Cem Işık 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Yakın zamanda uğraştığım bir ihtilafla ilgili bilgi vermek istedim arkadaşlar. Kütahya’da bir araç(a aracı) kırmızıda geçip bir başka araca(b aracı) çarpıyor ve kaçıyor. B aracı, a aracının plakasını almış ve sigortasına bildiriyor. Sigorta b aracının hasarını ödüyor. Hasar 6.000 tl gibi. akabinde sigorta şirketi ödemek zorunda kaldığı 6.000 tl bedel için A aracının sahibine rücu için icra başlatacak, Plakadan sorgu yapıldığında A aracı Ayşe korkmaz(isim uydurmadır) adında birine ait olduğu tespit edilip kütahya’da yaşayan ayşe korkmaz adına icra başlatıyorlar. Derken gerçek ayşe korkmaz, (köyde yaşayan yaşlı bir teyzecik) , benim bu araçla ilgim yok, hiç arabam olmadı, icra yanlış diyerek icraya itiraz ediyor. İtirazla icra duruyor. sigorta firması durmuyor tabi, hemen itirazı kaldırmak için itirazın iptali davası açıyor. Bizim gerçek ayşe teyzeye de tebligat gönderiliyor ama ayşe teyze benim alakam yok bu arabayla diye düşündüğünden davaya gitmiyor. açılan davada mahkeme a aracının kaza tarihindeki sahibini tespit için noterler birliğine yazı gönderiyor, cevapta kaza tarihinde a aracının sahibi 12345xxxxx tc nolu Ayşe Korkmaz’dır diye cevap geliyor. Ancak sorun şurada, icra başlatılan ve davaya konu edilen ayşe korkmaz 890xxxxx tc no’lu. Özetle tc nolar farklı , isimler aynı. ancak mahkeme , gelen cevaptaki tc numarasına dikkat etmeyip davayı kabul ediyor, bir de gereksiz yere itiraz ettiği gerekçesiyle %20 de icra inkar tazminatına hükmediyor. 6.000 tl tutar, yargılama gideri- avukatlık ücreti, icra inkar tazminatı vs derken 25.000 tl oluyor. Rakam itiraz sınırı altında kaldığından , itiraz da edilemiyor şu aşamada. Mahkeme kararı kesin yani. işler bu aşamaya gelince beni haberdar ettiler. önce davacı sigortanın avukatlarına ulaşmaya çalıştım belki 10 defa aradım, sekreteri aşıp bir avukatla konuşturmadılar beni. Baktım çözüm yok, hakimle görüştüm, dedim böyle böyle hatalı işlem var, hakim “aaa hatalı karar vermişiz ama yapabileceğimiz bir şey yok” dedi. Ki kısmen haklı, hakim o aşamada hiç bir şey yapamaz. Taraf avukatı olarak yargılamanın yenilenmesi başvurusu yaptım. Bu işlemler neredeyse 2 ay sürdü. Hakim başvurumu kabul ederse, dava baştan görülecek. Haber bekliyorum şimdi. lafı çok uzattım, özetle resmi bir yazı geldiğinde elinize, işi ciddiye alın, “nasılsa benimle alakası yok , isim benzerliği var, ortaya çıkar” demeyin. Sonu tatsız olabilir. Söz konusu Hasar 6.000 tl değil de 600.000 tl olabilirdi ve pirincin taşını ayıklamak çok daha zor olabilirdi. 16 1 5 11 1 Yorum bağlantısı
Emin Önal 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Bu kadar basit bir isim benzerliği ile adaletin bu denli meşgul edilmesi gerçekten saçma. 2 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Peki gerçekler ortaya çıktığında Gerçek Ayşe teyze sigorta şirketi ve hakime dava açabilecekmi ? 10 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Bende kırmızıda vurup kaçan arkadaşı merak ettim teyzenin bu çektiklerinden sonra yanına kar kaldıysa daha ne denilebilirki. Yorum bağlantısı
Cem Işık 19 Ocak Yazar Paylaş 19 Ocak Ersen Tapan yazdı: Peki gerçekler ortaya çıktığında Gerçek Ayşe teyze sigorta şirketi ve hakime dava açabilecekmi ? Hakime zor, keza adalet bakanlığı taraf oluyor. Sigorta şirketine dava açacağız önce icrayı çözelim de:) 1 Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 19 Ocak Paylaş 19 Ocak (düzenlendi) Abi her şey tamam da hakimin aaa yanlış karar vermişiz ama yapacak bir şey yok kısmını ben gerçekten anlayamıyorum. Tamam hata yapılabilir, kanunen de yapacak bir şey olmayabilir ama bu ciddi bir mağduriyet. Yeniden dava süreci ödenen harçlar paralar vs Ayşe Teyzecik ne yapacak. Yani kıyas kabul etmez ama Ayşe Teyzeyi ameliyat edip teyze sakat kalsa Allah korusun, ki olabilecek de bir şey. Aaaa yanlış ameliyat etmişiz ama yapacak bir şey yok gibi rahat bir cevap verse doktor ne olurdu diye düşünmeden edemiyorum. Elbette komplikasyonlar oluyor sakatlık hatta ölüm bile olabiliyor buna itirazım yok ama bu rahatlığa itirazım var onu belirtmek istedim 19 Ocak tarihinde Cem Dilmen tarafından düzenlendi 14 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 19 Ocak Paylaş 19 Ocak İyi ki birader avukat, tebligat falan ne gelirse ona yönlendiriyorum. Gitsin uğraşsın işi ne modundayım Bu arada merak ettim, yargılanmanın yenilenmesi başvurunuz ret edilirse o para ödenecek yani, hatta belki yasal faizi ile, doğru mu anladım? Yorum bağlantısı
Cem Işık 19 Ocak Yazar Paylaş 19 Ocak Murat Sahın yazdı: İyi ki birader avukat, tebligat falan ne gelirse ona yönlendiriyorum. Gitsin uğraşsın işi ne modundayım Bu arada merak ettim, yargılanmanın yenilenmesi başvurunuz ret edilirse o para ödenecek yani, hatta belki yasal faizi ile, doğru mu anladım? Doğrudur, sonra farklı davalar var açılması gereken. Böyle basit bir ihtilaf bile ne kadar uğraştırıyor işte malesef. Cem Dilmen yazdı: Abi her şey tamam da hakimin aaa yanlış karar vermişiz ama yapacak bir şey yok kısmını ben gerçekten anlayamıyorum. Tamam hata yapılabilir, kanunen de yapacak bir şey olmayabilir ama bu ciddi bir mağduriyet. Yeniden dava süreci ödenen harçlar paralar vs Ayşe Teyzecik ne yapacak. Yani kıyas kabul etmez ama Ayşe Teyzeyi ameliyat edip teyze sakat kalsa Allah korusun, ki olabilecek de bir şey. Aaaa yanlış ameliyat etmişiz ama yapacak bir şey yok gibi rahat bir cevap verse doktor ne olurdu diye düşünmeden edemiyorum. Elbette komplikasyonlar oluyor sakatlık hatta ölüm bile olabiliyor buna itirazım yok ama bu rahatlığa itirazım var onu belirtmek istedim Kanunen Hakimin eli kolu bağlı ama hatayı anlatmam en az 1 ay sürdü abi hakime:) kütahyada olduğundan bizzat gitme imkanım da olmadı. Hakim de insan, hata yapabilir kabul, bu çok basit bir hata üstelik ama oluyor mu oluyor:) 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Saçma olacak belki soru ama ağırlaştırılmış müebbet çıksa isimler karışıp yapacak birşey olmayacak mı yani? Somalili arkadaşın davayı 2 haftada hızlı şekilde 27 bin tl ye çözdü bu yavaş adalet halbuki. Adam öldürdü birde adam. 1 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 19 Ocak Paylaş 19 Ocak İlkay Başaran yazdı: Saçma olacak belki soru ama ağırlaştırılmış müebbet çıksa isimler karışıp yapacak birşey olmayacak mı yani? Somalili arkadaşın davayı 2 haftada hızlı şekilde 27 bin tl ye çözdü bu yavaş adalet halbuki. Adam öldürdü birde adam. Bak kovdurcan beni forumdan... 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 19 Ocak Yazar Paylaş 19 Ocak İlkay Başaran yazdı: Saçma olacak belki soru ama ağırlaştırılmış müebbet çıksa isimler karışıp yapacak birşey olmayacak mı yani? Yargılamanın yenilenmesi denen seçenek, bu gibi işler için var. Öyle büyük bir hata olsa yargıtaya başvurma hakkı olacaktı( karar atşe teyzedeki gibi kesin -itiraz yolu kapalı olmayacaktı) yargıtay görüp düzeltebilirdi. Bu esnada yargıtay dosyaya bakana kadar geçecek ortalama 2-3 sene süre için de ayrı bir tazminat davası derken, iş iyice uzuyor görüldüğü üzere:) yargıtaydan sonuç bekleyen dosyam var 6.seneye girdi sıra gelmedi hala. 2 Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 19 Ocak Paylaş 19 Ocak bişi çıkmaz ise hakime tazminat davası açmak gerek . Avukatın biri yapmıştı https://www.hukukihaber.net/avukat-yanlis-karar-verdigini-iddia-ettigi-hakime-ihtarname-gonderdi-zararimi-karsila 3 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Abi sen hangi tarafın avukatısın şu aşamada? Köydeki Ayşe teyze'nin, sigortanın mı? İsimler gizlenince aklıma şu sahne geldi 3 Yorum bağlantısı
Cem Işık 19 Ocak Yazar Paylaş 19 Ocak İlkay Başaran yazdı: Saçma olacak belki soru ama ağırlaştırılmış müebbet çıksa isimler karışıp yapacak birşey olmayacak mı yani? Somalili arkadaşın davayı 2 haftada hızlı şekilde 27 bin tl ye çözdü bu yavaş adalet halbuki. Adam öldürdü birde adam. Oraya girersek forum kapanır. Ne sen sormuş ol, ne biz okumuş olalım:) Sani Gerşon yazdı: Abi sen hangi tarafın avukatısın şu aşamada? Köydeki Ayşe teyze'nin, sigortanın mı? İsimler gizlenince aklıma şu sahne geldi Ayşe teyze kırmızı çizgimiz yahu, kadını kurtarmaya çalışıyorum:) bu arada sigorta firmasının davayı kazanması işimize de yaradı, icra işlerini devam ettirdiklerinde ayşe teyzenin haberi bile olmayan 20 dönüm yerin mirasla ayşe teyzeye kaldığını öğrendik:) sigorta onlara da haciz koymuş. 7 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Cem Işık yazdı: ayşe teyzenin haberi bile olmayan 20 dönüm yerin mirasla ayşe teyzeye kaldığını öğrendik:) sigorta onlara da haciz koymuş. Yıllardır aradığım Ayşe teyzemi buldum sanırım . 1 6 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Akrabadan bir Ayşe teyze, olmadı Fatma teyze filan bulup arabayı onun üstüne yapacağız anlaşıldı. 2 1 1 Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Bu dava çözüldüğünde, yeni toplantı mekanı Kütahya 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Ocak Paylaş 19 Ocak bu kadar komik coğrafyda, cmylmz nasıl da para kazandı yahu , gerek yok ki 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Ayşe Teyze kırmızı çizgimiz, tamda tarla lazımdı 1 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 19 Ocak Paylaş 19 Ocak İlkay Başaran yazdı: Saçma olacak belki soru ama ağırlaştırılmış müebbet çıksa isimler karışıp yapacak birşey olmayacak mı yani? Somalili arkadaşın davayı 2 haftada hızlı şekilde 27 bin tl ye çözdü bu yavaş adalet halbuki. Adam öldürdü birde adam. o adamın babasının arkadaşı....... 4 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Çözüm sonrası Ayşe teyzeye geçmiş olsuna gidelim Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Ersen Tapan yazdı: Peki gerçekler ortaya çıktığında Gerçek Ayşe teyze sigorta şirketi ve hakime dava açabilecekmi ? Açamayacak tabi. Açsa bile herhangi bir hak iddia edemeyecek. Hukuk ülkesi burası... Yorum bağlantısı
Recommended Posts