğim kadarıyla abs modülüne aracın VIN numarası çakılı. Bazı mk1 focuslarda takılan yeni modüle aracın VIN nosu yazılmadan çalışmıyor. Bu durum makyajlı kasaya özgü olabilir emin değilim.

Yorum bağlantısı
VAHİT YALÇINKAYA

OBD ile okumaya çalıştığımız herşey PCM’e bağlı. Bu durumda hangisi bozuk kestirmek zor. Ucuzdan başlayacaksınız 😀
Bu arada bildiğim kadarıyla abs modülüne aracın VIN numarası çakılı. Bazı mk1 focuslarda takılan yeni modüle aracın VIN nosu yazılmadan çalışmıyor. Bu durum makyajlı kasaya özgü olabilir emin değilim.

Önceden bağlanıyordum  soketi birkez söktüm geri taktım olan oldu 😀 abs gitti geri söktüm taktım geldi şimdide hiç bağlanmıyor Forscan la bağlanıp abs beynini güncelleyip sas açılarına bakıp yaw sensörüne bakıp kalibrasyon yapacaktım belki Esp yi kurtarırım diye 

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Forscan da kalibrasyon yok malesef. Forscan ayarlarını silip tekrar deneyebilirsin belki görür.

Yorum bağlantısı
VAHİT YALÇINKAYA

Forscan da kalibrasyon yok malesef. Forscan ayarlarını silip tekrar deneyebilirsin belki görür.

Forscan forum yabancı sitelerde yaw sensörüne direksiyon açı sensörüne falan kalibrasyon yapılıyormuş sadece abs beynine yapılamıyormuş sanırım öyle bir yazı görüp okumuştum

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Forscan üzerinden abs modülünü resetleyin. Bence sonrasında bağlanacak.

Yorum bağlantısı
VAHİT YALÇINKAYA
Ü.Emre Kartal yazdı:

Forscan üzerinden abs modülünü resetleyin. Bence sonrasında bağlanacak.

Amacım o zaten ama abs seçeneği çıkmıyor kardeşimde de focus 1 var ona bağlıyoruz onda çıkıyor hatta resetledim  onu

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
VAHİT YALÇINKAYA yazdı:

Amacım o zaten ama abs seçeneği çıkmıyor kardeşimde de focus 1 var ona bağlıyoruz onda çıkıyor hatta resetledim  onu

Arıza kodu ekranında abs modülünü görüyor olmalısınız. Görüyor fakat veri alamıyor olması gerekir. Servis menüsündeki abs resetlemeden de reseti yapınca herşey yolunda ise veri gelmeye başlar. 

Bunlar yok ise abs sigortası olması lazım oradan başlayın

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak
VAHİT YALÇINKAYA yazdı:

Forscan forum yabancı sitelerde yaw sensörüne direksiyon açı sensörüne falan kalibrasyon yapılıyormuş sadece abs beynine yapılamıyormuş sanırım öyle bir yazı görüp okumuştum

Orada benim yazışmalarım da var. Kalibrasyon yapmıyor makyajsız kasaya. 

https://www.forscan.org/forum/viewtopic.php?t=17122

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
VAHİT YALÇINKAYA
Ü.Emre Kartal yazdı:

Arıza kodu ekranında abs modülünü görüyor olmalısınız. Görüyor fakat veri alamıyor olması gerekir. Servis menüsündeki abs resetlemeden de reseti yapınca herşey yolunda ise veri gelmeye başlar. 

Bunlar yok ise abs sigortası olması lazım oradan başlayın

Ekranda abs modülü göremiyorum tüm sorun o motor içindeki sigortalara baktım sağlam abs de aktif çalışıyor bir sorunu yok çözemedim  başka sigortalardan bildiğiniz varmı bakmam gereken yer

Yorum bağlantısı
VAHİT YALÇINKAYA

Orada benim yazışmalarım da var. Kalibrasyon yapmıyor makyajsız kasaya. 

https://www.forscan.org/forum/viewtopic.php?t=17122

Bu gönderiyi okumuştum sizinmiş meğer 😀 bugün akü bağlantısını söktüm kontak temizleme spreyi ile soketi ve bağlantı yerini temizledim taktım değişen birşey olmadı 😔

Tükendim artık bu arada siz naptınız esp sorununu?

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak
VAHİT YALÇINKAYA yazdı:

Bu gönderiyi okumuştum sizinmiş meğer 😀 bugün akü bağlantısını söktüm kontak temizleme spreyi ile soketi ve bağlantı yerini temizledim taktım değişen birşey olmadı 😔

Tükendim artık bu arada siz naptınız esp sorununu?

Sattım birine şimdi o uğraşıyır 🤪

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Yatiyor garajda parça bulursam takacam ama ABS de sorun yok hem kendinde hem bağlanmasında cihaza 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
VAHİT YALÇINKAYA
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Yatiyor garajda parça bulursam takacam ama ABS de sorun yok hem kendinde hem bağlanmasında cihaza 

Önceden benimde öyleydi şimdi bağlanmıyor anlamadım ama aktif çalışıyor

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...