Togay Topcular 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Merhaba Vito aracim var,on takimdan gelen kut kut ses oluyor bozuk yolda,ama kasislerde ve genis cukur gibi yerlerde olmuyor.gayet yaylanarak geciyorum.dikkatimi cekti yagmurda arac daha konforlu oluyor,acaba zrot tan dolayi olabilirmi? Yada lastikler 5 sene oldu ama disleri cok iyi 30k 40k kilometre yaptim. Sanziman kasnagi yeni degisti Motor kulaklari yeni degisti Viraj demiri lastikleri yeni degisti. Amortisor ve takozlari Zrotta 30bin km once degisti. Lastikler michelin agilis 51 2056516c ama offsetli jantta kullandim. Sonra orjinal normal janta gectim.lastik yanaklari zayiflamis olabilirmi? Fabrika degerlerinde 44psi basinca on tekerler cok ince ve inik duruyor. Fikriniz nedir? Yorum bağlantısı
Coşku Mert 9 Ocak Paylaş 9 Ocak direksiyonu tam kırıp zrotların körüklerine bakın muhtemelen yırtılmıştır. bozuk yollarda o tarz sesleri boşluk hissini zrot yapar genelde 3 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Viraj demir kauçuk lastikler de eskimiş olabilir. Boşluk yapınca ses yapar 2 1 Yorum bağlantısı
Togay Topcular 9 Ocak Yazar Paylaş 9 Ocak Tansu Kalafatoğlu yazdı: Viraj demir kauçuk lastikler de eskimiş olabilir. Boşluk yapınca ses yapar Kaucuklar yeni degisti. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Araç farklı ama viraj Z rotu yeni değişti benimde. Amortisör gibi ses yapıyor kasiste falan belli olmuyor ama yalpalayarak falan çukura girince kendini çok hissettiriyordu. Yorum bağlantısı
Togay Topcular 9 Ocak Yazar Paylaş 9 Ocak Metin Akbal yazdı: Araç farklı ama viraj Z rotu yeni değişti benimde. Amortisör gibi ses yapıyor kasiste falan belli olmuyor ama yalpalayarak falan çukura girince kendini çok hissettiriyordu. Cok pahali bir parca degil olmazsa degistireyim. deneme yaparak ilerliycem. Sizce lastik nasil duruyor? Lastikten yapabilirmi? 6kat lastik,simdiki yeni uretimler 8 kat arac 3 ton olunca biraz dusunduruyor. Ersen şahin yazdı: Direksiyon kutusu da olabilir Ona bakmislardi,bi problem yok Coşku Mert yazdı: direksiyonu tam kırıp zrotların körüklerine bakın muhtemelen yırtılmıştır. bozuk yollarda o tarz sesleri boşluk hissini zrot yapar genelde En kisa zamanda bakicam,umarim kontrol edebilirim.sanirim liftte agirlik yaptigi icin anlamamis olabilirler,levye yardimiyla test ediyolar genelde Yorum bağlantısı
Metin Akbal 10 Ocak Paylaş 10 Ocak Lastik lokurtu yapmaz diye düşünüyorum. Patlak amortisör lokurtusu gibiydi viraj Z rotu sesi de. Ustaniz kontrol etsin bulur sanırım. 1 Yorum bağlantısı
Ersen şahin 10 Ocak Paylaş 10 Ocak Şöyle bir ihtimal olabilirmi . Yerinden çıkmış yada boşta sallanan herhangi bir parça bozuk yollarda bi yerlere çarparak aynı sesi yapıyor olabilirmi Mondeoda başıma gelmişti Sadece bozuk yollarda arkadan gelen lokurtu sesi boşta duran el freni telinin karasöre çarparak aynı sesi vermesi 1 Yorum bağlantısı
Murat Öngür 10 Ocak Paylaş 10 Ocak merhaba amortisör takozları , bozuk salıncak , direksiyon bağlantıları ( körük rot başı vb) 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Ocak Paylaş 10 Ocak bu tip araçlarda amortisör bağlantı yeri / üst takozu çok hızlı yıpranır, kontrlü zahmetli sökülmeden anlaşılmaz o kadar yer sökünce de sıfırı takılmadan geri takılmaz 1 Yorum bağlantısı
Togay Topcular 10 Ocak Yazar Paylaş 10 Ocak (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: bu tip araçlarda amortisör bağlantı yeri / üst takozu çok hızlı yıpranır, kontrlü zahmetli sökülmeden anlaşılmaz o kadar yer sökünce de sıfırı takılmadan geri takılmaz Esasinda ust takoz varmis,sonradan ogrendim,nette resmini bulmak zor,amortisor takozunun ustunde sase ile baglantili yerde bosluk vs varsa olabilirmi acaba,belkide degistirmemislerdir. Cikintili kesik yollarda sanki lastik takozu yokmus gibi kut diye vuruyor.asfaltta bi problem yok, Amortisor sistemi ornek resimdeki gibi 10 Ocak tarihinde Togay Topcular tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Ocak Paylaş 10 Ocak Togay Topcular yazdı: Esasinda ust takoz varmis,sonradan ogrendim,nette resmini bulmak zor,amortisor takozunun ustunde sase ile baglantili yerde,bosluk vs varsa olabilirmi acaba,belkide degistirmemislerdir. boşluk olabilir üstten olur, alttan kuleye bitişik olur mesela fiestalarda vardı, Yorum bağlantısı
Togay Topcular 10 Ocak Yazar Paylaş 10 Ocak (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: boşluk olabilir üstten olur, alttan kuleye bitişik olur mesela fiestalarda vardı, Lastikten olma olasigi nedir? Asiri sonuk ve yumusak,yanaklari basik,ben 50 yerine 52psi bastim maximum 54 yaziyor lastikte,6 katli lastik 103t 875kg,yenilerin yuk kapasitesi 975kg 8 katli lastik,daha tok duruyor. Acaba bozuk yollarda lastik yetersiz oldugu icin darbe aldiginda amortisor takoz lastiginemi cok vuruyor anlamadim. Denemede yapa yapa para harciyoruz valla Bide dikkatimi cekti havalar sogudu yagmurda kullandigimda daha daha sessizdi araba 10 Ocak tarihinde Togay Topcular tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Müşteba Güneş 10 Ocak Paylaş 10 Ocak Eyvah cüzdan ! Çağlar ve Coşku beylerin önerilerine bakın derim. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Ocak Paylaş 10 Ocak Togay Topcular yazdı: yagmurda kullandigimda daha daha sessizdi araba su ile islanan hareketli suspansiyon parçalarında ses varsa azalır normal, her ekleme burca sıvı gres fıslayın bir süre nefis olur mesela galeride satılma aşamasında yani mesela yapabilirler 1 Yorum bağlantısı
Togay Topcular 12 Ocak Yazar Paylaş 12 Ocak (düzenlendi) Coşku Mert yazdı: direksiyonu tam kırıp zrotların körüklerine bakın muhtemelen yırtılmıştır. bozuk yollarda o tarz sesleri boşluk hissini zrot yapar genelde Zrot bitanesinde alt baglanti kisminda yirtik var.digerlerine goz ucuyla baktim saglam gorundu. Degismek gerekiyormu? 12 Ocak tarihinde Togay Topcular tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Coşku Mert 12 Ocak Paylaş 12 Ocak körükte en ufak yırtık içeri su toz toprak ne varsa girmesi, yağsız kalması sonra da boşluk yapıp bozulması demek. zaten pahalı bir parça da değil, değişmesi sonrasında durumda değişim var mı kontrolü isabet olur. Togay Topcular yazdı: Zrot bitanesinde alt baglanti kisminda yirtik var.digerlerine goz ucuyla baktim saglam gorundu. Degismek gerekiyormu? 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts