Ebrar Tüfek 14 Ocak Paylaş 14 Ocak Hanımla Bafraya gidip bi pide yiyelim dedik, aklıma geldi bu arabanın yakıtını hiç ölçmedim, bi hipermil yapayım dedim, bu arada özel bi tekniğim yok benim için hipermil demek 90 100 gitmek demek, Yakıtı fulleyip km yi sıfırladım, Bafraya gidip geldik, 97 km de 150 lira yaktı, aslında 147 tl yakıt aldı nakit vericem 150 yap dedim, asıl veri 147 tl ama 97 km de yol bittiği için 3 km farkını ordan tamamladık, 3.200 devir 100 kmh civarı trafik olan yerlerde 80 e kadar indim, 8 10 defa ışıkta durup kalktık Veriler Kışlık lastik + Teneke kapak jant Termostat geçenlerde kaçırmaya başladı üşendim bu hafta değişeceğim, test yapılırken termostat kaçırır halde sıcaklık 80 85 civarı oynuyor, Akü bitik, oda bu hafta içi değişecek alternatör sürekli şarj ediyor. Değerler bana güzel geldi 1.3 cdti olanı bundan az yakacağını zannetmiyorum, akrabamızda vardı kullandım bayaa, şuanki verilere bakılırsa bu arabaya lpg takmak hiç mantıklı görünmüyor 6 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 14 Ocak Paylaş 14 Ocak Şu hipermil işini samsun içinde rampa trafik ışıkları, yoğun saatlerde yapmazsınız nedense 2 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 14 Ocak Yazar Paylaş 14 Ocak Evren Erakçora yazdı: İnanılmaz düşük , ölçümde hata yoksa. Ölçümde hata yok fulleyip sıfırladım, 97 km sonra durup tekrar fulledim ikiside aynı benzinlik aynı pompa. Ali Darbaz yazdı: Kış ayına göre güzel rakam Termostat ve akü değiştiğinde daha da düşecek gibi hissediyorum Tansu Kalafatoğlu yazdı: Şu hipermil işini samsun içinde rampa trafik ışıkları, yoğun saatlerde yapmazsınız nedense Kipritten az yakıyor diye kıskanmayalım lütfen Merkezden ilçeye gidiş gelişte ölçüm yaptım, şehir içi benim gittiğim yollarda az yakan araba diye bir kavram yok Yorum bağlantısı
Ramazan Turan 14 Ocak Paylaş 14 Ocak Bu da benim Superb'in tamamı Samsun şehir içi tüketimi, çok dur kalk maalesef... İkinci resimde ise gün içinde yine tümü şehir içi kullanımın toplam mesafesi ve süresi var. 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 14 Ocak Yazar Paylaş 14 Ocak Ramazan Turan yazdı: Bu da benim Superb'in tamamı Samsun şehir içi tüketimi, çok dur kalk maalesef... İkinci resimde ise gün içinde yine tümü şehir içi kullanımın toplam mesafesi ve süresi var. Hocam samsunda bir ışığa takıldığınızda diğerinden yeşilde geçme şansınız yok, yol boyu bütün ışıklarda durmanız lazım bu bilerek düzeltilmeyen birşey, Transporter ile 15 litre mazot yakıyordum şehir içi trafikte Bu arada sizin okul benim mahalledeymiş, Bi ara camdan bakınca görünüyordu, şimdi iş hanı yaptılar yolun kenarına Yorum bağlantısı
Metin Akbal 14 Ocak Paylaş 14 Ocak Tansu Kalafatoğlu yazdı: Şu hipermil işini samsun içinde rampa trafik ışıkları, yoğun saatlerde yapmazsınız nedense İyi de hipermil yol trafik ve motor sıcaklığı şartlarını da ele alan yöntemler ve teknikler birleşimi değil miydi 😁 Yorum bağlantısı
Tamer Olcay Çiçek 14 Ocak Paylaş 14 Ocak twinportlu olanlar daha mı fazla yakıyor peki bilginiz var mı ? Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 14 Ocak Paylaş 14 Ocak Ebrar Tüfek yazdı: şehir içi benim gittiğim yollarda az yakan araba diye bir kavram yok corsanın yarısını yakar Metin Akbal yazdı: İyi de hipermil yol trafik ve motor sıcaklığı şartlarını da ele alan yöntemler ve teknikler birleşimi değil miydi 😁 Biz diyor muyuz ışık denen şey, iç mekanı aydınlatmada işe yarayan bir şeydir diye Yorum bağlantısı
Metin Akbal 14 Ocak Paylaş 14 Ocak Tansu Kalafatoğlu yazdı: corsanın yarısını yakar Biz diyor muyuz ışık denen şey, iç mekanı aydınlatmada işe yarayan bir şeydir diye Sen demiyorsun da başkaları diyor 😊 Bana hibridin resmini yapabilir misin Abidin? 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 14 Ocak Yazar Paylaş 14 Ocak Tansu Kalafatoğlu yazdı: corsanın yarısını yakar Kalorifer açıkken mi, yoksa kapalı iken mi Tamer Olcay Çiçek yazdı: twinportlu olanlar daha mı fazla yakıyor peki bilginiz var mı ? Hiç bilmiyorum malesef Yorum bağlantısı
Emrah Altun 14 Ocak Paylaş 14 Ocak Hipermilci adam pide yemeye Bafra'ya gitmez. O masrafa girmez 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 14 Ocak Paylaş 14 Ocak Ebrar Tüfek yazdı: alternatör sürekli şarj ediyor. Güzel değer elde etmişsiniz. Lakin sizin araç akıllı şarj özelliğini barındırıyor mu? Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 14 Ocak Paylaş 14 Ocak Tansu Kalafatoğlu yazdı: Şu hipermil işini samsun içinde rampa trafik ışıkları, yoğun saatlerde yapmazsınız nedense Arabada montunu çıkardığın zaman konuşalım mı? Adam cayır cayır ısınarak gidiyor pide yemeye 😀 4 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 14 Ocak Yazar Paylaş 14 Ocak Emrah Altun yazdı: Hipermilci adam pide yemeye Bafra'ya gitmez. O masrafa girmez Hanım aşerince mecbur abi, bir porsiyon pide için 100 km yol gittim Sani Gerşon yazdı: Güzel değer elde etmişsiniz. Lakin sizin araç akıllı şarj özelliğini barındırıyor mu? Abi malesef bilgim yok Yorum bağlantısı
Hamit inan 15 Ocak Paylaş 15 Ocak Çarpıp bölünce 100km/4lt benzin diyor. O nasıl arabaydı öyle Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 15 Ocak Paylaş 15 Ocak 100 km civarı hızlarda bu kadar az yakmaz gibi geliyor hala bana. 60,70 km ile mümkün belki ama bu hızda daha fazla yakmalı , 97 km ölçüm için kısa bence. Daha net ölçüm için 200,300km gidilmeli. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 15 Ocak Yazar Paylaş 15 Ocak Hamit inan yazdı: Çarpıp bölünce 100km/4lt benzin diyor. O nasıl arabaydı öyle Rampa tırmanırken sövdürüyor ama motorsiklet gibi yakıtı var abi Evren Erakçora yazdı: 100 km civarı hızlarda bu kadar az yakmaz gibi geliyor hala bana. 60,70 km ile mümkün belki ama bu hızda daha fazla yakmalı , 97 km ölçüm için kısa bence. Daha net ölçüm için 200,300km gidilmeli. 2 şerit yürüyen trafikte mecburen önündeki arabalar rüzgarı kesiyor, sahil şeridi boyunca dümdüz deniz seviyesi. O kadar uzun yolum yoktu ramazanda rizeye giderken tekrar ölçüm yapıp değerleri forumda paylaşacağım. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts