MustafaYilmaz_ 14 Ocak Paylaş 14 Ocak Merhaba, Aracımın aküsü 2 yıl önce almıştım. (Fiesta 2008) 2 haftadır çalışmayınca bugün marş basmadı. Uzun vadeli bir çözüm arıyorum. Şarj cihazım var, aküyü söküp evde şarj etsem olur mu? (Kapılar kilitli durur mu?) 10Ah gibi Küçük bir akü alıp takviye mi etsem? Takviye cihazı mı alsam? Noco takviye cihazı kullanan var mı? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Ocak Paylaş 14 Ocak akü süzde kapılar kitlenir ön kapılar içerden en son arka kapı. akü yok diye kilit açılmaz. 1 Yorum bağlantısı
Müşteba Güneş 14 Ocak Paylaş 14 Ocak Çağlar Bayur yazdı: akü süzde kapılar kitlenir ön kapılar içerden en son arka kapı. akü yok diye kilit açılmaz. Aynen Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 14 Ocak Paylaş 14 Ocak 2 hafta çalışmayıp marş basmıyorsa, bence önce bi kaçak kontrolü yapılmalı. 10ah akü marş basamaz, kapasitesi önemli değil de, marş gücü yetmez. Yorum bağlantısı
Süleyman Can 14 Ocak Paylaş 14 Ocak Söktürüp şarja verin. 1-2 gün sonra üzerinde voltaj ölçtürün. Sağlam akü 2 haftada bitmez. Yorum bağlantısı
Hamit inan 15 Ocak Paylaş 15 Ocak Aşırı güç çeken yada kaçak yapan birşey yoksa 2 senede akü ölmesi anormal bir durum. Aracı kontrol ettirin bence. Benim araçta 100A varta var. Bir öncekide aynı marka aynı amperdi 7 sene gitmişti buda 6. senede hala çalışıyor kış olmasına rağmen. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 15 Ocak Paylaş 15 Ocak Sani Gerşon yazdı: 2 hafta çalışmayıp marş basmıyorsa, bence önce bi kaçak kontrolü yapılmalı. 10ah akü marş basamaz, kapasitesi önemli değil de, marş gücü yetmez. Hamit inan yazdı: Aşırı güç çeken yada kaçak yapan birşey yoksa 2 senede akü ölmesi anormal bir durum. Aracı kontrol ettirin bence. Benim araçta 100A varta var. Bir öncekide aynı marka aynı amperdi 7 sene gitmişti buda 6. senede hala çalışıyor kış olmasına rağmen. Üstadlar söylemiş. 2 hafta yatmakla aküye bir şey olmaz. Kaçak vardır. Kaçak yoksa akü bozuktur. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 15 Ocak Paylaş 15 Ocak MustafaYilmaz_ yazdı: Merhaba, Aracımın aküsü 2 yıl önce almıştım. (Fiesta 2008) 2 haftadır çalışmayınca bugün marş basmadı. Uzun vadeli bir çözüm arıyorum. Şarj cihazım var, aküyü söküp evde şarj etsem olur mu? (Kapılar kilitli durur mu?) 10Ah gibi Küçük bir akü alıp takviye mi etsem? Takviye cihazı mı alsam? Noco takviye cihazı kullanan var mı? Aracı ne sıklıkta ve ne kadar süre kullanıyorsunuz genelde ? Yeteri kadar şarj edilemiyor olabilir. Düzenli ölçmek gerekebilir. Yorum bağlantısı
Cem Işık 15 Ocak Paylaş 15 Ocak Akünün ömrü vardır, her biten akü şarj ile kurtulmaz. Akünüz bitti ise ( şarj tutamıyor ise) şarj etmenin faydası olmayacaktır size. En doğrusunu oto elektrikçiye aküyü gösterin, şarj etsin gerekirse, şarj tutmuyor kanaatine varılır ise yeni akü almanız gerekecektir. Yorum bağlantısı
Bahadır Taşpolat 15 Ocak Paylaş 15 Ocak MustafaYilmaz_ yazdı: Şarj cihazım var, multimetreniz var mı? cihazın marka/modeli nedir? manuel şarj yapmanıza imkan veriyorsa, 16 volt - 1 amper ile şarja takılmalı araçtaki akü kaç amper Yorum bağlantısı
MustafaYilmaz_ 15 Ocak Yazar Paylaş 15 Ocak (düzenlendi) Bahadır Taşpolat yazdı: multimetreniz var mı? cihazın marka/modeli nedir? manuel şarj yapmanıza imkan veriyorsa, 16 volt - 1 amper ile şarja takılmalı araçtaki akü kaç amper Evet multimetrem var, elektronikçiyim ben. Noco Genius 2 şarj cihazı ile şarj ettim 1 gün boyunca. Aküyü taktım, bekleme modunda 140mA akım çekiyor araç. Normal mi? Akü 60Ah akü alırsam büyük akü alacağım biraz daha boşluk var. 72Ah sığar sanırım oraya. 15 Ocak tarihinde MustafaYilmaz_ tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Kürşat Gönüllü 24 Temmuz Paylaş 24 Temmuz Taşına bilir Akü Takviye cihazı... Seyrettim hoşuma gitti. En azından Yolda bir yerde marş basmazsa kimseye muhtaç olmadan kendi arabanızı (ya da herhangi başka aracınkini) çalıştırabiliriz. Yorum bağlantısı
Talha Bilgi 20 Ağustos Paylaş 20 Ağustos Başlık bulamayınca buradan yazdım... Şimdi benim ML'nin aküsü büyük sulu bir akü önceki sahibince takılmış. Geçen akücüye gittim su seviyelerini kontrole adam dediki "su seviyeleri iyi ama bu araca büyük sulu akü takılmaması lazım bu bunun aküsü değil haberin olsun" dedi... ve içime kurt düştü. Sizce bir sorun olurmu ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Ağustos Paylaş 20 Ağustos Talha Bilgi yazdı: Başlık bulamayınca buradan yazdım... Şimdi benim ML'nin aküsü büyük sulu bir akü önceki sahibince takılmış. Geçen akücüye gittim su seviyelerini kontrole adam dediki "su seviyeleri iyi ama bu araca büyük sulu akü takılmaması lazım bu bunun aküsü değil haberin olsun" dedi... ve içime kurt düştü. Sizce bir sorun olurmu ? susuz akü nasıl oluyormuş? bu arabalarda. sanırım sizdeki kapakları açılabilen tip akü bu, yenilerde kapaklar görünmüyor lakin içleri aynı. akücü genç miydi? 2 Yorum bağlantısı
Bahadır Taşpolat 20 Ağustos Paylaş 20 Ağustos offroad durumlarında tehlike oluşturmasın diye düşünmüş olabilir mi, yerine AGM akü gibi? 1 Yorum bağlantısı
Talha Bilgi 20 Ağustos Paylaş 20 Ağustos Çağlar Bayur yazdı: susuz akü nasıl oluyormuş? bu arabalarda. sanırım sizdeki kapakları açılabilen tip akü bu, yenilerde kapaklar görünmüyor lakin içleri aynı. akücü genç miydi? Yok abi çok genç değildi, Servet abi gibi 52 civarındaydı. Belkide büyük akü olduğu için mi dedi bilemedim. 3 Yorum bağlantısı
Talha Bilgi 20 Ağustos Paylaş 20 Ağustos Bahadır Taşpolat yazdı: offroad durumlarında tehlike oluşturmasın diye düşünmüş olabilir mi, yerine AGM akü gibi? Biraz araştırdım bu aküler bağlantı kopmalarında sarsıntılarda sorun yaşatmıyor ve raf ömrü uzun olurmuş Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Ağustos Paylaş 20 Ağustos Talha Bilgi yazdı: Yok abi çok genç değildi, Servet abi gibi 52 civarındaydı. seni tanımak güzeldi.. ben konudan kaçayım sa sövmesin 3 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 20 Ağustos Paylaş 20 Ağustos Talha Bilgi yazdı: Yok abi çok genç değildi, Servet abi gibi 52 civarındaydı. Talha bey çok memnun oldum. Hanımı öpüp, çocuklarla vedalaştınız mı? 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Ağustos Paylaş 20 Ağustos @Servet Aydın bilir bu akü işlerini.. Gelsin de görmediyse görsün.. 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 20 Ağustos Paylaş 20 Ağustos Talha Bilgi yazdı: Yok abi çok genç değildi, Servet abi gibi 52 civarındaydı. Belkide büyük akü olduğu için mi dedi bilemedim. Bana bak çocuk içinden geçerim yetmez ml’nin egzozundan sokar hava filtresinden çıkarırım seni 🍆 Mehmet Ozyurek yazdı: @Servet Aydın bilir bu akü işlerini.. Gelsin de görmediyse görsün.. Konu akü mü yoo? 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 20 Ağustos Paylaş 20 Ağustos Yeni akü iyidir. Takviye cihazı bazen işe yarar bazen yaramaz. Komşuda varsa kullanılır. 1 Yorum bağlantısı
Talha Bilgi 21 Ağustos Paylaş 21 Ağustos Servet Aydın yazdı: Bana bak çocuk içinden geçerim yetmez ml’nin egzozundan sokar hava filtresinden çıkarırım seni 🍆 Abi etrafımda zırt pırt doğum günü kutlanıpta maşallah hala genç gibi görünen bir abi sizi gördüm (fotoğraf vs) Adamda öyle olunca betimlemeyi böyle yaptım 1 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 21 Ağustos Paylaş 21 Ağustos Talha Bilgi yazdı: hala genç gibi görünen Öyle ölmez, roket atsaydın 😂 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts