İçeriğe Yönlendir

Sabah İlk Çalıştırmada Gelen Ses

Murat Öngür

Recommended Posts

Murat Öngür

merhaba bir kaç kezdir aracı çalıştırırken ilk çalıştırmada kayış sesi geliyor , sonrasında hiç bir şekilde ses gelmiyor , İstanbulda havaların soğuduğu zamanlarda bu ses gelmeye başladı , dün ve bugün denemedim .

V kayışı yeni. 

Bu ses sadece soğuk hava ile mi alakalı sizce ? Kayış soğuğun etkisi ile sertleştiği için olabilir mi ? 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Kayışın gergisinden olabilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Kasnaklardan birisi olabilir.

Yorum bağlantısı
Ali Gök

iki tane olur genelde kayış ikisidemi yeni

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Ali Gök yazdı:

iki tane olur genelde kayış ikisidemi yeni

ikincisi triger olur , Triger i zincir zaten v kayışından geliyor ses eminim ama sadece soğuktan mı yoksa başka arıza mı var bakıp çözmek lazım

Yorum bağlantısı
Ali Gök

Triger değil dediğim 

Benim navarada mesela direksiyon için ayrı kayış var  alternatör için ayrı kayış

Almeradada geçen değiştim 2 adet kayış var

Her araba böyle değildir belki bilmiorum tabi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru
Ali Gök yazdı:

Triger değil dediğim 

Benim navarada mesela direksiyon için ayrı kayış var  alternatör için ayrı kayış

Almeradada geçen değiştim 2 adet kayış var

Her araba böyle değildir belki bilmiorum tabi

Japonlarda genelde 2 kayış oluyor v kayısı bölgesinde

Yorum bağlantısı
Deniz Kaldırımcı

Kayış sesinden kastınız ince kulak tırmalayan kayış kaydırma sesi ise gergiler görevini tam olarak yapmıyor olabilir. Bazı japon ve kore araçlarında ekstra bir gergi rulmanı bulunmaz, gergi sistemi alternatör ya da klima kompresörü gibi elemanların üzerinde bulunan gerdirme civatası ile ayarlanır. Eğer bu tip bir kaydırma sesi mevcut ise bir pet şişenin kapağını delip kayışlar döner vaziyette iken kayış üzerine çok az miktarda su sıkmanız bu sesi tekrar ortaya çıkarabilir. Bu yöntemle birden fazla kayışı olan araçlarda hangi kayıştan ses geldiği tespit edilebilir. Eğer kayış ömrünü tamamlamadı ise çok yüksek ihtimalle gerginin gevşek olmasından kaynaklanır. Tabiiki bahsettiğim gibi kaydırma sesi ise.

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

Soğuk hava ve yağmurlu zamanlarda ses gelirdi kayışı degistim olmadı. Avare+gergi bilyaları ikiside ömrünü tamamlamış onları değişince ses kesildi.

Yorum bağlantısı
Murat Öngür

dün akşam hafta sonuna nazaran istanbul da daha sıcaktı , çalıştırdım ve ses gelmedi , demek ki soğuktan kayış gerildi ondan ses geliyordu

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...