Mahmut Yıldız 19 Ocak Paylaş 19 Ocak İlkay Başaran yazdı: cranberries falan aratman lazım Çağlar Bayur yazdı: işte şimdi aynı dili konuşuyoruz Bury the Hatchet albümüyle tanıştım. İstanbul'a üniversiteye giderdim walkman imi bir dakika çıkarmazdım. Uyurdum otobüste ve bolu dağını geçerken dönüşlerde uyanırdım, bu sebeple dinlediğim şarkı uyku arasında hep aklımda kalırdı. Şimdi bile ne zaman bury the hatchet albümünden bir şarkı duysam aklıma hep bolu dağındaki virajlar. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Mahmut Yıldız yazdı: Bury the Hatchet albümüyle tanıştım. İstanbul'a üniversiteye giderdim walkman imi bir dakika çıkarmazdım. Uyurdum otobüste ve bolu dağını geçerken dönüşlerde uyanırdım, bu sebeple dinlediğim şarkı uyku arasında hep aklımda kalırdı. Şimdi bile ne zaman bury the hatchet albümünden bir şarkı duysam aklıma hep bolu dağındaki virajlar. Cranberries promise ile başlar 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Soğukta şarj olması dert. Yolda kalmışlar. İstasyona gidenler şarj edememiş https://www.indyturk.com/node/691336/bi̇li̇m/elektrikli-ve-benzinli-otomobiller-kıyaslandı-soğukta-daha-az-bozuluyor Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Tansu Kalafatoğlu yazdı: Soğukta şarj olması dert. Yolda kalmışlar. İstasyona gidenler şarj edememiş https://www.indyturk.com/node/691336/bi̇li̇m/elektrikli-ve-benzinli-otomobiller-kıyaslandı-soğukta-daha-az-bozuluyor belli bir ısının altında şarjda olmuyormuş, adamlar -35-40-50 dereceleri görmüş, ne şarjı, kibritmi bu çalıştırsın motoruda ısınsın su Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 25 Şubat Paylaş 25 Şubat (düzenlendi) eveett emin olmamakla birlikte okuduğuma göre Mersoda tam elektrik planlarını ertelemiş sanırım, Audi daha önce zaten ertelemişti duyurmadılar deniyor, ağırlığı yeniden tam benzinlilere çevireceklermiş sanırım, satışlar yetersizmiş, evet Çağlar bey, benzin stoğu bitene dek cevam desene elektriklilerin daha 15 senesi var, tabii yeni bir pil olayı bulacaklar diye hesap ediyorum.... 25 Şubat tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 25 Şubat Paylaş 25 Şubat Bu son çıkan ertelemelerin bir sebebi de Avrupa'nın olması gerektiği gibi batarya imha regülasyonlarının haberlerini yapmaya başlaması. Kuru fasusyenin yararları misali 10 sene sonra her arabadan 300 kilo batarya çıkarıp bir de bunları ihya etmek birer mesele. Çin sadece batarya geri dönüşümü çok zahmetli diye miadı dolan Scooter'ları motorları ile beraber çöplüklere atıyor ya da gömüyor direkt. Bana da şu an sürdürülebilir gelmiyorlar orası ayrı. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 25 Şubat Paylaş 25 Şubat Çağrı Alaf yazdı: ..motorları ile beraber çöplüklere atıyor ya da gömüyor direkt. Bana da şu an sürdürülebilir gelmiyorlar orası ayrı. Bunla ilgili referans var mı? Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 25 Şubat Paylaş 25 Şubat Mehmet Göktürk yazdı: Bunla ilgili referans var mı? Referans gördüğüm bir videoydu. Onu ararken teyit.org minvali yabancı bir kaynağa denk geldim ve sizin için okudum baştan sona. https://www.snopes.com/fact-check/electric-scooter-bike-abandoned-graveyard/ Burada gördüğüm videonun arkasındaki sis perdesi aralanmış. Bisikletler batarya ve motorlar işe bırakılmışlar çünkü şirket iflas etmiş, iflas eden şirketi alan diğer şirket de yeterli talep görmediğinden bisikletleri alana öylece bırakmış. Ancak bu dediğim yine olacak bence. Geçen sene Çin’de 50 milyon E-Bike & E-Scooter satıldı. Bu sene sektörün çift hanede büyümesi bekleniyor. Bu sektörün depozitlerinin bir yerde birikmesi gerekiyor. Çin’in ne kadar dışarı kapalı bir ülke olduğunu ve bunların da buzdağının görünen kısmı olduğunu da unutmamak gerek. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 25 Şubat Paylaş 25 Şubat Avrupa 7 milyar euro’luk hidrojen yatırım fonu için anlaşma imzaladı bu hafta. Yakın gelecekte bir kısım EV, geri kalan araçlar hibrit olacak. EV araçlar alternatif motor seçeneği olarak sunulacak. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 25 Şubat Paylaş 25 Şubat Çağrı Alaf yazdı: Referans gördüğüm bir videoydu. Onu ararken teyit.org minvali yabancı bir kaynağa denk geldim ve sizin için okudum baştan sona. https://www.snopes.com/fact-check/electric-scooter-bike-abandoned-graveyard/ Burada gördüğüm videonun arkasındaki sis perdesi aralanmış. Bisikletler batarya ve motorlar işe bırakılmışlar çünkü şirket iflas etmiş, iflas eden şirketi alan diğer şirket de yeterli talep görmediğinden bisikletleri alana öylece bırakmış. Ancak bu dediğim yine olacak bence. Geçen sene Çin’de 50 milyon E-Bike & E-Scooter satıldı. Bu sene sektörün çift hanede büyümesi bekleniyor. Bu sektörün depozitlerinin bir yerde birikmesi gerekiyor. Çin’in ne kadar dışarı kapalı bir ülke olduğunu ve bunların da buzdağının görünen kısmı olduğunu da unutmamak gerek. Sineğin yağını çıkarır onlar illa değerlendirirler "çöpe" atmazlar. okudum ben de tamamını. çöp durumu yok. orda bekliyorlar. 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 25 Şubat Paylaş 25 Şubat Mehmet Göktürk yazdı: Sineğin yağını çıkarır onlar illa değerlendirirler "çöpe" atmazlar. okudum ben de tamamını. çöp durumu yok. orda bekliyorlar. bende daha önce yazmıştım, çöpe atma gömme yokta hurdalıklar araba doluymuş, özelliklede ami gibi ufak olanlardan, adamlar çok fazla üretiyor çabukta tüketiyorlar belkide, yinede bu elektrik işi uzun zaman alacak ve yine dediğim gibi olacak sanırım, kral tam benzinliler üretimi tekrardan artacak gibi gözüküyor,, azınlıkta olacaklar kibritler, hiçbir zaman kibrit araçlar çoğunluğa alamayacak şuanki oranda devam edecek, oda bir süre, sonra gerilemeye başlayacak, bu iş benzinlerle gidecek ve sonra tam elektriğe evrilecek, hidrojen olayı başka bir boyut, üretimi vs. çok şey isteyen birşey, sen daha iyi bilirsin gerçi, bu sorunu aşabilirlerse ne olur bilemem ama yine içten yanmalı motora devam edeceğiz sanırım... Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 25 Şubat Paylaş 25 Şubat (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: putin aslında 2006 da ne olacağını anlatmış düp candırmı demiş yoksa.... şunu çözselerde artık işimize baksak, basıp gideriz buralardan biz daha araba yapmakla uğraşıyoruz, çok zaman kaybettik çook.... 25 Şubat tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Şubat Paylaş 25 Şubat Ali Cihangiroğlu yazdı: düp candırmı demiş yoghh... siz kendinizi ne sanıyorsunuz ya hu demişti tüm ab yönetcilerinin karşısında canlı yayında... 2006 lar civarı... ve almanya kapattığı kömür madenlerini geri açtı 2022... 1 Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 26 Şubat Paylaş 26 Şubat Bu da BMW'den; https://www.dhakatribune.com/business/338624/bmw-bids-farewell-to-electric-cars-set-to-launch 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 26 Şubat Paylaş 26 Şubat Bu işin geleceği hibrit diyorum, kimse dinlemiyor 3 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 26 Şubat Paylaş 26 Şubat (düzenlendi) Sani Gerşon yazdı: Bu işin geleceği hibrit diyorum, kimse dinlemiyor Yeryüzündeki petrol rezervleri tükenmeden petrole alternatif yakıtlar asla birincil sistemi oluşturamaz. Ne zaman petrol tükenir, o zaman alternatifler hızla gelişir. İhtiyaç hasıl olduğunda çözüm hızla gelişecektir. Dünyada teknolojinin gelişimine bakarsak 1. dünya savaşı ile 2. dünya savaşı arasında yaşanan teknolojik gelişmenin insanoğlunun eski tarihinde yaşananlara göre ne kadar büyük olduğunu tespit ederiz. Hibrit kendine yeten bir sistem, bidonla yakıt koyabiliyoruz. Yoluna devam edebiliyor. Bu önemli. LPG gibi bir alternatif olarak görünüyor. Çağrı Alaf yazdı: Referans gördüğüm bir videoydu. Onu ararken teyit.org minvali yabancı bir kaynağa denk geldim ve sizin için okudum baştan sona. https://www.snopes.com/fact-check/electric-scooter-bike-abandoned-graveyard/ Burada gördüğüm videonun arkasındaki sis perdesi aralanmış. Bisikletler batarya ve motorlar işe bırakılmışlar çünkü şirket iflas etmiş, iflas eden şirketi alan diğer şirket de yeterli talep görmediğinden bisikletleri alana öylece bırakmış. Ancak bu dediğim yine olacak bence. Geçen sene Çin’de 50 milyon E-Bike & E-Scooter satıldı. Bu sene sektörün çift hanede büyümesi bekleniyor. Bu sektörün depozitlerinin bir yerde birikmesi gerekiyor. Çin’in ne kadar dışarı kapalı bir ülke olduğunu ve bunların da buzdağının görünen kısmı olduğunu da unutmamak gerek. Dışardan çöp ithal ediyor Çin hammadde ihtiyacını karşılamak için. Bu fotoğraftaki olay başkadır. Adli bir süreci falan vardır. Yoksa o kadar hammaddeyi gömmez Çin. Zaten çevreyi falan umursamıyorlar... Buna örnek vereyim, elimizde 5 tır alüminyum malzeme var, hurda niteliğinde şu an. Alacaklı olduğumuz batık bir şirketin ürünleri, bizim depomuzdaydı, bize olan borcuna istinaden depoda tutmaya devam ettik. Aslında hurdaya verilecek ancak adli sürecin bitmesini bekliyoruz. Bu beklemek dediğim yaklaşık 3-4 yıllık mesele bu arada Dışardan bakarsan bizde gömmüş gibi görünüyoruz ama reelde mahkemenin neticelenmesini bekliyoruz. 26 Şubat tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 26 Şubat Paylaş 26 Şubat Ali Cihangiroğlu yazdı: düp candırmı demiş yoksa.... şunu çözselerde artık işimize baksak, basıp gideriz buralardan biz daha araba yapmakla uğraşıyoruz, çok zaman kaybettik çook.... Alternetif yakıt olarak su kullanabilen bir araç yaptığı iddia edilen mucidin ortadan kaybolduğu yönünde çokça bilinen iddia da var. Bence çok daha iyi bir alternatif çoktan bulunmuştur. Bizden saklıyor olmaları farklı konu. 93 model gümrük girişli mercedeste airbag abs her şey var. Belki daha eskilerinde bile vardı. Öte yandan bir çok ülkede bu basit güvenlik ekipmanlarının bulunmadığı araçlar üretilip satılıyor. Çevreclik, insan hayatına önem vermek falan hikaye abi. Bütün mesele kârlılık... 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 26 Şubat Paylaş 26 Şubat (düzenlendi) Sani Gerşon yazdı: Bu işin geleceği hibrit diyorum, kimse dinlemiyor değil diyorum dinlemiyorsunuz arkadaş, gelecek tam elektriklilerin, o zamana dekte tam benzinlilerin, kibritler hep azınlıkta kalacak, bak gör 26 Şubat tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 26 Şubat Paylaş 26 Şubat Ali Cihangiroğlu yazdı: değil diyorum dinlemiyorsunuz arkadaş, gelecek tam elektriklilerin, o zamana dekte tam benzinlilerin, kibritler hep azınlıkta kalacak, bak gör Şunu konuşalım: İki içten yanmalı motor var. Biri 5lt yakıyor, biri 10lt yakıyor. 10lt yakan düz benzinli, 5lt yakan hibrit. Aynı paraya satılıyor. Hangisini alırsınız? 6 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 26 Şubat Paylaş 26 Şubat Murat Sahın yazdı: N.Tesla belkide bu işi çoktan çözdüydü haberimiz yok, kablosuz enerji aktarımı hemde ülke boyutunda, düşünsene bir, elektrikli arabalar sürekli elektriğe ulaşıyor, pil yok, sınırsız menzil, abone ol yeter.... dahada ileri gidelim, enerji kaynağıda gezegenin kendisi, Daniken beni anmıştır kesin Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 26 Şubat Paylaş 26 Şubat (düzenlendi) Sani Gerşon yazdı: Şunu konuşalım: İki içten yanmalı motor var. Biri 5lt yakıyor, biri 10lt yakıyor. 10lt yakan düz benzinli, 5lt yakan hibrit. Aynı paraya satılıyor. Hangisini alırsınız? seninkide içten yanmalı ve koca hacimli içten yanmalıya sahip, 2 motor var 2 yakıt var 2 sistem ve donanım var... tam benzinliyi alırım, o dediğin yakıt farkı sadece şehir içinde ve neredeyse sadece İstanbul da geçerli, bu fark sadece aracıyla her gün işe gidip gelen için geçerli, gerisi umursamaz bile, tüpü takar geçer hatta, ayrıca fiyatıda farklı vergisi vs. daha fazla, cazip olması için ucuz vergisi düşük olmalıki satsın.... hibrit için diyebileceğin tek argüman az yakıyor oda he zaman ve heryerde değil, şehir içinde kullanan için geçerli, bu durumda yine dediğime geliyoruz, şehir içinde toplu taşıma ve mini elektrikliler olmalı, gelecek, araba almayan toplumda, gerek olmayacak, buda ileri vadeli plan... reklamda uymadı, basit ve ucuz diyor, karmaşık pahalı ama A++ demiyor, zira A++ tüplü arabalarlarda var, hatta elektrikliler var A+++++ 26 Şubat tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 26 Şubat Paylaş 26 Şubat (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: Ben de hala hibriti mantıklı bulanlardanım. fiyatı benziliden ucuz olmalı, seninki tam hibrit 1.3 tce olsaydı mesela, fiyatıda dediğim gibi olsaydı yada aynı olsaydı alırdın değilmi? peki öylemi? bu iş birazda yaşadığın şehre işine falan bağlı bence, çok kullanan için tamam, ama bu ekonomide zor, bu fiyatla olmaz.... ayrıca şehir içinde ufak araç olmalı.... daha mild kibritler var, kayışlı altrenatörden, bak yine tansiyonum çıktı... kibirtin şartı ucuz olması, öyle olsa bile çoğunluğu hiçbir zaman alamayacak zaten üretilmeyecekte.... 26 Şubat tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Şubat Paylaş 26 Şubat Ali Cihangiroğlu yazdı: kablosuz enerji aktarımı hemde ülke boyutunda, 5g çıkacak diye çocuğun olmaz deyip binaları yaktılar Sani Gerşon yazdı: İki içten yanmalı motor var. Biri 5lt yakıyor, biri 10lt yakıyor. 10lt yakan düz benzinli, 5lt yakan hibrit. Aynı paraya satılıyor. Hangisini alırsınız? taxiler neden almıyor 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts